Tips over condoleren of herinneringen delen?
Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
Mohammed - Zwijndrecht
13 september 2025
En nu nog alleen
maar het lichaam los te laten-
de liefste en de kinderen te laten gaan
alleen nog maar het sterke licht
het rode, zuivere van de late zon
te zien, te volgen-en de eigen weg te gaan
Het werd, het was, het is,
gedaan.
M.Vasalis
Beste Will,
Ik weet niet precies wanneer wij elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Op de Wine professional? Ben te Voortwis of via Gilles?
Op de wijnproeverij van Bachantes in dat kerkje in Amsterdam Noord?
Allereerst Bouilon wat een prachtig blad, zo geweldig mooi vormgegeven en de pakkende inhoud en de ervaren gastauteurs. Af en toe blader ik er nog een paar door, wat een monument. Ik gaf één van mijn zonen nog een abonnement.
We hebben elkaar gesproken in juli 2004 bij ons op de Bronkhorstlaan in Bilthoven. We spraken over samen een artikel en een boek te schrijven over de beleving in Restaurants. Hierbij de aantekeningen die ik nog vond;
Gastbeleving door Wil Jansen en Albert Boswijk.
Een tiental hoofdstukken en het 5 stappen model van belevingscreatie in de gastvrijheidsbranche. Het is er helaas niet van gekomen maar we waren het wel met elkaar eens, dat er zoiets moest komen Ik ga er nu zeker een artikel schrijven mede op basis vanwat we toen bedacht hadden.
In 2005 zaten we in een culinair overleg groepje (Alain, Ben, Gilles, Will, Albert) ter voorbereiding van Toques et Clocher 2006/2007 de wijnveiling in Limoux. Hiervan heb ik de notulen gevonden.
Notulen 5 mei 2005
1. Albert en Will gaan contact opnemen met horeca & hotelscholen om hostess (studentes) te vragen voor de begeleiding van de groep.
Notulen 4 sept 2005 betreft Village Hollandais
2. Wil Jansen heeft toegezegd om de organisatie van de pers op zich te nemen. Alain geeft Will zoveel mogelijk adressen van de Franse journalisten.
Jonnie en Therese zouden mee gaan in 2006 (zie foto) en jij ook om te kijken hoe het daar toe ging zodat er een pers bulletin gemaakt kon w orden voor de Franse, Belgische en Nederlandse pers.(Bulletin heb ik). Het Grande spectacle zou zijn dat Jonnie als Nederlandse 3 sterren chef zou koken op het galadiner van 1000 man.
Dat werd een geweldig succes met name omdat Jonnie het roer omgooide en zijn vrienden meenam zoals Ron Blauw, Lucas Rive , Edwin Kats, Erik van Loo, Hans van Wolde en nog anderen die ik mij nu niet herinner. Jonnie had in de zaal 6 stations met zijn vrienden chefs laten organiseren die de gerechten a la minute konden afmaken en zo warm uit geserveerd konden worde(decentraal, de Fransen deze het altijd hiërarchisch en centraal). Nu nog steeds!
Kan mij ook herinneren een geweldige lunch bij Jonnie en Therese boven op zolder in de oude Librije dat moet rond 2006 geweest zijn. Ook ter voorbereiding van de Toques et Clocher veiling 2007.
Je organiseerde met Anka vanuit Bouillon een prachtige lunch in de Betuwe in een kersenboomgaard met foto’s van Erik en Anja van Loo. Je hebt ook een recensie geschreven over Vuurtoreneiland bij mijn oudste zoon.
En wat ik vergat, altijd de prachtige stand van jullie op de Wineprofessional op een significante plek. Zodra ik er was stuitte ik op jullie stand, en altijd even een praatje met Will maken. En nogmaals hartelijke dank voor de kaarten voor de Wineprofessional, of wel door Will, of Anka, of Didi.
Wat een mooie herinneringen aan jou en jullie. 🙏,
Claudia zei; Will was een heel lieve man.
We zijn dankbaar dat we je hebben leren kennen en mogen meemaken.
Ik zou nog graag een paar gesprekken met je willen voeren......
Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt
Plaats een reactieDe mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.
Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?
Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.
Zo worden meer mensen geïnformeerd en kunnen er tevens meer reacties en herinneringen worden verzameld.