Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Peer Joosten

15-10-195618-05-2020
   Met opperste bewondering voor zijn moed is op 18 mei omringd door liefde overleden, de liefde van mijn leven en onze ongekend lieve vader. Graag vragen wij jullie een een herinnering achter laten om Peer te herdenken.
   Daniela
   Pien
   Pim
   & Puck

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Ik dacht, kom... ik kijk eens online hoe het met Peer gaat... :-(
    reactie 30   |   niet OK
    Peer is mede voor verantwoordelijk voor geweest, dat wij uiteindelijk in Australie terecht kwamen. En aan de andere kant van de wereld verdwijnen toch veel mensen uit het oog, maar niet uit het hart. Ik heb een aantal jaren geleden nog met Peer contact gehad, wat dingetjes uitwisselen, o.a. over zijn aanstaande pensioen. Eigenlijk moest ik vandaag pas even aan hem denken, toen ik mijn voormalige zakenpartner weer eens sprak. Ik dacht: kom, laat ik eens kijken hoe het met Peer is. En tot mijn schrik zag ik de paginas op internet die ingingen op de problemen die Peer en zijn vrouw hadden met de zorg instellingen... Ik schrok... Dit wist ik niet! Ik kwam zo ook er achter dat hij vorig jaar dus ook over gegaan is... Wow... dat is echt slikken. Peer en ik zagen / spraken elkaar jarenlang niet... Maar hij zal altijd in mijn hart leven als een van de belangrijke mensen die mijn leven richting hebben gegeven. Een bijzonder mens! Een groot hart, een mooi gevoel voor humor en een directheid en laser focus waarbij mensen met lulkoek-verhalen vrij snel ontmaskerd werden. Een authentiek mens. Geen tijd voor poespas, gewoon normaal doen. Hij was onze corporate finance adviseur. Hij leerde mij een belangrijke les die ik nog immer gebruik. Toen wij als aandeelhouders terughoudend voor het punt stonden om te beslissen of we het management ook wilde laten meedelen in de winst en aandeelhouder maken in ons bedrijf zei hij: "Als je niet kan delen, kan je ook niet vermenigvuldigen!" Die les hebben we ter harte genomen. Management mee laten profiteren en niet veel later konden we o.a. dankzij Peer ons bedrijf verkopen en vertrokken wij naar Down Under. Peer had wel een eis. Naast zijn normale fee, moest er ook gegeten worden. En er moest een sigaar komen. Ik zou betalen en Peer zou het restaurant kiezen. En typisch Peer: hij wilde een zak patat oorlog met een frikandel bij Bram Ladage in Rotterdam. Zo zaten we daar. Ik net miljonair geworden. In ons deftige pak. Op een bankje, zij aan zij. Met een zak patat en een frikandel speciaal. En daarna een Cubaanse Cohiba. Peer leeft voort in mijn hart...

    Jan - Cabarita Beach
    22 april 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinnering
    reactie 29   |   niet OK
    Heb Peer leren kennen tijdens mijn werk bij een aantal projecten in België. Bij de lunch steeds garnalenkroketjes.
    Na mijn pensionering heb ik Peer weer benaderd voor een project bij het bedrijf van een familielid. We hebben toen weer regelmatig contact gehad, en ook gesproken wat hij na zijn pensionering zou doen. Ik Han inmiddels een uit de hand gelopen hobby als goud en zilversmid.
    Juli 2019vertelde Peer mij over zijn ziekte, en dat hij activiteiten na zijn pensionering moest vergeten.
    Ik ben er trots op dat ik Peer heb leren kennen, en dat ik jullie trouw -en herinneringsringen heb mogen maken.

    Jan van den Berg
    Amersfoort

    Jan - Amersfoort
    10 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 28
    joris van de kerkhof

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    joris - amsterdam

    27 mei 2020

   • Te laat!!
    reactie 27   |   niet OK
    Potverdorie Peer,
    Wat is het allemaal snel gegaan de laatste maanden.
    De laatste keer dat wij elkaar zagen schrok ik erg van je toch wel snelle achteruitgang. Je wilde er niet teveel over praten en ik moest maar vlug even die douchewand verwijderen want "je kon je kont niet meer keren" tijdens de (be-)wassing.
    We hebben het er samen wel eens over gehad: Dat heerlijke pensioen. Daar had je ook wel zin in.
    Wel, ik ben nu ook met pensioen en dus "moet ik niets meer!" Maar wat ik nog wel wilde en moest doen van mijzelf was een bezoek aan jou brengen, wat ik je ook beloofd had!!
    Verdorie Peer, het ging waarschijnlijk erg snel en nu ben ik: TE LAAT !!
    Heel erg jammer ook dat je overlijdenskaart pas op de uitvaartdatum op mijn deurmat viel: ook TE LAAT want ik had nog graag afscheid van je willen nemen.
    Je blijft in mijn gedachten als een 'GOEIE VENT.' BEDANKT voor je vertrouwen en dat je mij vertrouwde !!
    Volgend jaar is mijn zekere intentie om voor A.L.S. de Mont Ventoux met de fiets te gaan beklimmen: IK NEEM JE DAN GRAAG MEE ACHTEROP !!
    Op de top van die imposante berg, al een keer beklommen, voelde het enorm bijzonder: Dit moet de hemel zijn ?!!
    Peer, Ik zie je daar weer, okay!! Tot dan.
    Wim.

    Wim - Heteren
    27 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen aan Peer
    reactie 26   |   niet OK
    Lieve familie van Peer,
    Peer heb ik leren kennen bij Bridgeclub Schoppenuil. Ik woonde op Uilenstede en toen Peer 2 maanden naar Daniela in Mexico ging en oppas voor zijn kat zocht, heb ik in zijn huis in de Argonautenstraat mogen wonen. Toen Peer terugkwam heb ik hem gesmeekt mij te bellen zodra hij zou gaan samenwonen met Daniela en dat heeft hij gedaan en dankzij zijn bemiddeling met de verhuurder kon ik verhuizen naar de Stadionbuurt. Fantastisch, hij was een man van zijn woord! Vanaf dat moment kwam ik Peer vooral tegen bij Vera en Philippe tijdens de vele leuke feesten en voetbalwedstrijden die we samen gekeken hebben. Zo bizar dat Peer er niet meer is. Ik wens jullie allen heel veel sterkte toe!

    Edith te Velthuis


    Ik ken Peer ook via de bridgende vriendengroep waar wij deel van uitmaakten. Via hem heb ik in 1986 een leuk baantje gekregen. Hij was, zo zei hij, logistiek manager bij een couriers bedrijf en hield daarmee op. Hij deed een goed woordje voor mij en ik werd aangenomen om hem op te volgen. Logistiek manager betekende vrijdag ’ s nachts met een busje op en neer rijden naar Zaventhem en op de terugweg de vracht aangeven bij de douane en over een paar locaties verspreiden. Dat duurde 10 uur. Op zondag ook een dienst van 10 uur, deels bij band 8 (toen de “couriersband”) op Schiphol en deels met het busje.
    Ik heb dat 2 jaar met plezier gedaan.
    Het is een ontzettend raar idee dat hij er niet meer is. Ik wens jullie ook veel sterkte toe.

    Rob Kamerbeek

    Rob & Edith - Amsterdam
    26 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 25
    Tim Maas

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Tim - Amersfoort

    24 mei 2020

   • Een laatste toost aan Peer van het golfteam Dimple&Pimpel
    reactie 24   |   niet OK

    Peter - Mook
    24 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Golfweekend competitieteam in Duitsland
    reactie 23   |   niet OK

    Peter - Mook
    23 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 22   |   niet OK

    Peter - Mook
    23 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Vroeger
    reactie 21   |   niet OK
    Ik geloof dat het in 4 VWO was dat ik bij Peer in de klas kwam. Met Peer, Thijs, Corina ,Marie Jose en ikzelf vormde we een groepje dat in tussenuren koffie ging drinken bij mij thuis, liefst met een warme stroopwafel van de markt erbij. En mijn moeder dronk graag een kopje mee. Het was gezellig! Peer kwam graag bij ons, bakte zelf zijn eieren met kaas, zakte een keer door de bank omdat hij iets te hard neerplofte en praatte overal over mee. Helaas hem ik hem na de middelbare school nog maar een keer gezien. Hij had wat werk betreft zijn doel bereikt en was gelukkig met zijn gezin.
    Ik wens jullie veel sterkte!
    Groet, Lily van den Dobbelsteen

    Lily - Kessel
    23 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.