gedenkplaats van

Jeroen van Berkel

13-10-196917-08-2020
We vinden het fijn als je hier je herinneringen aan Jeroen deelt.
Alles is goed: een anekdote, een foto of een korte tekst.

Voeg uw reactie of herinnering toe met:

 • Jeugdherinneringen
  reactie 159   |   niet OK
  We zijn gisteren bij je moeder langs geweest. De herinneringen zijn van ver terug. Onze ouders woonden in onze jeugd naast elkaar in Uithoorn. Wat was het fijn om weer herinneringen te kunnen delen. Je was altijd al een druktemaker, grappenmaker en vol verhalen. Een herinnering van onze kant was dat jij met je schildpadjes speelde alsof het je speelgoed autootjes waren. Lieve Jeroen, wat wordt je gemist!! Oneerlijk is het: een sociaal, betrokken en goed mens zomaar uit het leven gerukt.
  Liefs, Betty en Jacqueline Meijer

  Jacqueline - Uithoorn
  17 september 2020

  Deel deze pagina:

 • Aanstekelijk enthousiast en gedreven
  reactie 158   |   niet OK
  De keren dat ik Jeroen heb ontmoet zijn op één hand te tellen. Maar hij maakte indruk. Een bestuurder die uit enthousiasme ook echt handelt, gedreven. Ook buiten de grenzen van Amsterdam. Zo kwam hij twee keer in Den Haag om onze bestuurders en directeuren te inspireren en overtuigen van digitale participatie. Want hij geloofde daar echt in. Zijn enthousiasme bleek aanstekelijk, want we hebben inmiddels grote stappen gezet in Den Haag. Jeroen, bedankt voor wie je als mens bent en wat je hebt gedaan. De founding father van OpenStad.

  Ik wens u als familie en vrienden alle sterkte en kracht toe nu u Jeroen zo moet missen.

  David - Leiden
  14 september 2020

  Deel deze pagina:

 • Een wervelwind van positieve energie
  reactie 157   |   niet OK
  Ik schrok vanmorgen toen ik in de Volkskrant een stuk las ter nagedachtenis aan Jeroen van Berkel. Hoe verdrietig dat hij te jong gestorven is! Toen ik zijn naam en foto met die kenmerkende lach zag, kwamen bij mij meteen de herinneringen boven. Het was het jaar 1986. Ik gaf les aan het Alkwin Kollege en regisseerde een lustrumtoneelstuk, Bloed en liefde, een hilarisch stuk van Godfried Bomans over onder andere Philips van Bourgondie. Jeroen speelde er als Philips een hoofdrol in. Geen idee, hoe hij bij het toneel verzeild raakte. Als hij al niet via een auditie was uitgekozen, dan is het wel, dat we hem persoonlijk benaderd hebben, want om Jeroen kon je niet heen. Wat hebben wij van hem genoten en een lol met hem gehad! Hij was een wervelwind van positieve energie en vrolijkheid en een absoluut verbindende figuur in de groep! Hij genoot van het toneel, al zei hij menigmaal verbaasd, dat hij niet begreep, dat wij in hem een getalenteerde acteur zagen. Maar in de rol van Philips zat nou precies dat ondeugende, dat komische, de onverschrokkenheid die Jeroen eigen was. Het hoogtepunt was een maaltijdscene- waarin Jeroen , omringd door tal van machtige heren en dames, in het midden van de tafel gezeten merkt dat zijn aangeplakte snor los begint te laten. Bij iedere ademstoot wappert het ding meer en wij in de coulissen liggen blauw van de lach. Bij Jeroen zag je enerzijds een opkomende paniek om de snor en om de angst dat hij zijn lachen niet meer zou kunnen inhouden. Maar hij bleef dooreten van de patat in de schaal voor hem en wist met snor en al ongehavend het slot van de scene te halen.
  Wat had ik graag deze herinnering nog eens met hem opgehaald!


  Carel - Uithoorn
  9 september 2020

  Deel deze pagina:

 • Als mensen een bloemetje willen brengen aan Jeroen, lijkt het ons mooi om deze bij te steken in het bloemstuk.
  reactie 156   |   niet OK

  caroline - amsterdam
  7 september 2020

  Deel deze pagina:

 • Dineke Huizenga
  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
  Dineke - Amsterdam
  4 september 2020
  reactie 155
 • Veels te vroeg
  reactie 154   |   niet OK
  Veels te vroeg. Zal je missen...

  Edwin - Amsterdam
  2 september 2020

  Deel deze pagina:

 • Groot verdriet
  reactie 153   |   niet OK
  Net terug van vakantie lees ik pas het schokkende bericht van Jeroens plotselinge overlijden.
  Ik heb kort met Jeroen samengewerkt aan een project waarbij hij direct een onvergetelijke indruk maakte met zijn tomeloze enthousiasme, positieve energie en bevlogenheid. Toen we erachter kwamen dat we overburen waren, was het natuurlijk helemaal feest. Jeroen was zo iemand die mensen om hem heen deed oplichten, waar iedereen een beetje rechterop voor ging zitten als hij binnenkwam en waar je hart van en voor open ging.
  Ik ben dankbaar dat ik Jeroen heb gekend en wens Caroline Noah en Serijn en iedereen die door dit verlies wordt geraakt heel veel sterkte toe.
  Kim

  Kim - Amsterdam
  2 september 2020

  Deel deze pagina:

 • Serge Metz
  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
  Serge - Portugal
  1 september 2020
  reactie 152
 • Rust zacht Jeroen.
  reactie 151   |   niet OK
  Wat zal je gemist worden Jeroen. Rust zacht man.
  en euh.. zorg je een beetje voor Heleen daarboven?

  Rikje - Amstelveen
  30 augustus 2020

  Deel deze pagina:

 • Jorunn Bakema
  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
  Jorunn - Amsterdam
  29 augustus 2020
  reactie 150

Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

Plaats een reactie