gedenkplaats van

Selma Laarhoven

04-04-195906-11-2020
   Als je verdrietig bent, wat doe je dan ?', vroeg de mier aan de eekhoorn.

   Ze zaten in het huis van de eekhoorn, hoog in de beuk, op een warme avond in het voorjaar. De eekhoorn dacht even na. 'Dan zucht ik', zei hij toen.

   'En als je dan nog verdrietiger wordt ?', vroeg de mier.
   'Dan komen er rimpels in mijn voorhoofd', zei de eekhoorn, 'en zucht ik nog dieper en schud ik mijn hoofd'. 'En als je dan nog verdrietiger wordt ?'

   'Dan ga ik ergens zitten met mijn hoofd in mijn handen, want dan is mijn hoofd heel zwaar en ben ik bang dat het valt.' ... 'En als je dan nog verdrietiger wordt ?'

   'Dan kan ik mijn tranen niet meer tegenhouden, en als er dan iemand op mijn deur klopt, hoor ik hem niet meer. Of ik hoor hem nog wel, maar ik ben zo verdrietig dat ik niet meer kan opendoen.' 'En als je dan nog verdrietiger wordt ?'

   'Dan gaan mijn schouders schokken en leg ik mijn hoofd op mijn armen en ben ik alleen nog maar tranen', zei de eekhoorn. 'En als je dan nog verdrietiger wordt ?', vroeg de mier.
   'Verdrietiger dan dat kan ik niet worden', zei de eekhoorn.

   'Maar als je het toch wordt ?', vroeg de mier.
   'Dan kan niet', zei de eekhoorn.
   'Maar als je het toch, toch wordt, ook al kan het niet ?!, riep de mier.

   Hij was opgesprongen en sloeg met zijn vuist op de tafel.
   De eekhoorn dacht even na.
   'Dan ga ik dansen', zei hij toen.
   'Ik ook !', riep de mier.
   Ze keken elkaar verbaasd aan.

   Toen sloegen ze een arm om elkaars middel en dansten ze, midden in de kamer van de eekhoorn, tussen de kast en de tafel.

   De ramen stonden wijd open en de nachtegaal zong.
   Lange tijd dansten ze zonder iets te zeggen.
   'Dansen we nu omdat we verdrietig zijn ?', vroeg de mier toen. 'Of dansen we zomaar ?'
   'Ik weet het niet', zei de eekhoorn.

   - Toon Tellegen -

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Beste familie van Selma
    reactie 38   |   niet OK
    Wat schrik ik van dit bericht. Ik heb met Selma samengewerkt bin ArtEZ. Een korte tijd waarin we veel hebben meegemaakt samen. Zij was een heel fijne collega. We hebben veel samen gelachen. Wat zullen jullie haar missen. Heel veel sterkte.
    Ella

    Ella - Anhem
    28 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag Selma...
    reactie 37   |   niet OK
    Wat een verdrietig nieuws dat Selma er niet meer is. Ook voor mij was ze een hele fijne teamleider Communicatie bij het ROC. Al hebben we maar 5 maanden samengewerkt, haar warme en krachtige persoonlijkheid hebben veel indruk op mij gemaakt. Ze maakte altijd tijd voor een gesprek en bracht humor en lichtheid in het team. De wijsheid 'choose your battles' klinkt nog vaak in mijn hoofd en dan denk ik aan Selma. Veel sterkte voor alle dierbaren!

    Noortje - ARNHEM
    28 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Sterkte samen
    reactie 36   |   niet OK
    Er ging even een schok door me heen, toen ik LinkedIn opende en zag dat Selma is overleden. Ik ken Selma vanuit het communicatievak. Eerst als communicatiecollega vanuit de IJsselsprong en daarna vanuit haar rol binnen ARTez. Selma was een prettige gesprekspartner en een vakvrouw op en top. Heel veel sterkte voor haar dierbaren.

    Dianne Protsman
    Communicatieadviseur Provincie Gelderland

    Dianne - Arnhem
    27 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Sterkte!
    reactie 35   |   niet OK
    Beste familie, vrienden, collega’s en allen die Selma kennen,

    Gecondoleerd met het verlies van Selma.
    Met veel plezier kijken wij terug op onze samenwerking met haar.
    Wij wensen iedereen veel sterkte toe!

    Namens het hele team van Advice uit Wijhe:
    Rust zacht!

    team - Wijhe
    23 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Selma,
    reactie 34   |   niet OK
    Wat lees ik mooie woorden op deze pagina. Ik herken jou daar helemaal in Selma. Ook voor mij was jij zo’n fijne leidinggevende. Ik kon mezelf zijn bij jou en je deur stond altijd open. Jij vertrouwde mij en ik kon jou vertrouwen. Hoe fijn is dat. Ik ga je dan ook enorm missen!
    Ik wens jouw mannen heel veel sterkte en kracht toe bij dit grote verlies.

    Marije - Westervoort
    20 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Warmte, rust en vertrouwen
    reactie 33   |   niet OK
    Ik leerde Selma kennen bij Universiteit Twente. Ze was daar hoofd Marketing & Communicatie, een vakvrouw en bovenal mensenmens. Binnen een organisatie waar politiek en eigenbelang de boventoon voert, was Selma een rustpunt en steun voor velen.
    Daarna heb ik met haar gewerkt bij ArtEZ en ROC A12. Alhoewel ons contact niet frequent was, hadden we een connectie met elkaar. Als je haar sprak, voelde je je meteen 'thuis'.
    In al die jaren dat ik haar heb meegemaakt, heb ik Selma maar 1 keer echt boos gezien. Ik kan me nu nog mijn verbazing voor de geest halen. Want boos zag je haar niet, hoogstens een keer (terecht) mopperend. En dat was vervolgens zo weer voorbij.
    Ach Selma, ik ga je missen, ook al hadden we niet vaak contact. De gedachte dat je er was, en ook nog redelijk dichtbij, gaf me het gevoel dat we elkaar nog wel eens zouden zien of spreken.
    Wat anderen al hebben gezegd klopt helemaal, een mooi mens! Ik ga je niet vergeten.

    George


    George - Laren (Gld.)
    18 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Veel sterkte
    reactie 32   |   niet OK
    Beste familie, vrienden, collega's en andere bekenden van Selma,

    Wij zijn erg geschrokken van het bericht dat Selma is overleden. Wij hebben haar leren kennen als een gedreven communicatie-professional en werkten plezierig met haar samen om het praktijkgerichte onderzoek in het algemeen en dat van Aeres in het bijzonder, zichtbaar te maken.

    Wij wensen jullie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

    Team communicatie van Regieorgaan SIA,
    Annemieke Arendsen
    Kim Damen
    Marianne Kroon
    Eric Keizer

    Eric - Apeldoorn
    18 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht
    reactie 31   |   niet OK
    Dag Selma,
    We hadden een zakenrelatie. Dat betekent dat we je als opdrachtgever én als kandidaat in de afgelopen twintig jaar met enige regelmaat zagen. Je aanstelling bij Aeres was een soort kroon op onze relatie. In alle opzichten een mooie ''match'' waarin ons respect voor jou als leidinggevende en als professional helemaal tot uiting kwam. Onze laatste ontmoeting was in de zomer bij Brasserie de Boerderij. Lunchen, met op licht aandringen van jou (niet veel voor nodig) een wijntje erbij. Gesprekken over onze gemeenschappelijke interesses -Kreta, onze zonen, wandelen in de natuur- maar ook over het vak. Wat ben ik ongelooflijk geschrokken van jouw overlijden. De wereld, het vak, je gezin, je team, zal een mooi mens missen. Rust zacht Selma, je wordt niet vergeten!
    Marian

    Marian - Wijchen
    16 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Selma
    reactie 30   |   niet OK
    Woorden schieten tekort, wat ik hier ook intik. Ik heb vrijdagmiddag naar de indrukwekkende dienst in het bos gekeken, Selma in het riet omringd door haar mannen, familie en vrienden. Een prachtig leven met ups en downs, maar zo'n prachtmens als Selma waren nog veel meer jaren en levensvreugde gegund. Ik ontmoette Selma in 2003 (denk ik) bij een cursus over politiek bestuurlijke gevoeligheid, bij Rijkswaterstaat ON. Niet vaak zo'n fijn gevoel gehad bij een collega. Later ging ze naar de Corporate Dienst in Utrecht en Selma moedigde me aan dat ook te doen. Dat deed ik en zelden heb ik spijt gehad. En dan ineens lees ik in de krant over haar heengaan. Dat voelt intens treurig en verdrietig. Ik hoop oprecht dat de mannen de komende weken steun vinden aan alle woorden hier uitgesproken en aan elkaar. Alle goeds en Selma, dank dat je in mijn leven een rol hebt gespeeld.

    Henk - Zoetermeer
    16 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Jij gaf vertrouwen
    reactie 29   |   niet OK
    Jouw naam viel, bizar toeval, op 12 november tijdens een gesprek over mijn carrière. Wie mijn fijnste leidinggevende in die 20 jaar was geweest was de vraag. Jouw naam het antwoord. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Degene die de vraag stelde wist af van jouw overlijden en vertelde mij dit.
    Als leidinggevende bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland en later nog bij de gemeente Rheden was jij voor mij heel belangrijk. In essentie gaf je mij vertrouwen. Je straalde uit 'Ga het maar doen. Je kunt het. En als het niet lukt steun ik je. ' Dat had ik op dat moment precies nodig. Ik excelleerde. Daarnaast kan ik nog veel meer dingen over je zeggen zoals veel humor, betrokkenheid bij anderen en charme. Ik ben verdrietig, maar de herinnering aan jou bezorgt me een lach en een warm gevoel. Rust zacht.

    Jan Willem - Bemmel
    13 november 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie