Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Willem Gerrit Fontein

10-08-196910-08-2022
   ..In de nabijheid van jouw licht voel ik mij geborgen / En tu suelo echo raices y quiero crecer..


   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Rust zacht lieve Willem
    reactie 128   |   niet OK
    Mijn interne mail aan het ingenieursbureau op 11 aug:

    Vol ongeloof zit ik al de hele morgen met tranen in mijn ogen voor mij uit te staren. Hoe is dit mogelijk. Onze Willem, trouwe vriendelijke en behulpzame collega zomaar weg… ik kan het niet bevatten, net als jullie allemaal waarschijnlijk. Wat zullen we jou gaan missen, je was altijd positief ingesteld nooit chagrijnig. Je passie voor groen, natuur, de interesse in de medemens. Altijd bevlogen met projecten en aandacht voor de burgers hierin. Ik ben 13 jaar terug op jou advies aangenomen als werkvoorbereider groen. We hebben in de begin jaren nauw samengewerkt en je hebt me altijd gesteund binnen mijn Zaanse carrière. Wat een verlies voor iedereen binnen de afdeling is dit maar vooral voor je vrouw en kinderen.

    Rust zacht lieve Willem

    Thijs - Westzaan
    30 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte
    reactie 127   |   niet OK
    Beste familie en vrienden,

    Tijdens mijn vakantie kreeg ik het verschrikkelijke nieuws van Willem te horen.
    Ik ben gelijk met Willem begonnen bij de gemeente Zaanstad. Daarvoor hadden we allebei bij de gemeente Amsterdam gewerkt waar ik Willem ook al een aantal keren was tegengekomen.
    Willem zat altijd vol energie en vond alles leuk wat op zijn pad kwam. Op 1 juni had ik nog een informatieavond met Willem waar hij heel veel zin in had, omdat hij na de coronatijd eindelijk weer fysiek met bewoners in gesprek kon. Hij werd daar heel enthousiast van.
    Ik zal Willem missen als collega en als mens.
    Ik wens de familie en andere nabestaanden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

    Erwin - Krommenie
    29 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   • Sterkte
    reactie 126   |   niet OK
    Beste Familie en vrienden,

    Wat een ongelofelijk droevig en onwerkelijk bericht. Ik heb met Willem diverse keren mogen samenwerken aan projecten voor de Gemeente Zaanstad.
    Ik heb Willem leren kennen als een enthousiaste en betrokken collega die veel oog had voor details maar ook altijd ging voor goede samenwerking.

    Heel veel sterkte aan de nabestaanden met dit enorme verlies.

    Groet,

    Martijn van Dijk (oud collega Gemeente Zaanstad)

    Martijn - Heerhugowaard
    29 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 125
    Joop en Alie Moen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Joop en Alie - Zaandam

    25 augustus 2022

   • Foto
    reactie 124   |   niet OK

    Onwerkelijk, mijn bestuursmaatje van asv Augustijn (HTS Dordrecht) is er niet meer. Wat een verdriet voor Virginia, Elian, Jago, en uiteraard alle overige familie en dierbaren van Willem, ik wens jullie heel veel sterkte met dit verlies.
    We hadden niet veel contact meer, maar het slechte nieuws wat via Gert bij ons kwam, sloeg in als een bom. Onze herinneren aan Willem zijn ons dierbaar. Willem volgde Pieter op als voorzitter van asv Augustijn. Willem vormde samen met mij, Diederick en Walter dat jaar het bestuur van de studentenvereniging waar we zoveel mooie herinneringen maakten die we nu met nog meer gevoel koesteren. Foto's zijn van onze zeilreis naar Denemarken in 1992. We waren zo verschillend, maar zo'n goed team. We waagden het om met z'n vieren 2 weken op een zeilboot te vertoeven: het waren onvergetelijke weken. En mocht het heel soms toch "een dingetje" zijn , was Willem altijd de verbinder, wat een mooi mens en wat zal hij gemist worden...

    Liefs,
    Pieter en Marie-José Nieuwenhuijsen


    Marie-José en Pieter - dordrecht
    25 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 123
    Piet en Ineke Bulthuis

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Piet en Ineke - Zaandam

    25 augustus 2022

   • Heel veel sterkte!
    reactie 122   |   niet OK
    Soms is er zoveel dat we voelen, maar zo weinig dat we kunnen zeggen.
    Sterker dan het verlies is de herinnering die blijft.

    Wij wensen Willems familie, vrienden en directe collega's heel veel kracht toe.
    Groet, de dames van het bestuurssecretariaat, van de gemeente Zaanstad.

    Bestuurssecretariaat - Zaandam
    25 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   • Wat een gemis.....
    reactie 121   |   niet OK
    Beste familie en nabestaanden van Willem,
    Heel veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies.
    De afgelopen 15 jaar heb ik mogen samenwerken met Willem op het Ingenieursbureau van Zaanstad. In mijn functie als teamleider heb ik veel gesprekken gevoerd over dilemma's en keuzes binnen lopende projecten maar ook over zijn gedachtes en persoonlijke ontwikkeling. Het verlies van Willem komt hard aan.

    De afgelopen maanden was Willem de vrijdagochtend als eerste op kantoor en dan hadden we het rijk voor ons alleen. Genoeg werk te doen, veel bellen en geregeld even contact met elkaar. Willem was altijd druk met activiteiten, maar had ook behoefte om te sparren over situaties en om informatie over gebeurtenissen te delen.
    Willem in een notendop:
    - vrolijk en optimistisch (kwam altijd opgewekt en energiek over);
    - correct en bescheiden in opstelling (ondanks zijn ervaring en brede scholing in groen/ civiele techniek);
    - kritisch oog voor details (altijd het beste compromis willen halen in een situatie/ het beste resultaat willen behalen in een ontwerp);
    - groot verantwoordelijkheidsgevoel en dienstbaar naar collega's en derden;
    - initiatiefrijk om processen te verbeteren en activiteiten te organiseren;
    - communicatief zeer sterk, geen podiumvrees en altijd bereid om uitleg te geven aan bewoners/raadsleden/ derden over projecten en opgedane ervaringen (kennisdelen);
    - eerlijk en transparant over zijn handelen;
    - Willem wilde uitgedaagd worden met nieuwe projecten en nieuwe omgevingen.

    Bovenstaande opsomming maakte dat Willem een gewilde projectleider was bij verschillende opdrachtgevers. Of dat nu opdrachtgevers betroffen vanuit Beheer, afdeling Grondzaken of vanuit procesmanagement... zij wisten dat projecten aangestuurd door Willem goede aandacht en zorg kregen.
    De afgelopen 15 jaren heeft Willem vele projecten aangestuurd, variërend van vele projectontwikkelingen, de aanleg van een sportcomplex (Omzoom), een drijvend fietspad op piepschuim (Dick Trom-pad), herinrichtingen van winkelstraten zoals de Westzijde, woonwijken, ontsluitingswegen (Van Goghweg) tot het procesmanagement van het project Hoogspanningsmasten. Daarnaast heeft Willem het projectteam aangestuurd dat verantwoordelijk was voor de standaard ontwerpdetails die wij binnen Zaanstad hanteren (zogenoemde WIORZ). En dan beperk ik mij tot de grotere projecten en zal ik vele kleinere initiatieven zijn vergeten.
    Het verlies van Willem dringt nog steeds niet volledig tot mij door. Zo onwerkelijk dat we hem zo plotseling moeten missen. Ik koester de mooie herinneringen, de zichtbare resultaten die Willem nalaat.
    Uiteraard ben ik beschikbaar voor familie en nabestaanden indien zij inzicht willen in de projecten en ervaringen met Willem binnen ons Ingenieursbureau.
    Groet, Jelger Gouw

    Jelger - Zaandam
    25 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte!
    reactie 120   |   niet OK
    Wat een verdrietig bericht zo na de vakantie. Ik heb Willem leren kennen als een vriendelijke, behulpzame collega. We konden altijd bij hem terecht en hij dacht graag mee om zaken op te lossen of te verbeteren. Zijn positieve energie zal enorm gemist worden. Heel veel sterkte, groet Annet Kroeze, afdelingshoofd Omgevingsplannen, gemeente Zaanstad

    Annet - Haarlem
    25 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   • Bezielde energie
    reactie 119   |   niet OK
    Lieve Virginia, Elian en Jago,
    Lieve familie Fontein,

    Ik moet een jaar of 13 of 14 geweest zijn toen ik voor het eerst bij jullie thuiskwam. Na school mee met Anne om huiswerk te maken vermoed ik, of om te kletsen. Die bezoeken gingen altijd gepaard met taart en ontmoetingen met diverse oudere broers en zussen. Ik keek mijn ogen uit.

    Willem en Gert kon ik in het begin nauwelijks uit elkaar houden. Het waren deze broers – en hun verhalen en grappen - over wie ik thuis niet uitgesproken raakte. Ik leerde Willem iets beter kennen in Amsterdam, en natuurlijk op diverse familiefeestjes. In al die gesprekken en ontmoetingen heb ik Willem ervaren als een hartelijk, genereus, nieuwsgierig en enthousiast iemand. Zijn ogen konden vol vuur mee vertellen, net als zijn hele lichaam meebewoog als hij sprak. Dat dat lichaam met die bezielde energie er niet meer is, er niet meer is voor jou als zijn vrouw, voor jullie als vader, voor u als zijn moeder, voor jou als tweelingbroer en voor jullie als broer is een maar nauwelijks te bevatten realiteit. Morgen nemen we afscheid, maar zoals jullie het ook prachtig verwoorden op de kaart, zal zijn liefde en energie door jullie, en al diegenen die er door zijn aangeraakt, heen blijven stromen.

    Een troost blijft:
    Er is in ieder woord een woord
    Dat tot het onuitspreekbare behoort;
    Er is in ieder deel een deel
    Van het ondeelbare geheel.
    Gelijk in elke kus, hoe kort.
    Het hele leven meegegeven wordt.
    (uit: Want alles is fragment, Abel J. Herzberg)

    We wensen jullie alle kracht en liefde toe om dit verlies te dragen.

    Liefs,
    Francien
    Ook namens Mieke, Mette en Jakob

    Francien - Rotterdam
    24 augustus 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.