gedenkplaats van

Tjeerd Ariën Groot

22-04-195321-07-2017
  • 22 april 1953 - Leiden
  • twee zoons en één dochter
  • Annemarie Postmus
  • Hockey
  • CDB (Cote de Boeuf)
  • CDB (Cuby and the Blizzards) - Steve Miller Band
  • Leo (Weimaraner )

Tjeerd Ariën Groot werd geboren in Leiden op 22 april 1953. Zijn ouders/opvoeders waren Arie Groot en Marijke Groot-Kingma. In 1994 ontmoette hij zijn partner Annemarie Postmus. Tjeerd Ariën en Annemarie trouwden op 21 september 1995. Tjeerd Ariën had twee zoons en één dochter: Eelco , Sjoerd en Maartje . Zijn vrije tijd besteedde hij graag aan Muziek maken/basgitaar spelen. Op sportief gebied stak hij zijn energie in Hockey. De laatste woonplaats van Tjeerd Ariën was Zwolle.

Voor Tjeerd was er maar 1 vakantieplek op aarde: Belle ile! Zelf is hij daar min of meer ook opgegroeid vanaf zijn 14e jaar. Kamperend met zijn ouders en zusje Marjan in Locmaria. In de tuin bij Yvonne Huby, en haar 3 kinderen Jean Yves, Michel en Christophe. Met Michel verbond Tjeerd zich zijn hele leven. Zijn eigen 3 kinderen zijn ook vanaf hun geboorte op dit Mooie Eiland opgegroeid en komen er net zo graag. Belle ile heeft iets magisch. Het is een eiland dat nog niet zo aangetast is; het is ruig en puur. Tjeerd had het er vaak over. Net als over muziek maken. Dat was zijn passie. Hij was zijn hele leven muzikant. Klassiek begonnen op piano en cello, maar al snel de basgitaar & the Blues ontdekt. Wat kon hij lekker strak bassen! Eerst in de "Caboodle band" in Leiden met Oscar, Arthur, Adriaan en Nico en later in Zwolle bij "The Case" met Rudy, Bob en Jan-Willem. 10 juni 2017 heeft hij nog opgetreden, tijdens de halve marathon van Zwolle. Het werd zijn laatste en dat wist hij zelf ook. Hij was beter dan ooit zeiden zijn mede bandleden! Dit getuigd wel van de enorme kracht die hij ondanks zijn ziekte mentaal en fysiek had.
Naast deze liefde voor muziek ging zijn liefde vooral naar zijn kinderen, vrouw en vrienden die hem lief waren. Tjeerd had een Groot hart, met plek voor iedereen met wie hij kon delen: liefde voor elkaar, voor lekker eten en samenzijn, oeverloos discussiëren, (vooral over politiek) & natuurlijk goeie muziek .

Op vrijdag 21 juli 2017 is Tjeerd Ariën Groot overleden. We zullen hem missen en met veel liefde aan hem blijven denken.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
eelco Groot
Het officiële condoleanceregister van Nederland

Herinneren is een vorm van ontmoeten…

Help dit bericht te

verspreiden