gedenkplaats van

Rick te Braak

05-11-197324-09-2009
   Donderdag 24 september ontvingen wij het verschrikkelijke bericht dat Rick is verongelukt. Het is niet te bevatten – woorden schieten tekort…

   Waarom?
   Waarom is het eerste dat je te binnen schiet. Waarom Rick?
   Je kunt het niet geloven, je wilt het niet geloven, maar je verstand zegt dat het waar is.

   Rick was onze voorzitter van de Zwolse feestvereniging. Een fantastische vent die zich volop inzette voor de Zwolse feestvereniging en de gehele Zwolse gemeenschap.
   Altijd stond hij met een mooi woordje klaar als er wat officieels meegedeeld moest worden. Ook de minder makkelijke berichten wist hij als geen ander goed te verwoorden. Hij wist iedereen enthousiast te maken voor Zwolle. Onvergetelijk zijn bijvoorbeeld zijn toespraken bij de start van de kermis, waar hij de wethouder op een aangename manier wist te prikkelen en probeerde hem te verleiden toezeggingen te doen voor het verbeteren van diverse Zwolse zaken die op dat moment speelden.

   Humor was één van zijn sterke punten. In de verschillende vergaderingen van de feestvereniging en de algemene jaarvergadering die hij voorzat, was het vaak Rick die de stemming er in bracht met zijn humor. Hij wist de mooiste moppen en verhalen te vertellen. Daarnaast bleef er altijd de aandacht voor een zinvolle vergadering waar er weer gewerkt werd aan de volgende kermis of meifeest.

   De dag na de kermis en de dag na het meifeest was de mooiste dag van het feest voor Rick. Als alle officiële onderdelen achter de rug waren en alles weer goed en wel verlopen was, was dit de dag om na te genieten. Dan was Rick altijd op z’n best. Onvergetelijke dagen, waar tot aan tranen toe gelachen werd, vaak door de humor van Rick.

   Rick was een echte voorzitter in hart en nieren. Overal en altijd stond, met een ongekende inzet en enthousiasme, Zwolle voorop. Zijn lijfspreuk in deze was: “Met mekare, veur mekare”. Dit geeft precies aan hoe Rick was in zijn werk voor de feestvereniging en voor Zwolle in het algemeen. Wij zullen dit nooit vergeten en altijd voortzetten, hoe moeilijk dit ook gaat worden na dit verschrikkelijke verlies.

   Het is moeilijk voor te stellen hoe verder te moeten zonder onze voorzitter Rick. Een fantastische vriend, altijd goeie zin, altijd attent en respect voor een ander. Hij was zo bijzonder en toch zo gewoon. Een voorbeeld voor iedereen in het bestuur en erbuiten. Zonder hem zal het nooit meer zijn zoals het was. Wij willen nu even niet, maar zullen verder moeten en dit ook doen. Wat zullen wij hem vreselijk missen.

   Franka en Ramon, families Te Braak en Werner, wij wensen jullie alle sterkte om dit verlies te verwerken. Daar waar nodig, staan wij natuurlijk altijd voor jullie klaar.

   Rick, we zullen je nooit vergeten.

   Bestuur Feestvereniging Zwolle

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie