gedenkplaats van

Bert van Wijk

10-03-195216-04-2020
   " Always look at the bright side of life"

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Allerliefste schoolvriendinnetje
    reactie 122   |   niet OK
    Als ik Warmond hoor denk ik altijd aan jou zo ook vandaag. Hoe zal het gaan met Lia, even Google.... dan lees ik dat jou allerliefste Bert vertrokken is naar het land in het licht en niet meer hier op aarde is. Straks al weer of pas een jaar geleden. Ik wil je laten weten dat ik vandaag even bij je was. In gedachten en in liefde. Bert is nu bij mijn Chris die al in 2003 het aardse leven verliet. Het ga je goed lieve Lia. School vriendinnetjes zitten en blijven in je hart.🧡 😘

    Rita - Woerden
    5 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • herinneringen
    reactie 121   |   niet OK
    Een jaar geleden gingen wij naar de markt, met een heerlijk herfstzonnetje.
    We hebben en maaltijd klaar gemaakt.
    Je wil die vanavond je broer en zussen informeren, dat de bobbel in je nek niet zomaar een bobbel is.
    Met Aletta en Sifra bespreken we die middag, wat handig is.
    Ik maak mij namelijk zorgen, de bobbel belemmert 's nacht je ademhaling.
    We komen er op uit, naar het ziekenhuis te gaan en hen te laten meedenken.
    Voor het eerst word je goed onderzocht en ze besluiten je op te nemen en alle geplande onderzoeken naar voren te halen.
    Je wordt opgenomen op de afdeling oncologie.
    Er gaat een wereld voor ons open, die wij in het geheel niet kennen.
    We observeren de kamergenoten en hoe zij omgaan, met hun ziekzijn en met elkaar.
    Aletta en Sifra ontvangen je broer en zus en vertellen hen het nieuws.
    We gaan het met ons allen aan, je staat niet alleen.

    Lia - Delft
    16 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Je passeert dagelijks mijn gedachten pap☺️
    reactie 120   |   niet OK

    14-11-2019
    “Vandaag was de laatste dag op mijn werk. Om 16.30u begint mijn afscheidsborrel. Vlak nadat ik om 16.00u mijn laptop en mobiel heb ingeleverd op het hoofdkantoor bel ik jou met een brok in mijn keel op, want vanmiddag zou je te horen krijgen wat die bobbel in je nek doet. Ik weet het al, ik denk dat jij het ook al wist, en toch wil ik zekerheid, de bevestiging. Ik bel je op en vraag je waar je bent. ‘Op de eerste hulp voor een hartklap’ ‘Oh, huh! Woow, was het nieuws zo slecht dat je hart gelijk van slag is?’ Ik hoor de emotie in je stem en dat doet mij breken. ‘Het is niet goed, morgen moet ik naar het ziekenhuis voor pre-operatief gesprek. Mijn hart moet dan in orde zijn, daarom zit ik nu hier. Er zijn allerlei spoedprocedures in gang gezet. De arts schrok van de groei van mijn nek ten opzichte van vijf weken geleden. Het is waarschijnlijk lymfeklierkanker, maar mogelijk zit het in mijn bloed, het komt tot uiting in mijn nek. Met een PET-scan zal gekeken worden waar de kanker zich nog meer bevindt.’

    Ik word overspoeld door verdriet en ik voel de tranen bijna uit mijn tenen komen. De bevestiging van hetgeen we allemaal al wisten doet pijn en het roept megaveel vragen op. Prognoses zijn er nog niet. Eigenlijk is er nog vrij weinig duidelijk. Behalve dus dat het kanker is. Jij zegt: ‘ga jij lekker je afscheid vieren, morgen mag je in de put gaan zitten’. Ik spreek af dat ik het zeker op een borrelen zet en dat ik morgen naar Delft kom, gewoon omdat ik het fijn vind om bij elkaar te zijn. ‘Dat is goed.’”

    ————————————————————————-

    Lieve papa,

    Inmiddels zijn we een jaar verder. Heel onwerkelijk. Je kan wel zeggen dat er de afgelopen maanden sprake is geweest van een verminderd besef van tijd. Ik weet niet of alles nou heel lang geleden is, of dat het mij/ons pas net overkomen is. Vanaf het moment dat jij te horen kreeg dat de bobbel in je nek een tumor was ben ik gaan schrijven. Alle informatie en emoties die op dat moment op ons bord kwamen, waren er zo veel, dat het leek of we zeven dagen leefden per 24u. Ik kan het niet anders omschrijven. Nu is het moment dat ik mijn destijds geschreven stuk er weer bij gepakt heb en ervaar ik momenteel hetzelfde verdriet als een jaar geleden, alsof ik er weer even middenin zit.

    Papa, vanaf nu gaan de momenten komen dat we op sommige dagen denken ‘goh, een jaar geleden.....’. Deze gedachte is de afgelopen maanden vaak voorbijgekomen en dan vooral in de context van dat we een jaar geleden nog niks wisten. Vanaf nu gaat het moment in dat we een jaar geleden precies wisten dat het niet goed zat, dat we per dag bekeken hoe verder en dat het halfvolle glas over de dagen, weken en maanden steeds minder halfvol leek te worden. ‘Bobbie’ bleek net zo eigenzinnig en uniek als jijzelf. Treffend, zoals je op je laatste dag uitsprak: ‘Want niets kan meer weerstand bieden aan mij!’ En zo was het.

    Ik denk heel vaak aan je lief vadertje❤️

    P.s. Papa, Trump is inmiddels geen president meer! Zo jammer dat je dat hebt moeten missen. En nog iets: Sean Connery is vorige maand overleden, wie had ooit gedacht dat jij hetzelfde sterfjaar as James Bond zou hebben!


    Aletta - Utrecht
    14 november 2020

    Deel deze pagina:

   • Allerliefste Bert
    reactie 119   |   niet OK
    Vandaag is het een half geleden dat je afscheid hebt genomen van het leven hier op aarde.
    Toch ben je er nog iedere dag, in mijn gedachten en hart.
    Ik vraag je vaak hoe jij dingen zou doen/oplossen.
    Ik ben je dankbaar voor de mooie kinderen die je hebt nagelaten.
    Voor de herinneringen en zaken die je hebt geregeld.
    Ik ga ervan uit dat je het goed hebt daar en kijk uit naar onze hereniging.

    Liefs Lia


    Lia - Delft
    16 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Bert
    reactie 118   |   niet OK
    Ik zocht je om weer eens een contactje te hebben en las dat je gestorven bent.... Bert toch, ik ben er stil van. Er komen zóveel beelden langs... was het eind 1980 toen we elkaar tegen kwamen in verpleeghuis Smeetsland? We kwamen 's ochtends aan en stelden ons aan elkaar voor, het was voor ons allebei de 1e werkdag in Smeetsland. In de pauze hadden we al lol in de koffiekamer en dat hebben we vaak gehad. Diepgaande gesprekken volgden...
    We kregen allebei kinderen en bezochten elkaar soms, in de Coenderstraat en in de Robijnstraat. Ik denk dat ik je voor het laatst gezien heb met de geboorte van Sifra.
    Jeetje Bert, ik heb zoveel warme en vrolijke herinneringen aan jou en jullie!
    Fijn dat je er was! X
    Anneke

    Anneke - Lelystad
    30 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Ouders uit mijn dromen
    reactie 117   |   niet OK
    Mijn voorbeeld, mijn vader, mijn trots!
    Inmiddels is het alweer vijf maanden geleden. Jij zal hoe dan ook mijn voorbeeld blijven en bent dan ook op dit moment mijn drive om het mooiste van mijn leven te maken. Pap, samen met mama had ik geen andere ouders willen wensen! Je was (en bent in mijn gedachten) een topper❤️

    Jochem - Leeuwarden
    19 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Vaderdag 2020
    reactie 116   |   niet OK

    Een aantal jaar terug gaf ik jou ‘Het vader & dochterboek’ voor Vaderdag. Vorige maand heb ik deze zelf uitgelezen. Er stond een stukje over dit filmpje in van Michael Dudok de Wit. Ik heb het bekeken en vond het heel passend om deze te delen op de eerste Vaderdag zonder jou.

    Dikke kus

    Aletta - Utrecht
    21 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Sterrendiner!
    reactie 115   |   niet OK

    Vandaag, 2 maanden geleden kwam restaurant Aan De Zweth bij ons thuis om ons te voorzien van een hele bijzondere avond. Deze herinnering zal voor altijd bij ons blijven.

    Tobias - Delft
    20 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • 28 dagen geleden
    reactie 114   |   niet OK

    Lieve papsie,

    Vanmorgen werd ik wakker en realiseerde ik mij dat het vandaag precies vier weken geleden is dat je ons achtergelaten hebt. Rond deze tijd werd je wakker en ‘sloofde je je uit’ tijdens je dagelijkse rondje op je hometrainer. Zonder weerstand, want, zoals je zelf zei: ‘niets kan meer weerstand bieden aan mij’ (terwijl je in je rechterhand je perenijsje vasthield. Het ontbijt van je laatste weken waar je nog enigszins van kon genieten).

    Je bent gegaan precies zoals je was, vol van de onuitputtelijke positieve energie die je altijd met je meedroeg. De tijd gaat onwijs snel; sinds vorige week ben ik mij bewust van het feit dat er, buiten de bubbel waar wij als fantastische familie samen hebben kunnen zijn, nog een bubbel is: de coronabubbel, waarin ik m’n normale leventje weer zoveel mogelijk vormgeef.

    Vandaag vind ik een mooi moment om heel hard op Monty Python te dansen en aan alle mooie momenten te denken die ik gedurende mijn leven met jou heb mogen meemaken.

    Dikke kus mooi mens❤️


    Aletta - Utrecht
    14 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Beste familie
    reactie 113   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van Bert
    Ik heb jullie nog niet kunnen ontmoeten, desondanks heb ik de laatste tijd veel over Bert gehoord van Hans en Carla en Elles.
    Uit de verhalen opmakend was Bert een man met veel lol in het leven.
    Ik wens jullie heel veel sterkte met dit grote verlies.
    Rob van Velzen

    Rob - Warmond
    6 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie