gedenkplaats van

Willem Hoogendorp

10-07-193306-09-2017
  • 10 juli 1933 - Den Haag
  • Francien Hoogendorp - Vissers

Willem Hoogendorp werd geboren in Den Haag op 10 juli 1933. In 1954 ontmoette hij zijn partner Francien Hoogendorp - Vissers. Willem en Francien trouwden op 18 juli 1956. De laatste woonplaats van Willem was Den Haag.

84 ben je geworden een aardige leeftijd, al was je al een tijdje met sommige dingen niet meer bij ons en had je je eigen wereldje gecreëerd.

Pa, je hebt je leven geleefd, je was een harde werker om voor je gezin te zorgen. Bij de ZHB Hoven, de Wilson Limonade, roggebroodfabriek, wasserij Tetteroo als chauffeur . In de bouw, in de schoonmaakbedrijf van je broer, je draaide je handen er niet voor om. Alles voor het gezin, Zo zijn wij niks tekort gekomen, want elke week kregen we zakgeld en konden we naar de film, museums of andere dingen ermee doen. En op zolder had je een treinbaan voor ons gemaakt compleet met verlichte huisjes, die je zelf in elkaar had gezet. Je maakte ook bouwpakketjes van oorlogsvliegtuigjes die je eerst verfde en dan pas in elkaar ging zetten, zelfs de kleine soldaatjes verfde je zelf.. je was gek op knutselen. Ook was je goed in tekenen.. en maakte je van ons door de jaren heen vele foto’s, wat dat betreft besef ik nu pas, terwijl ik dit schrijf dat we een heleboel dingen gemeen hebben.

We gingen met z’n allen ook overal naar toe, Je hield niet van het buitenland want Nederland was mooi genoeg vond je, dus liet je ons alle plekken zien die Nederland rijk is. Stonden we op verschillende campings in Stroe, Leidschendam en jaren op de Haspel in Hoeven. Je hebt ook een flink wagenpark gehad door de jaren heen, toen we in Stroe stonden hadden we een Dodge een lange Amerikaanse slee, haha wat was dat een wagen die flink wat benzine slurpte. We gingen effe de Veluwe op om een stukkie te rijden …nou we hebben het geweten.. jij wilde effe kijken hoe hard we konden scheuren met die wagen…dat we ineens omhoog klapte..want er lag iets op de weg…nou, opeens een kapotte benzinetank…die heb je nog met een soort van kit zelf dichtgemaakt …want handig was je…

Je was gek op vissen, en dan regelde je voor ons ook vertier door een bootje te huren zodat ook wij ons konden vermaken. En kocht je op den duur een rubberboot voor ons. En meestal namen we een tent mee zodat ma voor de broodjes, soep en drinken kon zorgen. Ik weet nog goed dat we wel eens op Madestein stonden, dat we al vroeg in de ochtend de tent opzette en meestal als eén van de laatste weer naar huis gingen, dat mensen dachten dat we daar gewoon de hele vakantie in de tent sliepen.

En wat ik wel gedurfd vond van je, dat je ben gaan surfen, dat heb je tot op je 73e gedaan… zelfs met je kleinzoons. Daar kon ik nog een puntje aan zuigen hoe goed jij daarmee was.
Je vond het al best op het balkon, want je was al gelukkig in de buitenlucht, je was niet veeleisend, je vond alles best, dat tekent je karakter, eenvoud met de kleinste dingen al blij … Het ging jou niet om de pracht maar om het gebaar. Als je op het balkon zat te genieten, (meestal met een boek) was je lekker gebruind alsof je net uit een warm land kwam.

De laatste jaren hielp je zelfs Ma mee in de huishouding, aardappels schillen was dagelijkse kost, als ik s ’middags effe binnen viel met Ingie.. zat je met een pannetje om de aardappels er in te gooien. En zelf hanteerde je ook de stofzuiger en hielp je ma met de afwas iets wat vroeger alleen voor ma bestemd was…

Herinneringen die je niet met een foto kan vastleggen, die hou je in je hoofd (zolang dat kan) de afgelopen weken zijn er menigeen door het hoofd gegaan. Terugdenkend hoe snel alles is gegaan de geboortes, verjaardagen, de feesten, oma’s, opa’s…verdriet, geluk, gelachen, de jaren.. tjee wat hebben we een hoop meegemaakt…en dat vind ik dan nog te kort… maar wel blij dat we je zo lang bij ons heb gehad.

Verleden jaar waren jij en mam 60 jaar getrouwd, dat was een heugelijke feit die met een brief van de koning en koningin werd bekroond. Wat waren jullie trots en blij hiermee. Ruim 63 jaar bij elkaar..ongelooflijk…maar jullie hebben dat wel mooi voor elkaar gekregen. In goede tijden en slechte tijden. Want ieder huisje heeft zijn kruisje de eén groter als de ander…maar jullie waren er altijd voor ons.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
W.F Hoogendorp
Het officiële condoleanceregister van Nederland

Samen blijven we jou herinneren…

Help dit bericht te

verspreiden