Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Sybout Jaasma

29-03-194519-10-2017
   Er is geen einde aan het laatste einde
   Er is alleen een eeuwig nieuw begin
   Lennaert Nijgh

   Dankbaar voor alles wat hij ons heeft gegeven en trots op wie hij was, hebben wij
   afscheid moeten nemen van mijn lieve, zorgzame man, onze vader en opa

   Sybout Hendrik Jaasma

   Balk, 29 maart 1945 Zwolle, 19 oktober 2017


   Gonni Brilman

   Alaude en Tim
   Tibor, Dario

   Tilia en Peter

   Correspondentieadres:
   Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding
   t.a.v. Fam. Jaasma
   Buitenkant 32, 8011 VJ Zwolle

   Wij vinden het fijn als u een foto of herinnering wilt plaatsen op:
   www.memori.nl/sybout-jaasma

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Herinneringen aan Sybout
    reactie 20   |   niet OK

    Toen ik in september 2001 op de IJsselhof kwam werken leerde ik Sybout kennen als een rustige en vriendelijke collega. Een echte meester met veel kennis, kunde en een grote schat aan onderwijservaring. Naast het lesgeven begeleidde Sybout PABO-studenten tijdens hun bijzondere vierdejaars-stage. Die taak nam ik van hem over toen zijn pensioen in zicht kwam, ik zag hoe hij eerlijk, respectvol maar ook realistisch naar de studenten keek en met hen in gesprek ging. Daar heb ik veel van geleerd...
    Wat kon Sybout enthousiast over de natuur vertellen en dan in het bijzonder over vogels.
    Eens kreeg ik een hartelijk kaartje van hem met een foto van een baardmannetje, hoe toepasselijk!
    Sybout heeft nog een aantal jaar met veel toewijding de rol van Sinterklaas op zich genomen, nu benaderde hij kinderen vanuit een andere hoedanigheid maar met dezelfde aandacht en rust.
    Mooie en waardevolle herinneringen aan een uniek mens!!
    Ik wens de familie veel sterkte en troost bij dit grote verlies.


    Mariëlle - Zwolle
    2 november 2017

    Deel deze pagina:

   • Van collega naar wandelvriend.
    reactie 19   |   niet OK

    Ik leerde Sybout kennen in oktober 2000 op de IJsselhof. Ik kreeg hier, na 2 jaar invallen, eindelijk weer een baantje. We fietsten als het zo uit kwam samen van Zwolle-Zuid naar de AA-landen. Zo spraken we ook nog over andere dingen dan over school. Na een paar jaar leek het mij erg fijn weer eens een eigen groep te hebben. Ik kreeg een duo-baan met Sybout, die wat aan het afbouwen was. Dat beviel ons erg goed. Hij had al 40 jaar ervaring en maakte zich niet meer zo druk. Ik was herintreder en soms onzeker. Dus ik had zoveel steun aan hem. Toen Sybout stopte met werken, spraken we af het contact vast te houden
    Hij kwam gezellig een kopje koffie drinken of we planden een wandeling. Dan vertelden we elkaar de laatste nieuwtjes van school. Maar als je samen 17 of 18 km loopt hebt je het ook over de zaken, die je bezig houden. En we deelden de koffie en de chocomelk! En de liefde voor de natuur en vogels natuurlijk.
    Ik zal Sybout heel erg missen. Maar koester de herinneringen aan hem. Ik wens de familie sterkte toe met dit grote gemis van zo'n lief mens.


    Grietje - Zwolle
    1 november 2017

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen aan de studietijd
    reactie 18   |   niet OK

    De foto's hebben betrekking op onze groep op studieweek in Bergen en de andere foto's stammen van een schoolreisje op de Hobbemaschool in Zwolle, waar wij stage liepen . Zo rond 1964.


    Wim en Tinie - Haaksbergen
    30 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • Kleine broertje.....Oom Siep.....Sybout.......
    reactie 17   |   niet OK
    Vroeger oom Siep, later 'gewoon' Sybout......het kleine broertje van Jet, de lange oom voor ons, maar ook oom Sybout voor Attaman. Vele herinneringen hebben wij aan hem. Van een enorme bos zwart haar met idem dito baard, tante Gonni, groene Lelijke Eend, vilten zonnebloemen op de vitrage, Alaude en Tilia in een rieten mandje als wieg, honden, vogels, talloze bezoekjes van Jet en Attaman aan de Fivel waar lekker voor ze gekookt werd, verhalen over de zeeverkenners tot lekkere flesjes wijn (Chardonnay) die hij gaf als we onze verjaardagen vierden in onze Hasselter periode. Hij was dan altijd de genietende beschouwer in een verder nogal druk spektakel van gelach, getetter, gelal en menige heildronk. Ook was er eens het raadsel van de roofvogel die neerstreek in onze tuin en ongegeneerd een duifje oppeuzelde op de tuintafel. Gelukkig konden we een mooie foto schieten die we naar Sybout mailden met de vraag om te kijken welke roofvogel dit zou kunnen zijn? Na enige studie met hulp van een bevriende vogelkenner kregen we antwoord: een sperwer! Jet kan ook uren vertellen over hun jeugd in de Bloemendalstraat en wat daar allemaal uitgespookt werd! Het is mooi Sybout als broer en oom gehad te hebben!
    Liefs , Jet, Harriette, Ton en Attaman

    Harriette - ZWOLLE
    29 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • Samen met Sybout de natuur in.
    reactie 16   |   niet OK

    Mijn vrouw Christine heeft Sybout ontmoet toen hij samen met Helmich op wandelvakantie in Turkije was. Sybout is later onze wandelvriend geworden. Iedere tweede zondag van de maand gingen wij met Sybout wandelen in een mooi stukje natuur in Gelderland of Overijssel. Zo hebben we bijvoorbeeld een heel "boekje uitgelopen" dat Sybout bij zijn afscheid op school cadeau had gekregen. De paden op, de lanen in, in de bossen en op de heides hoorden we vaak vogels. Christine en ik zijn ontzettende natuurrliefhebbers maar wat waren dat voor vogels? Sybout wist het altijd en vertelde ons erover en deelde zijn uitgebreide kennis met ons. Voordat we gingen wandelen was het altijd koffie met iets lekkers. Die calorieën liepen we er wel van af. Sybout was altijd, net als ik in voor een extra espresso. Zelfs midden in het bos kookte we water en zette we verse koffie. We waren ook altijd op zoek naar een bankje om onze meegebrachte boterhammen te nuttigen. We denken aan Sybout terug als een fijne wandelvriend waarmee we samen veel van de natuur hebben genoten en geleerd. Sybout dank voor al je gezelschap en je kennis. Groet Christine en Roland


    Christine & Roland - Apeldoorn
    28 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • Verjaardagspicknick
    reactie 15   |   niet OK
    Een mooie zonnige dag al weer wat jaren geleden. Dario en Tibor vieren hun verjaardag met een picknick in Amelisweerd. Familie, vrienden en vriendjes zijn erbij. Zo ook Sybout. De sfeer is uitermate relaxed.
    Op dit soort gelegenheden leerden wij je een beetje kennen, Sybout, als de sympathieke en rustige vader en opa, met wie je prima een praatje kon aanknopen.
    Af en toe op het schoolplein bleef het bij een welgemeende groet.

    Vaarwel Sybout
    Monique, Hans & Anne


    Hans, Monique & Anne - Utrecht
    27 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 14
    Herma Stappenbeld

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Herma - Rijnlaan 251 8032MZ Zwolle

    27 oktober 2017

   • reactie 13
    Erik van Enk

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Erik - Zwolle

    27 oktober 2017

   • 5 december
    reactie 12   |   niet OK

    Jullie vader en man & opa was een geweldige sinterklaas voor mijn kinderen. Tom, Daan & Jort begrepen er nooit iets van dat Sinterklaas heel veel wist over kids. Geweldig!! Ik zal Sybout zo altijd blijven herinneren!

    Maarten de Jong


    Maarten - Zwolle
    26 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 11
    Ruud en Margie Knier

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ruud en Margie - Midsland

    25 oktober 2017

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.