gedenkplaats van

Marije Rietdijk

22-03-199331-08-2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • 2016
    Thuiskomst vanuit Bali. ❤️
    reactie 290   |   niet OK

    Vannacht kon ik niet slapen en moest ik aan twee jaar geleden denken lieve Marije.
    Ook toen lag ik wakker omdat jij vanuit Bali onderweg naar Nederland was.
    Papa en mama konden niet wachten om jou na 4 weken vakantie weer in hun armen te sluiten.

    Bij aankomst op Schiphol hebben we gezellig wat met de Hijbeekjes en Odijkjes gedronken omdat Esther en Sarin naar Suriname met vakantie gingen. ❤️


    Mama ❤️ - ❤️
    17 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Lieve Marije
    reactie 288   |   niet OK

    Toen ik hoorde van Leonie een oud klasgenootje van de middelbare school wat er gebeurd was, kon ik het niet geloven. Ik heb heel vaak op memori gekeken en een kaarsje aangestoken, maar ik kreeg het niet over me hart om iets te schrijven. We waren vriendinnen op de middelbare school waar we tijdens natuur scheikunde samen onze nagels deden. Je had allemaal potjes nagellak bij je en we konden uitgebreid onze gang gaan, omdat jou lieve lach de lerares wel kon overtuigen. Marije vond het altijd zo fijn als ze gekriebeld werd met een pen op haar rug tijdens de lesuren en de jongens deden dit met liefde voor haar. Ik herinner me haar lach, haar vrolijke geschater en dikke knuffels. Marije was bijzonder en uniek. Ze had veel vrienden en was bescheiden over haar dans. Ik weet nog goed dat je met een groep langs fietste en dat hun mij belachelijk wilde maken. Marije, jij ging voor rechtvaardigheid en stond voor me op en riep ' waarom doen jullie dat, ze is echt lief!'. Ik vond het zo knap hoe jij temidden van iedereen zo voor iemand op kon staan. Daarna leerde ik je steeds beter kennem. Ook in Londen hebben we zoveel plezier gehad, winkelen en genieten.

    Lieve Marije, ik zal je nooit vergeten. Je hebt een plekje in mijn hart. Dankjewel voor alles, voor wie je was voor mij en voor wie je bent voor anderen. De herinneringen staan in mijn hart gegrift.


    Kimberley Remy - Rotterdam
    15 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Mama ❤️
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Mama ❤️ - ❤️
    11 september 2018
    reactie 287
   • 2017
    Terugblik.❤️
    reactie 286   |   niet OK

    Buurvrouw Betsy, die lange tijd een politie auto voor de deur zag staan en mama had horen huilen was ongerust. Ze durfde niet aan te kloppen maar kwam uiteindelijk samen met Joset vragen wat er aan de hand was.
    Toen papa en Matthijs thuis waren is ze een pan verse tomatensoep wezen brengen.

    Papa en mama vonden de begraafplaats in Zuidland niet zo mooi en hadden besloten in de duinen van Rockanje begraven te willen worden.
    Na veel wikken en wegen hebben we besloten je in Zuidland te begraven.
    We hadden moeite dat we geen plekje voor je uit mochten zoeken en je aan de drukke kerkweg begraven zou worden. Matthijs sprak uit dat hij het fijn zou vinden wanneer we 3 graven naast elkaar zouden kopen. Uiteindelijk hebben we daarvan af gezien omdat papa het niet prettig vond om telkens geconfronteerd te worden met zijn toekomstige plekje.
    De keuze voor Zuidland is goed geweest. Ieder moment van de dag kunnen we naar je toe. Ik vind het fijn om je plekje te verzorgen, zo heb ik het gevoel dat ik nog iets voor je kan betekenen.

    In de week dat je thuis opgebaard stond, zijn Martin en Annemarie veel bij ons in huis geweest om ons te ondersteunen met boodschappen doen, bezoek ontvangen, telefoontjes aanpakken etc.
    Het was fijn om ze tijdens ons meest kwetsbare periode in onze nabijheid te hebben.

    Op je kaart staat:” dat we de laatste dagen als gezin met elkaar door wilden brengen”. Papa en mama hadden in gedachten om alleen vriendinnen en naaste familieleden thuis uit te nodigen. Matthijs liet ons de keerzijde zien en vertelde dat collega’s en oud collega’s,etc waar jij goed contact mee had ook de kans moesten krijgen om afscheid van je te nemen. Hij het fijn vond wanneer zijn vrienden ook welkom waren die jouw van kleins af aan op hebben zien groeien. Papa en mama kregen het niet bedacht en waren het met Matthijs eens. Zo vulden we elkaar aan.

    Opa die steeds bij je kist stond en je kusjes wilde geven. We bang waren dat hij over je heen zou vallen omdat opa wankel op zijn benen stond.

    Koen de boven buurman van Matthijs die een pan pasta had gekookt en dit voor Matthijs zijn deur heeft gezet. Wilma en Annemarie die op zondag bij ons thuis hebben gekookt. Dat oma een pan verse kippensoep en Gery verse tomatensoep kwamen brengen.
    Ton en Wilma die hebben bijgesprongen wanneer het erg druk werd en opa en oma op zijn wezen halen voor je begrafenis. Peter die er voor heeft gezorgd dat ervan jouw een mooie foto bij het condoleren stond.
    Anjo en Wilco die op Zuidland de kaarten alvast rond zijn gaan brengen.
    Zoveel steun en zo lief allemaal.

    Hoe dapper en moedig je lieve vriendinnen waren om bij ons een voet over de drempel te zetten. Zo jong, verbijsterd en verdrietig.

    Hoe moeilijk het was om achter adressen te komen.
    Mensen die we vergeten zijn een kaart te sturen.

    Het niet versturen van bedank kaartjes.
    Er waren zoveel condoleance’s in welke vorm dan ook dat dit niet te realiseren was.

    Joke Pippel een fijne vrouw (ook moeder van een Marije in 1993 geboren) die je uitvaart tot in de puntjes heeft verzorgd. In overleg heeft zij de memori site geopend, waarvan wij het bestaan niet wisten. Zij vertelde dat het best mooi en een troost kon zijn. Wanneer we het niets vonden konden we het ieder moment beëindigen. Joke die na je begrafenis tranen in haar ogen had, zich verontschuldigde dat dit niet profesioneel was, ze dit in haar lange loopbaan één keer eerder bij een babytje had gehad.

    Mama was van plan om memori na een jaar af te sluiten. Wanneer ik oud en versleten zou zijn, was ik bang dat er herinneringen aan jou, lieve mooie Marije verloren zouden gaan. Inmiddels ben ik er achter dat schrijven een goede therapie voor me is.
    Zijn er veel mensen die het fijn vinden om een kaarsje voor je aan te steken, een herinnering te schrijven of te lezen.
    Daarom hebben we besloten om memori voorlopig nog aan te houden.


    Mama ❤️ - ❤️
    9 september 2018

    Deel deze pagina:

   • 2016
    ❤️❤️❤️
    reactie 285   |   niet OK

    Mama ❤️ - ❤️
    8 september 2018

    Deel deze pagina:

   • Zo trots. ❤️❤️
    reactie 284   |   niet OK

    Mama ❤️ - ❤️
    8 september 2018

    Deel deze pagina:

   • papa en mama ❤️
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    papa en mama ❤️ - ❤️
    8 september 2018
    reactie 283
   • 2017
    Je uitvaart lieve Marije
    reactie 282   |   niet OK

    Op opa zijn verjaardag ben jij begraven.
    Waarschijnlijk is er over donderdag gesproken en hadden we niet door welke datum dit was.

    Matthijs heeft een foto waarbij jullie als kind in het gras lagen uit een lijstje gehaald en bij je gelegd net als het hartje van Sarin en een licht blauw knuffeltje wat bij je in de wieg lag zodat we wisten op welke zij we je moesten leggen.
    Bij het sluiten van de kist ging het zonnetje schijnen terwijl ze bewolking hadden opgegeven.

    We zijn lopend achter de auto naar Blessing gegaan. Daar stonden vriendinnen, familie etc. je en ons op te wachten met een witte roos om aan te kunnen sluiten achter de stoet.
    Bij de begrafenis van tante Gerda vond jij een witte roos mooi, vandaar onze keuze.
    Achteraf denk ik dat je veldboeket bloemen misschien wel mooier had gevonden. Tijdens het lopen gingen de kerkklokken voor je luiden, kwam er een motor rijder aan die met respect zijn motor parkeerde en zijn helm af zette.

    Door 6 vrouwen werd je op hun schouders naar je plekje op de begraafplaats gedragen. Waarschijnlijk waren dit ook moeders die hun kind onder hun hart hebben gedragen.

    Evelien, Marloes, Annemarie, oma en Joke hebben bij je plekje gesproken.
    Dit was zo knap en liefdevol.

    Na afloop zijn we met alle genodigden bij Blessing gaan lunchen.
    Papa heeft daar vol liefde over je gesproken en alle mensen bedankt. Mama vond dit dapper en bewonderenswaardig. We waren opgelucht dat je uitvaart plechtig is verlopen, dat we het op de been hebben kunnen houden, het was een zware week waarin we nauwelijks hadden geslapen.

    Zouden we dan toch kracht van boven hebben gekregen? ❤️❤️


    papa en mama ❤️ - ❤️
    7 september 2018

    Deel deze pagina:

   • De condoleance. ❤️
    reactie 281   |   niet OK

    Deze dag (6 sept) hebben we geen mensen meer ontvangen om in alle rust bij je te kunnen zijn.
    Opa en oma zijn iedere dag bij je komen kijken.
    Door alle drukte schoten zij erbij in en dit voelde niet goed. Voor hun was het ook vreselijk. Eerst hun dochter en nu hun kleindochter moeten verliezen. Oma heeft weleens gezegd dat Matthijs en jij lieve Marije, haar op de been hebben gehouden na alle tegenslagen die zij in hun leven hebben gehad. Opa heeft zich hier nooit over uitgesproken maar aan alles merkte ik dat hij trots op jullie was. Om 17.00 uur zijn ze komen eten en konden daarna op hun gemak bij je zitten.

    Om 20.00 uur was het condoleren in Blessing.
    We hadden besloten dat je in ons huis zou blijven. Waarschijnlijk had jij het niet prettig gevonden wanneer iedereen je kon zien. Het was fijn dat Leo en Jannine op zijn wezen passen omdat we je niet alleen wilde laten.
    Het was lief dat er zoveel mensen de moeite hebben genomen om te komen condoleren. Op een tafel hebben we een een mooie foto van je met een kaars en bloemen neer gezet.
    Papa had het moeilijk en zat er helemaal doorheen. Mama maakte zich zorgen om hem en dacht:”wat sta ik hier te doen“? Ik wilde bij jou zijn nu het nog kon lieve Marije. Achteraf ervaar ik dat een kaartje of een herinnering op memori voor mij meer betekenis heeft. Dit hebben we op ons gemak terug kunnen lezen. Op de avond van het condoleren zijn er veel dingen langs ons heen gegaan lieve Marije. ❤️


    Mama ❤️ - ❤️
    5 september 2018

    Deel deze pagina:

   • 1997
    Bruidsmeisje.❤️
    reactie 280   |   niet OK

    21 jaar geleden was jij lieve ondeugende Marije, bruidsmeisje bij Jan en Ingrid. De dochter van onze lieve oppas Lien.
    s’Morgens waren we naar de kapper geweest en waren er krulletjes in je haar gemaakt. Helaas waren de krulletjes voor we bij Jan en Ingrid waren uit gezakt. Jij anders zo ondeugend en spontaan was deze dag een beetje verlegen. Het geven van de ringen, durfde je niet alleen en het gooien van rijst vond je maar raar. Waarschijnlijk waren het teveel indrukken voor je lieve Marije. ❤️


    Mama ❤️ - ❤️
    5 september 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie