Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Piet van Heyningen

11-01-193615-12-2016
   Zijn luide stem is stil
   Eenieder die hem kende
   Weet wat dat zeggen wil

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 14   |   niet OK
    Beste Jolanda en Ellen,

    Het was fijn jullie vader te kennen. Ondanks dat hij naar het ziekenhuis moest komen voor controle was het altijd gezellig en was ik erg op hem gesteld geraakt. Jammer dat hij niet meer van het leven heeft kunnen genieten maar blij dat hem verder lijden gespaard is gebleven. Dat paste hem ook niet.
    Heel veel sterkte...!

    Vriendelijke groet,
    Willy Struijk

    Willy - Capelle aan den IJssel
    6 februari 2017

    Deel deze pagina:

   • Voor ellen en jolanda
    reactie 13   |   niet OK
    Gecondoleerd met jullie vader. Ik hoorde t pas recent. Sterkte, het was een leuke man. Met plezier wel eens bij hem op de tuin gewerkt!
    Gr renate en fam van der hoeven

    Renate - Monster
    30 januari 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 12
    Hans en Margreth Steekelenburg

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hans en Margreth - Naaldwijk

    31 december 2016

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 11   |   niet OK
    Lieve fam van Heijningen.
    Gecondoleerd met het verlies van iullie lieve vader en broer.
    sterkte in deze moeilijke dagen voor Kerst.
    Piet en Babs v Kester v Heijningen.

    Piet en Babs - Wateringen
    22 december 2016

    Deel deze pagina:

   • in memoriam
    reactie 10   |   niet OK
    Lieve pa, als eerste van de familie kwam jij op de wereld, later zouden er nog 6 broers en zussen volgen. Als eerste ga je er ook weer vandoor.
    In een tuindersgezin ben je opgegroeid. Ma na een afspraakje thuisgebracht en nooit meer losgelaten. Pas na ruim 50 jaar moest je haar laten gaan.
    Met veel plezier getuind en gewoond aan de Zwartendijk. Ook wij hielpen graag een handje mee met irissen trekken op zondagmorgen, of je later bekroonde, geplozen chrysant zakken. Soms mochten we mee naar de veiling, en uit vakje 1094 je veilingbrief halen. Dan handje raden in de kantine voor een reepje.
    Een van je 2 passies was de voetbal. Vele jaren lang ben je met veel plezier leider van een elftal geweest, en je ging helemaal voor als "jouw" jongens een wedstrijd hadden. Een kratje bier in de kleedkamer bij winst was de beloning. Daarnaast was je ook nog grensrechter, papierprikker en flinke afnemer in de kantine. Zaterdag, zondag, en wij mochten/moesten mee. Zo hebben we menig voetbalveld gezien in de regio. Het veld was je passie.
    En als we het dan toch over een bal hebben, vele jaren was je op de dinsdagavond fanatiek op de bowlingbaan. Bij team de Wilde heb je menig strik en spare gegooid. Toen de bowlingbaan afbranden moest je daar noodgedwongen mee stoppen.
    Helaas na vele jaren de tuin en het huis toch moeten verkopen. Naar de Verdilaan verhuisd en ma vond achteraf dat jullie dat vele jaren eerder hadden moeten doen. En doordat je niet meer werkte, nou ja, niet meer hoefde te werken omdat je al 65 was, kreeg je meer vrije tijd voor je ander passie, kaarten. Was het voorheen de maandagavond met Jo en Nick, bij jullie thuis, daarna werden het de maandagmiddag, maandagavond, woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagavond bij de voetbal of het vrondel en soms nog een marathon om het niet af te leren. We moesten een flinke agenda bijhouden om langs te kunnen komen. Vaak kwam je toch weer met een ring worst, een cadeaubon of een biefstuk thuis, die Loek dan voor je klaar ging maken en je op de Sweelinck smakelijk opat.
    De vaste donderdagavond bij ons thuis voordat je naar de voetbal ging, je vaste shoarma avond in de Hoek en de zaterdag bij Kleine Jan waren een gewoonte geworden en je hield wel van vaste gewoonten.
    Bij ieder evenement in Monster, of het nu de wielerronde, de intocht van sinterklaas, de avond vierdaagse of de halve marathon was, je stond aan de weg om de overstekers te begeleiden. Op je 75ste moest je daar ineens een cursus voor doen, maar ook daar draaide je je hand niet voor om. Hij deed het gewoon even.
    Na zo'n 18 jaar verhuisd naar de Masemude, gelijksvloers bleek toch prettiger voor ma en jullie genoten vooral van de koffieochtendjes op de woensdag. Helaas heeft ma daar niet zo lang van kunnen genieten, maar voor jou was het daar wel prettig, dat er altijd mensen om hem heen waren.
    Één vaste avonden in de week eten bij Ellen en Loek, samen met, af en toe een prakkie laten maken door je huishoudelijke hulp en de kant en klaar maaltijden bij hoogvliet, je redde je gelukkig prima in je eentje.
    Maar vorig jaar kwam er een kink in de kabel. Om een lang verhaal kort te maken, het begon met een hoestje en eindigende in een pittige operatie. Het duurde even voor je er weer bovenop was, maar ook daarna genoot je nog volop van het leven, dit keer zonder je eerst zo gelievende shagje. Want na 70 jaar was het je gelukt om te stoppen, petje af.
    Maar 2 maanden geleden begon je wat te kwakkelen, je kreeg het steeds vaker benauwd, en ik zei nog gekscherend, "ja, dan moet je maar wat meer gaan bewegen" maar na 2 weken ging je toch met de ambulance naar het ziekenhuis. Een gedeelte ingeklapte long zorgde voor benauwdheid en er bleek later dat een longtumor in te zitten, hoe wrang, nu je een jaar gestopt was met roken. Na 2,5 weken kon je weer weg uit het ziekenhuis. Naar huis was geen optie meer, maar na een kort verblijf in de Lier kon je bij het Duinhof terecht. En kreeg je daar een eigen kamertje. Ook deze verhuizing bleek helaas van korte duur, na een kleine week moest je weer met de ambulance naar het ziekenhuis, dit keer met een flinke longontsteking in je andere long, die je uiteindelijk fataal is geworden.
    Wij zijn wel heel blij dat je zoveel aanloop heeft gekregen in het ziekenhuis, want, zoals gezegd, je had nu eenmaal mensen om je heen nodig. De laatste verhuizing naar het hospice, die er aan zat te komen heb je niet meer afgewacht en verder lijden is je bespaard is gebleven. Je bent heel rustig ingeslapen.
    En zoals je 48 jaar lang andere naar hun graf gedragen heeft, zo gaan wij jou straks een plekje geven.
    Pa, doe de groetjes aan Ma.
    Rust zacht pa, je luide stem is stil.

    Jolanda - Monster
    22 december 2016

    Deel deze pagina:

   • Condolatie van Riek uit Santa Barbara
    reactie 9   |   niet OK

    Gecondoleerd met het verlies van jullie vader, schoonvader en opa. Ik zit nu voor 3 maanden bij Judith in Santa Barbara en hoorde het van Karin. Wat zullen wij hem op ons kaart clubje missen, Ellen. Ik wist ook niet wat ik hoorde. Want na de operatie was hij zo blij dat alles goed ging.
    Ellen, Loek, Stan & Mart, heel veel sterkte en we spreken elkaar na 15 Januari.
    Veel sterkte, Riekie van Vliet.


    Riekie - Monster
    20 december 2016

    Deel deze pagina:

   • reactie 8
    Wijna den Toom

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Wijna - Schipluiden

    20 december 2016

   • Ome Piet
    reactie 7   |   niet OK
    Een fantastische man is van ons heengegaan. Ome Piet was iemand die altijd met een lach aanwezig was. Een gezellige vent. Een biertje, een sjekkie kaarten en voetbal. Hij was in mijn ogen een levensgenieter. Beste Ome Piet het gaat u goed daarboven.
    Martin

    Martin - 's-Gravenzande
    19 december 2016

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte voor iedereen!
    reactie 6   |   niet OK

    Lieve groet,

    Jacqueline & René
    Lucinde, Pepijn & Matthée


    Jacqueline Simonis - 's-Gravenzande
    18 december 2016

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Een sterke man...Koester de mooie herinneringen en geef het een plek in je hart. Ze zijn nu weer samen!!!

    Brenda - Naaldwijk
    18 december 2016

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.