Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Piet Schellekens

16-10-194109-01-2023
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Met warme herinneringen
    reactie 34   |   niet OK
    Heel veel sterkte met dit grote verlies voor jullie allemaal. Ik heb Piet gekend als een warm en bevlogen persoon. Het was heel fijn om hem mee te maken niet alleen in mijn studietijd maar ook daarna. We troffen elkaar daarna regelmatig! Zowel vanuit ons vak maar ook in persoonlijk opzicht veel met hem gesproken. We gaan Piet missen!!

    Jos - Nijmegen
    10 februari 2023

    Deel deze pagina:

   • Beste familie Schellekens
    reactie 33   |   niet OK
    Heel veel sterkte met dit grote verlies. Het is inmiddels alweer ruim 27 jaar geleden dat ik bij professor Schellekens (later mochten we Piet zeggen) ben afgestudeerd op de faculteit precision engineering. Ik wilde graag naar het buitenland om mijn stage te doen in die tijd, maar vanwege omstandigheden (mijn vader was destijds heel plotseling overleden) bleef ik in Nedereland en kreeg ik een hele fijne stageplaats bij het Natlab en daar mocht ik ook blijven om af te sturderen. Daarna koos ik (ook weer op advies van Piet) voor de TWAIO opleiding mechatronica en ook daar werd weer naar een fijne afstudeerplek gezocht, dit keer op het CFT waar ik ook weer een hele fijne en leerzame tijd heb gehad. Na de opleiding mechatronica wilde ik toch wel graag aan het werk, liefst zoiets als het natlab of het CFT, maar Piet adviseerde me om bij ASML te beginnen. Ik dacht toen dat doe ik een paar jaar en dan kijk ik weer verder. Maar ik werk er nog steeds met groot plezier. Ik zeg nog steeds tegen mijn collega's dat ik dat echt aan mijn professor heb te danken.
    Gecondoleerd en nogmaals veel sterkte met dit enorme verlies.

    Silvia - Veldhoven
    4 februari 2023

    Deel deze pagina:

   • Bedankt Piet!
    reactie 32   |   niet OK
    Bij Piet heb ik zo’n 25 jaar geleden mogen afstuderen. Als het construeren eens tegen zat was daar altijd Piet die wel wist hoe het verder moest. Het is achteraf vooral dankzij Piet dat ik de tweede fase opleiding ben begonnen en het is ook met name dank zij Piet dat ik daarna nog bedacht te gaan promoveren. Ontzettend leuk dat Piet bij de promotie in Twente als commissielid nog graag wilde optreden terwijl hij toen al een jaar of drie met pensioen was. Ik heb veel, heel veel van Piet geleerd inhoudelijk en persoonlijk. Piet haalde echt het beste naar boven in mensen. Heel veel dank daarvoor.

    Dannis - DEVENTER
    2 februari 2023

    Deel deze pagina:

   • Vriendelijk doch indringend
    reactie 31   |   niet OK
    Bijna 50 jaar geleden was Piet mijn afstudeerbegeleider bij Jaap Koning, althans informeel. Piet kon meesterlijk de fysica uit te leggen achter de “natte-bol-thermometer’ en de stabilisatie van He-Ne-lasers m.b.v. jodium-damp.
    Er bleek nog meer schuil te gaan achter het fantastische fijnmechanisch meetgereedschap in het lab: optiek, electronica, software. Ik was als een kind in een snoepwinkel en had met alle liefde nog lang blijven leren van de heren in het lab. Totdat Piet, vrolijk doch indringend vroeg “moet jij niet ‘ns een keer opschieten met afstuderen?”.
    Aldus geschiedde.

    Nog steeds dankbaar,
    Hein Reinders


    Hein - Eindhoven
    2 februari 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 30
    Hendrik

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hendrik - Leuven

    26 januari 2023

   • Afscheid Piet Schellekens
    reactie 29   |   niet OK
    Beste Marianne en familie,
    Heel veel sterkte met het afscheid nemen van Piet. Ik heb 10 jaar lang het voorrecht gehad bij hem te mogen studeren en werken, 1994 - 2004. Dit was een prachtige tijd! Zijn deur was altijd open.

    Tijdens ski-vakanties later stuurde ik jullie graag een postkaartje, totdat er geen postzegels meer te krijgen zijn. Maar in gedachten blijf ik ze sturen want Piet vergeten kan toch niet. Hij heeft het vak Precision Engineering groter gemaakt.

    Duizend maal dank!

    Guido - Eindhoven
    24 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Bedankt Piet
    reactie 28   |   niet OK
    Beste Marianne,
    Veel sterkte met het verlies van Piet. Gedurende 7 jaar had ik het privilege om in zijn groep te studeren en te werken. Het is een tijd waar ik met veel plezier aan terug denk, uiteraard ook aan de feestjes en diners waar Piet en jij aan deelnamen. Piet was een geweldige mentor, zowel vaktechnisch als persoonlijk. Ik ben hem dankbaar voor de vele dingen die ik van hem heb geleerd. Piet heeft een positief verschil gemaakt in het leven en de carriere van een groot aantal studenten. Daarnaast bouwde hij de PE groep in Eindhoven op tot een toonaangevende instelling, met indrukwekkende academische en technische resultaten. Natuurlijk was dit niet mogelijk zonder de ondersteuning van jou en de kinderen. Ik heb het vermoeden dat zijn tas met huiswerk regelmatig aan de zware kant was.
    A life well lived.
    Hans - Gaithersburg

    Hans - Gaithersburg
    19 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 27   |   niet OK
    Lieve Marianne,
    Frans en ik wensen je veel sterkte met het verwerken van dit verlies. We hopen je weer te zien zoals laatst, zittend op een bankje bij het Nuenens Broek.

    Mieke - Nuenen
    19 januari 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 26
    Atsushi

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Atsushi - 1303-38 Nagae Hayama-maci Kanagawa 240-0113 JAPAN

    18 januari 2023

   • Bedankt Piet
    reactie 25   |   niet OK

    Met zijn open, eerlijke, geduldige, en vriendelijke persoonlijkheid heeft Piet een onuitwisbare indruk gemaakt. Als promotor gaf hij ons de ruimte onze eigen passie te vinden binnen een geweldig vakgebied en gaf hij veel van zijn studenten en promovendi een vliegende start middels zijn vele nationale en internationale contacten.
    Kwaliteit van het werk was extreem belangrijk en benaderingen moesten volledig zijn. Dankzij Piet's ideeën en methodieken worden de machines om ons heen nog iedere dag verbeterd.
    Persoonlijk zal ik vooral onze persoonlijke gesprekken koesteren, welke over werkelijk alle onderwerpen konden gaan. Want hij was bovenal ook geïnteresseerd in de mensen om zich heen.

    Marianne, Jenny, Lonneke en familie,
    Heel veel sterkte toegewenst


    Suzanne - Hoogeloon
    17 januari 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.