gedenkplaats van

Riek Sik Brouns

26-09-193208-05-1999
   Mam heeft na een strijd van 1 jaar het gevecht verloren tegen longkanker. Ze heeft het tot het laatst toe moedig gedragen en veel af moeten zien. De laatste maanden moest zij opgenomen worden in een terminaal centrum omdat het thuis niet meer te doen was voor haar door de pijn en voor mijn vader om haar te verzorgen. In dat tehuis was zij de steun voor velen om haar heen want zo was haar karakter. Zij heeft zich vaak weggecijferd voor velen om haar heen. Ondanks dat zij het vreselijk vond om gescheiden te zijn van mijn vader, haar grote steun en toeverlaat. Ze heeft beslist geen makkelijk leven gehad en heeft altijd hard moeten werken. Van jong af aan moest zij mee met Oma om bij andere mensen te verven en behangen om op zo'n manier wat bij te verdienen voor het gezin waarin zij leefde. Dit maakte dat zij twee gouden handjes had die werkelijk konden werken als een bouwvakker. Wat haar ogen zagen maakten haar handen, zij heeft altijd alles geverfd, behangen, met hardboard afgetimmerd en zelfs de trappen met linoleum belegen. En als we s'avonds thuis kwamen van ons werk of school had ze zelfs het complete bankstel opnieuw bekleed. Tja, ze heeft menigeen doen verbazen met haar kracht en doorzettingsvermogen. Ze was ook de spil van ons gezin waar alles om draaide, ze maakte het thuis gezellig en zorgde goed voor ons de kinderen en haar man. Alles was spik en span en wij zagen er uit om door een ringetje te halen. Kortom het was een klein wijffie maar groot in daden. Zij was heel blij met ons gezin en was ook heel blij met de kleinkinderen en zelfs haar eerste achterkleinkind heeft ze nog mee mogen maken. Ze heeft bij ons allen een onuitwisbare indruk achtergelaten en vaak ook nog vandaag de dag is zij nog steeds een voorbeeld voor ons. Ze leeft daarom ook nog steeds voort in ons hart.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Gedicht of lied
    reactie 2   |   niet OK
    Ze heeft zelf 2 nummers uitgezocht voor haar crematie en dat waren de volgende nummers. Ik heb je lief van Paul de Leeuw. (speciaal voor mijn vader en ook omdat ze uit R'dam kwam). Hou me vast van Xander Buisognee. Speciaal voor ons omdat ze nog niet wilde gaan.

    hennie bossaert - Daar waar ik woon.
    3 februari 2010

    Deel deze pagina:

   • Mooiste herinnering
    reactie 1   |   niet OK
    Teveel om op te noemen maar zij was ook een humoristische vrouw op zijn tijd en als ze vrolijk was dan waren wij dat ook in het gezin. En als ze triest was dan had dat ook zijn weerslag op ons hele gezin. Maar het meeste wat we herinneren was haar trouw en houden van tot het laatste toe voor hen die haar dierbaar waren.

    hennie bossaert - Daar waar ik woon.
    3 februari 2010

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie