Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Rini van der Wel

08-06-194418-09-2020
   Hierbij willen wij U op de hoogte te brengen van het verlies van onze lieve moeder en zus. Wij herinneren haar als een krachtig en prachtig mens, begaan met de wereld en de mensen om haar heen. Wij kunnen het ten zeerste waarderen als U hier uw eigen herinneringen met ons wilt delen.

   Indien U dit wenst, kunt U dit bericht delen met andere bekenden.

   De crematie kan live gevolgd worden via de onderstaande link

   https://begraafplaatslaurentius.nl/vanderwel

   donderdag 24 september 2020 om 13.30 uur.

   - De verbinding gaat ongeveer 10 minuten van te voren open.
   - Als er te vroeg wordt ingelogd dan is er een countdown of begindia van de uitvaart te zien.
   - Er is geen max aan het aantal aansluitingen.


   Voor meer informatie over de live registratie klik op https://begraafplaatslaurentius.nl/live-registratie-uitvaart/

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Geboortedag
    reactie 22   |   niet OK
    Lieve Rini, vandaag is het je geboortedag. Het is zo ontzettend jammer dat we elkaar niet meer kunnen bellen. Ik steek voor jou een kaarsje op. Je was zo'n prachtig mens.

    José - Beek en Donk
    8 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Tante Rini
    reactie 21   |   niet OK
    Wat jammer dat zo een opgewekt en positief mens dit leven met zo'n vaart achter zich heeft moeten laten. Tante Rini.. Mijn oma, vandaag precies een jaar geleden van ons heen gegaan, deed Rini altijd in haar onvervalste Rotterdamse accent na. "Ja ma.. Je moet het allemaal niet zo zwaar opvatten hoor". Die luchtigheid en positiviteit kenmerkte Rini voor mij. Wij zagen elkaar niet vaak (en als we elkaar zagen was het altijd bij oma), maar haar lach en interesse gaan wij zeker missen.
    Liefs,
    Serge, Marije en Esmée Elemans

    Serge - Berkel-Enschot
    29 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 20
    Commissie Reizen Overijssel Vrouwen van Nu

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Commissie Reizen Overijssel - Bruchterveld

    27 september 2020

   • Mooie momenten met Rini
    reactie 19   |   niet OK

    Al jaren heb ik Rini gekend, meestal onder leuke, maar soms ook onder minder leuke omstandigheden. Rondom de dood van Pa, Ma (onze schoonouders) en mijn Theo (voor Rini een zwager) was natuurlijk minder leuk, maar een weekendje bij haar logeren in Rotterdam (bij welke gelegenheid ook deze foto is gemaakt), samen in Alanya (Turkije) een avondje uit en de feestjes en partijen binnen de familie waren natuurlijk leuk. Ook de vele malen dat Rini samen met Ma een bezoek bracht aan Alphen om het graf van Theo en later ook van Pa te bezoeken waren bijzonder gezellig en leverden ook vaak interessante discussies op. Ik heb Rini altijd gewaardeerd om haar oprechtheid. Adequaat, recht door zee, doortastend en handelend, zo zal ik mij Rini altijd blijven herinneren, maar ook als een lieve en warme persoonlijkheid met oprecht interesse in haar omgeving. Rémond en Dimitri en verdere familie: het zal de komende tijd niet makkelijk voor jullie zijn. Ik wens jullie alle sterkte toe. Liefs, Nellie


    Nellie - Tilburg
    26 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinnering
    reactie 18   |   niet OK
    Lieve Rini,
    Het is vele jaren geleden dat wij elkaar voor het laatst gezien en gesproken hebben. Het is dan ook niet vreemd dat jou uitstappen uit dit leven mij verraste. Gelukkig blijven de herinneringen mij bij.
    Momenten van vreugde en ontspanning die wij in het verre verleden mochten genieten schieten door mijn gedachten. Jouw stem klinkt nog steeds in mijn oren als je Rémond en Dimitri tot de orde riep en jouw lach tijdens de de gezellige momenten die wij deelden.
    Alle sterkte voor je jongens.

    Mees - Poortugaal
    26 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 17
    Margriet Stijnen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Margriet - Brielle

    26 september 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 16   |   niet OK
    Op feestjes van pascalle en remond leerde ik Rini kennen. Ik moet zeggen dat ik respect heb voor hoe ze in het leven stond: zelfverzekerd, onafhankelijk, breed geinteresseerd, een rijk sociaal leven en vooral letterlijk doen wat ze zelf leuk vond!
    Heel veel sterkte voor vrienden en familie die haar moet missen, maar in het bijzonder voor Dimitri, Magda, pascalle en Remond.

    Danielle, lotte, Bas en berry - Wanneperveen
    26 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Goede reis Rini
    reactie 15   |   niet OK
    Ik heb Rini leren kennen als een zeer authentiek persoon. Begaan met alles om haar heen en what you see is what you get. Die authenticiteit heeft ze doorgegeven aan Remond en Dimitri.

    Margot - Culemborg
    25 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 14   |   niet OK
    Lieve Rini,
    Ja dat vind ik fijn en doe ze vooral de hartelijke groeten en zeg hen dat ik met veel plezier reizen georganiseerd heb. Dit waren je woorden vorige week toen ik je vroeg of je het goed vond dat ik iets over jou bij de Vrouwen van Nu zou zeggen. Dit typeert jou, zo open te praten over jouw afscheid. Maar dit maakt het niet minder heftig.
    Ongeveer 4 jaar geleden heb ik jou leren kennen in de reiscommissie van de vrouwen van Nu Zuid-Holland. Vooral de laatste 2 jaar hebben we heel hecht samengewerkt, samen hebben we stormen doorstaan, maar ook heel mooie momenten beleefd. Het heeft me getroffen dat jij zo wars was van welke vorm van aanmatigend of blasé gedrag dan ook. Je vermeed mensen waarbij je zoiets bespeurde. Je was zo puur, zo praktisch, zo duidelijk, zo eerlijk .
    Tijdens de reizen deelden we samen een kamer. Vele gesprekken hebben we gevoerd voor het slapen gaan. Wat heb ik veel geleerd van jou. Jouw nuchtere, heldere kijk op gebeurtenissen, zette mij vaak weer met beide benen op de grond. Ik hoor je nog zo zeggen: “Ga weg zeg, doe even normaal, het is de sop de kool niet waard” of zoiets als : “je kunt het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken”. Met warmte denk ik aan die gesprekken terug.
    Je volgde nauwgezet de nieuwsberichten. Dat leverde, bij het opstaan ’s morgens, regelmatig geïrriteerde reacties van je op. Je was zeer betrokken bij de hele wereld, veraf maar ook heel dichtbij. Over jouw werk als budgetmaatje vertelde je met passie. Vol mededogen sprak je over mensen die slachtoffer waren geworden van ongehoorde bureaucratie of ondoorgrondelijke overheidsregels, waarover je je vervolgens weer fors kon opwinden.
    In december vertelde je mij dat je ziek was en dat de prognose slecht was. Ik kon het niet geloven. Wij hadden zoveel mooie plannen voor het komende jaar en jij voelde je helemaal niet ziek! We waren nog helemaal vol van onze fietsreis in Friesland en onze laatste reis in Griekenland, zulke mooie vakanties, waarop we vooral veel en onbedaarlijk gelachen hebben. We geloofden toen ook nog dat je op de fietsvakantie in juni best mee zou kunnen. De Corona gooide roet in het eten, maar jij had het ook niet meer gekund.
    Nog geruime tijd heb je je op de achtergrond ingezet voor de reiscommissie. Jij was nog lange tijd mijn sparringmaatje bij allerlei ingewikkelde zaken, totdat dat ook teveel voor je werd en je je moest terugtrekken uit de reiscommissie. Rini ook wij moeten zonder jou verder. Wat zal ik je missen. Ik koester de waardevolle momenten die wij samen gehad hebben. Zo denk ik aan die zaterdagmiddag, twee weken geleden, toen wij, zoals achteraf bleek voor de laatste keer, met de rolstoel nog even genoten van het mooie weer en jij mij mooie oude plekjes van Charlois hebt laten zien. Samen hebben wij toen een ordinaire grote zak patat gegeten op een intiem pleintje, het was een kostbaar moment.
    Rini, Dank voor alles wat je voor de Vrouwen van Nu gedaan hebt, dank voor alles wat ik van je geleerd heb, dank voor je wijsheid, dank voor het vertrouwen dat je mij geschonken hebt, dank voor je vriendschap!
    Riet van der Werff


    Riet - Hoogvliet
    24 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Tante en oud collega, rust zacht
    reactie 13   |   niet OK
    Lieve Familie,

    Allereerst van harte gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder, schoonmoeder, zus en schoonzus.

    Rini was onze (aangetrouwde) tante en ook oud collega! Ik ( Elma) ken Rini al vanaf ongeveer 1990 toen ik bij OZ kwam werken waar Rini adviserend verpleegkundige was We maakten regelmatig een praatje en hadden een aantal collega’s gemeenschappelijk waar we privé mee omgingen.
    En toen op onze trouwdag op 21/9/2002, stond daar een aantal oud collega’s van OZ, inclusief Rini. Dus ik zei..... Rini, wat leuk.... Zij zei.... eh.... van der Wel, zoals jij nu ook heet.... nooit over nagedacht? Ik ben een zus van je schoonvader. Wat leuk was dat. ...
    Ze was altijd zo geïnteresseerd vooral ook in wat Jan, Ton en ook Patrick als timmerman allemaal konden. Ze was echt trots op haar broers. Dat vond ik altijd zo mooi om te zien. Met kerst heeft Rini nog een keer gezellig bij ons meegegeten! Was fijn haar aan de kerst tafel te hebben. Kon fijn en leuk met haar praten , ondanks dat we elkaar niet heel veel zagen. Laatste jaren wel wat vaker bij Jan en Grada. Ze deed ook veel voor hen , regelde veel, vulde de belasting papieren in etc. Rini was echt een vrouw die haar mannetje stond en een onafhankelijke doorzetter, tot het einde aan toe wilde Rini niemand tot last zijn. Zo was Rini. Afgelopen mei is ze nog bij ons thuis geweest. Ook toen vond ik het zo treffend dat ze zo trots was op Patrick wat hij had gedaan in huis, dat talent moest hij wel van z’n vader en oom hebben. Zo mooi, die trots, zo puur en recht uit het hart. Zo was Rini, een eerlijke doorzetter! Genoot van vakanties en een tocht met de fiets geluk zat bij haar ook in kleine dingen.

    Wat zal ze gemist worden. De mooie herinneringen moeten blijven en gekoesterd worden. Ze was zo trots op haar jongens!

    Wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht. Uiteindelijk krijgt een verlies een plek, voor een ieder op z’n eigen manier. Vanaf boven kijkt ze vast mee en zullen jullie voelen dat ze toch een beetje bij jullie is.

    hartelijke groet van Patrick & Elma van der Wel    Patrick en Elma - Sommelsdijk
    24 september 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.