gedenkplaats van

Ton Kops

05-01-194602-01-2020
   Ver weg of dichterbij
   door jou ben ik mij

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Montiano Blom
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Montiano - GOEDEREEDE
    17 januari 2020
    reactie 40
   • Dag Ton
    reactie 39   |   niet OK
    Een coach die ik niet snel zal vergeten. Onder zijn leiding mogen doorgroeien van jeugdpitcher tot pitchen in de overgangsklasse.
    Je zult gemist worden.
    Dag Ton

    Klaartje - Boxtel
    12 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Bert Huijben
    reactie 38   |   niet OK
    Ton, ik heb met jou vaak meningen gewisseld over Softbal en Honkbal of gewoon over Twins. Deze zomer stond je tijdens het BATC toernooi nog achter de bar . Ik vroeg je wat je daar op jouw leeftijd deed, temeer omdat je stond te zweten als een otter. Je zei dat je dat had beloofd! Toch je met zachte hand achter de bar weg gehaald, maar het zegt genoeg over jou hoe je was, je wilde je beloftes nakomen! Ton bedankt.

    Bert - Oosterhout
    10 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Pien
    reactie 37   |   niet OK

    Mis je


    Pien - Oosterhout
    9 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Een markante man
    reactie 36   |   niet OK

    Wout - 's-Hertogenbosch
    9 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Leven werd terugblikken en herinnering!
    reactie 35   |   niet OK
    Hoi Ton, waar je nu ook bent,
    We leerden elkaar 45 jaar geleden bij NTI/Keurkoop/Lekturama kennen. Jij had er al enige jaren opzitten als artdirector en ik kwam binnen als jurist. We hadden qua werkinhoud niet veel met elkaar te maken, maar we spraken elkaar veel over allerlei onderwerpen, vaak op jouw kantoor dat ik nog helder op het netvlies heb. Serieus, confronterend en ook met veel humor en relativering. Je was de man van het creatieve woord en de vormgeving en jij vertelde mij veel over het productieproces van reclame-uitingen, catalogi en boeken. Ook buiten het werk hadden we contact over van alles , waarbij jouw liefde voor de taal en de sport aan de orde waren. Je humor in jouw taalverzinsels hadden toch ook vaak een toon van ernst! Zoals ook bij de schrijvers Reve en Elschot die jij in sommige opzichten bewonderde. Je betoonde je daarin ook soms als een Einzelganger ! Maar je was ook zeker de man van de ontmoeting en de openheid. Ook was je voor mij in wat moeilijker tijden een geweldige steun en toeverlaat. Je was apetrots op je dochters en genoot van hun ontwikkeling als kind naar volwassenheid. Het was een verrijking met jou om te gaan en je kijk op mens en dingen te mogen ervaren.
    Ik zal je blijven herinneren!
    Rust zacht!
    Ger-Jan


    Ger-Jan - Eemnes
    9 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Een markante man
    reactie 34   |   niet OK
    Verhalen verteller
    Coach
    Inspirator
    Bestuurder
    Organisator
    Initiatiefnemer
    Jij was dit allemaal !

    Nynke, Pascal, Benthe, wij wensen jullie veel sterkte

    Wout & Henny Isbouts

    Wout - 's-Hertogenbosch
    9 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 33   |   niet OK
    Dag lieve Ton,
    Je was een markante persoonlijkheid, ik heb goede herinneringen aan je, vooral de softballtrip naar Rusland staat in mijn geheugen gegrift
    Veel liefs voor je familie en vrienden

    Helma - Oosterhout
    9 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve Toon... tot ooit!
    reactie 32   |   niet OK
    Anton, Ton, Tonus en voor mij Toon. Vader van Dunya en Pien, schoonvader van Remco en Pascal en bovenal Opa van Benthe.
    Wat is Toon dan van mij en voor mij en mijn vriendinnetjes? Hij is onze coach en vriend. De coach die stond voor zijn team, zijn meiden. Die stond voor het spel en de winst. Beter en meer willen maar altijd uit liefde voor de sport, de liefde voor het team en de liefde voor de meiden. Hij had zijn eigen, duidelijke, mening. Je moest er tegen kunnen. Had je zijn liefde gewonnen… dan had je een vriend voor het leven.
    Zoals Annette zei: voor ons was hij lief, beschermend en een vriend.

    Toon was ook de gezellige, laten we wat drinken, lust jij een borreltje, ik lus er 2, man. 1 van de mooie herinneringen die Suus aan hem heeft is de carnavalsoptocht samen met haar vader. Dat de deelnemer voor hen een luikje had waar steeds drank uit kwam maakte de optocht mooier en mooier. Op welke plaats ze zijn geëindigd? Niemand weet het.. ze lagen beide dronken op de markt tijdens de prijsuitreiking.

    Ook zijn humor heeft Suus mee mogen maken. Wanneer ze vroeger bij Pien thuis was werd er vaak gedold en gestoeid met Tonus, zoals Suus hem liefkozend noemde. Meestal eindigde Pien of Suus onder een knie in de houdgreep. Toon liet dan pas los als Suus zei....genade genade...pen en inkt...Suzan die stinkt naar poep met een vreselijke geur...oei oei oei. Wat een heerlijke herinnering!

    Waar onze liefde en vriendschap precies begon ben ik kwijt. Was het de vriendschap tussen Pien en Bolle (zoals jij hem liefkozend noemde in het hospice) of was het toen jij mij scoutte en mijn coach werd in het 2e team van Twins.

    Ondanks, of wellicht dankzij, ons beider temperament konden wij het heel snel, heel goed met elkaar vinden. Beide het hart op de tong en dat werkte prima voor ons.
    Wat een team hadden we. Onder jouw bezielende leiding klopte we in 1994 Sparta/Feyenoord en werden kampioen met promotie naar de 2e klasse. Wat een prestatie! Wat was je trots op ons!

    In 1995 gingen onze sportieve wegen uit elkaar. Ik was zwanger van Beau en had dat voor het gemak maar niet verteld, bang dat ik was dat ik niet meer mocht catchen. Tijdens een wedstrijd kwam het toch uit en werd ik door jou én de scheidsrechter uit de wedstrijd gehaald. Zo groot was je liefde en bezorgdheid voor mij.. alhoewel IK je toen heel stom vond.

    Daarnaast deelden we de liefde voor de Beeball. Je vond het geweldig dat mijn hart ook bij die kleine kuikens lag. Ik heb het bij de lokale promotie gehouden maar jij promootte het zelfs tot over de landsgrenzen. Fantastisch!

    Toen op 23 december het nieuws kwam dat het helemaal niet goed met je ging is er geen moment twijfel geweest. Ik moest die oude brommerd nog 1 x zien en kussen. Wat was dat fijn. Wij hebben heerlijk herinneringen opgehaald aan onze tijd als coach en speelster. We hebben mooie, geniale momenten beleefd. Het hoogtepunt was wel onze gezamenlijke hekel voor de Rotterdamse scheidsrechter Janssen, beroemd om zijn speldjes op zijn cap. Bij aanvang van de wedstrijd tegen Sparta/Feijenoord was zijn openingszin: Ik heb een hekel aan Brabanders. Nou, dat hebben wij gemerkt. Hoe goed we ook ons best deden, hij was niet van plan om ons die pot te laten winnen. Dat vervolgens Henriette van den Heijkant eruit werd gestuurd omdat ze hem een lul noemde maakte de sfeer er niet beter op. Gelukkig wint degene die de meeste punten over de thuisplaat krijgt en dat waren toch wij.
    Maar Toon zou Toon niet zijn geweest als hij dit over zomaar over zijn kant had laten gaan. Hij kwam op voor het spel en de meiden!!
    Hij belde de bond om te zeggen dat ze de door ons zo geliefde scheidsrechter Janssen niet meer bij ons in hoefde te plannen want dat dat niet goed uit zou pakken… We hebben hem ook nooit meer gezien.
    Dat was Toon! Hij wilde het, hij regelde het en het gebeurde op zijn manier.

    Zoals gezegd was het afscheid dat Annette en ik konden nemen van Toon een afscheid met een gouden randje. Ondanks zijn eigen sores bekommerde hij zich om Annette die het zichtbaar moeilijk had met 2020 in het verschiet. Hij troostte haar, hield haar hand vast en sprak vol liefde over wat haar bezig hield. Gaf moed, rust en troost.
    Dat hij op valreep nog vroeg of hijzelf bij Dennis door de ballotagecommissie zou komen als partner van Annette deed ons in lachen uitbarsten. Je zei dat Dennis maar gauw moest langskomen om het te checken.
    Helaas mocht dat niet meer gebeuren, ik kan je zeggen dat je als vriend zeker goed bent gekeurd!

    Lieve, lieve Toon…. Wat een gemis voor die meiden, wat een gemis voor die kleine en wat een gemis voor ons!
    En die Tonuscup?? Die gaat er komen, daar ga ik mijn best voor doen. Jouw Golden Girls gaan er iets moois van maken.

    Rust zacht Lieve Toon en Tonus….Dikke kus!

    Dennis en Christine - Oosterhout
    8 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 31   |   niet OK
    Dag lieve Ton,
    Je had veel talent en zag het talent ook bij de ander.
    Dank je wel voor wie je was; warm, creatief, toegewijd en altijd je humor dichtbij.
    Ik heb, ook samen met Henriette, heel mooie momenten met jou beleefd, prachtige herinneringen.
    Rust zacht.
    Lieve groet, Marion Boons - van den Heijkant

    Marion - Tilburg
    8 januari 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie