gedenkplaats van

Herman Reurink

16-01-196229-01-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Mijn beste vriend.
    reactie 62   |   niet OK

    Herman kende ik al vanaf 1982. In discotheek Arizona dronken we bier met zijn vriendenclub. Vriendinnen, trouwen, kinderen, ik kwam Herman altijd weer tegen.
    Op fietse langs de Bladderswijk kwamen Herman en Anneleen koffie drinken of wat anders. Meer dan 25 jaar zaten we samen het oude jaar uit onder het genot van een biertje en de Top 2000. Een echte vriend voor altijd. (foto van Retropop 10 juni 2017)

    Liefs Auke en Gonnie.


    Auke - Nieuw dordrecht
    29 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 61   |   niet OK
    Beste familie,
    Wat afschuwelijk dat Herman is overleden! Ik herinner me hem (en jullie) nog heel goed. Een rots in de branding.
    Heel veel sterkte en alle goeds!

    Jan - Klazienaveen
    15 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 60   |   niet OK

    Hierbij een foto genomen op de open dag bij Terra op 24 januari.


    - Nijeveen
    13 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Herman,
    reactie 59   |   niet OK

    Een man die nooit in de schijnwerper stond maar waar je wel op kon bouwen.
    Des te groter was dan ook de schrik en ongeloof van dat ene verdrietige telefoontje.
    Jij was altijd van de partij ook als er iets moest gebeuren zoals het afbreken van de kerstboom op het marktplein al was het in de kerstvakantie. Jij was er. Nooit te beroerd om je handen uit de mouwen te steken. Na het jongleren met een hoogwerker, om de ballen en de verlichting uit de boom te krijgen en het moeizaam uit de markt krijgen van de boom, dan maar eerst afzagen. Was het tijd om weer op temperatuur te komen in de kroeg. Een warme drank met een broodje bal of iets anders lekkers ging er in als zoete koek. Dan kwam jij ook op gang met een heel typerende opmerking.
    “Dat is toch zielig als je altijd koud eten hebt, zoals Henk”. Je begon je af te vragen waar gaat dit verhaal naar toe. “Ja voordat die balgehakt bij zijn tenen is, is hij al lang koud”. (Henk is ruim 2 meter lang.) “Zo heeft hij altijd koud eten, heel vervelend”.
    Dan genoot Herman met volle teugen en lag iedereen in een deuk.
    Wat zullen we deze droge humor missen.
    Heel veel sterkte Hilco en Geja


    Geja - Vledder
    12 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Niet te vatten, zo onwerkelijk...
    reactie 58   |   niet OK
    Herman leerden we kennen via Anneleen, destijds actief lid van de KPJ. Na afloop van de bestuursfuncties bij de KPJ bleven we met Herman en Anneleen contact houden. We liepen elkaar de deur niet plat, maar toch af en toe troffen we elkaar, meestal bij toeval. Vorig jaar, heel verrassend, wel 3 keer, eerst bij het nieuwjaarsconcert in het Atlas theater, waar we na afloop nog gezellig in het café hebben nazitten kletsen. In de vakantie bij Leen Bakker, ff samen koffie drinken bij de Intratuin. Vlak voor Kerstmis weer in Coevorden bij De Heren van Coevorden. Zaterdag 1 februari zouden dan samen visiten en dinsdag stuurde Tineke nog een appje of ze de kippenpootjes ook klaar zou moeten maken voor Herman. We kregen geen antwoord meer…
    Herman leerden we als een gedreven mens die zich enthousiast inzette voor tal van bestuurlijke zaken. Hij had zogezegd een missie, niet alleen thuis voor zijn gezin, maar ook daar buiten. Zijn onvoltooide “missie” werd abrupt afgebroken en op de een of andere manier doet me dat onwillekeurig denken aan de volgende woorden van de Dichter des Vaderland die wellicht op Herman van toepassing zouden kunnen zijn. .

    Anneleen en Christina,(vooral) veel sterkte met dit zware verlies....

    “Ik zal de halmen niet meer zien, noch binden ooit de volle schoven.
    Maar doe mij in den oogst geloven, waarvoor ik dien”.
    Uit. “De ploeger” in de bundel “Voorbij de wegen”. Adriaan Roland Holst.
    https://www.dbnl.org/tekst/rola001verz06_01/rola001verz06_01_0120.php

    Harry - Nieuw Schoonebeek
    10 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Albert en Marjan Tempels
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Albert en Marjan - Dalerveen
    9 februari 2020
    reactie 57
   • Prachtig mens
    reactie 56   |   niet OK
    Maandag 27 januari, een kort bezoekje aan Terra mbo, wat oud collega's treffen, altijd goed. Bij de mededelingen op het bord:"Herman ziek". Jammer, een volgende keer weer. Maar die volgende keer zal hier op aarde niet meer zijn. Ik wens familie en collega's veel sterkte om dit verlies te dragen. Hartelijke groet, een oud-collega.

    Saskia - Kerkenveld
    7 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Doede      (voorzitter OR Terra) Koops
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Doede (voorzitter OR Terra) - Uffelte
    6 februari 2020
    reactie 55
   • Een boom van een kerel
    reactie 54   |   niet OK

    Hans - Hoogeveen
    5 februari 2020

    Deel deze pagina:

   • Een boom van een kerel
    reactie 53   |   niet OK
    Een boom van een kerel is geveld

    Herman Reurink . Een boom van een kerel. IJzersterk. In twee dagen geveld .
    Ik noem die boom, omdat we zeven jaren geleden namens de school nog bijdroegen aan het millenniumbos in Fluitenberg. Herman plantte het jonge boompje namens de school Terra Mbo Meppel stevig in de grond . En nu , als een twijgje , brak de sterkste man van de school. Ilse zei als een pluisje in de wind. Even blazen . Weg.
    Dat komt aan bij alle collega’s van Terra . Niet alleen bij zijn directe collega’s op de school, maar bij alle mensen die hem hebben gekend. Als je bijna twee decennia voor Terra hebt gewerkt dan kennen veel meer mensen je. Hij had net nog de open dagen meegedraaid. Hij zou het maandag wel weer even rechtzetten. Maar maandag meldde hij zich ziek. Een griepje, dacht hij.
    Herman Reurink is op de school sinds het bestaan van de opleiding loonwerk. Dan gaan we terug naar 2001. Toen kwam er een gloednieuwe opleiding bij . Hij zorgde vanaf zijn verschijnen in de zomer voor reuring in de werkplaats. Herman maakte er een echte trekker- en landbouwwerktuigenplaats van . De ploeg werd nagekeken, landbouwwerktuigen gepoetst , gebruikt of gesmeerd, de machines draaiden en de trekkers ronkten. Fendt , Deutz, Case en New Holland. Het blauw van New Holland .
    Als je Herman ziet, zie je Blauw en Groen.
    Je ziet dan een gloednieuwe , joekel van een New Holland met Herman erin , vertellend over vermogen, GSM , hendels en techniek rijdend over de groene velden. Herman voert het werk uit. Prachtig.
    Dankzij Herman kwam er ineens een mooie opleiding bij. Leven in de brouwerij.
    Een man met kennis van het veld en een man met praktijkervaring.
    Hij bracht zijn goedmoedigheid mee, zijn duidelijke taal die iedereen begreep. Hij hield niet van papier en de daarbij horende ambtenarij, maar begreep er de noodzaak wel van. Herman was praktisch ingesteld , stuurde studenten op pad , gaf ze vertrouwen en verantwoordelijkheid op school en juist daarbuiten , in de regio.
    ‘ Maar kan dat wel, Herman? ‘ ‘ Dat kan wel , Die jongens krijgen toch op de bedrijven ook veel verantwoordelijkheid. Die jongens hebben tienduizenden Euro’s onder hun gat. Dat weten ze wel. ‘
    Samenwerken en de student zelfstandig maken . Dat was zijn doel .
    Zo legde hij contacten met grote loonbedrijven , met Theo de Gorter, met de familie Pomper . En met tal van loonbedrijven waaronder het loonbedrijf van Jaap Jansen en zijn zoon uit Tiendeveen dat hij altijd apart noemde, en met gemeentes. Hij deed bij Jansen zaken aan de keukentafel , zei hij en hij bedoelde dan ook weleens zaken aan de privébar van het bedrijf. Biertje erbij. Hij was er niet vies van en hij hield van gezelligheid. Maar hij zorgde wel voor de mogelijkheid van praktijkdagen op die bedrijven. Na de dagen op het loonbedrijf willen de leerlingen liever niet meer naar school, schreef Herman. Dat was de andere kant.
    Herman hielp met het opzetten van de sectoradviesraad en die bijeenkomsten waren op school en op de bedrijven ‘s avonds. Meestal in de winter en afstand maakte Herman niks uit. We kwamen dan bij Handelsonderneming, loon en grondverzetbedrijf ten Hove in Kamperveen en bespraken de stand van zaken in onderwijs en bedrijfsleven tot 23.00 uur en dan dacht je naar huis te kunnen gaan en dan moest Herman nog trekkers kijken. Ten Hove heeft net als Jansen tientallen trekkers . Er kwam geen eind aan. Hartje winter, steenkoud en nacht en dan trekkers kijken . Rij na rij. ‘ Mooi he, ‘ zei Herman dan . ‘ Prachtig , Herman! ‘
    Herman was een aanpakker , een durfal. De man die de school naar buiten toe wilde laten zien en dat ook deed. Een man met contacten met de brancheorganisatie. Daar moeten we bij zijn en dan gingen we op bezoek bij Cumela. Of Cumela kwam in de persoon van Dick Klop vaak bij ons op school. Herman wilde erkenning . Niet voor zichzelf , maar voor de studenten en voor de loonwerkopleidingen. Hij praatte graag mee over onderwerpen waarin hij thuis was.
    Hij deed nuttig werk in de regio van zijn woonomgeving en hij haalde weleens de pers. Hij stond achter nieuwe ontwikkelingen , betere toetsing en daarbij verwoordde hij wat er geleerd moest worden . Hij was een voorstander van veilige omgang met grote trekkers en landbouwvoertuigen en initieerde en ondersteunde veilig rijden op de trekker projecten van regioleren . Hij zorgde ervoor dat we met proefgebieden konden werken bij particulieren en bij de gemeente. Hij was pleitbezorger van de trekkersimulator en trok aan de kar van de Terra Trekkerrijschool.
    Herman nam veel hooi op de vork en soms denk ik dat dat wel eens te veel was, want buiten de school om was er ook nog werk. Het was geen echte vakantieganger. Dat pastte niet zo in zijn aard . Werk is een zinvolle invulling van tijd. Dat had hij nodig. Hij laat zijn vrouw Anneleen en zijn dochter Christina ineens achter. Onverwacht en ongewild. Hen wensen we alle sterkte voor nu en in de komende tijd. Herman mocht maar 58 jaar oud worden.

    Hans - Hoogeveen
    5 februari 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie