Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Wieger Smits

16-10-192829-01-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies.
   U kunt dit bericht delen met andere bekenden.
   Uw herinnering, reactie of condoleance, wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 29
    Gerlinda van der Weerd

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Gerlinda - Zwolle

    9 februari 2021

   • Herinnering
    reactie 28   |   niet OK

    Beste Wieger Jan, Fank en Didi,
    Gecondoleerd met het verlies van jullie vader. Heel veel sterkte gewenst met het verwerken van dit verlies. Wij kennen Wieger als een vrolijke, zorgzame en gedreven man die ontzettend gemist zal worden. Hij zal ook voor altijd verbonden blijven aan Kosmido door zijn enthousiasme, betrokkenheid en vakkennis.


    Douwe en Corine - Hengelo
    6 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Wat een mooie zin!
    reactie 27   |   niet OK
    "Je bent niet meer daar waar je was, maar overal waar wij zijn...." Een in onze ogen prachtige zin om een leven blijvend te herdenken. Wij wonen nu ongeveer een jaar naast buurman Smits op nummer 23. Een bijzonder en raar jaar vanwege Corona en de gevolgen op ons aller leven. We voelen ons welkom hier aan het Wansink gewoon omdat we er mogen zijn. Op deze manier hebben we buurman Smits leren kennen. Af en toe een praatje en via zijn zoon WiegerJan. Tijdens een bescheiden house warming kwam ook buurman Smits langs samen met Wieger Jan en Keila. Ondanks slecht zicht en slecht gehoor oprecht geïnteresseerd in ons en ons gezin. Mooie verhalen van zijn zoon Wieger Jan over wonen aan het Wansink en ook op deze wijze kennis gemaakt met het rijke leven van onze buurman. Gedurende de zomer zagen we onze buurman veel in de tuin zitten duidelijk genietend van het buiten leven. We willen jullie sterkte wensen met jullie verlies en toch ook bedanken voor het welkome gevoel.
    Ben, Anne, Sam, Isa en Elin

    Ben - Epse
    6 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Onze markante buurman
    reactie 26   |   niet OK
    Wieger Smits, 28 jaar lang onze buurman aan het Wansink. De laatste eerste bewoner van de platte dagen huizen. Een bijzonder buurman, een markante man. Tot het laatste moment veel in zijn tuin, trots aan elke bezoeker zijn kersen en perziken tonend. Intens genietend van het buitenzijn.

    De eerste jaren nodigde hij onze kinderen uit om op de heuvel te klimmen en wilde aardbeien te plukken. Veel verhalen over Frankrijk gehoord toen hij met zijn vrouw daar vaak kwam. Alle plaatsnamen kwamen er zo uit. Ook de bezoeken aan de mazet van Frank en Jacqueline kwamen vaak langs.

    Na het overlijden van zijn vrouw zagen we hem vaak naar het steunpunt aan het begin van de straat lopen tussen de middag. Even warm eten, en nog belangrijker voor hem, even sociaal contact. Soms zagen we hem ook met een fles wijn of jonge jenever lopen. Het leven mag geleefd worden!

    Super ondernemend en actief, dik in de 70! betrapten wij hem met zonnepanelen onder zijn arm, op de ladder op weg naar het dag. Over zonnepanelen gesproken, hij zei 2 jaar geleden nog dat hij met boven had gesproken, hij zou wel 102 jaar oud worden, dus wat extra zonnepanelen was nog een zinvolle investering.

    Zo had hij ook besloten om vioolles te gaan nemen 8 jaar geleden. Op de viool, bedoeld voor zijn kleinkinderen maar die hem niet gebruikten, ging hij zelf spelen. Nienke was toevallig aan de andere kant van Epse en kwam hem wandelend en zoekend, met zijn afnemende gezichtsvermogen, daar tegen. Hij meende dat hij het adres van Marjanne wel zou vinden. Een voorbeeld van blijvend denken in je mogelijkheden, Wieger Smits ten voeten uit. Samen liepen ze gezellig kletsend terug.

    Ook hebben wij hem wekelijks naar de gym in de sportzaal zien lopen. Bijna allemaal vrouwen, hij wilde graag in beweging blijven. Dan liep hij op de grens van de verharde weg en het gras en kwam zo veilig bij de sporthal aan. En uiteraard daarna weer thuis.

    Wij brachten hem regelmatig een bordje warm eten of soep. Daar kon hij heerlijk van genieten. Als dank kregen we dan een doosje Merci of een appeltaart van de IJsman.

    Het was mooi om te zien hoe hij op een natuurlijk en geheel eigen wijze mensen voor zich kon winnen. De afgelopen jaren namen we hem aan de arm mee naar de jaarlijkse straatbarbecue. Nooit verlegen om een praatje, altijd geïnteresseerd, 'En op welk nummer woon jij?' en genietend van het samenzijn. En uiteraard nam hij wijn en kaas mee.

    Helaas namen de klachten toe. Op de dag van het vertrek belde hij ons op. 'Ik ga even weg om aan te sterken en kom dan weer terug.' Goed dat we toen bewust afscheid hebben genomen van onze buurman meneer Smits, 28 jaar lang onze markante buurman. Helaas een afscheid voorgoed.

    Michiel Jansen en Nienke Reitsma

    Nienke - Epse
    5 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Condoleance
    reactie 25   |   niet OK
    Beste Wieger-Jan, Keila en familie,
    Heel veel sterkte met het verlies en voor de toekomst rust en kracht.
    Groeten Jannet Nijenhuis

    Jannet - Steenwijk
    5 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 24
    Mark Lanphen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Mark - Dronten

    5 februari 2021

   • Authentiek
    reactie 23   |   niet OK
    Goedemorgen Wieger Jan, Keila, Maaike, Lars, Imke, Maikel, Frank, Jacqueline en verdere familie,
    Jullie (schoon -) vader en opa heb ik ooit ontmoet in Epse, tijdens een van onze eerste weekenden na onze reis door Zuid - Amerika. Ik vond hem een authentieke man, zichzelf, gepassioneerd verteller tijdens een rondleiding door zijn achtertuin. Wieger Jan, je hebt veel van hem meegekregen. Ik herinner me ook de ontmoetingen in Heerenveen. Altijd leuk, hij was een goed verteller humorvol, toomde interesse. De laatste jaren vond ik het aandoenlijk hoe hij met 'ome Jaap'' samen door de achtertuin liek, elkaar ondersteunend. Ik weet dat jullie (schoon - ) vader en opa het de laatste jaren niet altijd meezat, maar hij toonde een bijzondere veerkracht. Ook toen toonde hij nog belangstelling, maakte grapjes. En we hebben volop genoten van de verhalen dat hij acteur werd. Hij liep toen al moeilijk, maar vervolgens zagen we hem bijna rennend en super actief in beeld, toen we met zijn allenj de film bekeken. Ik gen jullie allemaal een mooie rugzak met dierbare en warme herinneringen. Ik denk dat dit zeker gaat lukken. En sterkte zo met eht afscheid nemen. Een diepe en warme groet vanuit Wateringen en Guatemala, Peter, Wilma, Zita, Victor en Sterre

    Peter - Wateringen
    5 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 22   |   niet OK
    Beste Wieger Jan, Keila en familie,
    Gecondoleerd met het overlijden van jullie vader, schoonvader en opa. Heel veel sterkte gewenst nu jullie zonder hem verder moeten...

    Margreet - Hasselt
    5 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Condoleance
    reactie 21   |   niet OK
    Beste Wieger -Jan ,Frank & Jacqueline en Didi en overige familieleden.
    Langs deze weg wil ik jullie de condoleance overbrengen na het overlijden van jullie vader Wieger.
    Wens jullie samen deze dagen, heel veel sterkte toe.

    Erik & Jose - Denekamp
    4 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 20
    Marjanne Simoons

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marjanne - Almen

    4 februari 2021

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.