gedenkplaats van

Lex Rijken

09-10-193330-04-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Naomi Delpeut
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Naomi - Amersfoort
    9 september 2020
    reactie 32
   • gecondoleerd
    reactie 31   |   niet OK
    Lieve Marjolijn, Emmelien, Roosmarijn, Francisca en kinderen,
    Heel veel sterkte toegewenst met jullie verlies van Lex.
    Liefs Birgit Berger

    Birgit - Amsterdan
    31 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Een dikke knuffel
    reactie 30   |   niet OK
    Lieve Marjolijn, Fransica, Emmelien, Roosmarijn, Fé, Tara en Xanna. Wat een verlies, gecondoleerd. Ik herinner me vooral de leuke familie bezoekjes in De Lutte, de bossen en een heerlijke plek om te spelen als kind.
    Jan-Dirk

    Jan-Dirk - Amsterdam
    30 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Gert Verheul
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Gert - Nieuwegein
    22 mei 2020
    reactie 29
   • Hou elkaar vast..
    reactie 28   |   niet OK
    Lieve Francisca, Marjolijn, Emmelien, Roosmarijn, Fé, Tara en Xanna.
    Gecondoleerd met Lex, ik hoop dat jullie goed afscheid van hem hebben kunnen nemen, en hij van jullie. De link is naar een liedje wat ik laatst op Facebook heb gezet, in deze tijd geschreven als ode aan het met elkaar zijn en iemand naast je hebben. Misschien geeft het wat troost. Hou elkaar vast, liefs Job

    https://www.facebook.com/JobCornelissen/videos/10158658463323984/

    Job - Landsmeer
    22 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Zwem vijver
    reactie 27   |   niet OK
    Lieve Marjolein, Emmelien, Roos en Franciska,

    Ik herinner me feestjes van de Rotary waar ik steevast aan t werk werd gezet. Ik herinner me het feestje waarbij een van betonnen leeuwen op de oprit sneuvelde omdat hoe-heet-ie-ook-alweer er tegen aan reed en Lex het blijkbaar niet erg vond. Ik herinner me hoe fijn ik t bij jullie vond. En bovenal herinner ik me Lex hoe hij me gerust stelde over de zwemvijver; het enige enge dat ik er tegen zou kunnen komen waren slakken. En die kon ik toch niet eng vinden als ik dikke vrienden was met Jasper? Ik heb geloof ik 1 keer in de vijver gezwommen. Veel licht en liefs, Ankie

    Ankie - Arnhem
    19 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinnering aan Lex.
    reactie 26   |   niet OK
    Lieve Marjolein en dochters, Mijn welgemeende medeleven met het overlijden van Lex verwoordde ik recent, maar ik bewaar ook, letterlijk, een fijne herinnering aan hem!
    In april 1992 hielp, o.a. jij, mij verhuizen van Utrecht naar Meyssac, Corrèze, France. In dat jaar of in 1993 bracht de post daar tot mijn verrassing een flink pakket. Dat bevatte de Geschiedenis van de TH en TU Delft 1842-1992 in 2 delen. Getiteld:
    De lange weg naar de Technische Universiteit Delft. De Delftse ingenieursschool en haar voorgeschiedenis, door H.Baudet 1992, op 22 jan. 1992 in de Aula aangeboden aan H.M.Koningin Beatrix door Rector Magnificus Schenck.
    Dit cadeau was afkomstig van Lex!! Zelf afgestudeerd en gepromoveerd in Delft kocht hij deze Gedenkboeken. Na het doornemen ervan, waarbij hij meermalen mijn vaders naam en foto's (Prof.dr.ir.C.J.D.M.Verhagen) tegenkwam, had Lex het goede idee deze naar mij te sturen! Daar blijf ik Lex immer dankbaar voor! Onlangs las ik er nog in samen met mijn broer en t.z.t. worden deze boeken in ons familie-archief opgenomen. Nu staan ze nog in mijn boekenkast en altijd als mijn blik er op valt denk ik aan deze aardige geste van Lex.!
    De jubileum postzegel van 0,60 cent t.g.v. deze 150 jarige viering werd onthuld op 7 jan. 1992 door Minister van Onderwijs dr.ir.J.Ritzen, leerling van vader.
    Ik wens jullie sterkte en groet jullie hartelijk,
    Maria Verhagen, Utrecht. mw.verhagen@casema.nl

    Maria - Utrecht
    16 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen aan Lex
    reactie 25   |   niet OK
    Lex en ik ontmoetten elkaar in het najaar van 1953 nadat wij beiden lid waren geworden van het DSC in de periode na de daarbij behorende groentijd. Met onze verdere jaargenoten waren wij bezig met vinden van een plaats in de nieuwe omgeving. Ondanks onze zeer verschillende achtergronden was er een onmiddellijke klik, resulterend in een langjarige vriendschap.

    In de herinnering aan deze jaren komen o.a. de gezamenlijk ondernomen trektochten boven drijven. Allereerst is daar de, in de zomer na ons 2e Delftse jaar in 1955, de met een opgelapte 2e hands Klepper vouwkano en een rudimentaire kampeeruitrusting van uit Luxemburg ondernomen tocht stroomafwaarts via Moezel en Rijn naar Nederland. Een bijna 2 weken lange tocht door het dal van de toen nog volledig ongerepte, vrijwel volledig doorwaadbare Moezel. Eindigend met een haastig geïmproviseerde lift op het dek van een sleepaak over het druk bevaren, met een kano niet passeerbare , traject van de Rijn door het grote Duitse industriegebied beneden Keulen.

    In de late jaren '60 en de vroege jaren '70 van de vorige eeuw waren wij collega's in de researchafdeling van Hoogovens in IJmuiden, Lex in het metaalkundig onderzoek, ik in de meer proceskundige kant van het bedrijf. In de roerige periode rond de grote staking in het bedrijf in 1972 was Lex een van de drijvende krachten achter de oprichting van de Ver. Hoger Hoogoven Personeel (VHHP). Dit vanuit zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en zijn wens een bijdrage te leveren aan de handhaving van evenwichtige verhoudingen binnen het bedrijf.

    Met groot respect en ook bewondering heb ik de rationele en evenwichtige vastberadenheid gezien waarmee hij, zeker in de eerste nog volledig heldere periode, omging met de diagnose van zijn aandoening. De energie en wilskracht die daarvoor nodig zijn geweest blijven in mijn herinnering de ware kenmerken van Lex.


    Huib - Noordwijkerhout
    15 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • een bloemetje uit jouw eigen kweek!
    reactie 24   |   niet OK

    Lieve Marjolijn,

    Wij denken terug aan de leuke momenten in de Nicolaistraat waar Lex een vertrouwd beeld was. Vanaf zijn balkon, als we aanbelden, of onderweg, als hij Tai Chi deed op het veldje, of als hij ons kwam begroeten als we bij jou koffie dronken.
    Heel veel sterkte Marjolijn en mooie dochters en kleinkinderen!
    Roger en Pum


    Pum en Roger - Den Haag
    15 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Celie Spanjaard
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Celie - Rijswijk
    14 mei 2020
    reactie 23

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie