gedenkplaats van

Thijs ten Brinke

16-07-198923-04-2020
   Thijs vond het een mooi idee dat iedereen die hem kent iets achterlaat op deze pagina.
   Herinneringen, sterke verhalen, foto's, filmpjes, alles is welkom.
   Hiervan wordt later een boek gemaakt dat voor degenen die hem dierbaar zijn tot steun kan zijn op moeilijke momenten.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Dag lieve Thjis
    reactie 89   |   niet OK
    Waar moeten we beginnen.. woorden doen te kort om op te schrijven hoeveel we je nu al missen.. het is leeg en kaal nu je er niet meer bent... maar we zijn heel blij dat we jou hebben gekend!

    Altijd positief, enthousiast, doorgaan dat was jouw motto!
    Mooie herinneringen aan vakanties samen met jou, de kermissen, zwarte cross, wintersport, voetbal (waaronder ook het krentenwegge en cadeau waarmee je als eerste op de stoep stond toen onze Fien was geboren). Altijd betrokken en niets was te veel. Er was altijd gezelligheid als jij er was.

    Toen je Lobke leerde kennen was je ook zo verliefd, mooi om dat te zien en mooi dat je zo'n lieve meid hebt leren kennen.

    We wensen Lobke en Familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte met dit grote verlies! Je blijft altijd bij ons in gedachten en ook bij volle maan kijken we naar je en geven we je een dikke knipoog!

    Dikke knuffel
    Boris, Linda, Fien & Joppe    Boris, Linda, Fien & Joppe - Harreveld
    29 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Vriend
    reactie 88   |   niet OK

    Dag vriend,

    Vanaf de basisschool kennen wij elkaar en om precies zijn de eerste klas. Wat hebben we veel meegemaakt. Tijdens school samen spelen, na school samen spelen. Met voetbal samen na de training, eerst gebracht, daarna fietsen.

    Bijna de hele jeugd hebben we samen gevoetbald. Jij was altijd iets harder dan mij, maar dat mocht de pret niet drukken. Toen we in de A zaten, onder leiding van J. Kaak ging het voetballen eindelijk goed en leek het ook ergens op. We werden kampioen, prachtige tijd.

    Bij de selectie moesten we even wennen, dat ging niet vanzelf. Maar met de oude garde boven ons kwam dat wel goed. Periode kampioen! Maar daar bleef het bij…

    Samen stappen, bier drinken en op vakantie gaan. Met ons 3en (Bart, Thijs, Ruud) daar hebben we veel mooie herinneringen aan. Die zullen we nooit vergeten.

    Toen je Lobke leerde kennen was je iets verlegen/stil om het ons te vertellen, maar met een biertje erbij ging dat prima. Koningsdag 2019, daar was ze dan. Een prachtmeid, een sterke vrouw, dat paste precies bij jou!

    Dag fijne vriend, wat een enorm gemis. De herinneringen zijn mooi en dierbaar. En ik zal ze altijd bij me dragen.

    Lobke, familie en vrienden, heel veel sterkte. Dikke knuffel Ruud


    Ruud - Zelhem
    6 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag Thijs,
    reactie 87   |   niet OK

    Bedankt voor de mooie momenten. Het meest staan me de ski-vakanties bij. Na wat zwaarmoedige uitspraken aan de top "as dat moar goed komt" toch gewoon keihard op volle vaart afdalen er er een race van maken. En dan beneden met een grote lach staan te wachten op de rest. Deze foto is van onze eerste lesdag in Flachau in 2012.


    Herre - Doetinchem
    5 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Tiesman
    reactie 86   |   niet OK

    de bomen komen uit de grond
    en uit de stam de twijgen
    en ied'reen vindt het heel gewoon
    dat zij weer bladeren krijgen
    we zien ze vallen op de grond
    en dan weer opnieuw groeien
    zo heeft de aarde ons geleerd
    dat ál wat sterft zal bloeien
    ( Toon Hermans)

    Jorick & Eleanor


    Jorick - Halle
    5 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinnering
    reactie 85   |   niet OK
    Hobelmansdijk, een schemerige zomerochtend, de bus geparkeerd en even op het keukenraam tikken om te kijken of de boys er al klaar voor zijn. Thijs zat altijd al met het broodtrommeltje klaar voor weer een dag knallen in scholen door heel het land. Samen met Thijs, Jorick en later ook Sjoerd de bus in. Thijs vaak voorin om de navigatie in te stellen of het stratenboek er bij te pakken. Dat moest altijd eerst gebeuren, de eerste structuren van de dag waren belangrijk. Al voor de eerste bocht zat de schik er altijd al in, een paar droge opmerkingen onderling en de tranen biggelden al over de wangen.
    Koers richting weer een school in Bemmel, Gaanderen of waar dan ook in het land, want dát werd voor die dag ons domein. Met wederom een flinke dosis humor maar een drive van heb ik jou daar begonnen we aan iedere klus. Thijs begon als eerste met het uitpakken van de bus en het klaarzetten van de spullen. Ook hier moest de start weer top zijn en werd lol met hard werken en precisie gecombineerd.
    Als het pauze was ging Thijs nog eventjes door en wanneer de bammetjes op waren liep Thijs weer als eerste weer naar het lokaal waar we waren geëindigd. Kenmerkend was de druppel zweet aan je neus, als je weer een onder een plat dak in een veel te heet lokaal een vloertje in de was stond te zetten. Vaak een race tegen de klok, omdat de was al droogde voor je er erg in had. Aan het einde van de dag moesten de machines eerst nog even opgepoetst worden voor ze de bus in gingen en ook hier zorgde Thijs er voor dat zelfs de snoeren even een doekje te zien kregen. Weer een klus geklaard en weer een verhaal rijker.. Wat hadden we toch fantastische zomers...

    Die race tegen de klok kwam je helaas weer tegen Thijs. Alleen dit keer won je hem niet.. Veel te jong moest jij je dierbaren verlaten en moeten zij jou missen..
    Ik ben in gedachten bij jou en je dierbaren..
    Tim Dulfer

    Tim - Zelhem
    5 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Thijs
    reactie 84   |   niet OK
    Thijs kennen we natuurlijk via Smit Vloeren. Als jonge knapen gingen we in de vakantie geregeld samen op pad om door heel Nederland heen vloeren te onderhouden. Goh wat een lol hebben we beleefd. Met een hele meute dorpsjongens veel te lange dagen maken om maar zoveel mogelijk werk te verzetten. En dan op de terugweg samen wakker blijven zodat het niet te zwaar werd voor diegene die reed. Het was hard werken, veel ouwehoeren, en altijd netjes werk leveren. We hebben veel goede herinneringen aan die zomers en aan Thijs.

    We wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe,

    Bart en Dirk Gieling

    Dirk - Wehl
    4 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Bedankt Tiesman!
    reactie 83   |   niet OK

    Bedankt Tiesman, dat ik je vriend heb mogen zijn en voor de geweldige herinneringen die we hebben gemaakt!

    Één van deze herinneringen zijn de mooie tijden die we met jou hebben mogen delen op wintersport, we hoefden je nooit te vragen of je mee zou gaan, daar konden we vanuit gaan….

    Op wintersport was elke dag was volgens jou een opgave, “hou ik alles wel heel”, “hoppen dat ik niks brekke vandage” en “as ik moar niet val” daarmee begon de dag! Maar wanneer de schoenen op standje knel gingen en de skietjes werden aangeklikt was er een andere Thijs, vol gas en niet bang van de piste knallen. Op die enkele keer na, volgens jezelf de “Hel van 20-18” genoemd. Nooit zullen we zo’n kleine Tiesman vergeten, maar na een schiwasser en twee halve liters Weizen waren de verhalen alweer groot! Of wanneer er een snowboarder achter je zat en je wist dat ik het was, dan kreeg je ook al angst…

    Af en toe een “god, god, god” of “man, man, man”, skiën ging steeds beter maar zag er nog steeds niet uit.. We hadden vooral gruwelijk veel schik en wat zullen we jouw impulsieve idiote acties, vooral met een paar Weizen achter de kiezen, nooit vergeten.

    Een film als ode aan jou op wintersport!! Ik kan het nog niet bevatten dat je er niet meer bent…

    Chiel

    Chiel - Zelhem
    1 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Krachtmens
    reactie 82   |   niet OK
    Thijs,
    In de zomer van 2015 gingen jij en Ruud regelmatig met ons mee fietsen, een aantal van ons meende in goede conditie te zijn en we dachten dat we behoorlijk hard gingen.. tot jullie meegingen. Moeiteloos kwam je mee, terwijl je destijds net je eerste kilometers maakte op een wielrenfiets. Op de Peeskesbult kwam je lachend - en met barstend geweld - boven; foi wat was i-j fit!
    Op kracht, conditie en eigenwijzigheid knapte je vrolijk mee, helaas kunnen we deze mooie ritjes niet meer maken.. Dat een doorzetter en sportman als jij zoiets vreselijks moest overkomen, onvoorstelbaar.
    Vorige week fietste ik over de Peeskesbult, ik heb de hele rit, en vooral de klim, met jou in mijn hoofd gefietst.
    Via deze weg wil ik familie, vriendin, vrienden en kennissen ontzettend veel sterkte wensen met het grote verlies van een 'klasse keal'.

    Nik

    Nik - Zelhem
    1 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag Thijs
    reactie 81   |   niet OK

    Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden, maar wat is het onwerkelijk dat jij er niet meer bent. Als ik terug denk aan mijn jeugd, hoor jij daarbij. We zaten op de basisschool al bij elkaar in de groep. In die tijd hebben we heel wat herinneringen gemaakt. Van de overblijfmomenten 's middags op school, het spelen op het heideveld tot de eerste keer schuifelen bij ons achterin de schuur. En toen ik zocht naar een foto van ons, kwam ik deze parel tegen. Samen met Bart mochten wij tijdens het 75 jarig bestaan van de Heideschool de clowns van het circus spelen.
    Na het afscheid van de basisschool, waar we onze acteertalenten hebben ingezet tijdens de imitatie van het programma explosief, kwamen we ook op de middelbare school bij elkaar in de klas. Ook al is ons contact daarna langzaam aan verwaterd, je bent en blijft altijd een vertrouwd onderdeel van mijn herinneringen.
    Ik wens Lobke, familie en vrienden heel veel sterkte toe.
    We zullen je missen Thijs.

    Lieve groet,
    Anne


    Anne - Halle
    1 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Thijs, beste jongen...
    reactie 80   |   niet OK
    Thijs, beste jongen...
    In het herinneringsboek mag Thijs zijn werk niet ontbreken, daarom vanuit mijn kant ook wat mooie herinneringen aan Thijs. Als ik aan Thijs denk moet ik glimlachen.

    Thijs is begonnen bij mij als vakantiekracht, met het schrobben van vloeren. Hij stuurde al snel de jongens aan. Het was een sport om zoveel mogelijk m2 per dag te doen. En als de jongens het wel genoeg vonden zei Thijs, we doen nog 1 lokaal!
    Na zijn studie is hij bij mij in dienst gekomen en gebleven tot nu. Wat zal ik hem missen, zeker persoonlijk maar ook zakelijk.
    Hij stuurde Schoonmaakdiscount aan, deed de administratie van alle bedrijfsonderdelen en nog zoveel meer. Thijs nam verantwoordelijkheid, kreeg van mij ook alle vrijheid en heeft daar nooit misbruik van gemaakt, dat zat niet in zijn eerlijke karakter.
    Thijs had altijd stroken van mapjes op zijn bureau, alles zo georganiseerd dat er niets vergeten werd. Ook wist hij veel van alle lopende projecten.
    Een mooie prestatie om te vertellen is dat toen we stopten met Smit Vloerspecialisten, Thijs het bedrijf Schoonmaakdiscount opgestart heeft, de website en alles eromheen. We zijn met niets begonnen, 0 omzet en nu draait dit erg goed, dat is echt knap van hem.
    Hij was super verantwoordelijk, super betrouwbaar, super integer en super betrokken! Zelfs tijdens zijn ziekte, toen hij (helaas maar 1x) in december een goede uitslag had, maakte hij al weer toekomstplannen voor zijn terugkeer naar het werk. Ik mocht zelfs geen dossiers opruimen want die wilde hij zelf nog even controleren of het bijv wel goed gefactureerd was. Thijs vond, dat wat belangrijk was, hij beter zelf kon doen, het ging hem vaak niet snel genoeg af en deed het dan liever zelf. Alles in het belang van het bedrijf.
    Ook hadden we samen weinig woorden nodig, overleggen waren kort, to the point en vaak met antwoorden ja, nee, doen we, prima!
    Als Thijs er was hoefde ik me nergens zorgen over te maken, hij regelde alles!
    Als we ergens discussie over hadden en we waren het niet met elkaar eens, zei hij ja tegen mij en deed wat hij zelf de beste oplossing vond. En zei dan heel terloops, ik heb mijn idee eerst maar eens even geprobeerd en dat ging goed. Daar kon ik smakelijk om lachen en van genieten!.
    Thijs dankjewel voor alles wat je gedaan hebt voor mij en mijn bedrijf!
    Groet, Roy

    Roy - Nieuw-Wehl
    30 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie