gedenkplaats van

Saul Lemkowitz

20-12-194113-02-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • in herinnering aan Saul
    reactie 18   |   niet OK
    Saul, erudiet, een goed en gewetensvol wetenschapper, een bevlogen en toegewijd docent, een fantastisch mens, zeer persoonlijk geinteresseerd in de mensen met wie hij omging, ongeevenaard collega en gesprekspartner. Ik zal je missen, Jan Marijnissen

    Jan - Breda
    19 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Mentor en vriend
    reactie 17   |   niet OK
    Saul was voor mij een mentor en vriend. Ik leerde hem als student kennen toen ik 3e jaar Chemical Engineering student was op de TU Delft. Hij gaf toen het vak Chemical Risk Management. Saul en ik deelde de passie voor technische veiligheid en we spraken geregeld tussen college-uren en pauzes af om bij te praten over het vakgebied maar ook over wereldpolitiek, religie, geschiedenis, filosofie, etc. Ik heb hele fijne herinneringen aan die gesprekken. Ik ben na mijn afstuderen de technische veiligheid ingegaan en Saul en ik heb hebben regelmatig contact gehouden. We gingen dan lunchen in de kantine of in het centrum van Delft. We deelden dan veel kennis en ervaringen over ons vakgebied maar spraken ook over persoonlijke dingen. Ik heb nog steeds profijt van zijn lessen in mijn dagelijkse werk. Zijn naam liet ik geregeld vallen wanneer ik refereerde naar oud-docenten die waardevolle kennis van veiligheid hadden en deelde aan studenten. Toen Saul met pensioen ging ben ik gastcolleges technische veiligheid gaan geven aan TU Delft studenten. Daar kwam ik hem geregeld tegen en spraken we af om bij te praten. Eén keer heb ik het plezier gehad om bij hem en zijn vriendin in Voorburg op de koffie te komen. De laatste keer dat ik Saul heb gesproken was op het Loss Prevention congres in de zomer van 2019 aan de TU in Delft. Hij gaf een workshop en ik ben achteraf blij dat ik een andere had afgezegd om daarbij te zijn. Net voordat Saul aan de beurt was kwam hij lachend aan mij vragen of ik niet te moeilijke vragen wilde stellen. Het was een bevlogen verhaal over de stappen die nodig zijn om systematisch gevaren te identificeren. Het was net alsof ik weer bij hem in de collegezaal zat als 3e jaar student. Ik ben blij dat ik hem heb leren kennen en zal mijn gesprekken met hem erg missen.
    Ido

    Ido - Voorburg
    19 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Bart Hoek
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Bart - Delft (werk)
    19 februari 2020
    reactie 16
   • Samenwerking duurzame chemische technologie
    reactie 15   |   niet OK
    Saul heeft met mij samengewerkt voor de leerstoel duurzame chemische technologie in de periode 1997-2006. We gaven samen les en hebben promovendus Gijsbert Korevaar begeleid naar zijn promotie. Saul had ongelooflijk veel kennis en was altijd bereid om die te delen. Bovendien had hij een zeer brede interesse in allerlei maatscchppelijke ontwikkelingen in de wereld en met name in de VS, Nederland en China. Ik sprak hem afgelopen december nog bij het docentenoverleg van de PDEng opleiding. Ik zal hem missen., maar de herinneringen aan hem blijven.
    Jan Harmsen

    Jan - Zuidplas
    19 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Saul, bedankt voor je inzet en betrokkenheid
    reactie 14   |   niet OK
    Saul leerde ik in 1968 kennen als afstudeerbegeleider voor chemische technologie dat ik , Utrechts fysisch chemicus, als doctoraal bijvak had gekozen. We bleken uit twee werelden te komen die na enige gewenning fantastisch op elkaar aansloten. Dat resulteerde in een geweldige samenwerking die nog steeds fijne herinneringen oproept.
    De familie alle sterkte gewenst bij dit verlies.
    Rudolf - Dalen

    Rudolf - DALEN
    18 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Saul, bedankt voor je inspiratie en enthousiasme over chemie, duurzaamheid en maatschappij
    reactie 13   |   niet OK
    Saul was mijn afstudeerbegeleider van mijn studie Scheikundige Technologie aan de TU Delft in 1996/1997. Hij heeft mij met grote inspiratie, aanstekelijk enthousiasme en veel betrokkenheid gestimuleerd om mij bezig te houden met de fascinerende driehoek chemie, duurzaamheid en maatschappij. Dankzij Saul heb ik dit onderwerp leren kennen en ben ik nog steeds actief op dit vlak. Saul, dank je wel hiervoor!

    Eric Copius Peereboom

    Eric - Voorburg
    18 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Saul en de Proeffabriek
    reactie 12   |   niet OK
    Tijdens zijn promotieonderzoek op de Proeffabriek voor Chemische Technologie leerde
    ik Saul kennen tijdens onze bijna dagelijkse contacten bij de koffiekwartiertjes. Ik herinner mij hem als een aparte, gedreven man met geweldige verhalen. Na de proeffabriekperiode hebben we elkaar uit het oog verloren. Niettemin was het bericht van zijn heengaan een schok. Zijn nabestaanden zij veel sterkte toegewenst.

    Karel - S-GRAVENHAGE
    18 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • eigenlijk heb ik geen woorden....
    reactie 11   |   niet OK
    Saul ken ik sinds midden jaren 60. Hij trouwde met Tineke, mijn nichtje. Vaak heb ik bij hen in Delf gelogeerd. Ook toen Harvey en Sylvia geboren waren. Mooie herinneringen.
    En ook later hielden wij contact. En spraken elkaar eind vorig jaar nog. Hij gaf toen aan in het voorjaar bij ons op bezoek in de Betuwe te willen komen met Sytske.
    Altijd vriendelijk, belangstellend en enthousiast en zo zal ik hem herinneren.
    Alle sterkte.

    Lex - Lienden
    17 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Leny Holtermans-Beijers
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Leny - Helden
    17 februari 2020
    reactie 10
   • Dank je wel, Saul
    reactie 9   |   niet OK
    Rond 1980 ben ik door Saul als student-assistent aan de TU Delft aangenomen om hem te helpen bij het voorbereiden van zijn college's Chemie en Maatschappij. Hoewel ik wel interesse had in het onderwerp, wist ik er weinig van. Op zijn rustige, weloverwogen en betrokken manier heeft hij mij aan de hand meegenomen. Ik ben Saul daar dankbaar voor. Hij heeft mij geholpen om de mens, verantwoordelijke ingenieur, betrokken wereldbewoner te worden die ik wilde zijn.
    Dank je wel, Saul!
    Thijs Veerman

    Thijs - ROTTERDAM
    17 februari 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie