gedenkplaats van

Wim Sjardijn

07-06-194406-10-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Dat ik je mis
    reactie 11   |   niet OK

    Vera - Wateringen
    19 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve papa,
    reactie 10   |   niet OK

    Bijna 20 jaar geleden verloor ik je voor de eerste keer.
    Jij, mijn pa, mijn pa die alles kon.
    Je was er altijd, met liefde en raad en daad.
    Je was er nog steeds, en toch ook niet meer, je was niet meer die, die ik mis, die ik nog steeds mis.
    Later verdween er nog een stukje van jou, al dacht ik eerder niet dat dat nog mogelijk was. 

    En nu...
    Nu ben je er, alleen nog in onze gedachten..
    In mijn gedachten.
    In alles om mij heen.
    In van… hoe zou pa dat hebben aangepakt… 
    In.. wat zou pap daar nou van gevonden hebben… 

    Uren hebben we al zitten praten in mijn hoofd de laatste 20 jaar.
    Zo zijn we vorig jaar nog samen op wandel vakantie geweest. Een meerdaagse tocht over de bergrug van een eiland, overgoten door zon en met uitzicht op de zee. Ook hebben we samen vaak tot diep in de nacht op onze computers zitten prutsen om iets voor elkaar te krijgen, eerst belden we elkaar nog voor oplossingen en ideeën, later ging dat natuurlijk gewoon live via Skype. Soms daagden we elkaar uit in het Italiaans, want dat moest toch echt beter voor je volgende reis naar Italië.Maar het vaakst van alles zijn we samen gaan klussen, en zo af en toe kon ik je dan apetrots iets laten zien wat ik dan helemaal handig zelf had uitgevogeld en jij nog niet wist of kende.

    Het was mooi.

    En als ik je dan weer zag…
    Boos en verdrietig.
    Hoe kan dat, er zijn, en er niet meer zijn?
    Hoe dan?
    Sorry pap, voor dat ik je al zo miste voordat je er echt niet meer was.

    Ik mis je al bijna 20 jaar…
    Het is goed zo, het is klote, het is klaar.

    Zelf vond je het ook klote, en godverdomme, en moeilijk als je niet zeggen kon wat je nog zeggen wilde.
    Het bleef moeilijk en er was vaak verdriet, om al wat we misten, en dat je niet meer mee kon doen.
    Ik heb vaak gezien hoe je buiten gesloten, in jezelf opgesloten zat.
    Maar ik heb ook de liefde gezien, de liefde voor en van jou.

    Ik dacht dat ik eigenlijk al afscheid van je genomen had, maar dat blijkt toch niet helemaal waar.

    Dag lieve pap,
    Ik laat je nu echt gaan, al zal ik je altijd blijven missen.


    Vera - Wateringen
    19 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Goede herinneringen
    reactie 9   |   niet OK
    Ik herinner me vooral de gezellige familiefeestjes. Verjaardagen en af en toe een andere feestdag. Ik herinner me vooral veel lachen en de prettige sfeer. Met name als de gehele familie er was. Verjaardagen met verse soep, zelfgebakken taarten en veel grappen, met name tussen Wim en Bob. Wim hield ook van die gezelligheid en gekkigheid. Dank voor deze prettige herinneringen! Daarnaast veel sterkte en kracht voor Marijke, Vera en Eddy .
    Marenthe de Nijs-Schmitz

    Marenthe - Alphen aan den Rijn
    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen
    reactie 8   |   niet OK
    Toen ik eind 1960 uit militaire dienst terug kwam op het Shell-laboratorium in Amsterdam, nu 60 jaar geleden, was Wim ook op die afdeling polymeren geplaatst. Wim deed daar vooral het chemische werk en ik het meer fysische-/product gerichte deel. Maar zeker in het begin van die tijd bij Shell, werkten we heel veel samen. Met onderbrekingen, als ik ander soort werk ging doen heeft dat zo’n 36 jaar geduurd, tot onze vervroegde pensionering.

    We waren dus goede collega’s maar we werden ook vrienden. Niet meteen in het begin, o nee! We waren beiden driftkikkers en bovendien nogal eigenwijs en dat leidde dan wel eens tot stevige meningsverschillen. We stonden soms met rode koppen tegenover elkaar en maakten ruzie om………. Ja, om niets eigenlijk, een futiliteit.
    Maar we zongen ook samen liedjes tijdens het werk, waarbij Wim dan het populaire genre vertolkte, zoals “a voice in the wildernis” van Cliff Richard, en ik het wat ernstiger repertoire. Dat samen zingen schepte wel een band en zo werden we al snel vrienden. We hadden het goed samen, daar op het lab!

    Toen ik in 1982 bij het Shell-mannenkoor ging zingen, kwam Wim er ook al snel bij. Het waren “gouden” jaren daar. Elke donderdagavond naast elkaar repeteren, samen in het bestuur, samen nieuwe muziek uitzoeken en klaarmaken voor de zangers.
    Bij het 50-jarig bestaan van het koor in 1998 hebben we een boekje gemaakt om dat te vieren. Voor het scannen en bewerken van oude foto’s en verhalen had Wim de benodigde computer-apparatuur thuis. Eddy was toen al een kei in het zoeken op internet en hij leverde ons vaak precies dat programmaatje wat nodig was om verder te kunnen en er iets moois van te maken.
    Toen het koor een jaar later werd opgeheven zijn we samen met een aantal andere Shell-zangers overgestapt naar het nog jonge Purmerends Mannenkoor. Ook daar hebben we met veel plezier gezongen: twee tenoren weer vertrouwd naast elkaar.

    We hadden grootse plannen voor na onze pensionering. We zouden lekker gaan computeren, klussen, fietsen en misschien iets heel anders samen gaan doen. Maar Wim kreeg een zware beroerte en het bleef bij plannen.

    Wel hebben we als het goed weer was nog samen tripjes gemaakt naar bijvoorbeeld het golfterrein in de Purmer, hij in de scootmobiel en ik op de fiets. Wim trakteerde dan op een kop thee met iets lekkers op het terras van het restaurant. Maar die “uitjes” werden minder frequent en op het laatst wilde hij zelfs niet meer naar buiten.

    Ik zal hem missen, want Wim was mijn vriend, een echte vriend!

    Jos

    Jos & Mies - Purmerend
    14 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Fijne vakantie met Win en Marijke
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve Wim,
    We zijn heel wat jaren samen op vakantie geweest en altijd veel gelachen en plezier gehad. In het begin had ik weer een tent maar als je ouder wordt ga je toch liever met een caravan dus die kwam er. Vroeger met de hele familie naar een natuurvrienden huis in Duitsland en als ik zeg de hele familie was dat ook zo. Carolien en Henk plus Jeroen en Wouter. Daarna zocht iedereen zijn eigen weg. Jullie gingen al jaren naar het trefkamp van het Nivon en op een dag zei Marijke dat dat ook wel wat voor mij was. Na het overlijden van Ton ging ik eigenlijk niet meer op vakantie. Het was heel fijn weer op vakantie te gaan en te genieten van de bergen en wandelingen die we samen hebben gemaakt. Ook nu gingen we naar het trefkamp van het Nivon. We waren in Corvarra waar we op een dag de achterkant van Sassongher zouden beklimmen en dan door te gaan naar Forcelles. Boven aangekomen moesten we naar links en dat bleek een pad met links en rechts een afgrond. Wim zei oh nee ik ga terug terwijl Marijke al aan de andere stond. Marijke zei ik kom niet terug ben blij dat er overheen ben. Ik stond nog bij Wim en na veel op hem inpraten en gezegd wat hij moest doen op handen en knieën kruipen en alleen maar naar de grond kijken voor je. Heel voorzichtig ging Wim over het pad elke keer vragen ben ik er al. Achteraf was hij heel trots dat hij deze sprong had gewaagt.
    Het volgende had weer te maken met zijn hoogte vrees we waren weer met het Nivon bergsport kamperen In Les Haudére en hadden weer een route uitgezocht naar de Pass du Chevres. Eddy was er ook bij. Het was prachtig weer en uiteindelijk kwamen we bij de pas. Het uitzicht was prachtig en beneden ons in denk zo’n 25-30 meter lager lag de gletsjer die je met een stalen ladder kon bereiken. Eddy wilde er graag heen maar Marijke zei dit doe ik niet mij te eng. Wim dacht er niet over om die ladder af te gaan stijl langs de wand, Ik vond het zo zielig voor Eddy dus ik besloot met hem naar beneden te gaan. Na veel wikken en wegen ging Marijke toch ook maar mee Wim bleef boven. Wij waren bijna beneden toen we Wim hoorde roepen wacht op mij ik kom ook. Hij kwam met een grote grijns beneden en stond nog te bibberen op zijn benen. We hebben heerlijk op de sneeuw en het ijs gelopen het was fantastisch Maar ja toen nog terug Maar dat ging goed en achteraf toen we weer bij de camping waren was hij super trots.
    Wim ik ben blij dat je lijden voorbij is en wens Marijke, en de kinderen en kleinkinderen in de toekomst heel veel sterkte..

    Ruud de Wolf.    Ruud - Utrecht
    13 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • 1991
    reactie 6   |   niet OK

    wim en marijke waren aanwezig op ons koperen huwelijksfeest in 1991
    foto 2: Wim (en Winnie) doen een heel leuk woordje bij mijn afscheid van shell.
    foto 3: Wim's bijdrage aan mijn afscheidsboek van shell. scherven brengen geluk, refererend aan mijn glas in lood hobby (nog steeds!) . nog niet zo lang geleden kwam ik er achter dat de scherven als een puzzel in elkaar gezet konden worden, met als resultaat, een prachtig glas in lood raam.


    Joop en Irene - Hoorn
    11 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • gecondoleerd, marijke en familie.
    reactie 5   |   niet OK
    marijke en familie, hierbij gecondoleerd met het overlijden van Wim.
    In onze shell tijd hebben we behoorlijk lang met elkaar samen gewerkt: eerst als collega's en de laatste tijd was Wim mijn directe chef. Marijke , ik heb het in het verleden al eerder gezegd: ik heb met Wim altijd heel prettig kunnen samenwerken. Ik kan me niet herinneren dat er ooit een verkeerd woord is gevallen. Wim was voor mij een goed mens!
    Wim heeft bij mijn afscheid van shell nog een leuk woordje gedaan.
    afschuwelijk was het dan ook dat vrij snel na wim's pensioneren de rampspoed bij Wim toesloeg. voor Wim, maar ook voor jou, Marijke en familie. Wij hebben bewondering hoe jullie daar mee om hebben kunnen gaan.
    Wij wensen jullie sterkte toe in deze moeilijke tijd.

    ik heb nog een paar foto's toegevoegd uit de tijd toen voor jullie alles nog goed was.

    Joop en Irene Beerepoot.

    Joop en Irene - Hoorn
    11 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • herinneringen
    reactie 4   |   niet OK
    Wim en mijn broer Bob waren jeugdvrienden in Leiden. Ik kende Wim vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw. er zijn voor mij leuke herinneringen aan hun vriendschap. Ik was de jongere zus van Bob dus wilde ik mij er wel eens mee bemoeien. Niet altijd leuk voor pubers. In 1969 ben ik getrouwd met de jongste broer van Marijke. De families kwamen samen. Mijn broer Bob is in 2014 overleden en nu Wim. Ik koester nu de herinneringen. en wens de familie en vrienden sterkte met het verlies.
    Marja de Nijs-van Nierop


    Marja - Alphen aan den Rijn
    10 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen.
    reactie 3   |   niet OK
    Toen wij in 1974 in de Anne Franklaan in Purmerend kwamen wonen, zijn wij als overburen in contact gekomen met Wim, Marijke en Vera. Later is Eddy geboren. De kinderen speelden met elkaar en we bouwden een leuke vriendschap op samen. In 1982 verhuisden wij naar de Betuwe, maar zijn soms wat minder en later veel meer in contact gebleven met Wim en Marijke. De vreselijke ziekte die Wim trof maakte dat het een contact werd met Marijke alleen. Dat is gebleven. We zijn blij dat we anderhalf jaar geleden nog een bezoek hebben kunnen brengen aan Wim en Marijke. We hebben heel veel bewondering voor de wijze waarop Marijke voor Wim heeft gezorgd. Wij zijn erg verdrietig en wensen Marijke, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte voor de komende tijd en blijven in contact.
    Toiny en Gerard Kuijpers.

    Toiny en Gerard - Geldermalsen
    9 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Shell Singers
    reactie 2   |   niet OK

    Ik weet nog dat we vroeger als jonge kinderen mee gingen naar een concert van de Shell Singers. Wim en mijn vader zongen in dat koor. Door Wim is hij bij het koor gekomen. Wij (Vera, Eddy, Irene en ik) gingen dan op de gang of achterin de zaal stiekem spelen want we vonden niet alle nummers interessant. Maar als "Go tell it on the mountain" kwam luisterden we wel. Voor mij is dat nog steeds HET nummer van de Shell Singers en een goede herinnering.
    Ik wil Marijke, Vera, Eddy en verdere familie heel veel sterkte wensen met het verlies.

    Jolanda - Purmerend
    8 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie