Onze filosofie

Herinneringen verbinden


Bij een afscheid komen vaak talloze herinneringen boven. We denken terug aan hoe iemand was en wat we samen deelden. Foto's, muziek, video’s, liefdevolle verhalen en typerende uitspraken die we willen koesteren, passeren de revue. Deze waardevolle herinneringen zorgen voor een gevoel van verbondenheid. Verbondenheid met de overledene en verbondenheid binnen de kring rondom de overledene.


Als we herinneringen delen, groeien ze in kracht, in waarde én in aantal. Samen vertellen ze een completer verhaal. Het verhaal over de persoon die -bijvoorbeeld- niet alleen iemands ouder, partner of kind is, maar ook een vriend(in), collega, oud-klasgenoot, sportmaatje of buurtgenoot. Hierdoor reikt de betekenis van iemands leven verder dan de dood. Daarom zijn herinneringen een groot geschenk voor nabestaanden en is iedere reactie van mensen om hen heen waardevol, hoe groot of hoe klein deze ook mag lijken.


Memori brengt herinneringen en reacties samen en bewaart deze. Onze eigen herinneringen én die van een ander. Om zo warmte, steun, saamhorigheid en liefde te brengen. Herinneringen en reacties geven kracht en bieden inspiratie. Niet alleen op de dagen rondom de uitvaart, maar altijd. Memori biedt betrokkenen de mogelijkheid om nabestaanden écht tot steun te zijn en geeft inhoud aan de wens iets voor ze te betekenen. Op een manier die past in de huidige tijdsgeest. Online, toegankelijk en respectvol.


Handtekening Peter van der Pol
Peter van der Pol

Oprichter Memori