Overlijdensbericht van

Chris Peek

15-02-193320-05-2020
   ‘Afscheid nemen bestaat niet ’
   Heel verdrietig maar dankbaar voor zoveel liefde, plezier en avonturen stellen wij u op de hoogte van het overlijden van mijn allerliefste echtgenoot en onze lieve, zorgzame, grappige papa, schoonvader en opa

   Chris Peek
   Scheveningen, 15 februari 1933 Heemstede, 20 mei 2020

   Een vlieger in hart en nieren en vooral een bijzondere, originele en markante man.

   Heemstede, Dolly Peek-van Nek
   Bergen, Robbert en Marjolein
   Max, Storm, Bibi, Isa
   Hoofddorp, Berend en Aleid
   Kyan, Djalyna
   Muiderberg, Madelon en Kees
   Kees, Lot
   Amsterdam, Bas en Fenne
   Teije

   Correspondentie en bloemenadres: Afscheidshuis Brokking & Bokslag, Herenweg 92, 2102 MP te Heemstede.
   Prive adres: Dolly Peek, Hageveld 88, 2102 LN Heemstede

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Gezellige en mooie tijden
    reactie 49   |   niet OK

    Lieve Dolly en familie,

    Deze foto uit 1977 is genomen toen Joop zijn 50ste verjaardag vierde in de tuin van Riet. Wat zagen we er nog jong uit. Al die jaren hebben we veel met elkaar meegemaakt en samen hoogtepunten gevierd. Zie ook de andere foto waar we beiden 25 jaar getrouwd waren. Chris was een markante man met enorm veel humor.  We hebben samen veel van de wereld gezien; o.a. Kreta, Hawaii, Bonaire en natuurlijk vaak samen op wintersport geweest met onze gezinnen. Veel met jullie meegezeild bij jullie aan boord.  Gezellige en mooie tijden, die heel waardevol zijn en blijven.

    Veel liefs en sterkte voor jullie allen,

    Joyce


    Joyce - Braine-l'Alleud
    30 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Mooie herinneringen
    reactie 48   |   niet OK

    Lieve Dolly, Robbert, Berend, Madelon, Bas, en aanhang en kinderen,

    (Oom) Chris was voor ons een bijzondere man met heel veel humor. Een enorm verlies maar de mooie herinneringen blijven. Elke dag plezier om de kleinste dingen, heerlijk. Er verschijnt weer een glimlach als je aan hem denkt. We denken met veel plezier terug aan de eindeloze Sinterklaasavonden. We begonnen om vier in de middag fris en fruitig, en eindigden half vier ’s nachts bijna in slaap vallend na het zoveelste gedicht over hetzelfde incident. Ieder jaar een eigen thema, was mooi.

    De gezamenlijke skivakanties van de Peken en de Smitten en aanhang zullen we niet meer vergeten. Ik (Martine) was op een congres geweest en goed ziek geworden (overgegeven onderweg op de autoweg), Rob kan zich bij de McDonalds in Oosterhout nooit meer vertonen, en we hebben vervolgens 14 van de 16 man tijdens onze gezamenlijke skivakantie in Frankrijk aangestoken. Eén na de ander ging over zijn nek. Alleen de oudste (Chris) en de jongste (Kees jr) bleven ongedeerd. Dit gaf aan hoe gezond Chris was. Bart eindigde in het ziekenhuis, werd in allerijl in een helicopter overgebracht op weg naar het ziekenhuis in Chambery en bleek een hersenvliesonsteking te hebben. Gelukkig liep dat uiteindelijk goed af.

    Heel bijzonder was het vieren van de verjaardagen van Dolly en Bart in Zeeland bij Port Greve. We hadden daar twee grote appartementen gehuurd. Een heerlijk weekend waar Chris en Dolly verse mosselen hadden meegenomen uit Yerseke. Tesamen met overvloed aan witte wijn een oase van geluk met elkaar. Mooie familievriendschap. Dit heeft ertoe geleid dat Joyce en Bart op dit park een appartement (“Zaetine”) hebben gekocht, waar we nog veel komen. Daar hebben jullie ook verschillende keren met jullie boot voor aan het Grevelingenmeer gelegen (zie foto).

    Wij wensen jullie heel veel sterkte de komende periode. Wat zullen we hem missen. Wat een levensgenieter.

    Veel liefs,
    Martine & Rob


    Martine & Rob - Amsterdam
    29 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Vlucht naar een ander vliegruim..
    reactie 47   |   niet OK
    Dolly, wij mochten elkaar ontmoeten bij de laatste Transavia reünie in Hoofddorp. Jij, zelf vliegend, en Chris hebben elkaar bij Schreiner ontmoet, meen ik mij te herinneren. Je had Chris ertoe aangezet om naar de reünie te komen. Hij had geweigerd om er achter zijn rollator te lopen, vertelde je mij. (Ik was er met mijn scootmobieltje, dat was een overwinning). Wat hij zelf niet gemakkelijk meer kon en als je geen keus meer hebt, deden de collega's: we gingen naar hem toe. En zo was het: we werkten in het begin voor een nog kleinschalig bedrijf, we leerden elkaar kennen, wisten wat we aan elkaar hadden. Dan wil je elkaar graag nog eens ontmoeten en gezamenlijke herinneringen delen.
    Ik, aanvankelijk jonge purser op de Boeing 707, heb het als een voorrecht ervaren om met Chris te mogen vliegen, waarbij mijn herinneringen aan de jaren zeventig bij de stationeringen in Saoedi Arabië onvergetelijk zijn. Een ervaren vlieger, kort en duidelijk in communicatie, met groot gevoel voor humor - Chris droeg er in hoge mate toe bij dat we als team konden functioneren.
    Van harte wens ik jou en je kinderen sterkte bij het verlies van een markante echtgenoot en vader.
    Mariet van Nes, Maartensdijk.

    Mariet - Maartensdijk
    22 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Condoleances
    reactie 46   |   niet OK
    Lieve familie, Dolly en vrienden,

    Heel veel sterkte met het verlies van Chris.
    Een sprankelende persoonlijkheid,
    altijd op zoek naar de schitteringen van het leven.
    In onze gedachten zal hij altijd blijven fonkelen.

    Liefs,
    Tanya Jansen & Eric aan de Stegge

    Tanya - HUIZEN, Holland
    9 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Voor Chris en Dolly
    reactie 45   |   niet OK

    Tijdens het afscheid heb ik deze tekening voor je gemaakt. Liefs Thijs Jansze


    Thijs - Naarden
    3 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Dik Samsom
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Dik - Stellendam
    2 juni 2020
    reactie 44
   • Gecondoleerd Dolly & familie
    reactie 43   |   niet OK
    Lieve Dolly en familie Peek

    Wat een verdrietig bericht is ons ter oren gekomen. Chris is overleden.
    Onze condoleances.

    Herinneringen aan Chris zijn er genoeg maar ons eerste contact met Chris was in 1991 per telefoon. Hem was ter oren gekomen dat wij de nieuwe buren zouden worden en wat wij wel niet van plan waren met de verbouwing waar vergunning voor aangevraagd was? Overdonderd door de norse stem stamelde ik het antwoord. Had gelijk een hekel aan die stem. Maar na ons eerste etentje ter kennismaking was alle ergernis verdwenen en hebben wij 20 jaar lang met heel veel plezier naast elkaar gewoond.

    Lieve Dolly, lieve familie wij wensen jullie heel veel sterkte en mooie herinneringen.

    Ger en Lucie Jochems

    Ger & Lucie - Amsterdam
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Hella van Mil
    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
    Hella - AMSTERDAM
    2 juni 2020
    reactie 42
   • Chris
    reactie 41   |   niet OK

    Foto herinneringen aan bijeenkomsten van de Club van 8 en het varen met Chris en Dolly.
    Hans en Anneke


    Hans en Anneke - Noordwijkerhout
    31 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Chris
    reactie 40   |   niet OK
    Eind 1994, begin 1995 leerde ik (Anneke) Dolly kennen. Wij waren na een periode in het buitenland gewoond te hebben nog maar net in Nederland teruggekeerd. Om weer in te burgeren ben ik lid van IWC geworden (zal niet uitleggen waar deze letters voor staan; volgens Chris was dat simpel: "I WANT CHRIS").
    Dolly was lid van deze Club en aangezien we beiden in delfde regio woonden en beiden tennisten leerden we elkaar vrij snel wat beter kennen.
    Via IWC kon er getennist worden op de baan van Huize te Manpad in Heemstede. De samenstelling varieerde in de loop der jaren. Maar de zondaggroep (met echtgenoten!) nam al snel de vorm aan van een achttal vaste spelers, met af en toe de gastvrouw als 9e speler.

    Deze groep lieden, 4 echtparen, besloten een Club te vormen: de naam is nooit helemaal helder geweest maar het werd de Club van 8. Etentjes over en weer volgden, uitstapjes naar o.a. Texel, Trier en Duitsland werden ondernomen. Er werd gegeten en gedronken en gelachen. Grote feesten werden door de jaren heen gevierd, met liederen, we zongen elkaar toe en het leven lachte ons toe.

    Doordat Chris en Hans beiden fervent zeiler waren kwam er een extra dimensie in de vriendschap. In eerste instantie waren wij "zeilbootloos" en op gezette tijden voeren we met Chris en Dolly mee. Zo zijn we o.a. gevieren het Kanaal overgestoken naar Dover. Ik meen dat de kinderen Peek verbaasd waren over het feit dat er aan boord géén ruzie is ontstaan ……

    De laatste jaren ging de gezondheid van menig Club lid achteruit, bij de een wat sneller dan bij de ander. Dit had tot gevolg dat de contacten wat minder frequent werden en helaas hebben wij nu afscheid moeten nemen van Chris. De Club van 8 is niet meer …..

    Wij herinneren ons Chris als gezellige verhalenverteller (soms als praatjesmaker), gezellige gastheer, iemand die weinig gaf om decorum en als iemand die over het algemeen rechttoe rechtaan zijn mening verkondigde. Verder herinneren wij hem als de man die nog steeds hopeloos verliefd op Dolly was.

    Hans en Anneke Dommisse    Hans en Anneke - Noordwijkerhout
    31 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie