Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

René Grotenhuis

16-01-195108-12-2021
   U kunt hier uw naam, een boodschap of beeld aan ons achterlaten.

   René schreef over zijn ziekte een column op het online platform 'De Bezieling':

   https://debezieling.nl/author/rene-grotenhuis/

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Een bedankje dat te laat komt voor René
    reactie 139   |   niet OK
    Beste mevrouw Grotenhuis en familie,
    Mijn naam is Ingrid van Bouwdijk en sinds 25 jaar werk ik bij Cordaid en ken René als onze Directeur van een heel aantal jaren geleden. Tijdens een Community of Practice bijeenkomst over Mental Health & Psychosocio Support bij Save the Children kwam ik half november dit jaar de NGO International Insitute for Community Based Sociotherapy (IICBS) tegen. Deze werkt met sociotherapie in conflict-gebieden en hun methodiek is succesvol gebleken.
    Een van de aanwezigen vertelde me dat René Grotenhuis aan de wieg van deze NGO heeft gestaan. Hij investeerde Cordaid geld terwijl het eigenlijk nog van de grond moest komen.
    Ze wilde hem bedanken nog voor het vertrouwen die hij stelde in dit initiatief. Ze wist niet dat René niet meer leefde. Het leek me wel iets om bij jullie te melden; het lijkt me voor jullie als nabestaanden goed te weten dat mede dankzij René deze NGO van de grond is gekomen en doorgaat met het werk. Vandaar deze reactie op de gedenkplaats.
    Met vriendelijke groet,
    Ingrid

    Ingrid - Delft
    7 december 2023

    Deel deze pagina:

   • Herinnering in dankbaarheid
    reactie 138   |   niet OK
    Net als zo veel anderen die René hebben ontmoet en met hem hebben samengewerkt, wil ik enkele woorden van meeleven delen met zijn familie en collega's, en woorden van blijvende dankbaarheid uitspreken. René was zo'n bijzondere man en partner in de samenwerking bij Cordaid door een zeldzame combinatie van gaven: hij kende de professie van ontwikkelingsvraagstukken door en door, hij was theologisch onderlegd, betrokken bij de leer én de praktijk van het katholieke sociale denken, en bovenal had hij hart voor de mensen met en voor wie hij dit werk deed. Met hem te hebben mogen samenwerken was voor mij een zeldzaam stimulerende ervaring. Ik heb gezien hoezeer zijn werk in de internationale Caritas organisatie werd gewaardeerd. Ook de afgelopen jaren stelde hij zijn gaven in dienst van degenen die het Nederlandse beleid verder willen brengen, onder andere door zijn studie voor het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Wart missen wij hem nu al, en hoeveel meer treft dat zijn dierbaren. Hun wens ik veel sterkte en troost.

    Ernst - Tilburg
    2 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 137
    marjet

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    marjet - Bodegraven

    28 december 2021

   • herinnering aan Rene
    reactie 136   |   niet OK
    'René en ik waren oud-collega's bij de NOVIB in de jaren 80/90. Ik zag hem als een begeesterd mens en medewerker die mede vorm heeft gegeven aan de professionalisering van de organisatie vanuit zijn diep christelijke levensovertuiging. Wat mij raakte was zijn scherpzinnige bewogenheid. De titel van zijn postacademische afstudeerscriptie staat mij nog helder voor de geest: Tussen Scylla en Charibdis. Hij wist daarin het krachtenveld waarin ontwikkelingssamenwerking moest opereren zo treffend te verwoorden.
    Zijn onverwachte overlijden schokt mij diep en ik wens zijn familie en andere naasten alle kracht toe om dit verlies te verwerken.

    Hans - Den Haag
    27 december 2021

    Deel deze pagina:

   • René, oud-leerling van mij op de Bernardusschool B
    reactie 135   |   niet OK
    In 1958 begin ik als onderwijzer op bovengenoemde school. In het jaar 1959 - 1960 was René een van mijn leerlingen in de vierde klas.
    Van harte gecondoleerd met zijn heengaan.
    Zijn vader heb ik ook gekend. Ik woonde van 1936 tot 1961 in Glanerbrug. Mijn vader was goed bevriend met pater Wouters , overste van het Olavklooster. In de oorlog hadden wij van het Olavklooster een priesterstudent in huis. Jacques van Egmond. De vader van René woonde als zodanig in bij de de famille Kroeze aan de Pastoor Meijerstraat in ons dorp.
    René’s vader is getrouwd en werd burgemeester, als ik me goed herinner begon hij in Ootmarsum als zodanig. Geertruidenberg ook nog dacht ik.
    Mooi dat René voor goede doelen heeft gewerkt. Net als ik, van 1979 tot 1998 was ik adjunct-directeur van de Nationale Vereniging de Zonnebloem.
    Graag wens ik u allen veel sterkte met dit verlies!
    Ik hoop dat de vele goede herinneringen die veel mensen aan hem hebben, u tot troost mogen strekken.
    Henk van der Vegt

    Henk - Overdinkel
    21 december 2021

    Deel deze pagina:

   • herinnering
    reactie 134   |   niet OK
    Beste Inge, ik ben wat laat maar ik wil je condoleren met het verlies van René. Bij de uitvaart van Gerard Zuidberg hebben we elkaar nog even gezien. Ik herinner me hem vooral van de studiegroep 'Toekomst' waar hij een waardevolle en betrokken bijdrage heeft geleverd.
    René is te jong gestorven . Ik zal hem met eerbied en dankbaarheid gedenken. Ik wens jou alle goeds en veel sterkte toe.
    Groet, Herman Agterhoek.

    Herman - Doetinchem
    20 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 133   |   niet OK
    Ik was pas net zijn blogs gaan lezen en was geroerd. Ik wens alle nabestaande en alle mensen betrokken bij de Bezieling sterkte met het verwerken van dit verlies!

    Lenie - Havelte
    18 december 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 132
    Eelco

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Eelco - Utrecht

    17 december 2021

   • reactie 131
    Margaret

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Margaret - Utrecht

    17 december 2021

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 130   |   niet OK
    Ik kende René al vanuit zijn studententijd. De laatste jaren hebben we elkaar weer ontmoet en nam hij wel eens contact met me op, waarbij ik als theologische consultant functioneerde. Ik ben dankbaar dat hij was wie hij was en deed wat hij deed. Sterkte voor ullie als zijn familie. Jozef Wissink

    Jozef - Utrecht
    17 december 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.