gedenkplaats van

Ton Frijters

16-05-194323-02-2011
   op 24 februari bereikte ons het droeve bericht dat Ton Frijters woensdagavond laat op 67 jarige leeftijd is overleden. Ieder wist inmiddels dat Ton zeer ernstig ziek was, het was in de 2e helft van januari dat hij zelf de ernst van zijn ziekte aan ons bekend maakte.

   Hij stond erop om toen het nog mogelijk was aan het bad te verschijnen iedereen de hand te schudden en alle vragen waarmee men geconfronteerd werd te beantwoorden. Het typeerde hem om mensen te troosten die moeite hadden met zijn ziek zijn.

   Al snel was hij aan huis gebonden, maar daar vandaan was hij nog steeds bezig voor onze club. Hij wist dat hem slechts een korte periode gegund was en hij probeerde alle aandacht aan zijn gezin te geven. Tussendoor ordende hij op bekende wijze alle administratie, archieven en fotobestanden en droeg die aan ons over.

   Een groot deel van de examenvoorbereiding voor april nam hij nog voor zijn rekening. Hij was blij verrast toen we hem begin februari erelid van Moby Dick hebben gemaakt met de volgende motivering

   I.v.m. zijn zeer uitzonderlijke verdiensten binnen de vereniging als instructeur en in diverse functies binnen het bestuur, met zijn invulling als bestuurslid technische zaken heeft hij de club groot gemaakt en groot gehouden. Daarnaast was hij vele jaren in diverse functies binnen het rayon actief en vertegenwoordigde hij ook daar de vereniging.

   Ton was Moby Dick en Moby Dick was Ton, alles wat er op het bad bij de reddingbrigade gebeurde ging via hem. Steeds vol ideeën, steeds op zoek naar uitdagingen. Aan de nieuwjaarsduiken en het kajakken houden we goede herinneringen over. Actief binnen het bestuur van rayon Zuid en als bondsofficial kreeg hij vorige week ook nog het Ere-officialschap van Reddingsbrigade Nederland, wat hij zeer op prijs stelde.

   Wij blijven Ton gedenken als een zeer groot sociaal voelend man met zijn zwemmend redden hart op de goede plaats. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Of stuur een...

   Bloemetje Kaartje
   • Foto
    reactie 3   |   niet OK

    Is het echt al 5 jaar....
    Soms voelt het nog als gisteren.

    xxx Marleen


    Marleen Luijten - Dongen
    23 februari 2016

    Deel deze pagina:

   • 2015
    Ton bedankt
    reactie 2   |   niet OK
    Lieve ton we konde. Altijd op je rekene als we hulp nodig haden of wijze raad je deed Ales wat je kon voor iedereen ik ben je heel erg dankbaar hier voor en ook om dat je zon goede man bent lieve ton bedankt ik mis je johnny

    Johnny Huijbreghts - Rijen
    23 februari 2015

    Deel deze pagina:

   • 2015
    Persoonlijke reactie...
    reactie 1   |   niet OK
    wat gaat de tijd snel.
    Na al die tijd nog steeds een bijzondere plaats in mijn hart en gedachten!
    nog altijd dankbaar voor de fijne tijd die ik met je heb mogen delen.
    veel liefs voor de familie en nabestaanden.

    Dennis ten Napel - Rijen
    23 februari 2015

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie