Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Judith Ebbing

11-05-197126-05-2021
   Trots op wie je was en dankbaar voor jouw kracht en positiviteit hebben wij jou in liefde losgelaten.
   Verder gaan zonder mijn grote liefde, onze allerliefste mama, mijn lieve (schoon)dochter, onze lieve (schoon)zus en tante valt ons zwaar....

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Stil!
    reactie 16   |   niet OK
    Voor je ging sterven was dat niet ineens
    Je hebt moedig voor het leven gestreden
    Niemand kan echt weten wat je hebt gevoeld
    Ook niet hoe je hebt geleden
    Wat zal het stil zijn heden!

    Ido, Maaike en Emmy, mijn condoleance!
    ik wens jullie veel sterkte met het verlies van jullie vrouw en moeder!
    Mijn herinnering aan Judith was altijd dat ze positief en opgewekt in het leven stond. Toen Sabine mij berichtte dat haar zuster was overleden, kwam dit voor mij onverwacht (ik wist niet van haar ziekte) en hier werd ik wel even stil van!

    Clemens - Almelo
    9 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 15
    Jacqueline Sellenrode

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jacqueline - Borne

    3 juni 2021

   • Nicht
    reactie 14   |   niet OK
    Maaike en Emmy en jullie papa Ido.
    Jullie opa Willy had veel zussen en broers, één van die broers was mijn papa (Gerard) en zo werd jullie mama mijn nichtje.
    Wij zagen elkaar niet zo veel toen wij allemaal nog klein waren want wij woonden niet heel dicht bij elkaar.
    Opa Willy en Oma Lies zagen wij wel vaak omdat zij kwamen op de verjaardagen van mijn papa en mama, zo hoorde ik toch veel over alle neven en nichten.
    Vele jaren later hoorde ik, dat jullie mama, papa Ido was tegen gekomen en samen een huisje vonden en zijn gaan samen wonen. Zo rond die tijd zijn er ook ebbing reunie"s georganiseerd met ooms en tante's en neven en nichten en zo kwamen wij elkaar weer tegen.
    Als ik terug kijk naar de ontmoetingen met jullie mama, blijf ik mij haar herinneren als een hele lieve vrouw, spontaan, gastvrij, betrokken bij alles wat zij deed en super blij met papa Ido en met jullie.
    Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht.

    marga - DEVENTER
    3 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Tijdens een buurtuitje...
    reactie 13   |   niet OK
    Lieve Judith, Ido, Maaike, Emmy,
    Tijdens een buurtuitje járen geleden, kwamen jij en ik in gesprek over yoga, en hoe dat zo op jouw pad was gekomen. Hier hadden we een 'klik' en zagen we elkaar vooral 'op de mat'. Jij net als ik, graag lopend naar de les 'met het matje op de rug'. Later hervatte je de lessen in een kleinere groep en liepen we elkaar in-tegen: jij op de heenweg en ik op de terugweg. De laatste keer dat ik je sprak, nog zo vol in de plannen en zo positief in het nu van het leven... een fijne gesprekspartner bleef je, ondanks die onzekerheid die er was. Bewondering heb ik voor jouw positiviteit, en de kracht van leven vanuit jouw eigen keuzes. Het is zo jammer en verdrietig dat je dit nu los moet laten. Ik wil Ido, Maaike en Emmy heel veel kracht toewensen om jouw gemis een plek te geven. Annemien

    Annemien - Markelo
    3 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Een condoleance voor jullie
    reactie 12   |   niet OK
    Ido, Maaike en Emmy,
    Gecondoleerd met het overlijden van Judith en jullie moeder.
    Wij waren vrienden van papa en hebben zo mama leren kennen. Heel veel gingen we niet met elkaar om. Maar voor jullie geboorte zijn we wel op kraamvisite geweest.
    Later kwam ik mama weer tegen op yoga-les. Judith vertelde toen dat bij haar borstkanker was geconstateerd, en dat ze zich op dat moment goed voelde. De yoga was voor Judith het uitje van de week. Ik heb echt moeite moeten doen om hier 10 lessen naar toe te gaan.
    Wij wensen jullie samen heel veel sterkte.

    Ellen&Wietse

    Ellen & Wietse - Markelo
    2 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 11   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van Judith.
    Onze Bart zat bij Judith in de klas op de Jan Jansschool.

    Groeten Ans en Gerrit Kamp, Bart en Marlies

    Marlies - Wateringen
    2 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Mijn yoga buuf
    reactie 10   |   niet OK
    Lieve Judith,
    Een lange periode stonden, zaten en lagen we naast elkaar op de yogamat. Standaard naast elkaar. Wat genoot ik van onze gesprekken op de terugweg, we bleven vaak nog lang kletsen.

    Ik heb zelden zo'n positief mens mogen ontmoeten zoals jij. Je ging er voor, maar wist ook duidelijk wat je wel en niet wilde.

    Judith, ik ga je missen, mijn plekkie naast me zal leeg zijn, maar ik zal onze gesprekken nooit vergeten.
    Rust zacht Judith

    Susan

    Susan - MARKELO
    31 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • Het begon op de Marssteden
    reactie 9   |   niet OK
    Lieve Judith,
    ik herinner mij onze eerste kennismaking op het bedrijventerrein Marssteden in Enschede waar jij je meldde om mee te doen in het bijzondere werkgelegenheidsproject Renewal Enterprises. Arbeidsvoorziening ging dwarsliggen en weigerde toestemming om mee te doen. Daarbij liet jij meteen zien niet direct te zwichten voor tegenwerking. Tot en met de commissie bezwaarschriften van de gemeente Enschede hebben we het uitgevochten en je kon meedoen in het bedrijf in oprichting Certain. Helaas het bedrijf bleek niet levensvatbaar en na anderhalf jaar stopte het. Jij kwam toen bij Stork terecht als vertaalster.
    Niet lang daarna had de Informatiedienst bij PNO Consultants mensen nodig er plezier in hadden subsidie-informatie te verzamelen en die in begrijpelijk Nederlands te vertalen. Ik tipte PNO, dat jij de ideale kandidaat zou zijn en tipte jou dat dit misschien iets voor jouw zou zijn. In 2000 kwam jij de Informatiedienst nieuwe stijl versterken en ook daar liet je je zien als een goede en prettige collega, maar die als het moest ook een streep in het zand kon trekken.
    De vuurwerkramp strooide roet in het eten. Op die zonnige zaterdagmiddag had je van het ene moment op het andere niet meer dan de shorts en het T-shirt waarmee je even de stad in was gegaan.
    Aanvankelijk herpakte jij je snel, later kwam er toch een terugslag. Gelukkig kon je na verloop van tijd je werk bij de Informatiedienst weer hervatten.
    Tot in 2006 hebben we zo samengewerkt, toen werd de afdeling overgenomen door een bevriend Brits bedrijf J4B. Als manager ging ik toen op zoek naar een andere uitdaging.
    Daarna hebben we zo nu en dan nog contact gehad. Misschien uit het oog, niet uit het hart. In herinner mij jouw als een lieve maar ook standvastige collega, waarop je altijd een beroep kon doen.    Sjoerd - Hengelo
    31 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • Positiviteit
    reactie 8   |   niet OK
    Lieve Judith,

    Soms zou het best fijn zijn, als je je gevoel en gedachten even uit kon zetten.
    Gewoon alles even loslaten en even niets wat je raakt.
    Maar dat is helaas niet mogelijk, die uit-knop is er niet.
    Probeer daarom bij alles wat je voelt en denkt, vooral het mooie niet te negeren.
    Want er is altijd wat positiefs te vinden, alleen moet je soms wat beter zoeken.
    En met wat positiviteit, sta je sterker ...
    Elke dag opnieuw!

    .......en wat was jij altijd positief!!!
    Wij willen jou bedanken dat wij jou hebben leren kennen.

    Lieve groeten, Marcel - Jacqueline
    Daniek en Marel.    Jacqueline - Enter
    31 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • Een trouwe vriendin
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve Judith,
    Met een brok in de keel schrijf ik deze tekst. Je beseft pas wat je kwijt bent als het er niet meer is. Jouw vriendschap in mijn leven was zo vanzelfsprekend. We hadden niet veel contact meer zeker nadat jij naar Markelo verhuisde en een druk leven kreeg met man en kinderen. Maar een paar maal per jaar spraken wij nog af. Vroeger altijd bij Samsam in Enschede, ons vaste stamcafé aan de oude markt voor een hapje en een drankje en soms met een filmhuis arrangement. Jij parkeerde je auto altijd steevast achter de singel zodat je geen parkeergeld hoefde te betalen vlakbij je oude kamer waar je woonde voor en ten tijde van de vuurwerkramp. Meestal begon ons gesprek ook altijd over het parkeergeld wat je daarmee uitspaarde haha. Ik heb je leren kennen bij Ericsson 23 jaar geleden. Ik dacht dat we al een jubileum hadden bereikt maar jij wist precies het jaartal. En zo was je ook wel, stellig en zeker van je zaak. Je wist wat je wilde in het leven maar het zat je daarbij niet altijd mee. Ook in mijn leven waren er de nodige ups en downs, lief en leed konden we bespreken.
    Lieve Judith wat zal ik je missen. Dankbaar dat je mijn vriendin was.
    Lieve groet,
    Birgit

    Birgit - Enschede
    31 mei 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.