gedenkplaats van

Joost Bakker

26-04-199011-05-2020
   Fijn als je hier een herinnering aan Joost met ons wilt delen...

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Muziek
    reactie 56   |   niet OK

    Deze muziek is een mantra die licht in de wereld brengt. Licht in de harten van de mensen die er naar luisteren.
    Ik hoop dat het een beetje verlichting brengt voor de vader, moeder en broer van Joost. Ook voor alle familie ,vrienden en bekenden. Allemaal hielden wij van Joost en hadden wij een band met hem.
    Hij was een Speciale ; een heel bijzondere jongen met een open mind en een open blik.


    Heel veel sterkte allemaal

    Djoek ( Moeder van Siebe)
    Joost heeft mijn zoon een jaar begeleid via klimkoord

    Djoek - Delft
    6 juli 2020

    Deel deze pagina:

   • liever anoniem anoniem
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    liever anoniem - anoniem
    18 juni 2020
    reactie 55
   • Dag lieve Joost
    reactie 54   |   niet OK

    Christina - Haarlem
    28 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Aurea Fernandez
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Aurea - Utrecht
    27 mei 2020
    reactie 53
   • Dag jonge. Safe trip ♡
    reactie 52   |   niet OK

    Stefan - Den Haag
    24 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Dankbaar
    reactie 51   |   niet OK
    Als je een vriendschap moet uitleggen dan zijn de woorden bij die uitleg kaders waarlangs je over die vriendschap nooit nagedacht hebt. Vriendschap is een gevoel. Een diep gevoel van rust en onderling vertrouwen. Een gevoel waarbij niet de duur of de frequentie van elkaar zien er toe doet maar de inhoud van het contact en het samen stil kunnen zijn. Vriendschap is elkaar helemaal accepteren en die ander meenemen in je hart. In vriendschap telt geen goed of fout. In vriendschap telt begrip, liefde en een luisterend oor. Joost en ik waren zulke vrienden. We waren er gewoon altijd voor elkaar.

    Zo denk ik terug aan alle keren dat ik met Joost de vriendschap vierde. We hielden van elkaar in juist het feit dat hij en ik zo anders waren en toch ook hetzelfde. We leunden op elkaar in het weten dat die ander oog en oor voor je heeft en verder kijkt dat de uiterlijke verschillen. We hadden dezelfde jolige humor, dezelfde lol in het ontdekken van nieuwe dingen, het samen sporten/surfen en het drinken van koffie met een echt goed gesprek. We maakten plannen voor wat we nog wilden ondernemen. Ik zag er zo naar uit om hem een keer mee naar Friesland te nemen. En altijd was er als we elkaar weer zagen die lange, warme knuffel en die geborgenheid

    Joost kon me als ie kwam altijd het gevoel geven dat ie even mijn planeet op stapte en bij mij (en mijn gezin) op ontdekkingsreis ging. Zijn leven was zo anders dan dat van mij maar daardoor genoot hij zo van mijn gezin, de dynamiek, ons huis, de tuin en onze verhalen. Als ie dan weer wegfietste (op zijn eentrapperige fiets) had ik altijd het idee dat hij met zijn spaceship weer naar zijn eigen planeet vertrok. Zijn leven waarin ie eindeloos zijn eigen plan kon trekken. Waarin alles anders was en vooral het tempo vaak vele malen jaloersmakend lager lag.

    De werkplaats die hij sinds een poosje met John had was ook zijn planeet. Ik kwam daar juist de laatste corona-weken vaak. We rommelden met hout, genoten enorm van het daar samen aan de slag zijn en spraken over de dingen van het leven. T was een pittige tijd voor ons allebei.

    Zo ontspannen Joost in het leven kon staan, er waren natuurlijk ook zorgen. Gelukkig maar denk ik nu want hoe perfect kan een mens zijn? Hij kon vluchten in fijne dingen doen met vrienden maar daarna weer op de aarde gesmakt worden omdat we allemaal soms ook zorgen in de kop hebben.

    Joost is in vrede op een plaats waarvandaan ie altijd, in alles wat mooi en schoonheid is, bij ons is.
    Ik heb zoveel van hem geleerd. Zijn eenvoud was ongekend en inspirerend. Zijn verdraagzaamheid en oprechte warmte voor anderen altijddurend. Op zijn spontaan en ongecompliceerd genieten was ik altijd jaloers. Hij was een held voor mijn kinderen en voor mij. Niet omdat hij de held speelde maar omdat hij was wie hij was. Nooit zal ik vergeten wat hij me leerde.

    Ik ga hem enorm missen. Ik ga momenten krijgen waarop ik hem mis omdat dat de momenten zullen zijn waarop ik alleen met hem kon/wilde zijn. Zijn afwezigheid wordt nooit meer gevuld maar ik draag hem in me mee.
    Ik ben enorm dankbaar dat ik heb kunnen zijn wie ik voor hem was. Dankbaar dat juist de laatste weken er zoveel vriendschap gevierd werd en het afscheid bij mij en Gezond aan Zee mocht plaats vinden.

    Uiteindelijk komt alles goed. Alles is goed voor Joost nu. Dat is een troost.

    Lieve Joost, voor altijd hou ik van je en draag ik je met me mee. Dag lieve Joost ♡

    Stefan - Den Haag
    24 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Bakkertje
    reactie 50   |   niet OK
    Joost. Als jij er niet was tijdens geplande avondjes met de dweilband, dan keek niemand daar raar van op. Jij was een levensgenieter, die er vaak op uit was. Jouw way-of-life heb ik altijd stiekem bewonderd. Iemand die zo door het leven kon, geld doet er niet toe, als jij je ding maar kon doen. Ook al ben ik de penningmeester van de band en moest ik jou daarmee, met regelmaat, lastig vallen. Ik kon altijd goed met je praten, soms hele serieuze gesprekken of filosoferen over alle daagse dingen, tijdens een weer al-te-karig bandweekend. Maar dat een bandweekend karig was of niet, dat boeide ons niet. Wij deden dingen met elkaar en daar is deze groep nog steeds erg sterk in. Van kleine mannetjes tot grote stoere binken. We stonden daar met zijn allen toen we afscheid moesten nemen van je. We hebben vele kaarten mogen ontvangen van andere dweilbands en dat is erg lief. We zullen ons komende jaren nog vaak gaan vergissen, want we zijn niet meer met zeventien. Dat extra pilsje, dat we per ongeluk bestellen, zal ons altijd herinneren aan jou.

    Yorick - Bergen op Zoom
    20 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Stoked
    reactie 49   |   niet OK

    Lieve Joost,

    Wat had ik graag nog een keer van je gewonnen. Tijdens de surftrip in Portugal kwamen we erachter dat we allebei tenniste, vanaf dat moment was je niet alleen stoked voor de surf maar ook voor de tennis wedstrijd later die dag. Wat een wedstrijd was dat..scheve rackets en zachte ballen. Helaas niet van je kunnen winnen..zoals eigenlijk elke wedstrijd die we daarna ook nog speelde. Maar wat lag het dichtbij elkaar ..al zeg ik het zelf ;-) Die wedstrijden waren top en wat ga ik die missen..net zoals, de koffies na het tennis, je surfcoaching, enthousiasme, positiviteit en altijd vrolijkheid. Bedankt voor dat allemaal!

    Ik wil in ieder geval ook de familie en vrienden bedanken voor het mooie en passende afscheid maandag. En ik wens jullie heel veel sterkte.

    Joost, Ik ga je missen


    Roderick - Amsterdam
    20 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • ada linders
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    ada - Roosendaal
    19 mei 2020
    reactie 48
   • Schaatsen met Joost in 2017 Ergens tussen Den Haag en Delft
    reactie 47   |   niet OK


    Zelfs als het water bevroren was
    was je mega stoked    Ik zal je lach nooit vergeten en je begroetingen missen
    Ik zal naar je zoeken in je straat en op het strand
    Ik zal mijn zoon vertellen wie jij was
    In onze harten leef jij voort    Dag lieve Joost
    x Nadine


    Nadine - Den Haag
    19 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie