gedenkplaats van

Pieter Freerkstra

13-07-196131-05-2011
   In memoriam Pieter Freerkstra

   Zomer 2009 stond ik op de stoep of anders gezegd, hing ik tegen de motorkap van zijn net opgehaalde witte tweedehands auto.
   Zo achteroverleunend stelde ik hem voor de voorzittershamer van ZAP Handbal over te nemen.
   Echter: ik had wel een beetje haast en Pieter wilde wel bedenktijd. Het werd ja.
   Ton zou er bij blijven en Pieter wilde leiding geven. En met zijn ambitie om top- en breedtesport in de vereniging te verankeren en het “wij” gevoel en het plezier te promoten was hij heel goed op weg.
   Pieter streefde ernaar om een duidelijke structuur in te voeren met voldoende werkgroepen en een vlotte doorstroming in bestuurlijke kring.
   Het mocht echter niet zo zijn…
   Begin januari werd Pieter ziek en deze ziekte verwoestte zijn lichaam en nam in zijn vaart zijn gezin, Hanneke, Madelon, Bodine, Alissa en familie mee.
   Moedig nam hij het besluit en maakte zijn ziekte bekend. In het infoboekje van ZAP Handbal gaf hij aan: een wedstrijd speel je met meerdere personen en de scheidsrechter beslist. Je kunt winnen of verliezen. Met alle respect voor de inzet van artsen, de moed en het vertrouwen van Pieter, de liefde van Hanneke, de meiden, ouders en familie en de spontane belangstelling van heel veel om hem heen waren niet opgewassen tegen dit ziekteproces. Pieter zou deze wedstrijd verliezen. 31 Mei moest hij helaas definitief afscheid nemen van alles wat hem zo dierbaar was. We wensen allen die zo nauw met hem verbonden zijn alle liefde en kracht om dit afscheid een plaats te geven. En moge Hanneke, Madelon, Bodine en Alissa moed putten uit de mooie herinneringen die hij zeker voor hen achterlaat.
   Pieter, bedankt en dat je moge rusten in vrede.

   Bestuur ZAP Handbal
   Ton van Zanten

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie