Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Sytze Bakker

03-06-193510-12-2021
   Op 10 december 2021 is onze trouwe vriend en Senatus Pedellus Maior Sytze Bakker overleden. We zullen zijn bijzondere dienstbaarheid en onmiskenbare humor nooit vergeten.

   Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. U kunt hier voor hen een bericht achterlaten.

   Namens de Senaat en het Sociëteitscommissiebestuur.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 132   |   niet OK
    beste Sytze,
    ongelofelijk dat je er niet meer bent. voor ons, in mijn tijd, "76-'80, was je meneer Bakker. Een warme, humoristische vaste factor, die onderdeel uitmaakte van Vindicat, de kroeg. tijdens mijn tapcommissie regelmatig met je te maken, een verrijking van de avond. en na 30 jaar op een jaarreünie aldaar, riep jouw stem door t feestgedruis: hé Mees! alsof het gisteren was! Dank voor al je doen en laten binnen de kroeg, je bent niet te vervangen! en het leuke is, zoon en dochter van mij waren ook lid, en hebben je dus ook nog als die stabiele factor meegemaakt!
    sterkte voor de hele familie, en hartelijke groet,
    Willemien (Hulshof-)Mees, '76

    willemien - doorwerth
    8 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Lieve Sytze
    reactie 131   |   niet OK
    Lieve Sytze,
    Wat een bijzonder mens was jij. Een echt familiemens. Wat een geluk dat ook wij ons een beetje familie mochten voelen. Een jaar senaat op de kroeg ondenkbaar zonder jou. Een lied, een knipoog. Dank voor alle mooie herinneringen samen. Voor altijd in onze harten.
    Liefs,
    Senaat van Tilburg, 2006-2007

    Annebeth - Wassenaar
    19 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Sytze's heengaan
    reactie 130   |   niet OK

    Gisteren was er het grootse en waardige afscheid van 'onze' Pedellus Maior Sytze Bakker. En werd hij met een indrukwekkende laatste tocht per rouwkoets ten ruste gelegd. In de volgstoet reed o.a. ook mee de Senaatskoets, waarop Sytze menigmaal 'gestaan' had.
    Zo héél af en toe werd het 'anderen' toegestaan om op die koets mee te gaan als de Senaat op stap ging. Dat was bijvoorbeeld tijdens hun uitstapje ermee in het kader van de Bommen Berend viering. Dan 'rukte uit' het gilde van Palfreniers van de Senaatskoets om de dames en heren van de senaat bij te staan.
    Ik heb het genoegen enige jaren mogen hebben om die dienstbaarheid te mogen uitvoeren. Dan werd contact gezocht met Sytze en ergens uit de krochten van MF kwamen er dan palfrenier'pakken' met hoeden tevoorschijn. Daarin gehesen, de witte lange sokken alsook de (eigen) zwarte schoenen aangetrokken, ging de hoed op en voorzien van nog enige laatste goede raad van Sytze gingen we onbevreesd met koets, paarden en senaat 's Groningen's wegen op.
    Prachtige herinneringen en middels deze alle sterkte toegewenst aan familie en naasten met de verwerking van Sytze's verlies:
    "Ien mooie keerl is hen'goan"!
    J.M. Hoving - VAP '79


    J.M. - Delft
    18 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Onvergetelijk
    reactie 129   |   niet OK
    Beste familieleden van Sytze en senaat van Vindicat
    Voor mij is Sytze onvergetelijk sinds we elkaar voor het eerst ontmoetten in 1974.
    Onvergetelijk was ook het waardige en liefdevolle afscheid dat ik vandaag online mee mocht maken. Nooit eerder voelde ik de band om onze harten zó sterk.
    Denkend aan Sytze kan ik niet om de fles wijn heen, die ik hem in 1976 gaf. Telkens als we elkaar na mijn afstuderen ontmoetten zei hij me dat hij de fles nog niet had open gemaakt.
    Toen ik Sytze voor het laatst sprak, zei hij dat hij de fles nog steeds in de kast had staan. We spraken af dat hij de fles niet meer open zou maken…
    Onvergetelijk!
    JanWillem Louwerens, 1972

    JanWillem - Schiermonnikoog
    17 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Mister Sandman
    reactie 128   |   niet OK
    Lieve familie van Sytze,
    Wat een mooie herinneringen hebben wij aan de bijzondere man die Sytze was. Een senaatsjaar en Vindicat zonder meneer Bakker is niet voor te stellen. Sytze liep vaak fluitend, meestal mister Sandman, door het gebouw waarbij de "pam pam pam pam" tussendoor werd gezongen. Wij werden altijd zo vrolijk als hij op de Kroeg was. Sytze wist ook nog eens precies hoe alles moest en hoorde (wat erg behulpzaam was, omdat je zelf vaak geen idee had...) en was altijd bereid om te helpen met een lach op zijn gezicht (en vaak een grap tussendoor). Hij was op een hele mooie manier onderdeel van de groep terwijl hij tegelijkertijd ook goed de afstand kon bewaren en ons weer de goede kant op kon sturen. We hebben ook mooie herinneringen aan de avond bij Sytze en Hennie thuis waar we de zelfgemaakte dropshot hebben mogen proeven en de familie foto's mochten bekijken. Familie was de trots van Hennie en Sytze. Allebei zo hartelijk en gastvrij. We herinneren meneer Bakker met een grijns op zijn gezicht, al fluitend en knipogend door de Kroeg, open en aardig tegen iedereen.
    We zijn dankbaar voor de tijd die we met hem hebben mogen doorbrengen.
    Liefs,
    Senaat Nanninga (2011-2012)

    Sophie - Amsterdam
    17 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Een held is niet meer.
    reactie 127   |   niet OK

    Sytze bedank!

    Maurits - Arnhem
    17 december 2021

    Deel deze pagina:

   • lieve sytze
    reactie 126   |   niet OK
    Wat een man. Wat jij gedaan hebt voor Vindicat en je warme belangstelling voor ons allen zal altijd in onze harten blijven. Rust zacht.
    heel veel liefs Sako Zeverijn 75 en Hannelore Rosenkotter 76
    Jaarclub Groot Slem 75 en Hoebedoelu 76

    Hanenlore - Oegstgeeest
    17 december 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 125
    Karel Tutein Nolthenius

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Karel - Baarn

    17 december 2021

   • Vaarwel Sytze
    reactie 124   |   niet OK
    Het grote, stralende hart van onze vereniging klopt niet meer. Wat zullen we hem missen. Sterkte aan allen die ooit van hem hebben mogen genieten.

    Erik - Enkhuizen
    17 december 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 123
    Iris Kerstens

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Iris - Den Haag

    17 december 2021

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.