gedenkplaats van

Theo Eikenbroek

12-11-194729-06-2020

Aankondiging

Livestream Uitvaart

Bekijk de Livestream

Wachtwoord: 78D9D7

Datum: 04-07-2020

Tijd: 14:00 tot 15:30

Extra informatie: Er kunnen 25 personen tegelijkertijd meekijken op de livestream. Als de verbinding niet tot stand komt kunt u tot 30 dagen na 4 juli de bijeenkomst terugkijken.

   Bij leven een sociaal betrokken mens met durf, creatieviteit en initiatief.
   Hij heeft veel bijgedragen aan de opbouw van de stad Rotterdam.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Eengeslaagd medemens
    reactie 33   |   niet OK
    Trudy,
    de herinnering blijft aan Theo met zijn springende haren, zijn blijde ,priemende ogen
    die pogen in de ziel door te dringen,
    zijn eeuwig wandelende sprankelijke geest.
    Een mens in ware zin, of liever nog een medemens zoals men die graag ziet:
    Aardig, hartelijk en steeds zoekend naar de weg van het midden.
    Mocht hem jaren meemaken in het Deelgemeentebestuur van Noord als medraadslid
    en voorzitter. In het betsuur samen met Christa , Andries en Harm.met wie
    hij de eeuwige sigaret deelde.
    Wens dat goede herinneringen aan jullie jaren samen,
    je helpen met humor je levensgeluk verder te vinden binnen de gebleven ruimte. Weet dat dat echt mogelijk is.
    George Eras

    George - 3039lj rotterdam, statensingel 139a
    4 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Theo - vriend en buurman
    reactie 32   |   niet OK
    Ik woonde naast Theo en Theo van 1993 tot 2002 en heb hem in deze jaren leren kennen - in zo veel facetten dat het moeilijk is daar woorden voor te vinden. Hier enkele herinneringen: Theo kon heerlijk mosselen koken. Theo was vol inspiratie en heeft die met ons gedeeld (in de straat, in de leesclub). Toen het voor mij aan de tijd was Rotterdam en Nederland weer te verlaten, hebben we lange gesprekken gehad. Jouw vragen hebben mij geholpen mezelf te begrijpen en menige beslissing eenvoudiger gemaakt. Je was een vriend voor mij. Waar je ook bent, moge er plek zijn voor inspiratie en vriendschap, van harte.
    Trudy, dank je dat je na zo lange tijd aan mij gedacht hebt, er is een plek voor jou hier aan zee, in het ritme van eb en vloed, van komen en gaan.
    Anna

    Anna - Wittdün
    2 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Voor Trudy en Theo
    reactie 31   |   niet OK
    Ik kende Theo’s gezicht van een foto van het deelgemeentebestuur Rotterdam-Noord, maar ik heb Theo pas ontmoet op de volkstuin VTVB. In kantineteam “Theo” gingen de gesprekken over van alles, maar Theo had duidelijk veel plezier in activiteiten waarmee hij anderen verder hielp in het leven. In ons laatste gesprek, met een glas wijn in de tuin, keek Theo met ongeduld uit naar zijn enig resterende kans op meer toekomst. Dat hij die niet gekregen heeft is zo jammer. Theo, je verdiende een veel langer verblijf op deze wereldbol!
    Maar zoals Bram Vermeulen zong in "Testament": je pas dood als je bent vergeten.
    Je leeft voort in ieders herinnering, ook de mijne.

    Anja - Rotterdam
    1 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Theo was de liefste Nederlands leraar ooit
    reactie 30   |   niet OK
    Ik heb een paar jaar Nederlandse conversatie lessen van Theo gehad. Hij was altijd zo lief en aardig voor mij. Wij hadden heel interresante gespreken, over de politiek en onze samenleving. Hij geef mij ook veel groenten van zijn tuin. Al met al, voelde ik mij heel welkom en ik ben heel dankbaar dat ik heb hem ontmoet. Rest in peace, Theo.

    Florence - Schiedam
    1 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 29   |   niet OK
    Theo was ook betrokken bij het Buitenmuseum Bergpolder, over de geschiedenis van de wijk Bergpolder.
    Samen met Theo heb ik een paar jaar geleden een rondleiding langs de borden van het Buitenmuseum aan ge"interesseerde (oud-)wijkbewoners gegeven. We vulden elkaar prima aan; Theo vertelde vooral over zijn eigen, persoonlijke historische herinneringen en anekdotes op de verschillende plekken in de wijk, terwijl ik meer de historische feitjes ' uit de boeken' vertelde, een mooie historische mix. Het was een gezellige middag; de bewoners waardeerden de rondleiding zeer. Ik vond het een leuke samenwerking met Theo.
    Regelmatig kwamen we elkaar tegen op straat in de wijk, en dan maakten we een praatje. De laatste keer sprak ik hem op het pleintje waar een paar weken later het monument voor de slachtoffers van de V1 onthuld zou worden in maart; Theo vertelde dat hij graag bij de onthulling aanwezig zou willen zijn. Door corona is de onthulling helaas niet doorgegaan.


    Frank - Rotterdam
    31 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht
    reactie 28   |   niet OK

    Theo

    Ik heb fijne herinneringen aan jou leven op de volkstuin waar wij buren en keukenmaatjes waren. Kan jou aanwezigheid daar nog goed voelen.
    Rust zacht
    Marjet

    Marjet - Rotterdam
    16 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Afscheid van Theo, een anekdote
    reactie 27   |   niet OK
    Beste allemaal
    Ook ik neem afscheid van Theo en zal hem zeker missen. Maar wil ook dit verhaal met jullie delen.

    Heel veel jaren geleden was Theo voorzitter van de Deelgemeente Noord en ik was voorzitter van bewonersorganisatie Blijdorp. Theo ging afscheid nemen als voorzitter en ik toevallig ook.
    Ik kreeg een mooi cadeau, een rondvlucht boven Rotterdam in een klein vliegtuig en mocht iemand meenemen. Maar wie ? Heb ik lang over na moeten denken en wist het uiteindelijk, alleen nu de vraag, hoe nodig ik hem uit? Theo kon eigenwijs en koppig zijn.
    Theo vond op zijn bureau een grote witte enveloppe met een vraag "Ken je de deelgemeente wel goed?"
    Paar dagen daarna vond hij thuis een vraag "Heb je je huis weleens van een andere kant gezien?"
    Weer op een andere locatie, bij een vergadering "Weet je wel hoe groot de deelgemeente is?"
    En op zijn laatste deelraadsvergadering nog een enveloppe met de vraag "Van Speijk, dan liever de lucht in. Theo?" (Noot: er was een opvang huis in Noord dat Van Speijk heette)

    Theo had het niet echt meer, had wel klein vermoeden mijn richting maar dit werd volledig teniet gedaan door alle fractievoorzitters, die tijdens de vergadering de vragen herhaalden.

    Uiteindelijk pakte ik de microfoon en nodige Theo uit voor de rondvlucht.
    We hebben genoten.

    Johan van Putten
    Johan - Rotterdam
    16 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Een bijzondere man is heengegaan
    reactie 26   |   niet OK
    Beste Trudy,
    Bij uitstapjes met de "Museumgroep vh Nivon, 3e donderdag", vertelde je wel eens dat Theo ziek was. Maar vanwege corona hebben we lange tijd geen musea kunnen bezoeken; nu is hij inmiddels overgegaan. Ik schrok er toch wel van, toen ik het las. Ik heb hem maar een paar keer gezien, als hij eens meeging met jouw museumgroep, b.v. naar Amsterdam. Ik vond hem een sympathieke man, die goed luisterde en veel wist.
    Gisteravond heb ik de livestream bekeken, wat had je dat mooi bedacht met steeds die foto's er tussen, wat veel sprekers uit al die organisaties waar hij in zat, wat een lovende woorden over Theo, ook mooi vond ik de herinneringen van zijn zus, ook heel mooi dat verhaal van jou, over hoofd en aarde, hoed en klompen. Al dat werk heeft hij kunnen doen doordat hij jou op de achtergrond had! Want ze zeggen altijd dat er achter een sterke man zeker een sterke vrouw staat, die de nek is van het hoofd.
    Ik wens jou heel veel sterkte, je komt nu in een grote leegte; en vanwege corona mogen de mensen je geen hand geven en niet omarmen, dat is natuurlijk vreselijk.
    Vanmiddag heb ik een medische afspraak, maar ik kom toch heel eventjes om 13 uur naar de Kunsthal.
    Veel groetjes en tot ziens, Hannie .

    Hannie - Rotterdam
    16 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinnering van heel lang geleden......
    reactie 25   |   niet OK
    Lieve Trudy,
    Ik heb Theo leren kennen toen hij portefeuillehouder was in de deelgemeente Centrum Noord. Ik werkte bij Stichting Ouderenwerk Noord. Echt heel lang geleden, maar Theo heeft indruk gemaakt en ik zie hem nog zo voor me. Theo was heel toegankelijk en had volop belangstelling voor andere mensen.
    Trudy heb ik later leren kennen toen ik bij Humanitas werkte.

    Jullie blijven gewoon in mijn herinnering!

    Liefs van Rietje Koole.

    Sterkte en kracht toegewenst Trudy.


    Rietje - Middelharnis
    14 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • Tuin en Theo
    reactie 24   |   niet OK

    Lieve Trudy,
    Onze tuinen liggen naast elkaar. Henk en ik werden zo'n vier jaar geleden buren van jullie tweetjes.
    Wat een bloemenweelde aan de voorkant van jullie huisje- jouw werk- en in de tuin achter had Theo zijn terrein : vol bakken met kweekplantjes . Je vertelde toen dat er geen lekkerder sla bestond als uit de eigen tuin. Leek me ook heerlijk maar al dat werk....nou nee.
    Als Theo er was , rook ik dat meteen. Een sigaretje achter jullie huisje in alle rust oproken, daar moet hij van genoten hebben tussen zijn geliefde planten daar. Zijn eigen plek. Dat miste ik al de afgelopen weken.
    Een paar dagen geleden tussen je manshoge bloemen zag ik je ; we spraken over Theo en je gaf me de prachtige kaart. Dank nogmaals daarvoor, een mooie herinnering. Ik hoop dat de natuur en het werk daar wat troost biedt en dat je de slaplantjes mooi op laat komen en kunt blijven genieten ! Sterkte meis, liefs, Marga (en Henk) Cooiman.


    marga - rotterdam
    13 juli 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie