Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Willeke Bezemer

03-06-194616-01-2024

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 10
    Anki

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Anki - Oegstgeest

    24 februari 2024

   • reactie 9
    Annemarie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annemarie - Keiem

    20 februari 2024

   • reactie 8
    Annemarie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annemarie - Keiem

    20 februari 2024

   • Foto's van weggaan bij Rutgers Stichting en boekpresentate 'Wie wil ik zijn' 2008
    reactie 7   |   niet OK

    Hannie - Almere
    28 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Mijn afscheid van Willeke,
    reactie 6   |   niet OK

    Lieve Willeke,

    Ik schrok toen ik las dat je op 16 januari dit aardse bestaan hebt verlaten. In mijn gedachten bleef je eeuwig jong, daar paste sterven totaal niet in.
    Ik heb jou leren kennen bij de Rutgers Stichting in Eindhoven in 1974 waar je met een medestudent stage kwam lopen bij ons fonkelnieuw psychosociaal team wat zich in een multidisciplinaire samenstelling mocht bezighouden met seksuele dysfuncties. Jij heette toen nog Timmer, een naam die niet meer paste toen Rob in je leven verscheen. Toen werd je weer Bezemer, een naam die je nooit meer hebt veranderd. Niet alleen Rob werd de liefde van je leven, maar ook de Seksuologie. Na je stage en je afstuderen werd je een vaste medewerker in ons team. Samen hebben wij de pre-orgastische vrouwengroepen in Eindhoven van de grond getild en bij de overige teams mee richting gegeven via collegiale bijeenkomsten in Utrecht. Maar voorafgaande daaraan vonden wij het nodig om tegen elkaar over onszelf en onze seksualiteit te praten. Ik herinner me nog levendig dat we in mijn kleine achtertuintje van ons jaren dertig huis in het voorjaarszonnetje met zachte stem, zweet in de handen en bonkend hart spraken over onze eigen seksuele ontwikkeling, masturberen en seksuele ervaringen. Later vertelden we deze marteling als groot voorbeeld in de vele vrouwengroepen die we samen hebben geleid.
    Ook heb ik genoten van de verhalen over je bezoeken aan de seksuologiecongressen. Je verslag van het optreden van Shere Hite na haar opzienbarend Hite Report in 1976 vertelde je zo aanschouwelijk dat ik me er zelf bij aanwezig achtte. Vertellen kon je als geen ander. Dat heb je ook laten zien in je boeken en je columns.
    Ik herinner me nog iets typisch van jou. Tijdens overlegsituaties had je de gewoonte om te ‘haardraaien’ (jouw uitdrukking). Je draaide dan enkele haren om één vinger en trok er dan aan tot je ‘knap’ hoorde. Ik heb me er wel eens op betrapt dat ook ik zat te wachten op ‘de knap.’
    Door jouw harde werken ging jouw carrière als een speer, ik kreeg kinderen. Na mijn zwangerschapsverlof, na de geboorte van de eerste, sprak jij voor mij de gedenkwaardige woorden. ‘Ik dacht dat je niet meer terug zou komen, je was zo-o verliefd op de baby.’ Die verliefdheid was waar, het stoppen met werken niet.
    We bleven erg op elkaar betrokken tijdens de turbulentie van onze scheidingen en de stabilisatie van onze levens daarna. Ons pad scheidde zich toen ik in Lelystad in het meditatiedorp ging wonen en me daar settelde. (foto’s zijn van het afscheid bij de Rutgers Stichting Eindhoven) Wel troffen we elkaar af en toe en soms consulteerde ik jou voor het terrein waarin jij je in gespecialiseerd had. Ondanks je drukke werkzaamheden was je altijd bereid om te luisteren en mee te denken. Onlangs dacht ik nog: Misschien weet Willeke wel hoe ik dat het beste kan aanpakken. Ik heb zelfs gebeld, maar kreeg uiteraard je voicemail. Daar heb ik het toen bij gelaten… niet wetende dat je ernstig ziek was.
    Te lezen ‘In memoriam Willeke Bezemer,’ deed me schrikken maar ook weer eens beseffen dat het leven eindig is. Ik ga je volgen, maar weet niet wanneer.
    Lieve Willeke, tot die tijd leef je echter voort in mijn herinnering. Dankbaar dat je deel hebt uitgemaakt van mijn leven, dankbaar voor je vriendschap en collegialiteit in de eerste twaalf jaar van onze carrières in de seksuologie. Dankbaar voor de inspiratie die ik aan je mocht ontlenen en nog doe, want evenals jij zal ik met mijn werk bezig blijven tot ik mijn laatste adem uitblaas.

    Het ga je goed lieve Willeke, ik wens je liefde en licht op je verdere reis in het universum!

    Hannie, Almere 28 januari 2024

    Hannie - Almere
    28 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 5
    ineke

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    ineke - Zeist

    27 januari 2024

   • een reeks van quota zeist eo herinneringen
    reactie 4   |   niet OK

    ineke - Zeist
    27 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Herineringen van het Leger des Heils
    reactie 3   |   niet OK
    Gecondoleerd met het overlijden van Willeke Bezemer. We gedenken haar met goede en mooie herinneringen. Willeke heeft binnen het Leger des Heils een belangrijke bijdrage geleverd aan het op een goede manier omgaan met ongewenste omgangsvormen. Vele jaren heeft ze elk jaar training gegeven aan wat toen nog heette ‘aandachtsfunctionarissen SIAG’, die inmiddels allemaal via een opleiding van B&S zijn ge-upgrade tot erkende vertrouwenspersonen. In haar trainingen proefden we een passie voor dit werk. Tegelijk merkten we, dat zij zich ook kon verplaatsen in het werk zoals dat binnen het Leger des Heils wordt gedaan. We kijken met warmte terug op onze samenwerking. Ze laat ongetwijfeld een groot gat achter bij haar familie en in haar bureau. Wij wensen familie en collega’s veel sterkte om dit verlies te verwerken.
    Ds. Hans Blom – Hoofdkwartier Leger des Heils

    Hans - Almere
    23 januari 2024

    Deel deze pagina:

   • Een bijzondere schoonmoeder
    reactie 2   |   niet OK

    Schoonmoeders kies je niet, die krijg je. Er worden traditioneel veel grappen over archetypische schoonmoeders gemaakt, maar die waren nooit op Willeke van toepassing. En dat is best wel bijzonder. Altijd geïnteresseerd, midden in het leven en nooit bemoeizuchtig.

    Laura en ik kenden elkaar nog niet eens zo lang toen we kinderen kregen, dus naast schoonmoeder werd Willeke ook oma: wel eentje met een eigen bedrijf, een stijlvolle Volvo Cabrio en beter gekleed dan de meeste vrouwen van 25 jaar jonger. Ze kon ook nog met een tomeloze energie uren in de tuin werken, niet alleen met een snoeischaar, maar net zo vaardig met een hagelgeweer of kettingzaag (okay, dat laatste bleek toch een minder goed idee).

    De vele vakanties in het Franse Cray zijn ons dierbaar. De oude schuur werd al snel omgetoverd tot extra vakantiehuisje, de bedjes letterlijk gespreid. Als we er bijna waren, na 9 uur rijden, riepen de kinderen enthousiast “Ik hoop dat oma Willeke weer Brie in Bladerdeeg heeft gemaakt”. Die was er altijd. Een warmer welkom bestaat niet.

    Zolang ik Willeke ken, vijfentwintig zomers, kwamen we langs… ze zeggen dat logés en vis maar drie dagen fris blijven, maar dat ging daar niet op. We deden vaak dingen samen, maar er was ook alle ruimte om je eigen gang te gaan. Spontaan, zoals het uitkwam. Nooit een onvertogen woord. Diners op het terras, zomerse middagen aan het Lac de Rousset, brocantes afschuimen, wijnkelders, kastelen en straatfestivals. La Douce France. Onze vrienden waren ook altijd welkom met tenten, vouwwagens en hun hele kinderschaar. Het kon en mocht allemaal. En natuurlijk de traditionele Pizza-oven-avond, onze zoon Bliek was in juli jarig dus extra feestelijk. Ook zus Olga en Henk plus hun kinderen - en later kleinkinderen - waren daar vaak bij.

    We maakten ook twee verre reizen met Willeke en Rob. Naar tropisch Curaçao toen de kinderen klein waren en tien jaar later mochten we mee naar Bali, een geweldige rondreis. Ook daar genoten we geheel frictieloos samen van cultuur, eten, natuur - en ‘oma’ Willeke snorkelde gewoon mee.

    Young at heart in alle opzichten. Willeke en Rob waren duidelijk dol op elkaar en deelden samen veel interessen. Hun ondernemerschap, liefde voor kunst en cultuur, een originele kledingstijl en huizen die met veel smaak waren ingericht.

    Willeke’s werklust was ook indrukwekkend. Geen haar op haar hoofd die dacht aan stoppen, veel te leuk. Even vanuit Cray naar een conferentie in Zwitserland, waar ze moest spreken? Hop de auto in, geen probleem. Ze zag het niet zitten om achter de geraniums te gaan zitten; ook niet toen ze hoorde dat ze ongeneeslijk ziek was. Geen zin om patient te zijn. Dapper tot de laatste snik.

    Schoonmoeders kies je niet, schoonmoeders krijg je. De mijne was een groot cadeau. Dankjewel lieve Willeke, voor al die jaren vol dierbare momenten. Ik zal je nooit vergeten.

    Scato


    Scato - AMSTERDAM
    21 januari 2024

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.