Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Priscilla Esser-Meijer

05-09-198023-09-2021
   She was strong but she was tired

   Liefste kleine meisje van me. Ik ga je zo missen. Wat moet ik zonder jou? Alles, het belangrijkste in mijn leven. Jij bent zo sterk, maar de wereld is oneerlijk. Ik ben dankbaar dat ik zo lang ook alles voor jou mocht zijn, en voor je mocht zorgen tot je niet meer kon. Je mag nu slapen.

   Ik hou van jou en draag je mee in mijn hart

   Voor altijd en altijd en altijd

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • De PRISPLANT
    reactie 44   |   niet OK
    Lieffie, de tekening op jullie trouwkaart is van de zaag cactus. Deze enorme plant sierde jullie huis. Alle gasten kregen een stekje mee na de prachtige huwelijksdag op de boerderij. Intussen heet bij ons thuis deze plant: PRISPLANT.
    We koesteren deze en iedere nieuwe scheut zorgt voor een glimlach, maar ook een traan, op ons gezicht.
    Wat jij hebt achtergelaten in ons leven is zoveel.
    Je wijsheid en vertrouwen, je luisterende houding, je liefde voor Tij en ons: zo mooi om dit te koesteren.
    In de PRISPLANT leef je voort en komen we je tegen in ons huis. In onze gedachten en onze dromen staan de zonnebloemen naast de PRISPLANT en praten we met je, vragen we je advies en bedanken we je voor het (te korte, maar zinvolle) leven.
    Dag Lieffie, tot later…

    jannie - bergen
    13 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Kaampie memories
    reactie 43   |   niet OK

    Lieve Priscilla,
    Vanochtend bladerde ik door het mooie memories magazine dat we een paar maanden terug maakten voor ons kampeerweekend met een terugblik op de afgelopen 40 jaar. En kwam ik jou ook regelmatig tegen, want jij was er bijna de helft van de keren bij (net als Nick die blij was dat je net een jaar later kwam en jouw tent op z’n kop kon zetten ;-).
    Ik ging weer even terug in de tijd met herinneringen aan de verkleedfeestjes met jou in je 80’s outfit, onesie (die het hele weekend aanbleef vanwege de kou), als prinses of samen jouw ‘Johnnie’ als Kees Flodder, jij in de rode sloof in actie voor de heerlijke diners van het kookteam of de lekkere pizza’s uit de pizzaoven, het bamzaaien, het weerwolven bij de haard, in je fietspak omdat je zo stoer een week later de Alpe d’Huez opklom, de foto van koning Tijmen waar je hem even afstand aan tante Joke of gewoon met een dikke trui en een biertje kletsen aan de picknicktafel op het veld of een spelletje speelde.

    Het maakt heel verdrietig dat je er niet meer bent en er niet meer bij zal zijn. Dat we geen nieuwe herinneringen meer kunnen maken.
    Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt. En dat geldt gelukkig ook voor deze herinneringen. ♥️

    Lieve Tijmen, we denken aan je!
    Liefs ook van Nick,
    Paulien


    Paulien - Heemstede
    9 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Liefste Pris
    reactie 42   |   niet OK
    Zo lang als ik me kan herinneren hoor jij al in onze familie. De vriendin van Tijmen, mijn neef. Familiekamp, Kerst, en de laatste twee jaar de vakantie in de Morvan, dit waren de vaste jaarlijkse momenten waar ik jou zag. Wat weet ik nog goed dat we naar die wijnproeverij gingen in Beaune en dat jij op de terugweg in de auto vroeg hoe Chris en ik elkaar hadden leren kennen. Met een groot ongemak vertelde ik een aantal gênante momenten, en hoe bang ik soms kon zijn voor andermans reacties, des te kalm en lachend jij op dat moment reageerde. Je vertelde toen ook graag wat soortgelijke momenten uit jouw leven. Dit maakte mijn verhaal toch iets minder erg :)

    Ook hebben we toen nog gesproken over vooroordelen die je kan hebben over anderen. Je gaf toen aan hoe mooi het is als je elkaar als mens kan accepteren. Dit is iets wat ik ook graag meegeef aan mensen die ik ken.

    Jij was empathisch en opmerkzaam. Je dacht om iedereen. Toen papa hoorde dat hij ziek was zei je tegen mij dat als ik een keer mijn zorgen kwijt zou willen, ik je altijd mocht bellen. Jij hield rekening met iedereen om je heen. Jij bent en blijft een powervrouw.

    Ik vind het jammer dat ik niet meer van jouw inspirerende, liefdevolle en wijze lessen kan leren. Ik ben oprecht dankbaar dat ik jou heb mogen leren kennen.

    Warm lief mens.

    Liefs,
    Mieke

    Mieke - Groningen
    8 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Bloemen
    reactie 41   |   niet OK

    Dat ik de bloemen zie zo blij en bont,
    komt door de kleuren op de achtergrond,
    daar staan verdriet en pijn,
    al de sores van het leven,
    zij hebben aan de bloemen kleur en glans gegeven.
    ~Toon Hermans~

    Lieve Priscilla,
    Jij gaf het leven veel kleur en glans voor de mensen om je heen...nu schitter je helaas niet meer onder ons, maar ver weg aan de hemel. Maar jij en je werk blijven altijd schitteren. Iedere zonnebloem klein of groot (met name de kleintjes) zal mij aan jou herinneren. Rust zacht lieve Priscilla.


    Liefs Linda W


    Linda - Delft
    8 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Mooie gesprekken
    reactie 40   |   niet OK
    Lieve Pris,
    Ik leerde je kennen in de brugklas, we lunchten altijd samen, kregen dezelfde vriendengroep waar we zo’n fijne tijd mee hadden. Al die feestjes, al die tijd op school. Je redde m’n rapportcijfer door snel eerst je eigen en daarna mijn Franse toets te maken. Ik ging met je mee naar de open dag aan de TU Delft, met je vader. En naar ons eerste studentenfeest in Delft (als scholier nog), waar we sliepen in de bibliotheek van DSC. Later andere studentenfeestjes, op Wolbodo, Jansbrug, je huis, zelfs een gala in Belgie. En ik was natuurlijk bij je promoveren. Allemaal mooie, leuke herinneringen, maar het meest herinner ik me de vele gesprekken die we samen hadden, vaak heel serieus. Je was misschien niet zo’n klets als ik, maar toch hebben we heel wat uren met elkaar gepraat. Over muziek, literatuur, onze vrienden, onze familie, de toekomst. En nu is die toekomst alweer voorbij, ik vind het ongelofelijk. Maar wat je op het laatst nog appte geldt net zo goed voor mij: ‘Ik kijk altijd met heel veel plezier terug op onze tijd samen en weet zeker dat ik nooit de persoon geworden was die ik nu ben zonder onze groep’. En zeker ook zonder jou. We hebben zo'n vormende periode samen gedeeld.
    Ook al hadden we al een tijdje geen contact meer, het doet me verdriet dat je er niet meer bent.

    Lieve Tijmen, Richard, ouders van Priscilla en anderen, veel sterkte de komende tijd.

    Marije - Delft
    6 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • van Bossestraat, Delft
    reactie 39   |   niet OK

    Ik fietste vanmiddag naar een afspraak via de Adriaan Pauwstraat in Delft en daar stonden langs de weg deze zonnebloemen. Wat maakte dat ik stopte was dat de lange bloemen op de hoek stonden van de van Bossestraat; de straat waar jullie samen woonden. Ze stonden met hun kop naar beneden en ik moest denken aan de metafoor die jouw broer gebruikte tijdens de samenkomst, net zoals dat ene lied "zeg me dat het niet zo is" sinds vrijdag maar door mijn hoofd blijft spelen. Rust zacht, lieve Priscilla.


    Carolien - Delft
    3 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Kookteam
    reactie 38   |   niet OK

    Lieve Priscilla,

    Al bijna twintig jaar komen we samen op familiekamp in Één. Ik weet nog dat Jannie je voorstelde tijdens de vergadering op woensdagavond als Tijmen zijn ‘parel van smaragd’. Samen zaten we in het kookteam. We ondersteunden de chefs in hun culinaire diners, die we later aten aan de camping-tafels op het veld. Uren sneden we samen uien, wortels, prei, bietjes, soms voor wel 70 man. Ik denk terug aan de mooie, ongedwongen gesprekken die we hadden tijdens dat snijden, aan de picnictafel voor het huis. Biertje erbij, één schouder verbrand door de zon. Het is zo ontzettend verdrietig dat jij er niet meer bij zal zijn. Ik hoop dat Tijmen gesterkt zal zijn en blijven door de enorme liefde die er tussen jullie is en was. Heel bijzonder dat te mogen meemaken ook toen weer, twee weken terug in de Biergarten.

    De foto is er eentje uit vele van de geliefde familiekamp uitjes. Jij en Tijmen kwamen op de fiets naar Maallust.

    Alle liefs, ook van Gijs, Marieke


    Marieke - Overveen
    3 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • De zonnebloem
    reactie 37   |   niet OK

    Lieve Pris,

    De symbolische betekenis van de zonnebloem is een signaal van bewondering.
    Wij bewonderen jou om je kracht, moed, positiviteit, het uitstralen van rust, doorzettingsvermogen en je stille genieten.

    Kijk altijd naar de zonnebloem
    die keert zich naar het licht
    En heeft van alle bloemen
    het zonnigste gezicht
    En als het weer donker is
    zo’n grauwe grijze nacht
    kijk dan weer naar die zonnebloem
    die geeft je nieuwe kracht

    Lieverd, we beloven je dat we ieder jaar rond t Kaampie zonnebloemen zullen zaaien, want de gedachte aan jou is een zaadje dat ontkiemt en in stilte verder groeit...wat gaan we je vreselijk missen...!! xx


    Geert-Jan en Karin - Een
    3 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • De ‘Pris kaas’
    reactie 36   |   niet OK
    Lieve Pris,

    Toen ik een klein meisje was, kwam jij in onze familie als de vriendin van mijn neef Tijmen. Ik ken je inmiddels al zolang, dat het voelt alsof jij ook echt mijn nicht bent. We zagen elkaar jaarlijks, tijdens bijvoorbeeld kerst in Bergen en op ‘t Kaampie in Een. Ik vond het altijd mooi om te zien dat jij zo lekker rustig was, ten opzichte van onze ontzettend drukke en prettig gestoorde familie. Net als veel andere mensen kon ik dit heel erg aan jou waarderen. In 2020 gingen we voor het eerst met de neven en nichten naar Huard in het huis van Jannie en René. Dit was een initiatief van jou en Tijmen. Het was heel fijn om daar met elkaar te zijn. In Huard waren we niet vies van de Franse kaasjes. Er was in het bijzonder één kaasje die iedereen ontzettend lekker vond. Deze werd al gauw benoemd tot de ‘Pris kaas’. In 2021 gingen we opnieuw met elkaar naar Huard, ook toen was het heel fijn om daar samen te zijn. Al was het nu natuurlijk wel een beetje anders. Jij was ziek en zat in je behandeling. Ondanks dat ik weet dat je je echt niet lekker voelde en hoe zwaar het voor jou was in de hitte, zag ik wel dat je genoot. Je klaagde nooit en je was heel open over je behandeling en wat je voelde. Ik kon je van alles vragen hierover. Ik vond dat echt ontzettend knap. Lieve Pris, ik zie jou als één van de sterkste personen die ik ken. Je mag nu lekker uitrusten. We gaan je ontzettend erg missen, maar je zult altijd bij ons blijven. Je hoort bij onze familie. En als we weer met z’n allen in Huard zijn, dan blijft de ‘Pris kaas’ absoluut mijn favoriet.

    Rianne - Groningen
    3 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   • Nichtjesdag in Rotterdam
    reactie 35   |   niet OK
    Lieve Priscilla,
    Je fietste voorop en leidde met rust en kalmte de hele sliert fietsende nichtjes door de stad. Je liet ons mooie plekjes zien en we eindigden in Biergarten. Verdrietig dat je er niet meer bent. Maar in herinnering bij ons. Tijmen en familie en vrienden, veel sterkte! ❤

    Ciska - De Meern
    3 oktober 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.