gedenkplaats van

Marije Rietdijk

22-03-199331-08-2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Diner voor twee.
    reactie 376   |   niet OK

    Met dit kranten artikel in het eilanden nieuws heb ik in 2007 een diner voor twee gewonnen.
    Het ging over jou en mij lief kleinkind van ons.

    Ik was 60 en met veel moeite één maat slanker geworden. Trots kocht ik een groene tweedrok tot over mijn kuiten. In de stof was een beige ruit met terra, geel en bruin. Ik had nog een prachtige shawl in die vier kleuren en bruine laarsjes. Evenals de rok, uit de opruiming kwam er nog een groen wollen trui bij.
    Ik voelde me jong en de koning te rijk.
    Een week later werd onze kleinzoon acht jaar. Een leuke gelegenheid voor oma om te showen.
    De outfit viel dan ook bij jong en oud in de smaak. De kleindochter van bijna vier benoemde elk kledingstuk en zei, dat alles zo mooi bij elkaar paste. Toch merkte ik dat zij het niet helemaal eens was met mijn keuze en ik vroeg “maar”?
    “Oh niks”, was het antwoord. Een poosje later herhaalde zij haar opsomming en ik liet het maar zo. Bij het naar bed gaan klom onze peuter op mijn schoot en zei;”oma, je moet niet boos zijn hoor, en ook niet verdrietig, je rok, je trui, je shawl en je laarzen, staan zo mooi bij elkaar, alleen .....je hoofdje staat er niet bij.”
    We hebben er hartelijk om gelachen. Ik stond weer met mijn gelaarsde benen op de grond en ik wist weer, je blijft toch grijs en 60.”

    Het werd een diner voor drie want jij was immers het onderwerp van het verhaal.


    oma - Sommelsdijk
    6 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Ontroerend.❤️
    reactie 375   |   niet OK

    Het troost ons lieverd dat er op deze moeilijke dag, aan jou en ons gedacht wordt.❤️


    Mama - ❤️
    5 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Anoniem Anoniem
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Anoniem - Anoniem
    31 augustus 2020
    reactie 374
   • Persoonlijke reactie...
    reactie 373   |   niet OK
    Lieve Marije,

    Betrap me er vaak op dat jij in mijn gedachten voorbij komt.
    Vind het fijn, maar ook steeds met een verdrietig gevoel.
    Alweer 3 jaar geleden, het lijkt als de dag van gisteren.
    Jouw ouders komen deze week op bezoek bij mij en wij zullen het zeker weer over jou hebben, over jouw fijne en warme herinneringen.
    In gedachten ben in vandaag bij jouw graf!

    Anja

    Anja - Bennebroek
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 372   |   niet OK
    Lieve Marije,

    3 jaar geleden alweer. De dag die ik nooit zal vergeten. Soms voelt het als de dag van gisteren. Ik denk nog altijd veel aan je. Waar je zou zijn, daar boven kijkend neer op ons. Of ben je soms hier, bij je vader en moeder en je broer. Er zijn vaak momenten dat ik aan je denk en hoe dankbaar ik ben voor de momenten die we samen hebben gehad. Soms lees ik hier de berichten van je moeder, familie of vriendinnen & andere, en dat geeft troost dat er zoveel mensen aan jou denken en hier iets moois schrijven. Ik denk vaak aan onze laatste gesprek, hoe je zei dat ik 1 van de liefste mensen bent die je kent. Ik denk soms waarom je die avond je foto heb veranderd op de whatsapp in die foto van ons samen, of je daar iets mee bedoelde of nog wilde zeggen. JIJ, Marije, zal altijd de liefste zijn die ik heb gekend. Zo lief en zorgzaam dat je altijd was, waar geen kwaad in schuilde. Vandaag gaan Liv en ik een bloemetje bij je neerleggen lieve vriendin. Dikke kus, Zoë.

    Zoë - Spijkenisse
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 371   |   niet OK

    Astrid - ZUIDLAND
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Mooie herinneringen, lieve Marije.❤️
    reactie 370   |   niet OK

    Bij een overlijden zeggen mensen dikwijs;” koester de mooie herinneringen”. Bij oudere mensen begrijp ik dit maar bij jonge mensen zoals jij doet het pijn. Er hadden nog zoveel mooie herinneringen bij moeten komen lieve Marije.

    Vorige week heb ik met een lach en een traan samen met Carry herinneringen opgehaald.

    We hadden het o.a over de slakken race.
    Tussen de beplanting zochten Marc, Thomas, Lesley, Matthijs en jij een slak. Op het pleintje trokken jullie een streep, ik zie jullie nog op de billen zitten. Met veel geduld zaten jullie op de slak te wachten die als eerste over de finish zou gaan.

    Picknicken op het pleintje op een mooi Indonesisch kleed.

    Carry en ik hadden op een woensdagochtend kleertjes voor jullie in Hekelingen gekocht. Na school moest je dit even passen. Er zat een stoere kaki korte broek bij. Deze zat te strak bij je buikje en moest voor een maatje groter geruild worden. Voor ik het wist was je naar het pleintje achter ons
    huis gerend. Mama zocht je op en vertelde dat je even mee naar binnen moest om de broek uit te doen. Ter plekke deed je de broek los en liet hem zo in een verse hoop hondenpoep zakken. Een jaar later was je kleuterbuikje verdwenen en heb je nog veel plezier van je korte broek gehad.

    Marc en Thomas gingen met je om alsof je een zusje van hen was. Jullie speelden altijd lief met elkaar. Door je grotere broer en zijn vriendjes was je gewend om met jongetjes om te gaan. Je was een stoere kleuter die met hen in bomen klom, in plassen stampten, etc. Bang voor vieze handjes en vuile natte kleertjes was je niet. Rond deze periode werden Marc en jij verliefd op elkaar. Er was één probleem, hoe moest dit nu later? Marc wilde bij Peter en Carry blijven wonen en jij bij papa en mama. De oplossing was snel gevonden, jullie zouden een tunnel naar elkaars huis graven.

    Over en weer waren jullie bij elkaars kinderfeestje aanwezig. Jij als enigste meisje bij Marc en Thomas en zij als enigste jongetjes op jouw feestje.

    Tussen de middag aten jullie vaak bij elkaar, de broodjes met knakworst waren favoriet.

    Met Ilona, Carry en de moeder van Maurice en natuurlijk de vaders, hebben we als afscheid van jullie basisschool periode op de Bernisse voor de hele klas een barbecue georganiseerd. Wat was dit een gesjouw met partytenten, koelboxen, barbecues, etc. Het was een mooie zomeravond en de moeite meer dan waard.

    In 2016 zou je drie weken door Bali gaan backpacken. Je nam met Peter en Carry als ervaren Indonesië gangers contact op. Heel toevallig zouden zij een paar dagen later ook naar Bali vertrekken. Mama was hier erg blij mee, mocht er wat zijn, dan kon je op hen terug vallen. Peter wist je over te halen om er nog een weekje Java aan vast te plakken. Je vliegticket werd om geboekt en een week extra op je werk was geen probleem. De accommodatie op Java zat vol waardoor je een paar dagen bij Peter en Carry op de kamer mocht slapen. Hoe bijzonder is dit? Het zegt iets over Peter en Carry maar ook over jou, lieverd. Door hen heb je Martin en Wayuni leren kennen, met elkaar deden jullie excursies. Je vond Carry een bikkel bij het beklimmen van een vulkaan. In de nacht zijn jullie naar een plek geweest waar kleine schildpadjes uit hun ei kwamen. Zoveel indrukken en mooie plekjes. Na je overlijden kregen we van Wayuni een mooi waardevol fotoboek, één foto sprong eruit en hebben we laten vergroten. Hier sta je met een groot blad als parasol boven je hoofd in een groen rijke omgeving. Bij thuiskomst vroeg je of we een keer met je mee wilden gaan en zou je ons alle mooie plekjes die je had bezocht laten zien. Ooit wanneer ik mijn verdriet een plekje weet te geven hoop ik dit te doen lieve Marije.❤️


    Mama - ❤️
    31 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 369   |   niet OK
    Lieve Marion,Gert Jan en Mathijs

    Er zijn geen woorden om jullie te troosten in het verlies van Marije.
    Ik weet ook niet wat ik zeggen kan.
    Dat jullie de liefde van elkaar mogen voelen.
    In gedachten bij jullie

    Liefs,Herma B

    Herma - Hellevoetsluis
    30 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 368   |   niet OK

    Mama - ❤️
    30 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Veldbloemen geplukt
    reactie 367   |   niet OK
    Lieve Marije,

    Vandaag hadden we -Nina, Annemiek en ik- een vriendinnendag. Een rondje e-scooteren naar Renesse en in Ouddorp. Hier hebben we ook mooie momenten beleefd met jou en hebben dan ook over je gepraat.
    In Ouddorp hebben we zelf een veldboeket geplukt, ook één voor jou. We hebben deze net bij je langs gebracht, we missen de gezellige en fijne momenten met jou.
    Lieve Marije we hopen dat je bij ons was deze dag en meegenoten hebt. In ons hart dragen we je elke dag mee!

    Heel veel liefs,
    Annemiek, Nina en Evelien

    Evelien - Spijkenisse
    15 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie