gedenkplaats van

Rik de Nijs-Weijburg

07-07-193107-08-2020

   'Good night, good night!
   Parting is such sweet sorrow,
   That I shall say: Good night, till it be morrow.'

   - Shakespeare -


   Met verdriet, maar ook dankbaar voor de liefdevolle herinneringen en de bijzondere
   laatste jaren op de Reigershoeve, hebben wij afscheid genomen van
   onze moeder, schoonmoeder en oma

   FREDERIKA JOHANNA WEIJBURG
   RIK

   ✴︎Tiel, 7 juli 1931 - ✝︎ Heemskerk, 7 augustus 2020


   Roosmarijn
   Isa

   Camilla en Peter
   Rosanna en Lee


   De crematieplechtigheid heeft in besloten kring plaatsgevonden.

   Wil je herinneringen aan Rik delen, ga dan naar
   https://www.memori.nl/rik-de-nijs-weijburg

   Correspondentieadres: R. de Nijs - Keesomstraat 213 - 2041 XJ - Zandvoort   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • "Trav'lin' Light"
    reactie 11   |   niet OK

    Roosmarijn - Zandvoort
    1 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Lex van Straten
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Lex - Amsterdam
    31 augustus 2020
    reactie 10
   • Lieve familie van Rik
    reactie 9   |   niet OK
    Wat staan hier al lieve woorden over en voor Rik.
    Ik heb Rik leren kennen bij de jazz-sessies van Truus Engels, zo’n jaar of tien geleden. We zongen allebei onze liedjes en zo leerden we elkaar kennen, onder andere bij café Elsa’s.
    Wat was het een leuk mens en een heerlijke zangeres. Ik heb haar CD en die ga ik weer regelmatig draaien. Dan denk ik nog even aan haar. Dag lieve Rik❗️🌹
    Liefs van Tonja Vermeij

    Tonja - Amsterdam
    26 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Rik,
    reactie 8   |   niet OK
    We hebben tot het laatst gedanst, ik moest mijn schroom opzij zetten, maar jij deed het gewoon.
    Ook zongen we de liedjes van ja,zuster nee,zuster. Ik ga je missen....
    Wiepke individueel begeleider.

    Wiepke - Schoorl
    23 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinnering
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve Rikje,
    Ik herinner me jou als vooral lief en zorgzaam.
    Ons contact ging dan ook vnl over de kinderen, Igor en Camilla die zich bijna broer en zus voelden, (ze waren ongeveer even oud en leken ook nog op elkaar) en grote zus Roosmarijn.
    Zij logeerden bij elkaar en bij halen en brengen ontmoetten wij elkaar, en wisselden zo het een en ander uit.
    Lieve Rik, dank je wel voor wie en hoe je was.
    Lieve dochters, schoonzoon en kleinkinderen, jullie moeder en oma was een bijzonder mens. Jullie denken vast met heel veel liefde aan haar.
    Zo ook ik, Ditte

    Ditte - Bergen aan zee
    23 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht lieve Rik
    reactie 6   |   niet OK

    Van Roosmarijn hoorde ik dat Rik op 89 jarige leeftijd is overleden. Ik vond dat ondanks deze hoge leeftijd toch een grote schok.
    Ik kende Rik vanaf ca. 1962. Rik was toen al een gerenommeerd fotomodel en ik was net begonnen als beginneling bij Hans Dukkers. Hij zou mij het vak leren. Dat betekende dat Rik heel vaak kwam werken in de studio. Ook wel makkelijk want zij woonde in het voorhuis aan de Prinsengracht en de studio van Hans was in het achterhuis.
    Ik zat altijd vol bewondering te kijken hoe ze zich opmaakte. Ze deed er helemaal niet zo lang over maar ze zag er altijd prachtig uit.
    We waren toen collega’s en een aantal jaren later toen Camilla naar de Vrijschool ging ontstond er een vriendschap omdat Jose, de dochter van mijn man, bij haar in de klas zat. Dus al die jaren op de lagere school gingen we heel goed met elkaar om. Vooral ook omdat Camilla vaak bij ons kwam logeren als Jose bij ons was.
    Een lieve herinnering heb ik aan het feit dat Rik ons een hond bezorgde.
    Ze vertelde dat ze over de Overtoom liep en daar een zwart/witte hond op de stoep zag zitten, geheel in z’n eentje. Zonder riem of wat dan ook. Dat vond ze wel raar, maar ging toch haar boodschappen verder doen. Maar op de terugweg zat die hond er nog steeds. Dat vond ze maar niks en nam hem mee naar huis. Wel allerlei instanties op de hoogte gebracht, maar niemand reageerde. Lastig werd het toen hun eigen hond (naam even vergeten) beviel van 8 pups. Dat werd wel een beetje veel dus vroeg ze aan ons of wij de hond wilden overnemen.
    Daar heb ik nooit spijt van gehad. Het was een lieverd, maar we noemde hem Boef.
    Toen de meisjes naar de Middelbare school gingen zagen we elkaar niet meer zo vaak, maar ineens plotseloos ergens in de jaren 80 en 90 hadden we zo af en aan weer contact ook al vanwege haar zingen, en later van mijn zingen. En toch… op een gegeven moment dreven we weer uit elkaar. Jammer. Maar ben nu wel blij dat ik weer een beetje contact kan hebben met Roosmarijn en Camilla.
    Zo blijft Rik nog lang leven.

    Alle twee de foto’s zijn van Hans Dukkers. Zelf sta ik er ook nog op samen met Rik en Loesje Blokker.

    Elly Bonsen


    elly - heemstede
    22 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Een mooi exemplaar ...
    reactie 5   |   niet OK
    Lieve Rikje,

    In vier verschillende levensfases heb ik je ontmoet en genoten van je schoonheid, je humor, je kennis en je muziek. Alles wat je wist gaf je door. Op Heuvenstein leerde ik je kennen en later hielp je mij aan werk in jouw 'BonneteRik' op de gracht en in de J.P. Heijestraat. Ik heb je altijd een lieverd gevonden, ook al was ik niet zo goed in het onderhouden van contact. Je inspireerde mij met je mooie jazzliedjes waardoor ik de liefde voor het zingen van jazzliedjes kon vinden. Veel later in de Klinker heb ik je nog een aantal keren opgezocht en maakte je me aan het lachen met je grappige verhalen want je kon zo mooi vertellen. Van de week hoorde ik dat je naar de andere wereld gevlogen bent. Als een mooi exemplaar blijf jij in mijn hart aanwezig. Ik wens alle nabestaanden alle goeds en sterkte. Dag lieve Rik!

    xxx Mickey Oudkerk Pool

    Mickey - Amsterdam
    18 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Mama Heldin, Schoonheid, Liefste,
    reactie 4   |   niet OK


    Toen was ik klein,
    verliefd op jou,

    paste ik in je hand;
    jouw palm mijn huisje.

    Je warme, zachte hand...
    ik liet nooit gaan.

    Jij mam,
    jij was het,
    niemand anders.

    Nu laat ik los.
    Nu ben ik groot.
    Mijn Huis
    waar jij in elke kamer leeft
    en heel zachtjes deuren opent,
    sluit,
    opent...


    Camilla - Californië
    17 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Oma Rik...
    reactie 3   |   niet OK
    Lieve Oma Rik,

    Een avond, een middag, een hele dag en soms zelfs een weekend met Oma was compleet normaal in mijn kleine wereldje als kind. Dit betekende natuurlijk een "verrassing" onder op de bodem van mijn toetje: een beschuitje met wat siroop onder een laagje yoghurt. "Vies hè ?!", vroeg ze dan.
    Aardappels schillen voor het avondeten terwijl ik Villa Achterwerk keek op de bank, "Geen vierkantjes ervan maken!", zei ze als ik de schil te dik maakte.
    Samen door het Vondelpark wandelen, door de Rozentuin, terwijl Oma mij alle langste verhalen vertelde over vroeger, over haar hondjes: Happy, Ober en Lars, over de oorlog.
    Lang naar haar staren terwijl ze haar make-up deed, grabbelen door haar knopendoos en sieraden-laatjes, en altijd door alle foto's van haar modellen-tijd bladeren. Bij Oma slapen was altijd een avontuurlijke belevenis. En ook heel gezellig.
    Ik kan mij het plafond perfect herinneren, de houten plankjes waar ik dan naar staarde terwijl ze naast me zat en mij instopte. Haar Pottertjes op het nachtkastje.
    Thee drinken uit de gestreepte bekers of de "seizoen" bekers, op het platje of op het balkon in de zomer. Altijd met rijstwafel en plakje ontbijtkoek erbij natuurlijk.
    Ik heb het nu maar over de kleine dingetjes, iedereen weet dat Oma stijl had, als Jazz zangeres en top-model, met de beste verhalen en het gezelligste huisje. Maar ik heb het over de kleine momentjes die voelden alsof ze speciaal voor ons waren. Ik zal ze heel eg missen.
    Ik ben Oma dankbaar voor voor alle inspiratie die ze mij heeft gebracht in mijn werk en leven. Ze wist zelf waarschijnlijk niet hoeveel, maar gelukkig hebben wij elkaar in januari nog kunnen zien en ondanks de ziekte konden we alsnog onze connectie voelen.
    Het is onmogelijk om in een kort stukje tekst uit te leggen wat Oma voor mij betekende of wat voor bandje wij deelden, dus zoals Oma zou zeggen: "Kortom"... Het was een geweldige vrouw en ze zal niet snel vergeten worden.

    Kusjes van Rosannie

    Rosanna - Californië
    17 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Rik...
    reactie 2   |   niet OK
    Lieve Rik,

    Onze eerste ontmoeting, een Amsterdamse gracht, in een bootje op een prachtige zomerse dag. Camilla stelde mij voor het eerst aan je voor. We waren allemaal een beetje zenuwachtig maar het werd een heel ontspannen middag. Ik was onder de indruk van je 'klasse' en stijl.
    We hadden toen natuurlijk nog geen enkel idee dat we verbonden zouden zijn, voor de rest van jouw leven.

    Camil en ik bleven bij elkaar, we kregen Rosanna en jij was onderdeel van ons familietje.
    Minstens één of twee keer per week kwam je bij ons eten en daarna paste je op Rosanna wanneer Camil en ik uit gingen. Als we thuis kwamen dronken we thee en kletsten we nog wat, je had altijd wel weer een spannend of grappig verhaal over je jeugd of je modellen-tijd! We moesten vaak om je lachen ( je gevoel voor humor heeft je trouwens nooit in de steek gelaten, ook niet toen je allang ziek was ) .
    Uitzwaaien vanaf twee hoog, als je op je oude fiets ( waar alleen jij op vooruit kwam ) de straat uit fietste. Camil en ik gingen slapen, jij ging nog even naar een Jazz-sessie om wat te zingen. Zingen was je grote passie, hoe bescheiden je ook was, je vond het heerlijk om op een podium te staan en wij vonden het super stoer van je en gingen regelmatig kijken, luisteren en genieten, ook met Rosanna.
    Je praatte niet vaak over jezelf maar van Camilla kwam ik meer en meer te weten. Hoe dapper je was, hoe je de kost moest verdienen voor het gezin, je deed het toch maar. Het zal niet makkelijk geweest zijn maar je hield je staande, je was je tijd vooruit en eigenlijk heel geëmancipeerd. Over de oorlog, de rest van je familie, je relaties, het was geen makkelijk leven geweest, maar toen ik je leerde kennen leek het alsof je een nieuwe fase van je leven was ingegaan, je genoot van je muziek, je kleindochters, je huisje aan het Vondelpark... het was een gelukkige tijd.
    Zoals we allemaal weten werd je ziek en brak een moeilijke periode aan, ik kan me eigenlijk niet voorstellen wat je allemaal te verwerken hebt gekregen maar je was dapper... heel dapper.
    Het is goed nu, dat je verder bent gegaan. Ik zie je in Camilla, ik zie je in Rosanna, je zal er altijd zijn, voor altijd een beetje bij ons, voor altijd in ons, waar je ook bent.
    Dag lieve Rik,
    Peter.

    Peter - Californië
    17 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie