Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Theo Pieter van den Bout

24-01-196318-07-2021
      In januari 1993 startte Theo bij de TU Delft als systeembeheerder bij de werkgroep Elektrotechnisch Practicum. Dat beviel zo goed dat hij in 1995 in vaste dienst kwam. In juli 2018 mocht hij zijn 25-jarig jubileum bij de TU Delft vieren. Sinds 2006 was hij onderdeel van ICT en werd eerst als medewerker ICT gedetacheerd naar de faculteit EWI in de onderzoeksgroep ICT 3xO. Daar was Theo een van de eerste Linux beheerders in de practicumzaal voor EWI. Hij was dan ook een echte Linux-man en had weinig op met Microsoft. De laatste jaren werkte hij als ontwikkelaar in het Middleware-Dev team.

      Als collega wist je wat je aan Theo had. Hij was heel realistisch en recht-door- zee, dus wanneer iets hem niet beviel stak hij dit niet onder stoelen of banken. Daarbij was hij vriendelijk en behulpzaam en kon je altijd bij hem terecht met vragen. Was je fan van droge humor dan kon je bij Theo je hart ophalen. Dat alles maakte hem tot een fijne collega die zeer gewaardeerd werd. Dat kwam ook tot uiting in de gratificaties die hij regelmatig ontving. Voor ons als collega’s is dit verlies heel onwerkelijk.

      Theo was ook trotse vader van Isis (10) en Oswin (15). In zijn vrije tijd speelde Theo graag schaak met Oswin en ze gingen regelmatig samen naar wedstrijden. Hier is helaas een einde aan gekomen. Onze gedachten gaan uit naar Lia, Oswin en Isis.