Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Maurice van der Wel

01-06-197421-07-2019
   Ik ben niet bang voor wat gaat komen,
   wel bedroefd voor alle onvoltooide dromen.
   -Maurice-

   Met groot verdriet in ons hart hebben wij
   mijn lieve echtgenoot, onze trotse vader,
   (schoon)zoon, broer en oom moeten laten gaan

   Esther Struijk - van der Wel
   Floris en Madelief

   Tineke en Rob van der Wel †
   Alexander en Marina
   Fabian, Elise

   Martin en Jeanette Struijk
   Jurgen en Walenka
   Julie, Robin

   Wij waarderen het wanneer je herinneringen, foto’s en gedachtes deelt, zodat Floris en Madelief dit later kunnen teruglezen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 25
    Reynout van Adrichem

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Reynout - Heemstede

    3 juni 2020

   • Gedicht
    reactie 24   |   niet OK
    Treur niet, hier ben ik.
    Vier het leven, de jaren dat ik zo gelukkig was.
    Al die jaren dat alles zo goed en plezierig was,
    de momenten die ons waren gegeven.
    En jij mag nog even, schat!
    Leef je leven en geef wat je geven kan.
    Want ik ben hier,
    ik blijf hier als je aan me denken zal.
    Niet verschuilen, niet huilen al zal je me missen schat.
    Ik gun je nog even.
    Ik heb je zo liefgehad, zo liefgehad.
    Zie de dood maar als slapen.
    De dood is heel lang slapen...

    Lieve Esther, Floris en Madelief,
    Dit gedicht heb ik niet zelf geschreven (weet ook niet van wie het is). Ik heb het ook gehad en kwam het toevallig weer tegen. Ik vind het mooi en troostend.
    Heel veel liefs,
    Ushi

    Ushi - Delft
    31 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Bewondering
    reactie 23   |   niet OK
    Lieve Floris en Madelief,

    Jullie mamma ken ik al vanaf haar geboorte. Oma Jeanette en Opa Martin hebben mij altijd verteld hoe het met haar ging en gaat. Welke studie, waar zij werkte, de ontmoeting met haar grote liefde Maurice (jullie pappa), jullie geboorte en ook over het ziek zijn van jullie pappa.
    Ik heb bewondering voor jullie en ook voor jullie mamma hoe jullie gezamenlijk hier mee omgaan.
    Houd je vast aan elkaar en houd je vast aan alle mooie herinneringen aan jullie pappa.

    Liefs Gemma Verheul.

    Gemma - Delft
    29 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • reactie 22
    Ellen Vanderdonck

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ellen - Amstelveen

    29 juli 2019

   • reactie 21
    Ellen Vanderdonck

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ellen - Amstelveen

    29 juli 2019

   • Omdat het Cannes
    reactie 20   |   niet OK

    Met KVL gingen we in oktober 2012 naar Cannes toe. Ons motto daar was, “omdat het cannes”. Met 40 KVL’ers gingen we 3 dagen naar Cannes en we troffen het met het weer, 27 graden in oktober. We hebben daar in cabrio’s rond gereden, jeu de boules gespeeld in St Tropez, puzzeltocht gedaan in een bootje en ‘s nachts gefeest in Cannes.

    KVL had sowieso leuke bedrijfsuitjes en ik herinner me één specifiek moment met Maurice. We hadden een uitje in Zeeland aan het strand en 1 van de onderdelen was yoga op het strand. De yogalerares was een zweverig type die vroeg aan mensen of en hoeveel ze aan sport deden. We stonden in een kringetje en een voor een zat iedereen op te scheppen hoeveel ze aan het sporten was. Jij was origineel en kwam met: “is veel kaas en worst eten met veel wijn erbij ook een sport?”

    Verder ook een grappig en direct moment was dat Maurice tegen de directeur van KVL zei: “ok, je moet òf nieuwe overhemden kopen òf gaan afvallen, maar dit kan echt niet.” :)


    Peter - Alkmaar
    29 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Mijn mentor
    reactie 19   |   niet OK
    Hoi Floris en Madelief,

    Ik herinner me jullie vader als een mentor voor mij. In januari 2010 toen ik 25 jaar was, was ik jong, ambitieus, hardwerkend, maar ook onwetend, ongeduldig en onervaren.

    Maurice was 10 jaar ouder en kwam van IBM naar KVL en werd mijn leidinggevende. Maurice stelde altijd de juiste vragen om mij scherp te stellen en om mij verder te helpen. Maurice was altijd open, eerlijk en transparant van wat je wel en niet kon verwachten. Hij was welbespraakt en kon ontzettend goed presenteren.

    Maurice was 3 jaar lang mijn leidinggevende bij KVL. Toen hij wegging bleven we contact houden. Dat leidde er ook toe dat bij zijn nieuwe opdracht bij Advanced Programs hij mij erbij wilde hebben.

    We hebben een jaar lang toen heel veel gelachen, gediscussieerd, gemopperd en nauw samengewerkt. We gingen allebei op ongeveer hetzelfde moment weg bij Advanced Programs, maar we bleven altijd contact houden.

    In januari 2018 werd ik zelf leidinggevende, op dat moment was ik 33 jaar, ongeveer dezelfde leeftijd als Maurice in 2010. Ik wilde dit nieuws maar al te graag delen met Maurice, want ik wist zeker dat hij trots op me zou zijn en we zouden sowieso nog een keer lunchen hadden we afgesproken. Hij nam alleen de telefoon niet op en reageerde ook niet op de whatsappberichten.

    Via een andere collega hoorde ik dat hij ziek was. Uiteindelijk heb ik nog wel met hem geluncht aan de Kralingse Plas ergens in de zomer van 2018. We hebben een uur lang over van alles en nog wat gekletst en natuurlijk was hij trots op me en hij gaf me wederom waardevolle tips mee. Dit was de laatste keer dat ik Maurice heb gezien. Daarna hebben we nog wel wat berichten heen en weer gestuurd, met name over voetbal (hij voor Feyenoord en ik voor AZ).

    Ik herinner me Maurice om zijn sterke analyses, het scherp zetten van iemand, het verder helpen van iemand en zijn openheid, eerlijkheid en transparantie. Hij zei tegen mij de wijze woorden: "Jij wil alles en je wil het nu en dat kan niet."

    Ik denk veel aan Maurice en vaak denk ik dan, hoe zou Maurice het gedaan hebben? Ik zet mensen ook op scherp, help mensen ook verder en ben ook open, eerlijk en transparant naar mijn mensen toe.

    Ik dank jullie vader, omdat hij mij verder heeft geholpen in mijn leven! :)

    Groeten, Peter

    Peter - Alkmaar
    29 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Dank je wel!
    reactie 18   |   niet OK

    Lieve Esther, Madelief en Floris,

    Hierbij nog een paar beelden van mooie momenten!

    Liefs Stefan, Harriët
    Lars, Sanne, Niek & Katja


    Stefan en Harriët - Hattem
    28 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Dank je wel Maurice!
    reactie 17   |   niet OK
    Lieve Esther, Floris en Madelief,

    Wat vinden we het jammer dat Maurice moest gaan.

    Maar wat fijn dat we onderdeel mochten zijn van zijn leven! We hebben genoten van jou als vriend, als bevriend stel met Esther en als bevriend gezin met Floris en Madelief.

    Stefan heeft samen met jou gestudeerd aan de HES in Rotterdam. Dat was het begin van jullie en onze vriendschap. Bij het afstuderen kwam Tineke met de auto voor met champagne en zalm op toast! Onvergetelijk!

    Graag schrijven we een paar herinneringen op, voor Floris en Madelief. Dat ze later nog eens kunnen teruglezen. De mooie en soms lastige momenten maken deze bijzondere vriendschap tussen Stefan, Maurice, Esther en Harriët.

    Wat hebben we een fantastische vakantie gehad in La Foresteria in Arezzo, Toscane, Italië (2004). Met zijn allen werden we helemaal verliefd op dit land. Een ongedwongen vakantie met zijn prachtige landschap, fruitbomen, warme zon, het lekkerste eten en overheerlijke eigengemaakte wijn. (http://www.foresteria.com/). Hier is onze vriendschap echt hecht geworden.

    Esther en Maurice wilden zo graag een gezin vormen. Dat ging niet allemaal vanzelf. Maar wat een kracht en liefde zit er in die twee. En moet je nu eens zien. Wat een prachtig gezin. Wat hebben we in de periode met jullie meegeleefd. Zo fijn dat jullie wens uit mocht komen.

    Wat fijn dat we jullie vorig jaar, in de moeilijke tijd, even mee konden nemen naar Ommen. Om even weg te zijn uit de dagelijkse omgeving. Even BBQ aan. Kinderen even ontspannen. Met Esther even eruit en Stefan met Maurice chillen en praten. Dierbare herinneringen.

    Echt lief en leed gedeeld!

    Esther, we zetten dit door en zorgen ervoor dat Maurice in ons hart erbij is. Samen met jouw gezin en die van ons. We kijken al uit naar weekendjes op jullie nieuwe vakantieadres bij ons in Hattem. Altijd welkom!

    We visualiseren ons Maurice met zijn vader en Joost erbij, lekker biertje en een heerlijk stukje vlees. Dat geeft een fijn gevoel. Dat zou mooi zijn.

    Wat hebben we van je genoten lieve Maurice! Dank je wel.

    Dikke kus Harriët, Stefan
    Lars, Sanne, Niek & Katja

    Stefan en Harriët - Hattem
    28 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve buurman
    reactie 16   |   niet OK
    Lieve Esther, Madelief en Floris,
    Jarenlang hebben wij naast elkaar gewoond en onze levens naast elkaar geleefd. Wat een fijne buren zijn jullie voor ons geweest. Ik vergeet nooit meer de avond dat ik stilletjes in de tuin zat en ineens iemand achter mij hoorde. Maurice, met een stuk zelf gebakken appeltaart. Madelief en Floris, zullen jullie nooit vergeten dat jullie vader zoveel zong? Als buren hebben wij hier zo van genoten. Wat is hij gelukkig met jullie geweest. Lieve Esther, moedige buurvrouw, wat heb jij jullie gezin door deze verschrikkelijke tijd heen geleid. Ik wens jullie kracht en sterkte en alle liefde toe in de komende periode,
    Petra

    Petra - Rotterdam/Dordrecht
    28 juli 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.