Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Erik de Koning

17-01-196122-02-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • DANK JE ERIK
    reactie 56   |   niet OK
    Ik was een gelukkige dat ik je vrijdag 19 maart 2021 toch nog thuis kon bezoeken....
    Ja het waren bijzondere minuten, alles staat nog steeds in mijn geheugen gegrift, omdat....
    We hebben nog kunnen (glim)lachen, je had nauwelijks pijn en dat was bijzonder...
    Heerlijk om toch nog zo vaak je karakteristieke lachjes te zien tijdens verhaaltjes die er feitelijk niets meer toe deden, maar je kon er van genieten. Super dat we elkaar onder deze omstandigheden nog konden zien en spreken.
    En ik kon "live" tegen je zeggen: "Het was fijn om je broertje te mogen zijn."
    Nog wat knuffelen en dan is het tijd om weg te gaan. Knuffel voor Fien. De ogenschijnlijke onverstoorbare, stoere- en ooit sterke beer blijft kijken hoe ik weg schuifel uit huis.
    Dank je Erik!!

    Broertje Johan


    Johan - Bleiswijk
    22 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 55
    Heleen en Nico Sizoo

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Heleen en Nico - Rotterdam

    21 maart 2021

   • held
    reactie 54   |   niet OK
    Erik

    Toen Pjotr nog thuis woonde bij Fien en Erik was daar een keer in de 3 maanden het moment van de kookclub.
    Pjotr, Amy en Paulien, de PAP-kookclub. Pjotr zocht een recept, we gingen boodschappen doen en aan de slag. Eerst de voorbereiding: recept lezen en snijden maar. Bijna alle bakjes, kommetjes, messen, lepels, vorken, lepeltjes en pannen die in de kast stonden werden gebruikt en vuil gemaakt. Er waren momenten dat we vastliepen. Daar was Erik onze helpdesk. "Erik hoe lang moet de schotel in de oven?" Ja, op zo'n vraag kwam een tegenvraag: "Dat ligt eraan. Wat zit er in de schotel?" Als het eten klaar was, werd de tafel uitgeschoven. We hadden allemaal ons eigen plekje: Amy en Pjotr naast elkaar, Fien en Paulien aan de andere kant van de tafel en aan het eind van de tafel Erik op een uitgeklapte IKEA-stoel....Net iets te laag maar dat deerde hem niet. Bijna altijd kregen Fien en Paulien de slappe lach. En als het toetje op was en het tijd was voor de evaluatie van de kookactiviteit: Wat ging er goed, wat ging er minder goed en wat zou je anders doen, de volgende keer......helemaal opgaand in het noteren van hun bevindingen....daar stond Erik in de keuken voor de reuzen-afwas die wij hadden gecreëerd. Och, wat hadden we veel vuil gemaakt. Ja , Erik was met recht onze afwas-kampioen. De PAP-kookclub bestaat nog steeds en ik stel voor dat we, als we weer gaan koken met elkaar, tijdens de afwas een Erik-moment hebben. Erik de afwas-kampioen! Onze afwas-held.
    Liefs van Paulien

    paulien - rotterdam
    18 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Sterkte💙
    reactie 53   |   niet OK
    Beste, Fien, Pjotr, Marith en natuurlijk Erik,

    Wij hebben elkaar superlang niet gesproken, ondanks dat ik via Facebook ben gaan kijken of ik jullie kon vinden is dat mislukt, helaas want ik had zoveel te vertellen en te vragen!

    Ik ken erick als een rustige maar lieve man, die graag met ons naar de speeltuin, een man die batterijtjes ging zoeken zodat ik met het treintje kon spelen, als een sportieve en gezonde man.
    Ik schrok toen ik hoorde dat ericks lichaam had opgegeven, er ging een koude rilling door me heen,
    Ik wens jullie super veel sterkte, en natuurlijk ook veel liefde, erick is veel te vroeg gegaan, en dat hoort gewoon niet.

    Veel sterkte💖

    Casper

    Casper - STEENBERGEN NB
    6 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 52   |   niet OK
    Lieve Erik, Fien, Marit en Pjotr,

    Ik schrijf dit pas een paar dagen nadat ik de uitvaartdienst heb bij mogen wonen. Ik heb net naar de podcast over het weer geluisterd welke Marit samen met Erik gemaakt heeft en vond dat ik nu toch - in navolging van vele anderen, iets op deze condoleanceplek moest zetten. Ik heb al op kaartjes en appjes een aantal woorden geschreven en ook wel - zei het op mijn manier - gezegd aan jullie allemaal voor die tijd en inmiddels ook al weer na de prachtige dienst die jullie voor hem samengesteld hebben. Ik denk ook niet dat dit voorbij zal gaan: hij heeft, net als op vele anderen, een diepe indruk op mij achtergelaten. Ik heb jullie leren kennen door mijn werk als ambulant begeleidster waardoor ik betrokken werd bij de schoolloopbaan van Pjotr (binnen het voortgezet onderwijs). Ik heb een enorme bewondering voor jullie als ouders in de wijze waarop jullie toen keken naar kansen en mogelijkheden en ben in jullie flow meegegaan. De weg die we met elkaar toen hebben bewandeld heeft mij in mijn denken en handelen rond de begeleiding van andere leerlingen gevormd. Geleidelijk aan werd ik steeds meer bij jullie als gezin betrokken: ik werd uitgenodigd voor verjaardagen en bij vieringen en toen Pjotr zijn schoolloopbaan afsloot en ik dus niet meer vanuit werk met hem te maken had, werd op mijn vraag of ik contact mocht houden aangegeven dat jullie beledigd zouden zijn wanneer dat niet het geval zou zijn. De laatste jaren hebben we dan ook geen contact meer op basis van werk (al hoewel ik Pjotr nog altijd betitel als mijn meest favoriete leerling) maar op basis van vriendschap. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het soms wel lastig vond om 'hoogte' te krijgen van Erik; de gebruikelijke drie Nederlandse zoenen bij hallo en gedag zeggen liet hij toe, maar volgens mij ook liever niet, dus ben ik die gaan vervangen door alleen handopsteken en wat zeggen. Hij kwam soms wat gereserveerd en stil over op mij, maar wanneer ik hem met Pjotr zag of wanneer hij over hem sprak, was duidelijk hoe een warme, gevoelige, trotse maar ook vindingrijke man hij was: een berenpak voor zichzelf laten maken zodat hij in Coronatijd dan toch met Pjotr kon knuffelen - wie zou dat ooit bedenken? juist; de zelfde man die rustig en relaxt samen met zijn zoon 'op avontuur' gaat. Ook vond ik het fijn dat hij - op mijn ongemakkelijke doch directe vragen in de laatste periode van zijn ziek-zijn - zo eerlijk en open antwoord kon en wilde geven.
    Ik vind het mooi om te zien, horen en lezen hoe anderen hem hebben gewaardeerd - of nog steeds waarderen. Ook vind ik het mooi om trekken van EriK terug te zien in Marit en Pjotr want het is wel duidelijk: in hen leeft, op ieders eigen wijze, zeker ook een stukje Erik voort.
    Ik voel me vereerd dat jullie mij hebben gevraagd in de toekomst betrokken te willen blijven, maar als het om mijn intentie of vriendschappelijke wens gaat, had die vraag niet gesteld hoeven worden. Ik hoop dat Erik nu rust heeft gevonden: hij heeft heel wat te weeg gebracht in velen, heel wat zaadjes geplant in ons denken en beschouwen, maar ook voor heel veel vertrouwen en rust gezorgd. Hij zou willen dat iedereen op zijn of haar eigen wijze verder gaat, maar ik weet zeker dat velen van ons dat zullen doen op basis van wat hij eens heeft gezegd, bedacht of uitgestraald.

    liefs, Anne-Marie


    Anne-Marie - HELLEVOETSLUIS
    6 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 51
    Annemarie Platerink

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annemarie - BARCHEM

    4 maart 2021

   • reactie 50
    Faye Hulspas

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Faye - Breda

    3 maart 2021

   • Lieve lieve Erik
    reactie 49   |   niet OK
    Lieve Fien, Marit & Pjotr,

    Wat een enorm gemis dat jullie Erik er niet meer is 😢.

    Ik heb jullie Erik leren kennen meer dan tien jaar geleden. Mijn eerste marathon die we grotendeels samen liepen, wat een belevenis was dat..
    Mooie routes bedacht hij voor onze groep. Wanneer hij kon, liep hij ook mee en anders de fiets..
    Z’n wijze woorden, ideeën, z’n lach..
    Ook dat ga ik heel erg missen..

    Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd en vind alle steun en liefde bij elkaar.

    Veel liefs,
    Mariska

    Mariska - Rotterdam
    3 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Lieve Fien, Marit en Pjotr,
    reactie 48   |   niet OK
    Sinds ons laatste telefoontje heb ik veel aan jou gedacht, Fien. Wat een zware tijd voor jou en de kinderen... Toen kwam die prachtige, mooie kaart van Erik in de brievenbus! Het raakte me echt! Ik vind het zo jammer... Ik herinner me Erik als een fijne man die op een rustige manier zijn gedacht kon zeggen. Hij had een groot hart voor jou, Fien en voor de kinderen. Hij was heel sportief en hield vooral van lopen en zeilen. Kortom.. een man waarop je kan rekenen.
    Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd en dat jullie veel steun kunnen vinden bij elkaar!
    Veel liefs en voor elk een hele dikke, warme knuffel!
    Gerda

    Gerda - WILRIJK
    3 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • buurman Erik
    reactie 47   |   niet OK
    Beste Fien, Marit en Pjotr.

    Allereerst nogmaals onze condoleances natuurlijk.
    Wat een mooi afscheid hebben jullie Erik gegeven vandaag. Wij mochten dit volgen via livestrream.
    Al wonen we al bijna 30 jaar in de zelfde straat, we kenden Erik niet echt zo als hij was. Hij was voor ons de stille, rustige en vriendelijke buurman, die we soms voorbij zagen fietsen of lopen, in sportkleding of met duikspullen of de spullen van de kinderen toen die gingen verhuizen. Vandaag hebben wij gehoord hoe en wat Erik nog meer voor man was. Een mooi mens.
    Wij weten nu dat hij behalve de buurman, een geweldige man en vader was, sportief en vrolijk en sociaal.
    Wat een respect ook voor jullie.
    Met zoveel verdriet in je hart toch zo mooi zijn leven en jullie gevoel te kunnen verwoorden.
    We wensen jullie alle kracht en heel veel sterkte, maar vooral ook de liefde met elkaar en de liefde die Erik heeft achtergelaten in jullie harten.

    Hans en Ellen


    ellen - rotterdam
    2 maart 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.