Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Aimée Crans-Buné

26-09-194916-10-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 31
    Twahira Reichholdt-Abdoel

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Twahira - Delft

    4 november 2020

   • Dag lieve Juf Aimée
    reactie 30   |   niet OK

    Beste Vincent, Peter-Paul en familie,

    in groep 8 werd Aimée mijn juf. Zie hier een klassenfoto van de Sintviering. In groep 8 maak je als kind toch een heleboel dingen mee. Het is een jaar waarin je afscheid gaat nemen van je basisschool. Ik heb mooie herinneringen aan dat jaar. Zoals het schoolkamp waar we op de fiets naar toe gingen. Ik heb hier ook nog foto's van waar ook Vincent en Aimée op staan, helaas niet op dezelfde. De musical en het eindfeest. En deze sintviering. Want in groep 8 leerde ik niet alleen Aimée kennen, maar ook haar man Wim en zonen Vincent en Peter-Paul. Ik weet nog dat ik wel eens bij jullie thuis kwam. Waaronder tijdens de sintvoorbereiding. Als ik het mij goed herinner deden we die bij jullie thuis. Ik nam in groep 8 afscheid van de basisschool, maar niet van Aimée. Mijn moeder Gerda deelde enkele passies met haar zoals Tupperware en bloemschikken. Zo bleef Aimée ook in mijn leven en zag ik haar op Tupperwareparty's en bij het bloemschikken, wat later ook een hobby werd van mij. In december 2019 waren we nog op dezelfde avond een kerststuk maken. Dit is voor mij een dierbare herinnering omdat dit voor mij en mijn moeder, toen al ziek, de laatste keer is geweest dat we een kerststuk hebben mogen maken. De laatste keer dat ik Aimée zag was zij op de condoleance van mijn moeder. Niet wetende dat ik zelf een paar weken later jullie weer zou zien op haar condoleance. Wat een schok!
    Jullie moeder en mijn moeder speelde een belangrijke rol in ons leven en ik wil jullie bedanken dat wij afscheid hebben mogen nemen van haar. De herinneringen aan haar zullen altijd blijven. Ik ben dankbaar dat ik die momenten met jullie krachtige, warme en liefdevolle moeder, schoonmoeder en oma heb mogen beleven.

    Ik wens jullie heel veel sterkte toe
    Groet Daniëlle


    Daniëlle - Delft
    30 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Aimee
    reactie 29   |   niet OK
    Wat een lief persoon was jij, hebben je leren kennen als schooljuf van onze kinderen en daardoor als vriendin van mijn vrouw. Samen Tupperware party's en de avonden bloemschikken je had altijd er tijd voor, bij het condoleren van mijn vrouw kort geleden nog herinneringen opgehaald. Voor de nabestaanden heel veel strekte voor de komende tijd.

    Arwin - Delft
    30 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • lieve tante Aimée
    reactie 28   |   niet OK
    Zomer 1971. Ik ben 4 jaar en samen met m’n broer Maurits mogen we bruidsmeisje en bruidsjonker zijn op het huwelijk van oom Wim en tante Aimée. Mijn moeder maakt voor mij een mooie roodfluwelen jurk met witte kanten mouwtjes, ik krijg witte handschoentjes en ik ga naar een echte kapper waar mijn haar wordt geknipt.
    Op de huwelijksdag voel ik mij een prinsesje en ben steeds bij het bruidspaar in de buurt, strooi honderden rode rozenblaadjes uit mijn mandje en mag telkens mee op de foto’s.
    Ik vind het geweldig en voel me zo trots met deze mooie, belangrijke taak als bruidsmeisje.

    Als ik opgroei zie ik oom Wim en tante Aimée, vanwege familieperikelen en het werk van oom Wim in het buitenland, niet vaak. Af en toe op een feestje en op de viering van hun 25- en 40-jarig huwelijk. Nou voel ik me vaak behoorlijk ongemakkelijk op feestjes en in groepen mensen, ik weet niet wat ik moet zeggen en voel me wat onzichtbaar. Maar tante Aimée wist dan wel een momentje te vinden, waar ze dan terug kwam op mijn rol als bruidsmeisje lang geleden.
    En dat fijne trotse gevoel van toen lichtte dan weer even op.

    Tante Aimée, veel liefs van je nichtje en bruidsmeisje Marielle

    Marielle - Zierikzee
    28 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Aimée
    reactie 27   |   niet OK
    Wij wensen de nabestaande heel veel sterkte met het verlies van hun geliefde Aimée.
    Onze gedachten gaan uit naar de nabestaande.

    Liefs,
    De meiden van Mooi van Marian


    Marian - Delft
    27 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve Aimée
    reactie 26   |   niet OK
    Als een bloem stralend, sierlijk en krachtig,

    zo was zij.

    als een bloem waar iedereen die haar kende van genoot,

    zo was zij.

    als een bloem waarvan de geur des levens

    langzaam door de wind is meegenomen

    en door onze harten werd ontvangen,

    zo werd zij.

    als een bloem wier positieve levenshouding

    onze gedachten vervult,

    zo blijft zij.

    Ik ga je missen lieve Aimée!

    Veel liefs, Bianca




    Bianca - Delft
    26 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Dearest Aimée
    reactie 25   |   niet OK
    When Vincent broke the news to us that you passed away, we were so shocked and could not believe his words. Devastating and so hard to believe. You were a loving, friendly and fun neighbour whom we are going to miss so very much. It was always great to see you sitting on your terrace and we chatted about almost everything. We will miss your laughter and when you came out to bbq we always talked about ‘what was on the menu’. New Year will never be the same without you! You and Vincent always put on a great fireworks show! We will miss you driving off somewhere in your car. Oh Aimée, why did you leave so soon???? Aimée, you are with Wim now. Rest in peace. You will always be in our thoughts. 🌿 Jan, Lynne, Alan, Mieke & Remco

    Lynne - Delft
    26 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Aimée
    reactie 24   |   niet OK
    Ik heb je leren kennen bij de Omnibus, een goedlachse lieve collega die zich altijd voor de volle 100% inzette voor haar leerlingen. Ik herinner mij veel leuke momenten die wij samen gedeeld hebben. Bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest, waar jij altijd bij betrokken was, 's morgens vroeg in de gymzaal zorgen dat de Sint op tijd zijn intrede kon doen, samen met zijn Pieten.... Ook vergeet ik de theatermiddagen niet, je was altijd in voor iets anders: Jij als Sugar Lee Hooper, dat was een geweldige act. Later dronken we af en toe een kopje koffie bij jou thuis. De laatste keer dat ik je zag was op mijn huwelijksfeest, ik was blij dat je erbij wilde zijn. Het contact is daarna wat verwaterd, maar een kerstkaartje stuurden we elkaar elk jaar en herinneringen aan en met jou deelde ik regelmatig met mijn partner. Lieve Aimée rust zacht en de nabestaanden wens ik veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

    Ria - Delft
    25 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve Aimée,
    reactie 23   |   niet OK
    In 2005 kwam ik op de Omnibus werken en daar leerde ik jou kennen. Ik heb warme herinneringen aan jou, niet alleen als collega maar vooral als een lief mens met een groot hart. Altijd klaar met raad en daad voor mensen die het nodig hebben. Zo waren jij en Wim er ook voor mij en mijn kinderen. Naast ons gezamenlijke roots in de voormalige kolonie deelden we ook een passie voor lekker eten koken en bakken. Ik herinner mij de grootse chocoladetaarten die je elk jaar op jouw verjaardag bakte voor de collega's op school. We konden ook altijd gezellig praten over lekkere gerechten en recepten. Toen ik na mijn scheiding opnieuw ging beginnen brachten jij en Wim jouw 'oude' keukenmachine met alles er op en er aan. Daar heb ik nog jaren dankbaar gebruik van kunnen maken. Na jouw pensioen zag ik je niet meer zo vaak maar je was altijd zo attent met kaarten sturen. Aimée, een warm en lief mens en zo zal je ook in mijn herinnering bijven bestaan. Dag lieve Aimée, weer samen met Wim en rust in vrede.

    Insos - Delft
    25 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Aimee en de Champs Elysees
    reactie 22   |   niet OK
    Aimee ken ik al heel lang. Met haar Wim heeft zij een lange reis afgelegd. Dat begon in Delft waar Wim en ik als pas afgestudeerde natuurkundigen de wereld gingen veranderen en Aimee met haar vriendelijkheid en enthousiasme iedereen en zeker de kinderen van haar school voor haar innam.
    Delft was het vertrekstation. Met Wim is Aimee de wereld doorgetrokken, naar Miri, de USA, Frankrijk en weer terug naar Delft. Het kringetje rond. Met alle verhuizingen en veranderingen was Aimee de stabiele positieve factor voor haar gezin en de mensen er omheen.
    Op een keer hadden we afgesproken in Parijs waar Aimee en Wim een bijzonder huis gevonden hadden. Het huis was eens van de directeur van de Parijse opera geweest, Het lag in een klein besloten parkje in hartje Parijs. Ze waren ook daar helemaal gewend. Aimee wist op de Champs Elysees een patisserie met wel erg lekkere gebakjes. Daar moesten we natuurlijk naar toe. Ze was een zoetekauw en kon uitbundig genieten.
    Vorig jaar heb ik haar in Delft gesproken en ze vertelde over haar jongens waar ze heel trots op was.
    Ik denk dat wanneer het verdriet van haar heengaan iets minder scherp is geworden we zachtjes zullen glimlachen denkend aan haar stem en warme uitstraling.
    Lon de Jong

    Lon - Burgh Haamstede
    25 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.