Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Riet van der Pol-Vriens

05-07-192806-10-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Lieve mensen, jullie moeder en oma, mijn buurvrouw.......onze kennismaking was nog maar net Lieve. Eisen, begonnen. Maar door wat ik waarnam aan de eettafel en wat ik merkte in die paar kleine gesprekken, die we mocHeten heten hebben, heeft zij al indruk gemaakt op
    reactie 11   |   niet OK
    Lieve mensen, familie, nabestaanden van Riet,
    Sinds bijna een jaar mocht ik naast haar wonen.
    De laatste tijd was een voorzichtige kennismaking begonnen, maar ook daarvoor al, door wat ik tijdens het eten waarnam, had ik een paar indrukken van haar, die bevestigd werden. Zoals lief en flink, voorzichtig en dapper, terughoudend en belangstellend.
    Jullie kenden haar al heel lang en intens, veel van jullie al je hele leven.
    Ik wens jullie allen toe daar haar liefde en voorbeeld je altijd zal blijven inspireren.
    Met veel goede gevoelens en wensen voor jullie allemaal

    Hennie Rijken-Manuel

    H.E. - Rhenen
    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 10   |   niet OK
    Lieve familie,
    Met het overlijden van jullie lieve moeder, grootmoeder en overgrootmoeder condoleren wij jullie vanuit ons hart en wensen jullie alle sterkte toe.
    Een bijzonder mooi mens is niet meer.
    Wat gaan we haar missen.

    Ronald de Jong
    Karin van Moorsel

    Karin en Ronald - Best
    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Allerliefste Riet
    reactie 9   |   niet OK
    Allerliefste Riet,
    Vandaag, 14 oktober 2020, op de dag van jouw uitvaart, schrijf ik jou deze brief. Een rare dag om jou te schrijven, maar ik voelde enorm de behoefte dit te doen.
    Na ruim 20 jaar innige vriendschap wil ik je vooral danken voor de mooie tijd die we met elkaar doorgebracht hebben. De vele uurtjes op de bank. We kletsten wat af over de meest uiteenlopende onderwerpen, we hadden altijd gesprekstof genoeg en vergaten vaak de tijd. De gezellige etentjes bij ons thuis en de leuke uitstapjes waar jij zo van kon genieten.
    We verwonderden ons er vaak over hoe het toch kan zijn dat twee mensen met een leeftijdverschil van 35 jaar zo een mooie vrienschap met elkaar hadden. Wij hielden het erop dat we zielsverwant waren. Zo voelden we dat beiden heel sterk.
    Prachtige gesprekken hebben wij gevoerd over de vreugde, maar ook het verdriet in het leven. Ook sprak je veel over jouw gezin en (achter)kleinkinderen. Een grote glimlach kwam dan altijd op jouw gezicht.
    Maar geen gesprek ging voorbij zonder dat jouw innig geliefde Paul ter sprake kwam. Er was ruimte, begrip en vertrouwen om hier over te praten. Altijd weer ging ik wijzer, lichter en blijer bij jou de deur uit.
    Je was een wijze, bijzonder lieve vrouw met een groot hart. Je oordeelde niet snel over anderen, je was oprecht geinteresseerd in je medemens en kon enorm goed luisteren. Ik ga jou enorm missen.
    Lieve Riet, ik wens jou nog maar een ding toe en dat is dat je herenigd wordt met jouw lieve Paul en Bernadette.

    EN NU MAAR HOPEN DAT ER EEN HEMEL IS...

    in verbondenheid,
    Karin


    Karin en Ronald - Best
    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Dierbare herinneringen aan Riet
    reactie 8   |   niet OK

    Karin en Ronald - Best
    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Familie van Riet van der Pol Vriens
    reactie 7   |   niet OK
    Ik heb jullie moeder leren kennen toen ik voor haar kwam werken boven de jumbo.
    Het was een lieve vrouw, Kwam twee keer per week bij het huishouden, vaak maakte we ook een praten over van alles en nog wat. Toen jullie moeder ging verhuizen kwam ik elke woensdag bij haar op bezoek, daar genoot zij erg van. We zijn ook samen op een zonnige dag naar de brug van Rhenen gegaan en hebben daar samen op het bankje gezeten lekker even uitwaaien, daar genoot jullie ook zeker van. We hebben samen veel gelachen. Ik zal haar missen. Maar jullie moeder is altijd in mijn hart.
    Annechien Dekker

    Annechien - Rhenen
    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 6   |   niet OK
    Wij hebben Riet gekend als een hele lieve vrouw, die belangstelling toonde in iedereen. Lieve familie, heel veel sterkte met het verlies van jullie (schoon)moeder en oma.
    Co en Ali Donderwinkel-Modderkolk

    Co en Ali - Eerbeek

    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

          Co en Ali - Eerbeek
    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • 'Telkens weer'; Toon Hermans
    reactie 5   |   niet OK
    En telkens weer zullen we je tegenkomen,
    We zeggen veel te gauw: het is voorbij.
    Hij heeft alleen je lichaam weggenomen,
    niet wie je was en ook niet wat je zei.

    Wij hebben dit gedicht gekozen omdat wij Riet blijven herinneren, blijven tegenkomen waardoor het voor ons niet voorbij is. De ziel van Riet blijft, haar lichaam wordt weggenomen.

    Rondy en Eric - Best
    13 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Buurvrouw Riet
    reactie 4   |   niet OK

    Wij zijn met kerst 2000 in Best komen wonen tegenover Riet. Vanaf het allereerste begin toonde Riet veel belangstelling in ons. Regelmatig kwam ze even langs voor een praatje, in de zomer voor een BBQ, in de winter voor de erwtensoep en worstenbroodjes. Wij kwamen bij Riet over de vloer voor een kopje koffie/thee en een goed gesprek en als het zo uitkwam hielpen wij haar met ditjes en datjes. Een aantal jaren geleden was er in Best een grote stroomuitval waardoor we ook in de donkerte kwamen te zitten. Riet heeft toen samen met Karin de avond bij ons doorgebracht met een goed glas wijn en veel kaarsjes.
    Omdat Riet veel in de keuken zat fungeerde ze ook als 'beveiligingscamera' voor ons huis :-).
    Met Riet kon je over de wereldproblemen praten, de politiek, kunst/cultuur, een goed boek. Ik herinner me nog dat ze bezig was met een cursus Russisch om haar hersenen scherp te houden.
    Riet was een intelligente, warme en betrokken vrouw die wij in ons hart gesloten hebben.
    Ze is al een paar jaar weg uit onze straat maar wij hebben contact gehouden en bezochten haar op regelmatige basis in Rhenen waar zij eerst in een appartement woonde en later in een fantastisch verzorgingstehuis.
    Riet zal altijd in onze gedachten en herinnering blijven.

    Eric en Rondy


    Rondy en Eric - Best
    13 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve familie
    reactie 3   |   niet OK
    Lieve familie van Rietje van der Pol,

    Bij deze wil ik jullie condoleren met het verlies van jullie moeder en oma.

    Ik leerde Rietje kennen in 1972. Mijn moeder en Rietje hadden besloten dat het wel zo makkelijk was om niet ieder apart de kinderen met de auto naar school te brengen, maar daar een gezamelijk project van te maken. Dat scheelde weer een extra ritje rijden tussen het Wilhelminapark en de lagere school in Laag Soeren. En zo reden mijn broer, Corien en ikzelf de ene week naar school met Rietje en de andere week naar school met mijn moeder. Het bleef niet bij deze ritjes alleen. Mijn moeder (Coos Weenink) en Rietje konden het heel goed samen vinden.

    Als kind en puber besteedde ik hier niet veel aandacht aan. Mijn leefwereld was op school met leeftijdsgenootjes. Pas later toen ik het huis uit was en ik de enthousiaste verhalen van mijn moeder hoorde over al hun uitstapjes, kwam Rietje ook bij mij in beeld. Ik leerde haar kennen als een betrokken en warme vrouw vol belangstelling voor anderen. Een intelligente vrouw ook, met veel belangstelling voor cultuur en geschiedenis. Samen met mijn moeder ging ze iedere week op stap. Naar Zanten, naar de Romeinse opgravingen, naar het museum van Oudheden in Leiden, naar de oude Wodans eiken op de Veluwe enz enz. Van te voren lazen ze zich in en deelden ze hun enthousiasme over het onderwerp van die week. Voor mijn moeder was ze haar beste vriendin. Ze betekende heel veel voor haar. Ze deelden elkaars de ups en downs en hadden veel gemeenschappelijke interesse.

    Rietje sprak heel open over het grote verlies in haar leven, de dood van Paul. Ze kwam dan kwetsbaar over, maar was tegelijkertijd heel sterk en vastberaden om er wat van te maken en er te zijn voor haar kinderen.
    Ik heb altijd contact met haar gehouden. Dat was niet altijd heel intensief. Soms alleen een kerstkaart of een telefoontje, maar altijd was het fijn om haar weer te horen.

    Tot op hoge leeftijd heeft ze zelfstandig gewoond en bleef ze ook verbazend helder voor haar leeftijd. Toen ik haar vorig jaar onverwacht opzocht in Renkum, wist ze meteen wie ik was. En tot vorig jaar toe, belde ze me op de verjaardag van mijn moeder (24 november) om herinneringen op te halen. Het was tekenend voor haar warmte voor anderen. Ze vroeg dan steevast:" hoe oud zou je moeder nu zijn geworden?" Om dan vervolgens te verzuchten:"Ach, hemel, wat gaat de tijd toch snel".

    Ik wens jullie heel veel sterkte toe!
    Marjan Weenink

    marjan - leiden
    12 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 2
    Johan en Mar-Jan

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Johan en Mar-Jan - Nijmegen

    10 oktober 2020

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.