gedenkplaats van

Kees Versluijs

03-06-194831-07-2020

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Foto's 8-8-2020
    reactie 50   |   niet OK

    Lieve mensen,

    Hierbij een aantal foto’s van de uitvaart van Kees op 8-8-2020, een bijzondere en warme dag. We denken er met warme herinneringen aan terug.
    Via deze weg willen we iedereen ook bedanken voor de lieve woorden die we via allerlei kanalen ontvangen, dit is voor ons erg waardevol. Deze online gedenkplek blijft online staan, zo kan iedereen ook op een later moment herinneringen aan Kees delen en teruglezen.

    Veel liefs van Marga en Maartje

    Er zijn veel meer foto’s van de uitvaart (bij interesse even contact opnemen met Maartje). De foto’s zijn gemaakt door Elisabeth Beelaerts.


    Maartje - ROTTERDAM
    15 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Marga
    reactie 49   |   niet OK
    Gecondoleerd met het overlijden van Kees. Wat is dat snel gegaan........onvoorstelbaar. Zo'n lieve man, krachtig, sportief, vrolijk, lief medemens en dan in een half jaar tijd het niet gaan redden en elkaar en het leven los moeten laten. Heel veel sterkte de komende tijd. Hopelijk heb je steun aan je kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.
    Liefs,
    Meriam

    Meriam - Sassenheim
    1 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Van weleer
    reactie 48   |   niet OK
    Wat een schrik. Ik hoorde het via mijn ouders uit Oegstgeest. Lieve Marga en Maartje, heel veel sterkte met dit verlies. Kees en ik hebben jarenlang elkaar wekelijks ontmoet op de gitaarlessen. In onze hoogtijdagen zagen we elkaar ook daarbuiten een genoot ik van de energie en vriendelijkheid in jullie huis en gezin. Wat een lieverd was Kees altijd. Als het moest stond ie altijd klaar voor me. En tjonge wat betrokken bij de goede zaak op vakbondsgebied. Ik zou er jaren ouder van zijn geworden. Maar Kees had een missie. Die was heilig voor hem. En ja ook nog eens topklusser met veel kennis van zaken. Hij heeft vele malen de kwast in mijn huis in de hand gehad. Een verlies. En veel te vroeg

    Erik - Haarlem
    22 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Vrijwilliger bij alle digitale cursussen voor de Bibliotheek Bollenstreek
    reactie 47   |   niet OK

    Wij noemden Kees in Oegstgeest altijd cursusKees. Er was namelijk nog een Kees in ons vrijwilligersbestand, en cursusKees hielp altijd bij de digitale cursussen in zowel Oegstgeest als meerdere vestigingen in Teylingen. En wat deed hij dit met enthousiasme... Zoveel geduld en toewijding. En kennis van de digitale wereld, wat ook bijzonder is voor zijn generatie. We gaan hem enorm missen, want hij is onvervangbaar.

    Deze foto kwam ik nog tegen in een oud bericht, hierbij staat hij trots achter de deelnemers van een van de afgeronde cursussen.

    We wensen heel veel sterkte aan familie en vrienden.

    Lieve groet,
    Team Bibliotheek Oegstgeest (Joke, Seliena, Bettina, Sarine, Roxanne)


    Roxanne - Voorhout
    18 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Mooie herinneringen aan Kees
    reactie 46   |   niet OK
    Kees, Marga en Maartje kennen we van de verjaardag partijtjes bij Corrie en Ge.
    Tijdens die bijeenkomsten hadden Kees en Arie goede gesprekken over de situatie in Nederland en de rest van de wereld. We leerden hem kennen als een zeer betrokken verdediger van de belangen van werknemers.
    We zullen hem missen bij die partijtjes.
    Marga en Maartje sterkte toegewenst

    Arie en Koosanne - Den Haag
    16 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Muziek afscheid Kees (opening)
    reactie 45   |   niet OK

    Voor de hele afspeellijst van het afscheid zie: (link even kopiëren en plakken)
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLShAlyvnArzl1oqp0_eHggaJgGoD8OESV

    Jean Ferrat- La Montagne
    Jacques Brel – Mijn vlakke land
    Francisco Tarrega – Lagrima
    The Beatles - Blackbird instrumental
    Jacques Brel – Le Moribond
    Cornelis Vreeswijk – Een fles met tijd
    Cesaria Evora – Sodade
    Astor Piazolla – Oblivion

    Maartje -
    13 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • 1978
    Altijd vrolijke en super behulpzame collega op het Fysiologisch Lab.
    reactie 44   |   niet OK

    Van 1976 tot 1981 werkte ik als elektronicus op het Fysiologisch Lab. in Leiden. Onvergetelijke jaren voor mij en de andere collega's van Kees. Die enkele keer dat we elkaar nu nog zagen, lagen we binnne de kortste tijd weer in een deuk om alle malle voorvallen en verhalen. Wat een gemis dat deze altijd vrolijke, super behulpzame man er nu niet meer is. Kenmerkend voor Kees is de volgende herinnering: ik was een lastig electronisch circuitje aan het bouwen, terwijl Kees over mijn schouder meekeek. In plaats van mij aanwijzingen te geven (Kees was immer DE specialist als het soldeerwerk op de mm betrof), hield hij precies op het goeie moment het soldeer tin tegen mijn bout. Alles wat hij bouwde was niet alleen van een vanzelfsprekende perfectie, maar het zag er ook altijd zo mooi uit, ook inwendig. Kees, wat fijn dat we je hebben mogen kennen en van je mochten leren, met je mochten samenwerken en van je humor en vriendschap mochten genieten!


    Wim - St Maarten
    12 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Kees en Tacoyo
    reactie 43   |   niet OK
    Ik ken Kees van Tacoyo. We hebben jaren aan de Kagerstraat daar gesport en na afloop onder de douche van alles besproken. Hij is ook eens bij mij in de Vogelwijk op bezoek geweest. Op een gegeven moment is hij bij de universiteit gaan sporten en sprak ik hem af en toe in het voorbijgaan. Daarna is het contact dat ik altijd erg fijn vond, verwaterd. Nu lees ik tot mijn schrik in de Oegstgeester Courant dat hij is overleden.
    Ik wens Marga en zijn kinderen veel sterkte toe in de komende tijd.
    Herman van der Kooij

    Herman - Leiden
    11 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Larochemillay
    reactie 42   |   niet OK

    Bij Janna en Jacques in de Morvan gingen wij, destijds nog geheel onafhankelijk van elkaar, schilderen of beeldhouwen.
    Marga beeldhouwde bij Jacques en had na verloop van tijd Kees overgehaald om ook te gaan beeldhouwen.
    Kees nam een steen en een plan en zijn fiets mee naar Frankrijk; sprak het plan door met Jacques en ging aan de slag.

    Kees zijn plannen en stenen waren eigenlijk altijd uitdagend – alles moest kloppen : een steen heeft zo zijn eigenaardigheden, maar het basisidee hield Kees goed in de gaten en heel consciëntieus werkte en puzzelde hij samen met Jacques naar het doel waarbij hij alle aspecten van het beoogde beeld verder wist uit te werken tot de prachtige beelden, die velen van u ongetwijfeld kennen.
    Tot voor kort bivakkeerden Marga en Kees in de caravan (Janna zorgde dan voor een elektrische deken) en douchten in de buitendouches – spartaans, maar ze genoten van het buiten zijn – Kees was gek op het landschap met de glooiende heuvels en daarom moest de fiets ook altijd mee – hij vond het heerlijk om een paar uur fietsend door het oud-Keltische landschap te zwerven.
    Toen Janna drie jaar geleden overleed, besloten de vrienden en vriendinnen Jacques te bezoeken en te helpen met het vele werk in huis en tuin. We kenden elkaar nog niet erg goed: en het was bijzonder hoe we geruisloos elkaar vonden en hoe we met plezier en onderlinge genegenheid gezamenlijk de klussen klaarden.
    Daar leerden we Kees beter kennen: vooral gek op zijn familie – stralend als hij vertelde over Ties en over Wine – hij vond onze dagen in Frankrijk heerlijk, maar ging ook heel graag weer terug naar huis.
    Kees zijn expertise is elektriciteit en elektronica en Kees nam gereedschap, een plan en zijn fiets mee naar Frankrijk en met dezelfde aandacht en focus op het resultaat, zoals bij zijn beelden, bouwde hij samen met Jacques een douche en een stelling in het Atelier.
    En op dezelfde zorgvuldige manier stapelde Kees met onze hulp een vracht haardhout op in een schuurtje zonder een centimeter ruimte te laten tussen de gestapelde blokken.
    Daarnaast loste Kees veel op – van kleine praktische reparaties tot het ophalen van één van ons op het station, het vinden van kwijtgeraakte portemonnee, hulp bij autoproblemen – eigenlijk altijd zó behulpzaam.
    In februari nog maar, waren we plannen aan het maken om in maart weer naar Jacques te gaan. Kees twijfelde al wel – hij voelde zich niet zo 100% - toen hield corona ons tegen en toen kwam het slechte bericht van Kees.
    Hij wilde nog één keer naar Frankrijk - we maakten plannen om Kees mee te nemen, zodra en zolang het nog kon – maar dat is helaas niet gelukt.


    Leonie - Waddinxveen
    11 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • De Wereld, Koffie en Klussen
    reactie 41   |   niet OK
    Simone heeft Kees leren kennen tijdens hun werk voor de FNV waar hij haar steun en toeverlaat werd. Toen - tussen de bedrijven door - het snoeien van onze ACER ter sprake kwam wist Kees ook voor dat probleem raad en stond hij al snel met een uitschuif snoeischaar voor onze deur. De bezoekjes, met koffie en koek, werden frequenter en Kees bracht dan steevast de laatste “de Groenen” voor ons mee, waarin hij de - volgens hem - interessantste artikelen alvast had aangestreept. De Wereld werd besproken, het vakbondswerk en uiteraard het klussen-in-huis. De elektrische “hotelschakeling” heeft dankzij Kees geen geheimen meer voor ons. Zijn laatste bezoek was in februari, waarbij hij onheilspellend nieuws bracht. Daarna hebben we hem alleen nog via Google Duo gesproken. We gaan hem ontzettend missen.

    Simone en Wido - Leiden
    10 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie