gedenkplaats van

Alex de Groot

16-06-196608-05-2020
"Ooit ga ik je nooit vergeten..." (Elze februari 2020)

Om Elze (en de rest van de familie) daarbij te helpen, vragen we jullie om persoonlijke herinneringen aan en/of foto’s en/of bewegende beelden van Alex hier achter te laten, zodat zij ook later mooie herinneringen aan haar vader kan ophalen.

Wij bundelen dat tot een mooi boek.

Voeg uw reactie of herinnering toe met:

 • Markant
  reactie 81   |   niet OK
  Alex, met je markante hoofd, vorig jaar stuurde ik je een bericht ia insta als reactie op je foto (waar je zelf op stond): 'Je lijkt wel een filmster'. Je kon mensen op onnavolgbare wijze vastleggen. Dank voor de mooi portretten en de video die we hebben gemaakt. Sterkte voor Sonja, Elze en je andere naasten. Liefs Barbara Breedijk

  Barbara - Amsterdam
  7 september 2020

  Deel deze pagina:

 • Niet te bevatten...
  reactie 80   |   niet OK
  Lieve Alex,
  het is niet te bevatten dat je er niet meer bent. Ook al waren we elkaar de laatste paar jaar een beetje uit het oog verloren, toch zat je nog altijd in mijn hart en wist ik dat we op een dag gewoon weer verder zouden gaan, daar waar we gebleven waren. In de bijna dertig jaar dat ik je ken stond je altijd voor me klaar. Jij was diegene die mij naar het ziekenhuis bracht toen ik op het punt stond te bevallen. Het was autoloze zondag in Amsterdam en je mocht met de auto niet in het centrum komen waar ik toen woonde, maar toch kwam jij er aangescheurd met je auto en je reed mij - volop in weeën - met een rotvaart naar het VU.
  Een paar maanden daarna bracht je mij en mijn dochter helemaal naar mijn ouders in Brabant, omdat ik toen zelf niets meer kon door mijn ziekte. Met jouw sympathieke verschijning en charmes maakte je altijd gelijk vrienden, overal waar je kwam. Ik zal jou enorm missen Alex. De eindeloze gesprekken, altijd begeleid met glazen rode wijn... Gelukkig heb ik jouw prachtige foto's nog altijd aan de wand hangen. Zo blijf je altijd aanwezig in mijn leven. Het ga je goed Alex, dankjewel voor alles wat je deed en wie je was.

  Trix - Duitsland
  21 juni 2020

  Deel deze pagina:

 • Persoonlijke reactie...
  reactie 79   |   niet OK
  Wat een shock.
  Ik was je oude fotografen-vriend. Nog uit de academie tijd.
  We deelden onze ervaringen uit het fotografen-leven. Maar ook onze onstuimige privé-zaken.
  Pieken en dalen.
  We zaten altijd op één lijn en kwamen elkaar altijd weer tegen.
  Zal je missen.
  Marcel.

  Marcel - Amsterdam
  19 juni 2020

  Deel deze pagina:

 • Roelinda Bastiaens-Zijl
  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
  Roelinda - Maastricht
  14 juni 2020
  reactie 78
 • Roelinda Bastiaens-Zijl
  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:
  Roelinda - Maastricht
  14 juni 2020
  reactie 77
 • alex op het strand in IJmuiden
  reactie 76   |   niet OK

  Alex,
  Je assisteerde mij in de jaren 90 ,
  we hebben veel gelachen, je was rock,nroll
  met veel melancholie
  wij hadden de laatste jaren via instagram
  contact en ik nomineerde je een paar weken geleden
  voor albumcovers van muziek die je voor altijd beïnvloed
  hebt: Je kwam tot 4 titels en toen opeens was je er niet meer.
  wat een gemis!
  Heel veel sterkte voor de familie en vrienden!
  Rock in Heaven
  Frits


  Frits - Amsterdam
  25 mei 2020

  Deel deze pagina:

 • Akie
  reactie 75   |   niet OK
  Dit nummer heb ik voor mijn oom Alex gemaakt op de middag nadat ik afscheid van hem heb genomen.
  Vroeger kon ik geen Alex zeggen en noemde ik hem Akie.

  https://soundcloud.com/rubenmalyves/akie/s-cBgUDWoLnWb

  Ruben - Amsterdam
  23 mei 2020

  Deel deze pagina:

 • 2x 27
  reactie 74   |   niet OK

  De laatste keer dat ik je zag begroete je mij op een mistig station en loodste je mij over een drassige heide naar de kantine van het caravanpark. Alwaar we zoals gewoonlijk de sterren van de hemel kletsten en borrelden. Zoals gewoonlijk, maar niet gewoon, want na mijn emigratie naar Australie zagen wij elkaar maar eens per enkele jaren. De kantinebeheerders waren natuurlijk al je goede vrienden, want zo bewoog jij je door het leven. En ‘in the spirit of the moment’ besloten zij dat wij ons diner in een luxe zetting zouden moeten benuttigen. Dus werd op het toneel een fine-dining ensemble opgezet, alwaar wij bij kaarslicht ons laatste maaltijd samen benuttigden.
  Een anekdote uit 35 jaar vriendschap vol anekdotes. Mijn langste vriendschap die te vroeg tot stilstand is gekomen.

  Heel jammer dat het je niet is gelukt om bij mij in Australie op bezoek te komen. Maar ik vond het geweldig om op je bruiloft aanwezig te zijn. En het is een eer geweest om Elze meerdere malen te mogen ontmoeten en getuige te zijn geweest van jullie onbrekelijke band. Lieve Elze wellicht kom ik je weer eens in de toekomst tegen. Ik glimlach bij de gedachte.

  Ik wens iedereen in Nederland wiens leven verarmd is door her versterven van Alex sterkte. Mijn gedachten zijn bij jullie.
  Alex leeft door in mijn hart en herinneringen.

  Thanks for the memories.
  But blimey, I’ll miss you dear friend x


  Duke - BOGANGAR
  20 mei 2020

  Deel deze pagina:

 • Nooit meer "Morning!'
  reactie 73   |   niet OK
  Vandaag hoorde ik dat Alex is overleden. Veel te jong natuurlijk. Heel goed kende ik Alex niet, maar wel al sinds onze kinderen op de Notenkraker zaten. Ik zag hem veelal goedgehumeurd en tot heel kort geleden, als wij elkaar tegen het lijf liepen in de Hoofddorppleinbuurt, groetten wij elkaar altijd met een volmondig “Morning!” - met een big smile en geheel onafhankelijk van het tijdstip op de dag. Ik zie op de kennisgeving de foto van Nick Cave en herinner mij ook weer hoe wij de passie deelden voor diens muziek, en wij allebei de EP The Bad Seed van de Birthday Party misschien wel het allerbeste vonden. Rust zacht Alex. Alle sterkte Sonja, Elze en familie.

  A - Amsterdam
  20 mei 2020

  Deel deze pagina:

 • Voor Elze, Sonja, familie en vrienden
  reactie 72   |   niet OK
  Soms is het zo dat je mensen enige tijd, of misschien langer, minder of weinig ziet maar dat ze toch onverminderd, onverkort, deel uitmaken van je leven. Dit gold voor Alex in het bijzonder. Wij zien zoveel lieve reacties op zijn overlijden en toch was hij, net als voor anderen kennelijk, ook een beetje van ons (dat typeert hem). Dat gevoel gaf hij ons, en wij hopen dat wij hem dat ook gegeven hebben.
  Het begon met intensieve tijden in l'Affiche. Ik (Lot) maar uitkijken naar de zilveren schicht (Ford Sierra) en Alex in de lamp. Wij hebben beiden onze weg gevonden. Alex (Hank met een a) met Sonja, ik met Huib. Alex was zelfs Huib's getuige op ons huwelijk. Desniettemin: samen. Jullie, Sonja en Alex, waren de eersten die we na de oma's vertrouwden om op Saar en Gijs te passen (weliswaar met een instructielijst per half uur, wat te doen). Toen Saar net geboren werd vroeg ik me nog af hoe dat moest: met de destijds altijd naar rook ruikende Alex... konden wij daar ons kleine meisje wel aan toevertrouwen?
  Als er iemand was waaraan je een klein meisje kon toevertrouwen dan waren dat Alex en Sonja wel. Dat begrijp jij Elze. Rock-and-roll, maar niet wanneer dat niet kon. Dan was hij er, warm en met veel liefde.
  Liefde die hij misschien soms iets meer ook voor zichzelf had moeten voelen.
  Maar ja, om in Alex zijn woorden te spreken: "Spijt is wat de koe schijt".
  En wij schijten ervan dat hij er niet meer is ....
  Heel veel liefs, onze gedachten zijn bij jullie, en buiten dat, jullie zijn altijd welkom in Toornwerd (net als vroeger),
  Huib, Lot, Saar en Gijs

  Liselot/Huib - Toornwerd
  18 mei 2020

  Deel deze pagina:

Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

Plaats een reactie