gedenkplaats van

Wouter van Dam

09-10-194411-10-2020
   Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus. (Romeinen 8:39)

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • DJR - mede mogelijk gemaakt door Wouter van Dam
    reactie 31   |   niet OK

    DJR, inmiddels een begrip in CGK-Goes. DJR staat voor Diaconale Jongeren Reis. In 2010 kwamen we, na een zoektocht voor een zinvolle diaconale reisbestemming, in contact met Cor Schaaij van de stichting Gipsy Mission. We spraken af in de lobby van Hotel Van der Valk in Breda. Daar hadden we als werkgroep onze kennismaking met Wouter en andere bestuursleden van GM. Wij hadden geen ervaring. Woe moesten afgaan op de ervaring van deze ons onbekende mensen. We voelden wel de passie en gedrevenheid en dat gaf vertrouwen. Die zomer in 2010 hebben we twee geweldig indrukwekkende weken beleefd in Nagybereg. Wouter hielp ons op gang op de eerste schreden van de DJR. Wouter ging ook metterdaad mee met ons. Twee weken trok Wouter (met Jan) op met een grote groep jongeren uit Goes en samen deden we allerlei klussen in het dorpje waar de Roma's woonden. We hebben veel gepraat over het 'waarom op deze manier' en lange termijnvisie en doelen. Bij de avondsluiting was het favoriete nummer: 'Ik wil zingen van mijn Heiland' waarbij Wouter het refrein als hardste meebrulde. Het is nog jarenlang een 'ouwe gouwe' gebleven bij de avondsluiting. Uiteindelijk werden het drie reizen naar Nagybereg en Mezovari. Daarna naar andere DJR-bestemmingen in Oekraïne, Hongarije en Roemenië. Inmiddels wisten we zonder GM de weg zelf te vinden naar de projecten. We herinneren ons vooral dat Wouter ons enorm geholpen heeft om die eerste reis mogelijk te maken. Daardoor leerden wij hoe we zelf verder moesten gaan en we gaan nog steeds verder. Zo willen we ons Wouter herinneren.


    Henk - Goes
    19 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Truus & Jan Boogerd
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Truus & Jan - Maarssen
    18 oktober 2020
    reactie 30
   • Henk Vinke
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Henk - Amersfoort
    17 oktober 2020
    reactie 29
   • Wat een mooie en bij Wouter passende dienst en getuigenis
    reactie 28   |   niet OK
    Lieve Josien kinderen en kleinkinderen. Wij, Theresa en ik, hebben gisteren de dienst online gevolgd. Wat een mooie getuigenissen hebben jullie laten horen, niet alleen over Wouter maar ook over zijn en onze God die zoveel in zijn leven voor hem en jullie heeft betekend en voor jullie nog betekenen mag. Ik herinner me Wouter als een mens, vol in het leven staand, altijd bereid om te helpen, veel gevoel voor humor, betrokken, hardwerkend, eerlijk en recht door zee, iemand waar je op kon bouwen. Ik zal hem ook missen. Ik wens jullie veel sterkte in de tijd die voor jullie ligt met elkaar maar zonder hem. Josien, Als ik iets voor jullie kan betekenen bel me gerust.
    Lieve groet Adjan maar natuurlijk ook Theresa

    Adjan - Amersfoort
    17 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 27   |   niet OK
    Beste

    Adjan - Amersfoort
    17 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Beste familie Van Dam
    reactie 26   |   niet OK
    Met een fijne herinnering tijdens de ontmoetingen bij Jumbo schrijf ik deze woorden.
    Als hij zondags in Hilversum in de kerk was hoefde je nooit te zoeken, je hoorde hem zingen, nu mag hij bij onze Heiland in het Vaderhuis zijn God groot maken. Ik zal hem missen als ik mijn winkelwagen vul. Van harte heel veel sterkte en troost gewenst nu ook zijn zieke lichaam niet meer bij jullie is.

    Han en Ali - Hilversum
    16 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Marijke Daniels
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Marijke - NIJKERK GLD
    16 oktober 2020
    reactie 25
   • Miranda Rozeboom
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Miranda - Amersfoort
    16 oktober 2020
    reactie 24
   • Lucie Lammers
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Lucie - Woudenberg
    16 oktober 2020
    reactie 23
   • Persoonlijke reactie en medeleven
    reactie 22   |   niet OK
    Lieve Josien, kinderen, kleinkinderen en familie.
    Wat een mooie dankdienst was het. Bijzonder hoe Wouter werd beschreven door Josien, kinderen en kleinkinderen, echt zoals hij was. Tegelijk merkte je het grote verlies van een bijzonder mooie persoonlijkheid, een liefdevolle man, vader en opa. We denken terug aan mooie herinneringen toen we verschillende keren naar Roemenie en Oekraine zijn gereden. Ook de reis die we samen hebben gemaakt met zijn viertjes naar de zigeuners staat als een mooie herinnering in ons geheugen. Daarin mochten we ook zien hoe mooi echtpaar jullie waren. We wensen jullie Gods kracht en zegen toe om dit verlies te dragen als familie, ondanks dat we mogen weten dat Wouter bij zijn hemelse Vader is er leegte ontstaan in jullie gezin en dat doet erg veel pijn. Het was mooi om te zien hoe jullie tijdens de dienst elkaar troost gaven en bemoedigde. Dank dat we via live-stream met jullie verbonden konden zijn.

    Een liefdevolle groet
    Maarten en Janet Kroon


    Maarten en Janet - Nijkerkerveen
    16 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie