Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Bennie Van de Bles

02-12-193704-04-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Ambassadeur...
    reactie 29   |   niet OK
    Bennie was een klant van ons bedrijf van het eerste uur. Klant is niet het goede woord. Hij was ambassadeur en droeg onze naam altijd uit naar anderen. We mochten hem altijd graag ontvangen en helpen.
    We wensen de familie en betrokkenen veel sterkte toe.

    Namens het team van Autobedrijf Marco van Beek

    Marco - STEENWIJK
    15 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Je vierde het leven...
    reactie 28   |   niet OK
    Iemand vroeg me laatst: wat is een fijne herinnering uit jouw jeugd? Het eerste dat in mij opkwam was: zandzakken vullen op zaterdag met mijn vader. Zandzakken die je gebruikte voor op de kuil- of de maisbult. Het was niet eens een leuk klusje, maar ik was lekker buiten bezig, in alle rust, samen met jou. Door dit soort momenten is vast ook mijn liefde voor natuur en landschap en het buiten zijn ontstaan. Op de boerderij hadden we een fijne jeugd. Iedereen kwam met plezier bij ons. Jullie maakten hier een thuishaven, ook voor jongens uit de omgeving. Jullie zorgden toen voor hen en de laatste jaren konden zij wat voor jou terug doen. De trekker repareren, het gras maaien of hooipakjes draaien. Zo werkt dat op 't Wold. Mama en jij hoorden bij het dorp. Ik kon nergens gaan, of iemand wist wel dat ik 'er iene van Van de Bles was'.

    Jullie stonden midden in het leven. Toen je alleen kwam te staan, hield je dit vast. Dansen, kaarten, biljarten, vissen, naar het voetbal. Ook op verjaardag gaan bij familie en vrienden was voor jou een drukke bezigheid. We moesten haast een afspraak met je maken om je thuis te treffen. Je was graag onder de mensen en was geïnteresseerd in anderen. Je praatte met Errol vaak over het werk. Hoe het ging met de tassenverkoop, wanneer hij weer naar Hongkong moest en hoe de handel in flipperkasten ging. Je kwam altijd even buiten kijken als Errol in de flipperschuur bezig was. En Errol zorgde dat hij op de hoogte was van de voetbaluitslagen. Daar praatte je graag over. Maar je kon ook goed alleen zijn. Aanrommelen met de schapen en kippen, voetbal kijken of de wereld ontdekken op Discovery. Wij zijn trots op jou papa, dat je zo je leven invulde.

    Je was tot in je zeventigste sterk en gezond. Je ploegde met de hand nog de tuin van een vriend. Omdat hij al oud was en dit niet meer kon. Oud, nee… dat was jij niet. Toen je nieuwe meubels ging uitzoeken, wilde je geen seniorenstoel. “Ik ben toch nog niet bejaard!” Inschrijven voor een seniorenwoning? Dat kan later nog wel. Toch werd ook jij ouder. Je moest langzaam aan meer inleveren. Maar je deed dat in jouw eigen tempo en maakte zelf de keuzes. Mooi vond ik dat: jij ging over jouw eigen leven. Met een grapje en een plagerij, dat hield je jong. Je vierde het leven. Elke vijf jaar kwam er met jouw verjaardag een feest. Want: “Nu kan het nog”. Wat hebben we fijne herinneringen aan jouw 80e verjaardag, met familie en vrienden samen dansen op muziek van Wim en met een heerlijk buffet. Jij hield van zulke feestjes. Jouw levenslust heeft veel mensen geraakt en je glimlach zal niemand vergeten.

    Ik hoop dat ik mijn leven met net zoveel levenslust kan invullen. En altijd met een glimlach, in de wetenschap dat er twee engeltjes over mijn schouders meekijken.
    Papa, dank je wel voor alles!
    Carolien

    Carolien - Tuk
    14 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Geliefd
    reactie 27   |   niet OK
    Geliefd bij iedereen die ik ken, die oom Bennie gekend heeft.
    We zullen je nooit vergeten.
    Marian Jellesma

    Marian - Jubbega
    14 april 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 26
    Alette Holman

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Alette - Blokzijl

    14 april 2020

   • Rust zacht Ome Bennie
    reactie 25   |   niet OK
    Al van kleins af aan gingen wij elk jaar in de grote vakantie met de boot naar ome Bennie en tante Rieke. Vanaf de Hesselingerbrug was het dan nog een stukje lopen waarna wij meestal met een prachtig veldboeket voor tante Rieke aankwamen op de boerderij. Iedereen was welkom bij Bennie en Rieke en wij gingen er altijd graag heen. De stukjes die ik schreef in de schoolkrant van de basisschool gingen altijd maar over 2 dingen, de reis naar het skûtsjesilen en de tocht naar ome Bennie. Op latere leeftijd dronk ik graag een beerenburgje met 7up met ome Bennie. Ook na het verlies van tante Rieke trof ik ome Bennie meestal wel op de Sint Nykster merke en altijd wel bij de verjaardag van mijn ouders. Deze verjaardagen zullen nu nooit meer met ome Bennie zijn maar in gedachten zal ik nog wel eens een beerenburgje met hem drinken. Mocht er een hemel zijn dan zijn Bennie en Rieke nu weer fijn bij elkaar. Ik hoop hen daar dan ooit weer eens te treffen. Ineke en Carolien, jullie stonden altijd klaar voor jullie vader en hij kan trots op jullie zijn. Ik wens jullie vandaag heel veel sterkte toe en in betere tijden zullen wij er zeker bij zijn om jullie vader te herdenken.

    Groeten Thaeke, Aetsje, Rinke en Aafke.

    Thaeke Johannes - Rottevalle
    14 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Sterkte
    reactie 24   |   niet OK
    Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verlies van jullie lieve vader , schoonvader en opa .
    Oom Bennie wij zullen je missen op Gelderingen .

    Ben , Jose en Johan Boelens


    Jose - Gelderingen 38
    13 april 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 23
    Meine Plat

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Meine - Nieuwe Niedorp

    13 april 2020

   • een mooi markante man was bennie
    reactie 22   |   niet OK
    ik heb hem leren kennen .als dorps man / boer ben wel bij hem geweest op de boerderij .toen ik werk zocht .had niks had er toen een knecht lopen
    zo doende heb ik bennie leren kennen als een warm persoon .
    ook via het voetbal hier bij steenwijkerwold .zag ik hem staan langs de lijn .
    mooi persoon .zal het wel missen .
    zo zijn er maar weinig hier in het dorp als bennie .
    bij deze kinderen en klein kinderen gecondoleerdt en sterkte de komende tijd met verlies van jullie opa en schoonvader.
    familie slob-fransen st,wold

    otto - Steenwijkerwold
    11 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Geen knuffel en glimlach meer, maar stilte...
    reactie 21   |   niet OK
    Vele mooie herinneringen aan vroeger op de boerderij bij oom Bennie en tante Rieke schieten door mijn hoofd. Van verstoppertje spelen op die grote (enge) zolder tot het rondrennen door de tuin en bij de schapen. Mijn laatste herinnering aan oom Bennie is het krijgen van een knuffel en een grote glimlach. Een lieve oom met altijd oprechte interesse en gulle glimlach, zo blijft hij in m'n gedachten. Wij zullen m missen....
    Wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte toe met dit grote gemis!
    Een dikke knuffel voor jullie

    Yvonne - Nijemirdum
    10 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Veel sterkte met dit verlies
    reactie 20   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van jullie vader en opa.
    Ik herinner me hem als een warme hartelijke oom.
    In oktober 1968 brandde onze boerderij af en hebben mijn ouders, mijn 2 broers en ik zeker een half jaar bij opa en ma Eilers en ome Bennie en tante Riek in de boerderij gewoond.
    Dit is de mooiste en warmste periode van mijn jeugd geweest. Ik koester de vele mooie herinneringen aan die tijd en aan jullie ouders/grootouders.
    Ik hoop dat jullie het gemis een goede plek kunnen geven en wens jullie veel sterkte hierbij.
    Met warme groet,
    Antonetta (Anita) Eilers.
    Ook sterkte van Rob, Daphne en Anemoon Fokkinga

    Antonetta - Utrecht
    10 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.