Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Cynthia Fraikin

09-02-197203-12-2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 82
    Alita de Bruijn

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Alita - Purmerend

    11 augustus 2022

   • You have been loved
    reactie 81   |   niet OK

    Cynthia,
    Donderdag 22 april 2021,na een avondje Hazes tv kom ik er per toeval achter, tot mijn grote schrik. Jij bent overleden, al 3,5 jaar geleden. Voor mij nu net een week. Het raakt mij erg, niet alleen in het moment, maar ook de dagen erna. Na de eerste avond nadat ik het weet, slaap ik slecht. Ik droom over vroeger. De volgende dag laat het mij niet los en ook nu, bijna een week later denk ik er nog steeds aan. Dezelfde avond dat ik er achter kom, dat je overleden bent, lees ik verdoofd door de schok, alle berichten op jouw In Memori pagina.

    Ik probeer erachter te komen wat er is gebeurd. Ik begrijp uit de berichten dat je ziek was, darmkanker en het gevecht hebt verloren. Ik kan er niet over uit, wat oneerlijk, wat vreselijk. Herinneringen komen onwillekeurig in mijn hoofd, maar het is lang geleden dat we vrienden waren, bijna 25 jaar geleden maar wel zo’n 10 jaar lang. We zijn op vakantie geweest samen, twee keer zelfs, een keer naar Kos en 1 keer naar Ibiza.

    Foto’s denk ik opeens foto’s. Ik begin te zoeken naar foto’s van deze vakanties. Al snel kom ik een grote ingelijste foto tegen. Die foto heb ik van jou gekregen voor mijn verjaardag, herinner ik mij. Twee jonge lachende meiden kijken mij aan. Vol in het leven en vol verwachting naar de toekomst. Ik zit op jouw rug en jij hebt een soort Turkse Fez in je handen, die hadden we op de hippiemarkt gekocht in Ibiza. Al snel kom ik ook de andere foto’s van de vakanties tegen. De foto’s brengen mij terug in de momenten van toen.

    Fragmenten komen op in mijn hoofd. Ik ben altijd slecht geweest in tijdslijnen…dus lopen de fragmenten door er elkaar heen, als een film zonder volgorde. Ik denk aan de middelbare school. Het Waterlant College. Stiekum sigaretjes roken aan de overkant van de school op het tussenpad van iemand zijn tuin. We stonden daar elke pauze met een heel clubje. In de klas schreven we boodschapjes in elkaars schrift of wisselden we briefjes uit met puber praat. Ik weet wel dat jij al die gekke briefjes bewaarde in een ton. We hebben ze later nog wel eens terug gelezen. We spijbelden trouwens best regelmatig. Jouw vader woonde vlakbij school; in “het blauwe zand”. Hij werkte overdag, dus daar konden we makkelijk terecht als we spijbelden. We haalden "kaas uien chips"en cola en chocalade bij het pompstation en zaten daar lekker soapies te kijken. Als we niet spijbelden waren we vaak in Nieuwendam waar je woonde met je moeder, Trees en je lieve zusje Cecile. Je moeder rookte altijd een afgepast aantal sigaretjes op een dag, 5 ofzo die ze in een apart doosje bewaarde. Geen idee waarom ik dit onthouden heb. Op je kamer hingen posters van Wham, Tom Cruise, Rob Lowe en andere Idiolen uit die tijd. Jij en Cecile konden allebei heel goed leren. Slimme meiden. Gelukkig maar met dat gespijbel van ons. Ik herinner mij veel humor, botte grappen en razende puber hormonen. Jongens werden veel besproken. Een naam die mij bij gebleven is uit die tijd is Dennis Riool. Hij werkte met een vriendje van mij, Michel Verhey, zowel Sandra als jij waren onder de indruk van hem. We gingen stappen in discotheek de Movies in Volendam. Om beurten haalden jouw en mijn vader ons op. Sandra ging ook regelmatig mee. Voordat we gingen, moesten we natuurlijk eerst uitgebreid in de Make-up, bussen haarlak gingen erin bij ons, van die goedkope met zo’n bloem op de fles. Als parfum hadden we Kruidvat nummer 4, want dure luchtjes konden we niet betalen en na schooltijd werkten we in de zomermaanden op de nieuwmarkt bij de Rembrandtcorner.

    Jij ging al vrij jong samenwonen met Bert. In die tijd gingen we heel intensief met elkaar om. Ik was vaak bij jullie. We keken veel films en rookten sigaretjes. We gingen in de weekenden achter op de motor bij de jongens naar Muiden of het strand. Ik was niet zo’n motor fan. Ik vond het altijd een beetje eng en ging dan steevast achterop bij de jongen met een Honda Goldwing, totaal niet cool natuurlijk maar Ik vond mijzelf heel slim want ik zat riant en jullie allemaal ineengedoken achterop bij de mannen met de racers.
    Ik kan mij niet goed meer herinneren waarom het uitging met Bert. Ik weet wel dat je in die periode erna in mijn huis bent geweest in de Pijp. Je staat op de foto. Met Bert heb ik ook nog wel tijd contact gehad, maar die ging er heel rommelig, vandoor met het vriendinnetje van mijn broer. Vervolgens kreeg ik zelf ook een relatie, achteraf een niet zo succesvolle, en ging samenwonen.

    Op een feestje van mijn werk, ik werkte destijds bij Buma Stemra, ontmoette je voor het eerst Jury, die mijn collega was en volgens mij draaide op het feestje Ik vind het heel leuk en ben blij dat jullie de liefde bij elkaar gevonden hebben en dat deze liefde bezegeld is met een kind.

    Uit de In Memori berichten lees ik ook dingen over je uit de tijd dat wij elkaar uit het oog verloren zijn. Je had een eigen bedrijf. Jullie zoon was nog maar 11 toen jij overleed. Jeetje Cynthia wat moeten jullie een onmacht gevoeld hebben, toen je wist dat je de ziekte niet zou overwinnen, wat ontzettend tragisch. Ik had je een zoveel langer, gelukkig leven gegund. De leegte die je achterlaat zal enorm zijn voor allen die je lief hadden. Ik wil je bedanken voor een heel leuke en belangrijke periode in mijn leven, van puber tot jong volwassene, een decennium lange vriendschap. Sterkte voor allen die jou moeten missen.
    You have been loved.
    Rachelle Brons


    rachelle - rotterdam
    28 april 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 80
    Tamara Veen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Tamara - Den Haag

    30 oktober 2020

   • Ik mis je,
    reactie 79   |   niet OK
    Cynthia,

    Wat mis ik je toch, je bent voor mij me 2de moeder, ik weet nog de tijden dat jij, Byrie en ik naar Naturalis gingen en het strand, wat was die super mooie en leuke tijden.
    Wat zou ik je weer eens een knuffel willen geven.

    Liefs Ruupie❤️💋💙😭

    Ruben - Hoofddorp
    29 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 78
    Alita de Bruijn

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Alita - Purmerend

    3 april 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 77   |   niet OK
    Lieve mama, wat gaat de tijd snel, alweer meer dan 2 jaar geleden... ik kan me nog steeds niet voorstellen wat voor strijd jij hebt geleverd, ik probeer dit zelf elke dag als voorbeeld te nemen. Soms dan voel ik dat je er bent, maar dan zie ik je niet. Ik wou dat je overal gewoon bij kon zijn en ons allemaal inclusief jij het verdriet en de pijn kon besparen. Je blijft voor altijd in mijn hart en gedachten. Ik mis je

    Byron

    Byron - Hoofddorp
    26 maart 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 76   |   niet OK
    Lieve cynthia,
    Het is al weer een tijdje geleden dat ik je voor het laatst gezien heb. Soms heb ik ineens van die dagen of momenten dat ik veel aan je denk. Vandaag is zo'n dag. Bepaalde muziek of bepaalde spullen brengen mij terug naar jou. Ik zoek op vele manieren naar contact met jou, en ik ben steeds weer teleurgesteld als dit wederom niet lukt op de manier waarop ik het zou willen. Ik hoop dat je het goed hebt daarboven, en dat we elkaar nog een keer terugvinden. Ik mis je!
    Heel veel liefs, je kleine nicht

    Jasmijn - Haarlem
    22 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Toch nog tranen, naar paar jaren
    reactie 75   |   niet OK
    Lieve Cynt
    Ik mis je nog steeds te erg! Ik wilde dat ik bij je kon zijn. Je was als een 2e moeder voor me & ik hou ziels veel van je! Ik wilde dat ik gewoon bij je kon zijn. Je blijft altijd in Mn hart liefste!

    Xx je kleine vriendinnetje

    Isabel - Hoofddorp
    25 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 74   |   niet OK
    Lieve mama, wat mis ik je toch zo erg, ik wil zo graag weer bij je zijn maar ook bij papa blijven... ik hoop dat je trots op me bent en me in de gaten houdt van boven. Love you to the moon and back.

    Je gehaktbal

    Byron - Hoofddorp
    16 mei 2019

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 73   |   niet OK
    Ahhh hij pakt mijn kaarsje en hartjes niet.
    Dan brand ik er 1 in t echt voor je!

    Nicole - Amsterdam
    11 mei 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.