Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Stefan Jansen

24-09-196315-03-2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Verre vriend dicht bij voor altijd
    reactie 26   |   niet OK
    Stefan, verre vriend dicht aan het hart!
    Mooie woorden die zondermeer te kort schieten. Politieke discussies zware discussies wereld verbeterende discussies. Fiets tours naar België, BBQ maratons en een badkuip vol met een "gevaarlijke vreugde verhogende elixer op je verjaardag" . Jammer dat we geen verjaardagen meer kunnen vieren en mooie herinerringen kunnen ophalen. Maar ik ben dankbaar voor je vriendschap en bijdrage aan een mooie jeugd.
    Hasta la vista!

    Peter - Santa Susanna - Spanje
    26 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Stefan Vriend -deel 2
    reactie 25   |   niet OK
    HAN:
    Jansen, Vriend
    Feest
    Graag geziene gast
    Smaakmaker
    Pilsje
    Danser
    Familieweekend
    Gauloises
    Nog een pilsje
    Charmeur
    Entrepreneur
    Gastheer
    Kerstdiner
    Te Moeilijk
    Bloemetjes bloesje
    Bourgondiër
    Altijd Feest

    Edwin:
    Stefan, Stefan VRIEND ,
    Alles, deed jij , om het jezelf, maar ook anderen naar de zin te maken.
    Je was altijd al een theaterman,
    We zouden we een film maken, avonden hebben we doorgebracht om een filmscript te maken, maar zoals altijd eindigde dit steevast in een groot drank gelach en geen film, maar prachtige plannen.
    Zo ook met de carnaval….. op de maandagen was er niet veel te beleven in de stad en de oplossing was een eigen carnavals vereniging oprichten, voor alleen de toen nog saaie maandag middag, in 1993 …Te Moeilijk…….. En waar hoort dat?? Op de markt, met legendarische feesten boven café centraal.
    Uiteraard hoort daar een carnavals wagen bij …..maar waar bouw je die? In het mooiste halletje van de stad,…..het beursgebouw, ook dat was snel geregeld.
    Natuurlijk mocht een mooie onderscheiding ook niet ontbreken maar het moest goedkoop, de Te-moeilijk-centjes zijn nog elk jaar prachtige monumentjes. Lid werd je voor het leven en koste elf gulden. Bij betaling werd dat bijna altijd omgezet in bier samen met het nieuwe lid.
    Volgens mij is in deze zaal zeker de helft nog steeds lid.
    Omdat het geld al direct op was, en er geen geld in de kas kwam,
    moest daar iets op verzonnen worden. Iets wat je wel aan Stefan kon overlaten…. Oplossing was uiteindelijk een feest in de zomer om geld te verdienen: het te Moeilijk feest te IJzeren Man.
    Een groot jaarlijks feest met Theatrale uitstraling, met bandjes op het water, vlammen werpers, mode shows en heel veel lichteffecten, het kon niet op.
    Probleem was dat dit alles uiteindelijk ook weer geld koste, en er weer geen geld over was voor de carnaval….maar dat was dan weer een probleem voor later.
    Nog regelmatig horen we met carnaval de nummers van onze Alternatieve Carnavals CD’s Eindhoven Goedkoper, 11 edities hebben we uitgebracht…
    wat maakte me dit alles trots maar vanaf nu ook erg verdrietig….

    HAN:
    Jansen, Vriend
    Vriendschap
    Sociale vent
    Helpende hand
    Kindervriend
    Grappenmaker
    Gezelschapsdier
    Inspirator
    Filantroop
    Goed mens
    Lieverd
    Altijd vriendschap

    Patrick:
    Stefan, Stefan Vriend
    Jansen, jongen. Vrienden vanaf dat we 16/17 jaar waren. Samen groot geworden maar nooit volwassen. Vakanties, zelfde studentenhuis, allebei actief bij de soldatenvakbond, zelfde werk ooit eens, zelfde kroeg, samen carnaval. Mannenvriendschap; we konden elkaar maanden niet zien maar maakten nooit verwijten. Waarom ook? Hoe is het? En de draad weer oppakken. Discussie om de discussie, elkaar uitdagen om nog grover uit de hoek te komen. Jij, advocaat van de duivel omdat je vond dat er nu toch echt iets gezegd moest worden, knuppel in het hoenderhok, maar natuurlijk tegelijkertijd, de liefste vent die er was. En nu voelen we een leegte, een gat zo groot als de afstand tussen Eindhoven en Gent. Dat hadden we niet gedacht, maar zo voelt het. Misschien komt het omdat je altijd ineens weer voor ons kon staan. Dat dat niet meer gaat gebeuren doet zoveel pijn. Dank je wel voor je vriendschap, Stefan. Het was puur. Jij was puur.

    HAN:
    Jansen, Vriend
    Prachtvent
    Vriend voor altijd    We zullen je nooit vergeten :
    Jeroen & Birgit
    Frank & Riët
    Robert & Daniëlle
    Han & Nicole
    Edwin & Marike
    Wil & Jet
    Patrick & Ilse

    Jeroen, Birgit, Frank, Riët, Robert, Daniëlle, Han, Nicole, Edwin, Marike, Wil, Jet, Patrick, Ilse - Eindhoven
    25 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Stefan Vriend - deel 1
    reactie 24   |   niet OK
    HAN:
    Jansen, Vriend
    Discussie
    Ouwehoeren
    Manipuleren
    Sjekkie draaien
    Bodemloos vat
    Slisser
    Fantast
    Dromer
    Idealist
    Altijd discussie

    DUNNE:
    Stefan, Stefan Vriend
    De eerste theatervoorstelling welke ik met je meemaakte was die in de klas op het Joriscollege.
    Het was een vorm van politiek theater, een verschijnsel uit de jaren 70. Voor jou moest dat theater vooral leuk zijn.
    Het realiseren van de idealen was slechts bijvangst.
    We zaten vooraan in de klas, met zijn tweeën. 2 iets te oude pubers die door enige vertraging in hun schoolloopbaan behoorde tot de oudste groep leerlingen van de school . En daar gedroegen we ons ook naar: rebels en tegendraads. Precies zoals jullie allemaal Stefan kennen. En met deze reputatie werd je door de schoolleiding vooraan in de klas gezet.
    En dat hadden ze juist niet moeten doen.
    Juffrouw Sonneveld docent Nederlands , en fanatiek vakbondslid was voor ons een gewillig slachtoffer. Juist helemaal vooraan kon ik , maar vooral Stefan deze docent gemakkelijk provoceren. En dat lukte, Stefan was hier een meester in.
    Vanaf het eerste onrecht, ging Stefan er vol in! Een proefwerk was in zijn ogen niet goed beoordeeld. Niet wat betreft de inhoud, want dat win je natuurlijk niet van een vakdocent, maar het ging om het proces, in dit geval de weging van de items: “ juffrouw –zei Stefan- waarom wordt een futiel spelfoutje onevenredig zwaar geteld terwijl u bijna geen punten geeft voor mijn prachtige volzinnen?
    En daar had Stefan er natuurlijk veel van. Dit moest een voldoende zijn. Terwijl ik me er al bij had neergelegd ging Stefan door, door met redeneren en argumenteren, tot het gaatje, met harsttocht en passie. Dit leidde bij de docent tot wanhoop. En met een brede grijns draaide Stefan zich dan om, om te checken of zijn publiek, de medeleerlingen, de provocatie kon waarderen. Deze vonden het prachtig! Al was het alleen maar omdat het gezag werd aangetast, ook iets wat Stefan altijd met genoegen deed.

    HAN:
    Jansen, Vriend
    Paradijsvogel
    Doener
    Onrust
    Authentiek
    Charlatan
    Levenskunstenaar
    Big Spender
    Altijd blut
    Ideeën
    Onverantwoord
    Struisvogelpolitiek
    Kampeerder
    Doordouwer
    Avonturier
    Altijd Paradijsvogel

    Robert:
    Stefan, Stefan Vriend, Liet ons het liefst de wereld volgens Stefan kennen.
    Wij waren halverwege de jaren 80 mennekes in zijn ogen en hij zou ons wel eens laten zien wat en waar het echt te doen was. Zo regelde hij een auto van het koeriersbedrijf waarvoor hij werkte om samen naar Budapest gaan .... er moest toch een pakje naar Wenen gebracht worden, waarom die auto niet een paar dagen langer gebruiken!? Stefan deed direct een beroep op ons improvisatievermogen, omdat de auto slechts 2 stoelen had voor vier personen. Zat je achterin dan rolde je regelmatig als pakketje door de wagen, het maakte ons niet uit Jansen had het weer goed voor elkaar. In het statige Gellért hotel liet Stefan ons als echte kosmopoliet kennis maken met een, wat later zou blijken, heren badhuis. Het luxe leven kostte daar in die tijd geen cent we gingen naar de opera, aten in sjieke restaurants en bezochte clubs, wij hadden een geweldige tijd en zelfs Jansen kon ons geld niet op krijgen!
    Onze paradijsvogel kwam ook met het idee om naar Berlijn te gaan. Het was 1989, de muur was gevallen en daar moesten wij natuurlijk bij zijn. Alles in de oude DDR was in verwarring, zo ook de militairen aan de grens. De controles waren nog steeds zo streng als achter het ijzeren gordijn dus werden de papieren grondig gecontroleerd. Geen vuiltje aan de lucht dachten wij totdat Stefan uit de auto werd gehaald, er was iets niet in orde met zijn paspoort. De grenswacht gaf aan dat het paspoort niet van Stefan was, maar waarschijnlijk van zijn jongere broer. Hoe was dat mogelijk reageerde Jansen geïrriteerd, hij leek toch zeker sprekend op zijn vader van wie het paspoort was!! Na lang bemiddelen en gesprekken over de opstand en alle veranderingen gaf de douanier aan dat we het gewoon hadden moeten zeggen dat Stefan zijn paspoort vergeten was. We namen afscheid met een vriendschappelijke omhelzing en onderweg naar huis gaf Stefan toe dat zijn paspoort tijdelijk was ingenomen door een vriend die nog geld van hem tegoed had. Op de achterbank zat Stefan met zijn bekende grijns te genieten dat het hem toch was gelukt. Deelnemen aan zo’n historisch moment was in zijn ogen veel belangrijker dan iets onbenullig als het beschikken over je eigen paspoort. Zoiets maakte je alleen maar mee met Stefan.


    Jeroen, Birgit, Frank, Riët, Robert, Daniëlle, Han, Nicole, Edwin, Marike, Wil, Jet, Patrick, Ilse - Eindhoven
    25 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 23
    José

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    José - Best

    24 maart 2017

   • Theaterbeest
    reactie 22   |   niet OK
    Je nam me mee op sleeptouw, ik een jonge hond, jij ervaren theaterman. Het Zuidelijk Toneel had een bijzondere voorstelling. Naast licht en geluid werden er deze keer ook geuren gebruikt.

    Dus op een frisse lenteochtend, om 6 uur 's ochtends verzamelen aan de Fuutlaan in Eindhoven, voor een voorstelling in Hoorn (NH). Tegen twaalven arriveerde ons busje bij het theater. Uren en uren waren we in touw met licht, geluid en geurkanonnen installeren, bedraden en testen, totdat het publiek binnen kwam en - net als ik - de voorstelling ervoer.

    Ik wilde graag een keer de sfeer beleven van de mensen en het werk achter het grote doek. Je aarzelde geen moment, en organiseerde dat ik een keer - deze keer - mee ging met het ZT. Zonder eigenbelang. Behalve dan het uitdragen van de tomeloze ambitie die je in je had. Trots was je op je vak, trots op jouw team. Die dag was het mooi om te zien hoe het theaterteam en het ZT-team samensmolten. Onvergetelijk! Dankjewel.

    Geert-Jan - Eindhoven
    23 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • I.M.
    reactie 21   |   niet OK
    Lieve Stefan,
    Menig feestje samen geeindigd. Veel lol, veel branie en in de vroege uurtjes wisten het beter dan G.B.J. Hiltermann, maar dan katjelam. Zoveel levenslust als je had, zoveel levenlust laat je achter.
    Margot X

    Margot - Eindhoven
    23 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 20   |   niet OK
    Lieve Stefan
    Wat heb ik veel met je gelachen en meegemaakt ! Daarom zal je altijd hier blijven ! Over jou raken we nooit uitgesproken! Je bent een lieverd, een goeierd, een schat ! Ook al zagen we elkaar af en toe een tijdje niet het was altijd weer goed als we elkaar zagen en samen een wijntje dronken !
    Jij bent een deel geworden van mijn jeugd .. zo speelde ik in jouw eerste geregiseerde film maar ook toen ik ouder werd hebben we leuke momenten meegemaakt en daarom zal ik je nooit Vergeten want het is een super fantastisch deel xxxxxx x liefs Diana

    Diana - Eindhoven
    23 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 19   |   niet OK
    Stefan
    Vriend
    Charlatan
    Zuiplap
    Lieverd
    Kindervriend
    Zwetskloot
    Graag geziene gast
    Joker
    Smoker
    Fantast
    Dromer
    Doener
    Sociale vent
    Smaakmaker
    Doordouwer
    Danser
    Inspeciënt
    Gesjeesd student
    Eclecticus
    Charmeur
    Dandy
    Zwerver
    Gastheer
    Bourgondiër
    Helpende hand
    Manipulator
    Bodemloos vat
    Grappenmaker
    Ondernemer
    Big Spender
    Armoedzaaier
    Organisator
    Gezelschapsdier
    Zonderling
    Stinkerd
    Dubieuze Debiteur
    Filantroop
    Inspirator
    Carnavalist
    Intrigant
    Goed mens
    Avonturier
    Altruīst
    Prachtvent

    Jeroen - Waalre
    23 maart 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 18
    Jan

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jan - Eindhoven

    23 maart 2017

   • Foto
    reactie 17   |   niet OK

    George - Soest
    22 maart 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.