gedenkplaats van

Hans van Rijnberk

30-08-195910-09-2016
   Voorgoed uit ons midden,
   maar niet uit ons hart.
   Groot is het gemis,
   mooi zijn de herinneringen die blijven.
   Zonder jou is alles anders.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Bedankt
    reactie 55   |   niet OK

    Elly Langewis - Utrecht
    15 oktober 2016
   • Hans Bogers
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Hans Bogers - Steenwijk
    8 oktober 2016
    reactie 54
   • Hans
    reactie 53   |   niet OK
    Dear Elly,

    I was shocked and very sad to learn of Hans - I can only wish you and your family every strength. Hans was always a pleasure to be with, and he had an infectious enthusiasm which endeared me to him. His project with the peppered moths never came to full fruition but nevertheless I recall it all with great affection; they were great times in the woods and in the lab in and around Leiden. The thought of not bumping in to Hans again is indeed shocking and we will I know all miss his vitality and zest for life.

    Met vriendelijke groeten, Paul [now in Cambridge]

    Paul Brakefield - Cambridge
    5 oktober 2016
   • Afscheidswoord bij de uitvaart van de buren in Tirol
    reactie 52   |   niet OK
    lieve Elly, Lotte, Sil, Justus, familieleden, vrienden en bekenden,
    Namens de buren van Elly en Hans wil ik een kort afscheidswoord richten tot jullie.
    Hoe verdrietig om hier te moeten staan en afscheid te nemen van Hans Van Rijnberk, onze buurman van de Tirol.
    Verschillende emoties, verdriet, ongeloof, boosheid, onmacht, buitelen over elkaar heen als je je realiseert dat Hans niet meer door de Tirol zal lopen en "Ho-oi" zal roepen als hij langs loopt.

    We zitten van de week bij elkaar en hebben het over Hans die, naar onze mening, in ieder geval het record houdt als het gaat om meters maken in de Tirol. Ik hoor Elly als zeggen 'niet zo moeilijk als je kantoor houdt in dezelfde straat waar je woont', maar toch... dat record neemt niemand hem meer af.

    Ieder van ons heeft Elly en Hans leren kennen via de kinderen. En dat typeert Hans onder andere voor ons. Hij was zo betrokken op hoe het ging met de kinderen. Met name de jongens uit de straat bewaren goed herinneringen aan lunchen met Hans en zijn gesprekken met hen.
    Elly en Hans namen ook menigmaal onze kinderen een weekendje mee naar de Eemhof, altijd hetzelfde huisjespark, want dat was lekker vertrouwd.

    Hans is ook geen man van de koetjes en kalfjes. We denken aan de eindeloze gesprekken over de scholen van onze kinderen en wat de beste aanpak zou zijn voor je kind. Hans kon zich flink druk maken over het pedagogisch (on) vermogen van sommige leerkrachten.
    Ook dat typeert Hans. In gesprek met hem ging je altijd meteen de diepte in. En als jij, Elly, je ook in de diskussie mengde, spatten de vonken er soms van af.

    Zo betrokken als Hans was bij het wel en wee van de kinderen, zo zorgzaam was hij ook voor anderen. Het afgelopen jaar heeft hij Lanny en Frank vaak bijgestaan in het regelen van de zorg voor Frank en bood hij Lanny een helpende hand als Frank gevallen was. Zij zijn Hans daar zeer dankbaar voor.

    Elly, wij hebben het altijd zeer gewaardeerd dat we altijd welkom waren als we achterom kwamen (aanbellen bij de voordeur was niet handig, want dan stond je minutenlang te wachten totdat de sleutel eindelijk gevonden was..) en we, wijnliefhebbers die de meesten van ons zijn, van Hans een glaasje aangeboden kregen en even bij konden praten.

    Lieve Elly, weet dat onze deur voor jou en de kinderen open staat en we met liefde herinneringen ophalen aan Hans en ons leven in de Tirol.

    Inge van Steenis - Utrecht
    1 oktober 2016
   • Franca Zeegers
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Franca Zeegers - Den Haag
    1 oktober 2016
    reactie 51
   • Klasien Postma
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Klasien Postma - Amersfoort
    29 september 2016
    reactie 50
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 49   |   niet OK
    Lieve Elly, Lotte en Sil,
    Wat een plotseling en enorm heftig verlies! Ik heb Hans maar een paar keer gezien en hij kwam op mij over als een hele lieve, slimme en zorgzame man. Jullie zullen vast heel heel trots op hem zijn. Ik wens jullie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. En weet mij te vinden zodra je dat wilt, voor een kop koffie of iets anders. Ik woon vlakbij.
    Heel heel veel sterkte, liefs,
    Renée

    Renée Filius - Utrecht
    25 september 2016
   • Samenwerken
    reactie 48   |   niet OK
    Beste Familie,

    Wij hebben Hans sinds een jaar leren kennen via ons werk. We waren bezig om een mooie samenwerking op te zetten om een machine te ontwikkelen. Wij hebben hem leren kennen als een intelligente en bevlogen persoonlijkheid. Dan sta je toch met kippevel als je opeens zo'n bericht tot je krijg.......Wij wensen jullie heel veel sterkte met de verwerking van het verlies van Hans en hopen dat jullie dit een goed plekje kunnen geven.

    Namens Seed Processing Holland BV - Enkhuizen.
    Arjan Kunst

    Arjan Kunst - Spierdijk
    23 september 2016
   • Voorgelezen bij de uitvaart
    reactie 47   |   niet OK
    Ik wilde graag beginnen op de manier waarop ik mijn gesprekken met mijn vader altijd begon: ‘He pap’.
    Papa begon vaak met: ‘Hoi meis’.

    De afgelopen dagen is het woord ‘onwerkelijk’ veel door mijn hoofd heen gegaan. Ik kan het maar moeilijk bevatten dat het voortaan stil zal blijven als ik zeg: ‘He pap’.

    Mijn vader stond altijd voor mij klaar. En niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Naast alle tijd die hij in zijn werk stopte, twijfelde hij er niet over om in te springen als mensen hem nodig hadden. Maar als ik iets vroeg, maakte hij altijd tijd. Twee weken terug stelde ik hem een vraag over een statistische analyse die ik moest doen voor mijn stage. Ik kreeg meteen reactie; meerdere mailtjes en telefoontjes op die dag en de dagen erna, en zelfs op zijn verjaardag hebben we zitten puzzelen over wat de beste aanpak zou zijn. Gisteren zag ik dat ik nog een voicemail had van mijn vader, van toen hij me belde omdat hij weer een nieuw idee had voor de analyse.

    Mijn vader was heel erg trots. Op mij, op Sil, op mama. Je kan het aan zijn gezicht zien als hij trots is, dan kijkt hij heel gelukkig. Hij kijkt normaal ook vrolijk, maar dat is anders. Ik heb wel eens tegen mijn vader gezegd, toen hij gewoon tv zat te kijken, ‘waarom kijk je zo blij?’. Zijn antwoord: hij keek niet blij, dat was gewoon zijn neutrale gezicht. Zijn neutrale gezicht is een glimlach. Maar als hij trots is, dan kan je aan zijn ogen zien dat hij aan het glunderen is. Zo keek hij vaak naar mij, toen ik mijn diploma kreeg, toen hij hoorde dat ik een positie voor een PhD had gevonden, maar ook als we gewoon aan het praten waren. Regelmatig kwam ik een avondje eten bij mijn ouders en dan eindigde we meestal samen achter de computer, waar we elkaar op youtube tot laat in de avond leuke muziek lieten horen en filmpjes lieten zien. Dan glunderde hij ook vaak.

    Ik ben ook heel trots op mijn vader. Op wie hij was, en wie hij voor mij nog steeds is. Ik zal hem op zo veel momenten in mijn leven heel erg moeten missen, maar ik kan wel zeggen dat ik heel trots ben dat ik zijn dochter ben en dat hij mijn vader is.
    En daarom wil ik afsluiten op de manier waarop mijn vader ieder gesprek en ieder mailtje met mij afsloot:
    Ik hou van jou en ik ben beretrots. Liefs.

    Lotte van Rijnberk - Utrecht
    23 september 2016
   • Voorgelezen bij de uitvaart
    reactie 46   |   niet OK
    Beste Elly, Lotte, Sil, ouders van Hans, familie en vrienden
    Ik sta hier omdat ik de afgelopen jaren met heel veel plezier met Hans heb samengewerkt in zijn bedrijf Assort Vision. Hans was niet alleen bijzonder aardig, maar ook heel getalenteerd. Sommige onder u hebben wel een idee wat Hans deed maar andere wellicht niet. Daarom wil ik u er graag over vertellen. Zijn werk was namelijk ook een belangrijk deel van zijn leven. 4 jaar geleden ben ik met Hans in contact gekomen via een gemeenschappelijk vriend en zakenpartner Karel Krijger die helaas net als Hans ook veel te vroeg is overleden. Hans had namelijk software geschreven waarmee je patronen in beelden kon ontdekken. Deze software bleek in de praktijk heel goed te werken vooral om groentezaden zoals tomaat op kwaliteit te selecteren. Dit lijkt weinig bijzonder maar als je weet dat een kilo tomatenzaad meer kost dan een kilo goud, dan weet je dat de belangen groot zijn. De zaadbedrijven waren dan ook heel geïnteresseerd om met hem samen te werken. En zo begon zijn bedrijf Assort Vision als leverancier van software voor het sorteren van zaden. In de loop der jaren perfectioneerde hij de software ondersteund door een klein team van ontwikkelaars waaronder Elly. Toen hij mij vroeg om hem te helpen de software in de markt te zetten, ontdekte ik dat hij eigenlijk iets heel bijzonders had gemaakt: zelflerende software oftewel kunstmatige intelligentiesoftware. Waar je nu tegenwoordig zoveel van hoort, software dat zelf kan leren en daardoor steeds beter in staat is om taken uit te voeren. Hans was dan ook zijn tijd ver vooruit toen hij 20 jaar geleden de software onder de naam Crypsys uitbracht. Hij besefte wel dat hij iets bijzonder had gemaakt maar was veel te bescheiden om dit zo naar buiten te brengen. Samen zijn we twee jaar geleden het pad op gegaan om te ontdekken waar de kansen lagen voor zijn software. Zijn diepe wens was niet zozeer dat hij mooie software zou kunnen schrijven maar dat hij een bijdrage zou kunnen leveren aan het veilig stellen van de voedselvoorziening in de wereld. Hij zag dat de voedselvoorziening enorm gebaat zou zijn als er beter geselecteerd zaad beschikbaar zou komen niet alleen in de westerse landen maar juist in de arme regio’s waar de nood hoog is.
    De ontwikkeling van een nieuwe zaadsorteermachine was nodig. Eentje die optimaal gebruik zou maken van zijn kunstmatige intelligentie software en die uitgerust zou zijn met de nieuwste sensortechnologie. Samen gingen we op zoek naar partners die mee wilde doen om dit idee verder te ontwikkelen en te financieren. In de diverse gesprekken werd duidelijk dat Hans niet alleen verstand had van software maar ook heel goed wist hoe zo een machine technisch zou moeten functioneren. Mensen waren onder de indruk, raakte enthousiast door zijn visie en de mogelijkheden voor de toekomst. We waren druk in het proces van het vormen van een consortium, toen Hans mij vorige week maandag vertelde dat hij in het weekend plotselinge pijn had gevoeld in zijn lichaam. Hij dacht dat het misschien een hartaanval was. De dokter had hem na een check-up gerustgesteld en gezegd dat er niets aan de hand was. Wellicht had hij zich gewoon verrekt. In de loop van de week vertelde hij mij dat niet echt goed sliep vanwege deze pijn maar ook vanwege het warme weer. Vorige week vrijdag na een bezoek aan een van onze projectpartners zaten we nog samen heerlijk te lunchen bij de TU Delft. Hij had zijn zoon Sil nog gebeld en hij vertelde dat hij zo blij was en trots op hem was dat hij daar studeerde. Alles leek goed en mooi. Er was niets dat er op wees dat er ook maar iets aan de hand zou zijn. Ik weet zeker dat Hans het me dan wel verteld zou hebben. Het was dan ook een enorme klap toen ik gebeld werd door Elly met dit vreselijke nieuws. Ik kan me niet eens voorstellen hoe het voelt voor zijn naasten. Iedereen uit zijn directe zakelijke netwerk waren eveneens geschokt. Net als ik hadden ze Hans leren kennen als een bevlogen man met een unieke combinatie van kennis en ervaring. Maar bovenal vonden ze Hans innemend, iemand waar ze veel vertrouwen in hadden en graag mee wilden samenwerken.
    Hans, ik en de mensen waarmee je hebt samengewerkt gaan je enorm missen.

    Arthur Anderegg - Amsterdam
    21 september 2016

   Geef de nabestaanden uw steun en laat hier uw reactie achter.