gedenkplaats van

Ron Blokzijl

30-10-196708-01-2018
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Goede, lieve man
    reactie 39   |   niet OK
    Ik was een broekie toen ik bij De Peddelaars ging fietsen. Te laat aangesloten in het seizoen....volgend jaar beter. De eerste tocht van het volgende jaar. Ik kende iedereen nog niet zo goed. De eerste keren fietsten we altijd rond de 100. Was ik wel blij om, want zoveel inhoud had ik nog niet. Er was een man die riep "we gaan 130, voor minder kom ik niet uit Assen" of woorden van gelijke strekking. Het werd 130 kilometer, slik. Op een gegeven moment kwam ik naast je te fietsen. Met enige schroom begin ik over de gevreesde 130 kilometer, of hij dat meende. Jazeker, maar als het te zwaar voor me was, duwde hij mij wel terug naar Hoogeveen. Dat zal je ook gezegd hebben. Daarna gemerkt wat voor een goede, lieve man je bent. Je vertelde over je reizen, over de verbouwingen die je aan je eigen huis deed (ik was als man met twee linker handen zwaar onder de indruk), de bezoeken aan De Dijk, hoe je los ging als het TT weekend er was (dat had ik totaal niet verwacht). Ik herinner me de gezellige fietstochten, ook al hadden we elkaar een winter niet gezien, de gesprekken gingen vanzelf weer verder. Hoe het was op het werk, hoe het met de kinderen ging, altijd praat. Zo herinner ik je. Ik weet dat je het zwaar hebt gehad. Ik wilde je graag een keer spreken nog, maar wist niet of dat wel mogelijk was. Nu herinner ik me een goede, lieve man. Sterkte voor Agnes, Mabel en Steijn, familie en vrienden. Rust zacht lieve Ron.

    Bastiaan van der Kraan - Hoogeveen
    16 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Warme herinneringen
    reactie 38   |   niet OK
    Beste Ron,

    Ik kan niet bevatten dat je er niet meer bent. Daarom beste Ron,
    Ik zie je nog binnenkomen op de Tesselschadestraat in Leeuwarden. Nieuw bij Dienst Landelijk Gebied. We hadden veelvuldig overleg om invulling te geven aan onze gezamenlijke taak. Jij, serieus, gedreven en ambitieus. Doelgericht, betrokken en oprecht met een goed oog voor de menselijke factor, die maakt het verschil. Naast het werk hadden we het over onze hobby’s, c.q. onze passies. Jij vertelde enthousiast over racefietsen en mountainbiken. Ik over motorracen “op Assen”. In de jaren dat wij hebben samengewerkt heb ik een moeilijkere periode gehad. Jij was één van de mensen die toen veel voor mijn herstel heeft betekent. Jij was een belangrijke factor in mijn herstelproces. Een beetje afwachtend en onzeker was je toen jij en Agnes in afwachting waren van de geboorte van Mabel. Daarin was je nog een beetje anders dan zoals ik je in je werk kende. Toen Machteld en bij Agnes en jouw op kraamvisite kwamen was die onzekerheid al weg.
    Toen je in Drenthe ging werken en we geen direct werkcontact meer hadden hebben we elkaar minder gezien en gesproken. Maar onze incidentele contacten waren nog altijd fijn. Wat blijft zijn mooie en warme herinneringen.

    Lieve Agnes, Mabel, Steijn,
    Ik wens jullie veel sterkte voor de komende tijd.
    Hartelijke groeten, Egbert Smit


    Egbert Smit - Stiens
    16 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Dierbare Ron
    reactie 37   |   niet OK
    In de 20 jaar kameraadschap met onze Ruud ben je ons heel dierbaar geworden.
    Samen met Ruud naar een concert, de bluesnacht,de GP van Valencia en de blues in Grolloo en kortgeleden samen naar Dublin, in de hoop dat dit reisje jou zou helpen.
    Soms kwam je na een fietstocht even bij Ruud aanwaaien voor een praatje en een groot glas water. "Ik ga op een houten kruk zitten want ik heb een natte zweet kont".
    Met elkaar lopend naar de TT. Na afloop bij ons in de tuin, schoenen uit, benen omhoog, biertje erbij, de wedstrijden evalueren want je hebt Rossi fans en ook Marquez fans en soep eten.
    Altijd gezellig en het was altijd lachen.
    Sinds je ziek was zagen we je geestelijke, innerlijke strijd en stonden machteloos.
    Toen je de Kerst doorbracht bij Agnes en de kinderen hadden we de stille hoop dat het de goede kant op ging en dat je het weer aan zou kunnen. Helaas blijkt achteraf.
    Je laatste wandeling met Ruud op de zondagmiddag voordat je de rust nam die niemand je kon geven en die je nergens meer kon vinden.
    Lieve Ron het ga je goed en dat je mag rusten in vrede.
    Dat je nooit mee langs zal komen voor een praatje, koffie of een biertje is voor ons nog niet te bevatten maar we zullen de mooie herinneringen aan jou koesteren en we hopen dat ons verdriet ooit zal omslaan in een glimlach omdat we jou hebben gekend.
    Ron we zullen je vreselijk missen.

    Jaap en Ida Eding - Assen
    16 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Arjan en Nanda Koobs
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Arjan en Nanda Koobs - Stuifzand
    16 januari 2018
    reactie 36
   • Caroline Schrandt
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Caroline Schrandt - Haulerwijk
    16 januari 2018
    reactie 35
   • Anna Slotboom
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Anna Slotboom - Groningen
    15 januari 2018
    reactie 34
   • Herinneringen
    reactie 33   |   niet OK
    Beste Ron,
    Ik leerde Agnes kennen op mijn 16e en leerde daardoor ook jou kennen, omdat jullie toen al een tijd 'dikke verkering' hadden.
    Vandaag bij jouw herinneringsdienst besefte ik dat ik indirect (via Agnes) altijd een kijkje heb gehad in jouw leven. Van je gebroken been op je 16e, de vele reizen die je hebt gemaakt, het studeren in Wageningen, jullie bruiloft, de TT, de geboorte van jullie kinderen , het klussen in huis, tot de laatste moeilijke tijd waarin je worstelde met je gevoelens en het leven.
    Afgelopen vrijdag was ik op weg naar jullie huis, toen net nadat ik Assen inreed, Bruce Springsteen op de radio kwam. Ik herinnerde me opeens dat jij van deze muziek hield en volgens mij ook naar concerten bent gegaan.
    Vandaag net voordat ik bij jouw herinneringsdienst aankwam werd Bruce alweer gedraaid. Dat kan toch geen toeval zijn?
    The Streets of Philadelphia:
    I was bruised and battered, I couldn't tell what I felt
    I was unrecognizable to myself
    I saw my reflection in a window, I didn't know my own face

    Rust zacht
    Paula van Herreveld


    Paula van Herreveld - Meppel
    15 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Henk Roskam
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Henk Roskam - Gasselternijveenschemond
    15 januari 2018
    reactie 32
   • 't Giet Zoals Het Giet
    reactie 31   |   niet OK
    Ron en familie,

    Alles is al gezegd en alles is waar. Een goed mens is er niet meer…


    as der iene wegvalt komp der ok weer iene bij
    as de cirkel rond is begunt der ok iene overneij
    it is nie eeuwig mistig en eeuwig helder is't ok nie
    der komp altied wel geluk veur weer nao 'n bult verdriet

    want 't giet zoas 't giet
    ook al denk ie soms van nie
    ja 't giet zoas 't giet


    Tot een aandermaol, Alex

    Alex Schuiling - Groningen
    15 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Ron, wat zul jij gemist worden......
    reactie 30   |   niet OK
    Beste Ron,
    Wat ben ik geschrokken toen ik dinsdag gebeld werd dat jouw leven tot een voortijdig einde is gekomen. Wat een innerlijke strijd moet jij moet hebben doorgemaakt. En wat een verlies dat je nu niet meer in ons midden bent…..
    Ik heb hele mooie herinneringen aan de samenwerking met jou. Die begon toen je in Friesland als collega-programmamanager bij DLG begon. Je was de jongste van het managementteam, maar al snel zagen we dat er een talent aan tafel zat. Je formuleerde heel makkelijk en helder en wist snel waar je naar toe wilde. Maar daarnaast was je ook een heel plezierig persoon met wie ik over allerlei onderwerpen van gedachten kon wisselen.
    In Groningen werkten we ook een tijd samen en altijd in een goede sfeer. Ik bewonderde je dat je bij het afbouwen van DLG voor zoveel mensen afscheidsspeeches hield. Ook daarin had je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar we konden soms ook opeens samen om iets schaterlachen. De laatste jaren werkte ik in Overijssel en hebben we elkaar helaas uit het oog verloren.
    Wat moet jij een moeilijke periode hebben doorgemaakt. Ik zal de Ron die ik gekend heb nooit vergeten, met al je talent, je successen en bovenal de plezierige persoonlijkheid die je bent. Echt verschrikkelijk voor jou en je gezin en familie dat het toch zo heeft moeten lopen. Ik wens jou rust toe en voor jouw dierbaren veel sterkte met dit enorme verlies van zo’n mooi mens.
    Wijtze Landstra (oud-collega)

    Wijtze Landstra - Dalfsen
    14 januari 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie