gedenkplaats van

Renate Corten - van der Meer

05-01-198620-03-2020
   Ik ga alvast, want ik ben zo moe,
   Maar weet je wat ik doe?
   Ik doe hier en daar een lichtje aan,
   dan hoef je straks, als jij komt,
   niet door het donker te gaan.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Gecondoleerd
    reactie 13   |   niet OK
    Lieve Ronald, familie en vrienden van Renate,
    Het is alweer een week geleden dat we afscheid namen van Renate. Wat was het een mooi en persoonlijk afscheid, met prachtige woorden, precies zoals wij Renate kenden.
    Een warme, nuchtere, rustige, gezellige en intelligente vrouw. De laatste jaren hadden wij alleen digitaal contact, maar ook daar uit bleek nog steeds haar betrokkenheid naar anderen en haar enorme liefde voor Ronald en Lieke.
    Het was veel te vroeg om van zo'n bijzondere vrouw afscheid te moeten nemen.
    Het zwaaien van Lieke naar de kist aan het einde van de dienst met de woorden 'dag mama' waren hartverscheurend maar tegelijk juist ook zo mooi. Wat mag Lieke straks trots zijn op haar lieve moeder, die in die ruim 1.5 jaar zoveel mooie herinneringen voor haar heeft nagelaten.

    Hier brandt elke avond nog een kaarsje bij de mooie foto van Renate.
    Sterkte allemaal.    Eveline en Olaf - Herten
    3 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Renate
    reactie 12   |   niet OK
    Ik heb Renate leren kennen toen ik mijn vriend leerde kennen die uit Leimuiden komt. Zelf kom ik uit Reuver, Limburg. Met alle vrienden gingen we ieder weekend op stap. Met de taxi (hilarisch) naar de herberg in Reeuwwijk, Noordwijk, Zandvoort, Scheveningen en natuurlijk de bolle olifant in Nieuw-Vennep ;-) . Een keer hebben we ook nog gelogeerd in het huis van mijn ouders met z'n allen. Zij waren op vakantie. En toen gingen wij naar de e-dry in Duitsland. Wat was dat een avontuur, met de weisse en de schwartze zaal , de stijldanszaal en eten in de pizzaria. Ook de verschillende jaarwisselingen die we samen vierden waren altijd erg geslaagd. En ja we zijn ook een keer naar Mollers geweest! Verschrikkelijk.. haha..
    We hebben we veel gelachen gedanst samen. Soms gingen de mannen alleen op stap en keken wij met de dames een film. Dan hadden we ook goede gesprekken.
    Toen je relatie was verbroken werd het contact ook wat minder. We gingen allebei onze eigen weg, maar hielden wel contact via whatsapp, kaartjes en facebook. En ook ben je nog op kraamvisite geweest bij Tobi. Op jouw verjaardag in januari 2019 hoorde ik dat je ongeneeslijk ziek zou zijn. Ik kreeg er de rillingen van en hoopte dat het niet waar was. Ik heb je toen gefeliciteerd met je verjaardag en laten weten wat ik had gehoord en ook dat ik hoopte dat het niet waar was. Ik had er ook bijgezet dat als je niet wilde reageren dat ook prima was. Maar ik had natuurlijk binnen 5 minuten al een reactie. Dat je zo blij was dat ik het gewoon vroeg, maar dat het helaas wel waar was. Vanaf toen zijn we weer meer gaan appen en ik ben nog bij je op bezoek geweest in Hilversum. Daar heb ik de kleine vrolijke Lieke ontmoet en je man Ronald. En wat was het een gezellige middag, allemaal herinneringen opgehaald, ook diepgaande gesprekken en afgesloten met een dikke en lange knuffel. Ik ben zo blij dat we dat nog gedaan hebben. In de periode daarna heb ik je regelmatig kaartjes en attenties gestuurd en dat kon je zo waarderen. Iedere keer kreeg ik weer een lief appje. en ook ik vrat de berichten in de uppdate-app op (zoals je moeder zie tijden je afscheid). ja, je afscheid.... wat was dat mooi en wat fijn dat we het ondanks de coronacrisis toch konden bijwonen, maar dan op een digitale manier. Het was ontzettend mooi, mooie woorden, mooie muziek, mooie bloemen, mooie ruimte, mooie mensen en dat allemaal voor een heel mooi en bijzonder mens, dat ons veel te vroeg heeft moeten verlaten... Ik heb heel wat tranen gelaten en ik ben blij dat ik je heb leren kennen.
    blijft oneerlijk.. onbeschrijfelijk... ik wens Ronald, Lieke, de ouders en zusjes van Renate, de schoonfamilie en vrienden heel veel sterkte toe...
    Liefs Judith
    Judith - Kudelstaart
    2 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Renate
    reactie 11   |   niet OK

    Ik heb Renate leren kennen als collega bij Rembrandt. Renate werkte vanuit Amsterdam en ik vanuit Eindhoven. Regelmatig kwam ik naar Amsterdam toe en dan zaten wij bijna altijd in hetzelfde rustige kantoorblok. Ik vond het altijd fijn om met Renate samen te werken en bewonderde enorm haar gedrevenheid (altijd op tijd aanwezig), structuur en focus op kwaliteit en af en toe een geintje. We hadden ideeën om samen met een paar collega's te gaan duiken in Egypte. Samen met de collega's zijn we in Istanbul geweest en hebben veel andere leuke activiteiten gedaan, zoals het mountainbiken en de wedstrijd van het Nederlands elftal kijken met een bbq. Daar is ook de foto gemaakt.

    Heel veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies.


    Stefan - Vught
    30 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    tja, welke 'memori' schrijf je op als iemand veel te vroeg het leven moest verlaten.
    Een jonge, lieve moeder;
    een fantastische vrouw;
    een lieve, krachtige dochter, zus en schoonzus;
    een ambitieuze, (soms ondeugende) en trouwe vriendin
    Zo veel bewondering voor de wijze waarop jullie en Renate met deze zeer moeilijke tijd zijn omgegaan.
    Alles op alles gezet om nog veel kracht uit het leven te halen en mooie herinneringen te beleven.
    Herinneringen waar jullie later héél véél aan zullen hebben.
    Ik wens jullie alle sterkte van de wereld; nu, over een paar maanden en in de verre toekomst.
    In de memories blijft Renate altijd bij jullie.

    Marina van Dam

    Marina - Sluiskolk 4, Leimuiden
    28 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 9   |   niet OK
    Nelson Mandela, Majoor Bosshardt, Johan Cruijf

    Zomaar drie beroemde namen die een inspiratie zijn geweest voor heel veel mensen en die ons met hun doen en laten en hun ideeën aan het denken hebben gezet.
    Gisteren was het Renate Corten-van der Meer die iedereen inspiratie en kracht gaf tijdens een prachtige uitvaartdienst.

    De manier waarop jij met je ziekte bent omgegaan en de kracht die je had om daar ook nog een positieve draai aan te geven voerde de boventoon in alle mooie toespraken van familie en vrienden.
    Elk woord was raak en omschreef exact wie je was, een doorzetter , geen half werk. Je doet het goed of je doet het niet. Puur en integer, bij jou wist je waar je aan toe was.

    En we hadden je zo graag een groot afscheid gegund met een afgeladen volle zaal maar helaas kon dat gezien de omstandigheden niet door gaan. Gelukkig bood de livestream een perfect alternatief waardoor we toch het gevoel hadden er echt bij te zijn. Nu hoorden we van Rianne dat je wel iemand van getallen was en toen we ons oog aan het einde van de dienst op het aantal volgers van de stream lieten vallen, stond hij op 124.
    Ervan uitgaande dat er gemiddeld 3 mensen per stream zitten te kijken zien we toch die tot de nok gevulde zaal. Allemaal betrokken mensen die jou een warm hart toedragen.

    We hopen dat deze grote belangstelling een troost kan zijn voor de directe familieleden van jou en Ronald. Het laat zien wat een buitengewoon mens je was juist door zo gewoon te zijn. Dank je wel voor wie je was.

    We wensen je een mooie reis naar een prachtige plek en zullen je voor altijd in ons hart meedragen.
    Dag lieve Renate
    Een dikke tût van Sipke en Nélien Zeldenrust

    Sipke en Nélien - Nijemirdum
    28 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Lieve familie,
    Een mooier en persoonlijker afscheid in deze rare tijden hadden jullie Renate niet kunnen geven.
    Bedankt dat wij er ver weg en met onze gedachten toch dichtbij getuige van mochten zijn. De kleine Lieke die haar mama gedag zwaait, de persoonlijke verhalen, het was zo intens en pakkend.
    Veel sterkte voor alles wat er komen gaat en ook voor de rust die er nu ineens weer zal zijn.
    Renate, lekker koese boese. Je hebt meer dan je best gedaan.

    Liefs uit Friesland,
    Pim en Patricia Zeldenrust

    Patricia - Idskenhuizen
    27 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Renate
    reactie 7   |   niet OK
    Renate en ik kenden elkaar van onze tijd als collega’s bij Rembrandt. Ondanks het feit dat we op verschillende locaties werkten en elkaar dus niet dagelijks zagen, wisten we elkaar goed te vinden in alle fusie & overname hectiek. Renate was toegankelijk, altijd beschikbaar voor een grap, het ventileren van frustratie, inhoudelijke hulp bij een casus, een gezellig praatje of het delen van moeilijkere problemen. We vonden elkaar in nuchterheid, reislust, een ambitieuze levenshouding en een gemeenschappelijk gevoel voor humor.

    Renate was in haar werk extreem gestructureerd. Haar dossiers waren altijd tip-top in orde en haar to-do lijst was altijd bijgewerkt en goed overzichtelijk. Ik herinner mij dat ik een keer een Lonely Planet van haar te leen kreeg en er toen tot mijn verwondering achter kwam dat zij deze met bookmarks en kleurcodes helemaal naar eigen inzicht overzichtelijk had gecategoriseerd. Haar structuur zat dus door heel het leven heen…

    Ook nadat we beiden bij Rembrandt vertrokken waren hielden we contact. Af en toe gezellig lunchen of een rondje op de racefiets. In 2018 bleken we nagenoeg tegelijk zwanger te zijn. Dit hebben we gevierd met een gezellige lunch tijdens ons gelijktijdige verlof. Nadat we beiden bevallen waren appte Renate al dat het niet goed met haar ging. Groot was mijn schok bij het horen van haar diagnose.

    De maanden sindsdien is ons contact verdiept en zochten Renate en ik elkaar met regelmaat op. Vol bewondering heb ik gezien hoe zij haar diagnose en alle implicaties die dat had voor haar leven recht in de ogen keek, benoemde, verwerkte en overwon. Ons contact was enerzijds ‘als vanouds’, en anderzijds bracht deze nieuwe situatie gek genoeg ook ruimte voor kwetsbaarheid, voor delen op een dieper niveau. Renate kreeg het voor elkaar om mij op mijn gemak te stellen als ik zelf niet goed wist hoe ik met de situatie om moest gaan. Ook is zij tot aan onze allerlaatste ontmoeting toe geïnteresseerd gebleven in mijn leven. Dit tekent voor mij hoe groot haar hart voor andere mensen was. Ik ben dankbaar dat ik haar de afgelopen maanden met regelmaat heb mogen zeggen hoeveel indruk ze op mij heeft gemaakt en hoeveel ik haar bewonder.

    Soms kijk ik naar mijn eigen zoontje en breekt mijn hart opnieuw een beetje. Ik kijk naar hem en denk aan Lieke, die zonder haar eigen moeder opgroeit. Het zijn momenten geworden waarop ik gebeden prevelde voor Renate en iedereen die om haar heen staat. Ik denk niet dat die momenten weg gaan, en dat zou ik ook niet willen. Laten het momenten zijn waarop ik denk aan mijn lieve, dappere, hilarische, super-gestructureerde, fantastische oud-collega / vriendin, en waarop ik gebeden blijf prevelen voor een ieder die haar moet missen in dit leven.

    Veel liefs, Lynette

    Lynette - Utrecht
    27 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Rutger Kamp
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Rutger - Leiden
    27 maart 2020
    reactie 6
   • Sterkte Ronald, familie en vrienden
    reactie 5   |   niet OK
    Hallo Ronald,
    Wat een mooi afscheid. Veel warme, persoonlijke woorden en muziek. Je sloot prachtig af en mooi, maar ook weer apart dat je de afscheidsbrief van Renate voor kon lezen.
    Moedig hoe jullie samen, maar zeker ook jij deze bizarre en onwerkelijke periode hebben doorstaan en er toch ook weer het maximale uit hebben kunnen halen, tot het echt niet meer ging. Het verdriet zal enorm zijn, maar gelukkig zijn er twee families en vrienden die Lieke en jou daarbij zullen steunen. Heel veel sterkte en hopelijk kunnen we in deze toch al rare tijden over een poosje weer eens een bakkie doen.
    Marie-Jose & Han

    Han - Groeningen
    27 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Renate
    reactie 4   |   niet OK
    Beste Ronald,

    Wat bizar, en aan de andere kant fijn dat ik op deze manier toch aanwezig kon zijn bij het afscheid van Renate. Mooie lieve woorden over haar, precies zoals ik haar heb gekend.
    Renate heb ik leren kennen toen zijn zich aansloot bij de Powersoos van Viore, de jongerengroep van het inloopcentrum voor kankerpatienten.
    Wat een voorbeeld is zij geweest voor de andere meiden, haar positieve uitstraling heeft op iedereen in de groep een enorme indruk achtergelaten. Wat zullen wij haar gaan missen. Heel veel sterkte in deze moeilijke periode
    Mariette Scholten, namens de Powersoos van Viore

    Mariette - Laren
    27 maart 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie