gedenkplaats van

Ronnie Capriles Martina

04-02-193305-07-2019
  • 4 februari 1933 - Curacao
  • Ivonne Capriles - Hortencia

Ronnie Capriles Martina werd geboren in Curacao op 4 februari 1933. Hij had een relatie met Ivonne Capriles - Hortencia. Ronnie was getrouwd met Ivonne Capriles - Hortencia. De laatste woonplaats van Ronnie was Den Haag.

Ronnie Capriles Martina is geboren in 1933 op Curaçao.

In 1973 kwam Ronnie naar Nederland om te studeren, maar toen werd hij gevraagd om de PR voor de Nederlandse Antillen te doen. Hij heeft meteen gemerkt dat er heel weinig over de eilanden bekend was. Hij was verbijsterd. Ronnie probeerde vanaf 1974 het toerisme van Nederland naar de Antillen te bevorderen. Daarbij moest hij flink wat onwetendheid overwinnen. Op de eerste vakantiebeurs waar hij stond kregen hij de vraag of het mogelijk was om van Curaçao naar Aruba te fietsen en wat de verbindingen met boten zijn, zonder te beseffen dat de Caribische zee zo ruw is dat je niet met bootjes van het ene eiland naar het andere kan peddelen.

Ronnie was hoofd Voorlichting van het Antillenhuis.
Hij zal onder meer ingaan op de sociaal-culturele ontwikkelingen op Curaçao. Martina woonde en werkte als zelfstandig ondernemer (familiezaak) tot eind 1973 op Curaçao. Van 1961 tot en met 1973 was Martina zeer actief in het verenigingsleven op de voormalige Nederlandse Antillen. Van 1974 tot zijn pensionering in 1998 was hij Hoofd Voorlichting, PR en Culturele Zaken van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen in Den Haag. Door deze functie ging hij zich steeds meer bezighouden met de cultuur en de historie van de Nederlands-Caribische eilanden, het slavernijverleden en de mogelijkheden en beperkingen van het Papiamentu. Vanaf 1998 heeft Martina een eigen bureau dat naast consultancy en het organiseren van evenementen ook vertaalwerk (Nederlands/ Papiamentu/ Engels) verzorgt.

Op vrijdag 5 juli 2019 is Ronnie Capriles Martina overleden. We zullen hem missen en met veel liefde aan hem blijven denken.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Anthony Giel
Het officiële condoleanceregister van Nederland

Samen blijven we jou herinneren…

Help dit bericht te

verspreiden