gedenkplaats van

Chiel Brandenburg

25-06-195801-01-2018

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Niet echt heel lang gekend maar genoeg om te ervaren .....
    reactie 23   |   niet OK
    .......wat een gezelligheidsmens het was, op feestjes, borrels, oud en nieuw...altijd lekkere happen, gezelligheid, heerlijke gerechten, een goede gastheer, leuke gesprekken, dans en vrolijkheid, Chiel was een mens die je je op je gemak liet voelen, hij straalde een soort relaxtheid uit, haha , al weet ik ook dat hij ook heel anders uit de hoek kon komen. Ooit heb ik met Nora geprobeerd te golfen, dat vond hij wel heel leuk, en ik kreeg zomaar een golfhandschoen van hem, superaardig vond ik dat!

    Marijke van der Vijver - Den Haag
    23 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • Waardering
    reactie 22   |   niet OK
    Chiel,
    Heimwee naar onze geregelde koffiesessies, die ik de afgelopen jaren met jou mocht hebben. Vooral je uitgesproken mening over zakelijke, privé en algemene onderwerpen heb ik zeer gewaardeerd. Dierbare herinneringen!!
    Auke Burghgraef

    Auke Burghgraef - Purmerend
    23 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • Chiel, een bijzonder mens :)
    reactie 21   |   niet OK

    Roland kent Chiel vanaf de middelbare school. ca. 1970, en ik (Henriette) heb Chiel leren kennen toen ik Roland leerde kennen, dat moet in 1980 zijn geweest. In 1982 wezen skiën in Grindelwald, off piste! "ach een ravijntje", even skies uitdoen en naar de overkant springen. Zal het nooit vergeten!! Daarna nog wel meer ski-vakanties en zolang je Chiel volgde was er niets aan de hand, maar owé als je een andere route wilde nemen, toch kon hij dat op een of andere manier maken.
    In 1991 zijn we een weekje naar Spanje geweest, Niels was erbij, zie de mooie foto!
    Rondom die negentiger jaren deden we veel samen, met Peter&Josien en Hans&Rita, de kinderen kwamen erbij, weekendjes weg, BBQ-en in de tuin en als vaste prik Roland zijn verjaardag in de kroeg. De laatst bijgevoegde foto is van 26 oktober 1992.
    Toen de kinderen wat groter werden zijn we meer ieder ons eigen weg gegaan, alhoewel jij en Roland wel altijd contact hebben gehouden, af en toe nog eens een verjaardag en de laatste jaren gelukkig weer wat meer contact.
    Chiel was in mijn ogen wel een mannen-man, hij vond mij regelmatig erg vervelend, zeker omdat ik mezelf geen vrouwen-vrouw voelde, maar op een of andere manier had ik toch het gevoel dat de vriendschap er altijd was. Voor Roland was dit natuurlijk nog veel sterker, hij heeft Chiel ook de laatste jaren nog veel geholpen bij zijn bedrijven. Dat Chiel er niet meer is, is nog steeds niet te begrijpen.
    Ik was zelf 19 toen mijn vader overleed en nu ruim 40 jaar verder, denk ik nog vaak met veel warmte aan hem, ben er van overtuigd dat Niels en Wouter dit ook zullen doen, want naast een mannen-man was hij een échte vader-vader!
    Hoe het voor Noor is, kan ik me niet voorstellen, maar ik weet dat ze sterk is!
    We zullen je niet vergeten, jongen! xxx


    Henriette van de Loo - Hoofddorp
    21 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • Chiel Snor
    reactie 20   |   niet OK

    Kerst 1980, Les Marécottes, Zwitserland
    Chiel ging mee met zijn goede vriend Cypert Jan. Een gezin met 4 zonen, al was Chiel eigenlijk de 5e. Sneeuw tot aan de balkonrand. Jullie sprongen vanaf het dak de sneeuw in, de laarzen moesten uitgegraven worden. Chiel had destijds een snor en met zoveel Michielen om ons heen was het al snel duidelijk; Chiel Snor. Het jaar ervoor had hij zijn been nog gebroken (onverzekerd, maar dat werd gauw door Roland opgelost als ik me niet vergis), maar dat mocht de pret niet drukken.
    Ieder ging zijns weegs en het contact verwaterde wat tijdens de studie. Al vergeet ik de avond niet gauw meer dat Chiel uitgenodigd was door een relatie voor een private party met Lee Towers (halverwege de jaren 80). Kom, laat ik Heleen eens vragen-:))). Een echte guilty pleasure bleek het te zijn. Bij het krieken van de dag reden we beiden naar ons werk, gammel, brak en zo schor als een kraai. De vriendschap werd niets meer of minder.
    Met de geboorte van Niels in 1990 werd het nodig tijd om de kleine man te bewonderen. En daar zat jullie buurman met een biertje. Al vrij snel constateerde Chiel dat dat rode Peugeotje 205 toch wel erg vaak in de Koediefslaan stond. Diederik en ik latten een paar jaar en zagen het gezin Brandenburg groeien met Nora als toegewijde en lieve moeder. Died verhuisde naar Weesp en de dierbare band maakte dat Chiel getuige was op ons huwelijk namens Died (al had het ook heel goed voor mij kunnen zijn).
    Feestjes bij Chiel en Nora waren altijd voorzien van een goed glas wijn en heerlijke happen, al bleken Niels en Wouter dat nog even te moeten ontdekken. Tijdens jullie vakantie naar Cypert Jan in Egypte mochten wij op de jongens passen MITS de honden meekwamen. Alles was leuk, behalve het eten. Gelukkig hebben de jongens zich goed gerevancheerd merkten wij jaren later.
    Chiel was bij hoogtepunten en dieptepunten. Died werd ziek en Chiel droeg zijn kist. 3 weken later werd hij 50. Dit jaar zou Chiel 60 geworden zijn. Wat een slechte start van het jaar, bad timing baas. Want het zou vast weer een memorabele dag geworden zijn.
    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!!!


    Heleen


    Heleen Grundmeijer-Reyers - Soest
    7 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • Mooie kerel!
    reactie 18   |   niet OK
    Mijn vader overleed toen hij net 60 was.
    Ik was toen 23 en zag mezelf op 9 januari jongstleden terug in de aula in Driehuis toen zijn beide kinderen spraken.
    Zij zullen hun vader erg gaan missen en ik hoop dat ze, net als ik, de goede herinneringen zullen koesteren.
    Ik herinner mij Chiel als een sterke, eigenzinnige en eerlijke vent en ik zou willen dat er een hiernamaals bestond...

    Herman Verkade

    Herman Verkade - Bilthoven
    29 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Zomaar wat herinneringen.
    reactie 17   |   niet OK

    Als laatste bij de "Gang"gekomen wil ik ook enkele herinneringen op schrijven. Wat mij in al die jaren opvalt is de hechtheid van de groep. Dit kwam mede door jou. Jij was degene die vaak leuke ideeën aanbracht. Ik herinner mij nog goed, de trip die wij maakten, naar de
    Daf-fabriek, vreselijk interessant met name door jouw technische kennis. Je was wat trots op het product dat daar gemaakt werd. Daarna, toen je al werkte voor Rental Force, het bezoek aan de boor/graafmachine die de tunnel groef voor de hoge snelheidstrein door het groene hart. Je wist er alles van, super mooi allemaal.
    Met de mannenweekenden was je vaak van de partij. Vooral het golfen, wat kon je kwaad worden als wij niet stil stonden of aan het praten waren. Altijd in die weekenden of avonden was jij behulpzaam in de keuken. Jij, Georg en ik waren meestal de kokkies.
    De onschuldige kaartspelletjes zijn zeer memorabel, jij speelde zeer behoudend, verstandig als je was. Je kende die gasten veel te goed!!
    Mede door jou ben ik overgehaald om mee te gaan op de wintersport. Niet wetende dat jij er niet meer bij zou zijn. Het was dan ook een grote schrik toen ik hoorde dat jij er niet meer was. Wij hebben vaak aan je gedacht en menig toast op je uitgebracht. Er was wel veel te veel sneeuw zodat er niet alle dagen geskied kon worden. Waarschijnlijk heb jij daar de hand in gehad!!
    Het is gek Chiel zonder jou en dat zal het blijven.


    Jaap de Wolf - Haarlem
    28 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Het kan niet waar zijn.
    reactie 16   |   niet OK

    Chiel de allerlaatste foto's van jou met Nora.
    Oud-en nieuwjaarsfeestje bij Pim en Miriam.
    Je was ontspannen en gezellig.
    Je genoot van het 'gepruts' van het ontkurken van de Champagne.
    Iedereen was bezig met het verkrijgen van het glaasje met Champagne maar jij wenste Nora al een heel gelukkig Nieuwjaar.
    Toen wij elkaar zoende om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen kreeg ik nog een extra kusje. Ja je wilde wel bij mij wonen. Nora zei nog "je houdt het geen seconde met haar vol". Ja dat waren zo onze grapjes.

    Verjaardagen werden altijd gevierd. Dat vond je belangrijk. Boven Perez aan de Bronsteeweg was mijn eerste keer dat ik je verjaardag vierde. Ik was achter in de twintig. Jij was 4 jaar jonger.
    Afgelopen twee jaar was ik niet op jouw verjaardag. Dat vond je niet leuk. Maar Chiel ik ben er straks bij hoor, hoor ik mij nog zeggen. Chiel wat zullen wij je gaan missen.

    Ik zal je doorzettingsvermogen nooit vergeten.
    En je hulpvaardigheid. Altijd en overal.
    Met paardrijden was ik van paard afgevallen maar moest met paard terugrijden naar manage. Maar durfde niets meer. Paard mocht alleen nog maar stappen van mij. Chiel: "José rijdt maar achter mij aan" en zo geschiedde. Vol vertrouwen van mijn kant want ik wist dat jij op dat moment geen geintjes uithaalde.
    Bij dezelfde manage gingen we altijd eten. Het plaatsje naast Chiel mocht ik niet gaan zitten. 'Waarom niet"? zei ik nogal gepikeerd. Hij is voor iemand bestemd. Haha dat was Nora. Welkom Nora bij de Gang.

    Ik hoop dat Nora weer zo gaat stralen als op bovenstaande foto.
    En hoop dat Niels en Wouter hun geluk weer gaan vinden.
    Ik blijf praten over Chiel.
    Chiel, vergeten doe ik je niet.


    José Kunst - Heemstede
    28 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • tsja Chieltje
    reactie 15   |   niet OK

    Eigenwijze, lieve, hulpvaardige Chiel, wat is dit gek om nu iets op te moeten schrijven.
    Zoveel jaren met elkaar omgaan, gewoon er vanuit gaan, dat je er bent en dat het zo zal blijven. En dan ineens zo'n bericht, na een hele leuke oudejaarsavond.
    En dan nadenken over iets grappigs, geks, liefs wat wij samen hadden, niet leuk om te doen. Maar goed, twee herinneringen die direct bij mij opkwamen, ten eerste:
    De "honeymoon"met "de gang", naar het Caribische gebied. Prachtig weer, zeilen, snorkelen, zwemmen, drinken en eten! Totdat de giek op mijn hoofd viel, een gat in mijn hoofd en veel bloed. Jij reageerde kordaat en als enige durfde jij mijn haren aan elkaar te knopen, zodat ik niet naar het ziekenhuis hoefde.
    Ten tweede: natuurlijk de wintersport, de eerste vakantie met Nora.
    wij ( Loes, Nora en ik) reden met jou mee.Leuke vakantie, jij sloofde je uit voor Nora, was een goede geduldige ski-leraar, geen vuiltje aan de lucht.
    Wat er mis ging op de terugweg weet ik nog steeds niet, maar bij de Nederlandse grens werden wij drieën uit de auto gezet! Na 10 minuten kwam je toch terug en bracht ons naar huis als wij onze mond zouden houden! Daarna hebben wij er nooit meer over gesproken en blijkbaar hoefde dat ook niet, de vriendschap heeft er niet onder geleden! Dat is dus vriendschap!
    Het zal gek zijn, Chiel, zonder jou.
    Ik ben blij dat wij, zoals altijd bij het afscheid, elkaar een extra knuffel hebben gegeven.
    Mariëtte

    Mariëtte de Wolf van der Knoop - Haarlem
    23 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Toespraak van Harry Kunst namens “ de GANG” begrafenis Chiel
    reactie 14   |   niet OK
    Ik sta hier als vriend en afvaardiging van de ‘GANG’. U hoeft nu niet bang te worden, want de ‘ Gang ’  is een verzonnen naam voor een zeer hechte vriendengroep, waarvan Chiel vanaf het begin, zo’n ruim 45 jaar geleden, al bij betrokken was.
    Met deze vriendengroep hebben wij onze mannenavonden, mannenweekenden, wintersport, verjaardagen, kroegbezoeken, bachelorparty’s, huwelijken, babygeboortes, noem maar op meegemaakt. Het laatste samenzijn hebben wij  oudjaar met een groot deel van de groep gevierd. Ook waren Chiel en Nora hierbij aanwezig.
    Op die avond was Chiel zeer optimistisch. Hij had net een paar leuke dagen met Nora in Berlijn gehad. Goede toekomst verwachtingen voor zijn bedrijf Next Rental en grootse plannen met de keuken thuis.
    Dan krijgen we te horen dat nog geen 10 uur later Chiel er niet meer is, op dat moment een niet te bevatten bericht.
    We kennen Chiel als een warm mens die veel waarde hechtte aan goede kontakten, maar ook kennen we Chiel als een persoon met een zeer eigengereide mening en je moest van  goede huize komen als je de discussie wilde winnen. Hij wist veel en zeker op technisch vlak was hij zeer goed onderlegd.
    Hij wilde ook wel graag de leiding nemen en op de wintersporten profileerde hij zich dan als de reisleider maar het woord  ‘ Moeten’ is bij de ‘Gang’ niet bespreekbaar dus als Chiel dan zei “ mannen we moeten hier naar rechts” ging de hele groep naar links, waarbij Chiel zowat uit zijn skipak barstte van woede, hilarische taferelen waren dat, die dan met een goede borrel vanzelf weer werden opgelost.
    Verder was Chiel een zeer behulpzaam mens. Als het in zijn mogelijkheden lag werd je door hem geholpen. Een ieder van onze vriendengroep heeft dat wel in al die jaren mogen ervaren.
    Ook de vrouwen kunnen het binnen de  ‘ Gang ‘ goed met elkaar vinden waardoor we vele gezellige ontmoetingen met elkaar hebben en ook in de toekomst zullen we Nora hierbij blijven betrekken en dat we haar en de jongens zullen steunen in de nog moeilijke tijden die komen gaan moge duidelijk zijn.
    Nog even een persoonlijke opmerking van mijn kant Chiel,  dat ik getuige mocht zijn op jouw huwelijk vond ik een hele eer, maar dat ik nu hier sta om afscheid van je te nemen hadden we niet afgesproken vriend.
     
    Ter afsluiting dit !!
    We gaan je heel erg missen Chiel en de ‘ Gang’ zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jou.


    Pim Driehuizen -
    23 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Chiel bovenin..
    reactie 13   |   niet OK

    Chiel kwam graag in mijn EigenBouwHuis kijken . Vooral hoog bovenin bij de schoorsteen, zijn fijnstoffilter checken, daar is het uitzicht het mooiste ....


    frank alsema - AMSTERDAM
    15 januari 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie